- Konu Sahibi Selvisevgi
Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?
eşinizin önce maddi refahı sağlama düşüncesi size neden bahane gibi geldi? Bence gayet mantıklı. ayrıca lütfen bırakın şu kulaktan duyma saçma sapan lafları. Yok 30 dan sonra sıkıntılıymış da bilmem ne. Doktora danışmak bu kadar zor mu da insanların dediklerine takılıyosunuz. insan 20 yaşında da çocuk sahibi olmak da zorlanabilir kaldı ki biyolojik olarak 30 geç bir yaş değil. 37 den sonra yaş senebiyle riskli gruba giriyorsunuz bu da zaten bebeğin anomali durumu vs gibi sorunlar olursa diye doktorlar tarafından özenle test ediliyor. Siz anladığım kadarıyla çevre sözüyle hareket ediyosunuz 5. Ayda çocuk sormak nedir, hazırsanız yaparsınız çevrem soruyor yaşım da geçiyor diye bebek sahibi olmayın.