30 yasinda birden yumurtaliklar "ben emeklilige ayriliyorum byee" demiyor. O bir hürafe. Menopoz zaten 45 yasindan sonra oluyor genelikle. O zaman kadar gayet hamile kalinir, çocukta yapilir. Artik kadinlar daha geç yaslarda doguruyor zaten, insan hayati daha uzun sürüyor.
Eskiden insanlar 50-60 yasina kadar yasiyordu. Kadinlar erken cocuk yapardi. Simdi 80-90 yasina kadar yasaniliyor. Bende 32 yasimda kizimi dogurdum, hiç bir sorun olmadan.
5 aylik evlilik daha hiçbirsey degildir. O evlilik daha oturmadi. Bebek en iyi evlilikleri sarsan birsey. Öyle "aa çook tatli, askimizin meyvesi" olayi degildir yani. Uykusuzluktur, hormanlardir. Cok emmesi ayri bisey, hiç emmemesi ayri bisey. Gece her iki saatte yemesi lazim. Bir dene bakalim gece saat 12de-2de-4dete.. kalkmayi. Ve her gece.
Ondan öncede hamilelikte ayri bir sorun, karnin büyüyor, hasaslasiyorsun, sürekli tuvalet ihtiyaci,..
Kisacasi çok büyük bir sorumluluk. Önce evlilige, birbirinize doyun. Beraber gezin tozun. Istediginiz saatte yatin, kalkin. Bunlar hepsi bir nimet, cocuktan sonra. Bu cocuksuz zamanlariniz hiç geri gelmeyecek. Cocuk olduktan sonra ömür boyu bir sorumluluk.