Eşim çocuk istemiyor

Ben 39 yaşındayım, eşim 43. 2 yıllık evliyiz. Bir yıldır deniyoruz kısmet olmadı henüz. Biz çocuk yapmamalı mıyız bu durumda? Tahammülsüz gergin ebeveynler mi olacağız?

Çok büyük haksızlık şu yazdıklarınız. Kendi adıma ben bu ithama üzüldüm ve sinirlendim. Sanırım hamilesiniz. Kalp kırmamak, ah almamak adına bin düşünüp bir yazın!
Allahım size karışan kim istersen 60 yaşında yap çocugu beni ne ilgilendirir ben kendi açımdan düşündüğümü söyledim böyle düşündüğüm için erken anne olmayı istedim herkes istedigi zaman çocuk yapar bakacak olan sizsiniz beni alakadar eden bişey yok ama bakıyorum da olayı üstüne çekmeye alınmaya yer arayan çok fazla insan var kimseye kötü anne olursun çocuk yapma demedim bu bana düşen bişey degil. Her neyse gerçekten hayret ediyorum insanlar anlamak istedigi gibi anlıyor herşeyi tanımadığım etmedigim birine neden bişey söyleyeyim sen tahammülsüzsün diyeyim sadece benim çevremde böyle olanlar var bunları gördüm etkilendim demek istedim bu düşüncemin de arkasındayım zira 2 yıl önce tahammül ettigim şeylere şuan yeri geliyor tahammül edemiyorum yaş ilerledikçe bazı şeyler degişiyor ne anlamak isterseniz onu anlayın da size bişey diyen yok tanımıyorum bile ne diye sana böyle bir ithamda bulunayım

daha yeterli olgunluğa erişmemiş kişilerin yazdıklarını dikkate almayın bence.
üzülmeyin asla, herkes haddini bilerek yazsa keşke.
kaç anneye haksızlık etmiş.
benim kv eşimi 40 yaşında doğurmuş, en güzel hamileliğim ve en güzel en aklı başında çocuk yetiştirme zamanımdı der hep.
İnsanın gücüne gidiyor ister istemez. Her ay bir beklentin varken bir de bunları görünce içinden bir ah ediyorsun..

😂😂😂😂 İsteyen istedigi yaşta evlenir çocuk yapar bu beni ilgilendirmez olayı çok yanlış anlıyorsunuz valla hayret ediyorum ben herkes için bu böyle diye düşünmüyorum ama çok örneğini gördüm diyorum neresi yanlış bunun
Yazdığınız şey çok çirkin çünkü. İki çocuk ne kadar uslu da olsa tek çoçuktan zordur. Abinizle eşinin arası nasıl bilemezsiniz dışardan. Benim eşimle aramda sorun olsa da asla ablam ve abim öğrenmedi zira.
Ayrıca 20lerle 30lar arasında fark hiç hissetmiyorum.
Çocuğumu 32 de doğurdum, bugün olsa bugünde erkenden bu sorumluluğu alamazdım.
20lerimde amaçsızca gezdim,tozdum, dağıttım. 30umda da anne oldum.Tahammülüm de oldukça yüksek, 4 yaşında epey hareketli bir çocuk ama sesimi yükseltmemeye ekstra özen gösteriyorum. İnsanım elbet bazen üzülüyorum. Ama 20de de böyle olurdu.
iki yaş grubunu da deneyimledim zerre fark yok.
Yazdığınız şey çok çirkin.

Yazdığınız şey çok çirkin çünkü. İki çocuk ne kadar uslu da olsa tek çoçuktan zordur. Abinizle eşinin arası nasıl bilemezsiniz dışardan. Benim eşimle aramda sorun olsa da asla ablam ve abim öğrenmedi zira.
Ayrıca 20lerle 30lar arasında fark hiç hissetmiyorum.
Çocuğumu 32 de doğurdum, bugün olsa bugünde erkenden bu sorumluluğu alamazdım.
20lerimde amaçsızca gezdim,tozdum, dağıttım. 30umda da anne oldum.Tahammülüm de oldukça yüksek, 4 yaşında epey hareketli bir çocuk ama sesimi yükseltmemeye ekstra özen gösteriyorum. İnsanım elbet bazen üzülüyorum. Ama 20de de böyle olurdu.
iki yaş grubunu da deneyimledim zerre fark yok.
Yazdığınız şey çok çirkin.
Siz öyle olabilirsiniz ben zaten herkes aynı diye bişey yazmadım yazmam da ben oraya yazdım çevremde gördüğüm böyle diye her insan aynı olmaz zaten ama bunu anlatamıyorum sanki her 30 yaşını aşan aynı demişim gibi tepki geliyor

Allahım size karışan kim istersen 60 yaşında yap çocugu beni ne ilgilendirir ben kendi açımdan düşündüğümü söyledim böyle düşündüğüm için erken anne olmayı istedim herkes istedigi zaman çocuk yapar bakacak olan sizsiniz beni alakadar eden bişey yok ama bakıyorum da olayı üstüne çekmeye alınmaya yer arayan çok fazla insan var kimseye kötü anne olursun çocuk yapma demedim bu bana düşen bişey degil. Her neyse gerçekten hayret ediyorum insanlar anlamak istedigi gibi anlıyor herşeyi tanımadığım etmedigim birine neden bişey söyleyeyim sen tahammülsüzsün diyeyim sadece benim çevremde böyle olanlar var bunları gördüm etkilendim demek istedim bu düşüncemin de arkasındayım zira 2 yıl önce tahammül ettigim şeylere şuan yeri geliyor tahammül edemiyorum yaş ilerledikçe bazı şeyler degişiyor ne anlamak isterseniz onu anlayın da size bişey diyen yok tanımıyorum bile ne diye sana böyle bir ithamda bulunayım
Hala düşünmeden yazıyorsunuz.
Rahmetli anneannem "hamile iken dikkat edin. Ah almayın. Alırsanız da dua edin bebeğinizden değil sizden çıksın" derdi.

Abim maddi olarak daha iyi bir seviyede çocukları da gayet uslu hatta hayatımda gördüğüm en akıllı uysal çocuklar diyebilirim tavırlardan da belli oluyor abim yengeme daha baglı sevgi dolu çocuklar ile ilgilenir hatta ilk çocukta bu kadar ilgilenmiyordu diyebilirim bu onun söylediği şey her neyse gerçekten bişeyler anlatmaya çalışmaktan sıkıldım
Kimsenin evinin içini bilemezsiniz ki.

Dışarıdan uslu görünen çocuklarla 7-24 birarada durun bakalım.

Geceleri uykusuz kalın bakalım, gerginlik oluyor mu olmuyor mu?

Belki yengeniz yapı olarak ikinci çocuğu kaldıracsk biri de değildi. Herkes iki üç tane çocuk yakacak diye birşey yok.

Birçok faktör varken yaşa takılmaniz enternasan olmuş. Yaş dediğiniz de 30 yani.

İsteyen istediği yaşta evlenir, çocuk sahibi de olur ama 30 yaşı kadın için bir sınır gibi görmekten vazgeçmek lazım.

Sırf bu kafa yapısından dolayı bir sürü konut açılıyor burada. Evlenmek çocuk sahibi olmak için geç kaldığını düşünen, bunun derdini çeken kadınlar.

Kendi erken anne olma fikrinizi 30 yaşında anne olunca gergin olunuyor diye açıklamasaydiniz herhangi bir sorun olmayacaktı.

Ben
Merhaba herkese, 28 yaşındayım ve evliliğimizin 5.ayındayız. Etrafımdaki herkes çocuk sahibi oldu ve açıkçası düşünüp duruyorum yaştan dolayı geçmi kalıyorum diye.. Eşim birkaç sene beklemek istiyor, biraz birikim yapıp maaşının artmasını beklemeyi bahane ediyor ve bu konuyu konuşmak istemiyor. Kafam çok karıştı, 30 yaşından sonra gebeliğin sıkıntılı olduğu ve yumurtalıklarda sıkıntı olabilme ihtimalinin artmasıyla ilgili söylentiler duydum. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ve kaç yaşında hamile kaldınız ?
Eşinize hak veriyorum ama sadece maaş artması vs değil. Beraber mutluluk kumbaranizi da doldurmalisiniz çünkü çocuk doğduktan sonra toz pembe hayatta bambaşka renkler beliriyo ve mutluluk kumbaranizdan kullanmaya başlıyorsunuz. Ben 27 yaşında evlendim iki yıl sonra hamile kaldım tam istediğim gibi oldu şükürler olsun ki. Evliliğin erken döneminde çocuk sahibi olmayı kırklı yaslarinizda değilseniz kesinlikle doğru bulmuyorum. 5 ayda evlilik bile tam oturmaz birbirinize biraz zaman tanıyın. Bu konu bile evlenmeden önce konuşmuş olmanız gereken bi konuydu aslında. Acele etmeyin biliyorum insan çocuk sahibi olmak isteyince hemen kucağı dolsun istiyo .

Hala düşünmeden yazıyorsunuz.
Rahmetli anneannem "hamile iken dikkat edin. Ah almayın. Alırsanız da dua edin bebeğinizden değil sizden çıksın" derdi.
Şu yazdığımdan kime kötü bişey diyorum da ah alacağım acaba hakaret etmiyorum kötü bişey söylemiyorum neye ah edecekler aydınlatsana beni

Siz öyle olabilirsiniz ben zaten herkes aynı diye bişey yazmadım yazmam da ben oraya yazdım çevremde gördüğüm böyle diye her insan aynı olmaz zaten ama bunu anlatamıyorum sanki her 30 yaşını aşan aynı demişim gibi tepki geliyor
Gergin oluyorlar mutsuz ailede büyüyor çocuklar yazarsanız genelleme yapmış oluyorsunuz

Ben 20lerindeki kadınlar daha çocuk kendi büyümemiş kötü anne oluyor. Çevremdekiler öyle desem ne hissedersiniz? Biraz ağzınızdan çıkana dikkat edin. Anne olduğunuzda özellikle düşünüp konuşmak gerekiyor, olgun olmak gerekiyor.

Ben 20lerindeki kadınlar daha çocuk kendi büyümemiş kötü anne oluyor. Çevremdekiler öyle desem ne hissedersiniz? Biraz ağzınızdan çıkana dikkat edin. Anne olduğunuzda özellikle düşünüp konuşmak gerekiyor, olgun olmak gerekiyor.
Çevrende gördüğün öyle derim bu benim de kötü anne oldugum anlamını çıkarmaz bana göre çünkü herkes aynı degil senin tandıgın 20 yaşında çocuk gibidir kötü annedir her 20 yaşında olan aynı kafada olmuyor üstüme alınacağım bişey yoktur bana göre zira kendimi biliyorumdur ama siz böyle bakmıyorsunuz olaya belli ki herşey genel söylenmiş gibi algılandı şu durumdan o kadar gerildim ki artık olmadıgım biri gibi konuşur sert tepkiler verir oldum kendime de hayret ediyorum şuan kalp kırmak istemiyorum daha fazla uzatmazsanız sevinirim belliki aynı düşünmüyoruz işte uzatmaya gerek yok

Çevrende gördüğün öyle derim bu benim de kötü anne oldugum anlamını çıkarmaz bana göre çünkü herkes aynı degil senin tandıgın 20 yaşında çocuk gibidir kötü annedir her 20 yaşında olan aynı kafada olmuyor üstüme alınacağım bişey yoktur bana göre zira kendimi biliyorumdur ama siz böyle bakmıyorsunuz olaya belli ki herşey genel söylenmiş gibi algılandı şu durumdan o kadar gerildim ki artık olmadıgım biri gibi konuşur sert tepkiler verir oldum kendime de hayret ediyorum şuan kalp kırmak istemiyorum daha fazla uzatmazsanız sevinirim belliki aynı düşünmüyoruz işte uzatmaya gerek yok
İnsanları genelleyen cümlenizle kırdınız zaten. Üstüne de neden alınıyor herkes diye ayıp etmeye devam ediyorsunuz.
Hatalı bir cümle kurdum deseniz konu bitecek. Yeteri kadar olgunlaşmamışsınız demek ki.
Hatanızı dahi kabul edemiyorsunuz. Hatayı kabul etmek erdemdir.
Çok ayıp yaptığınız. Pek çok kadını üzgünüz. 30unda olup anne olmak isteyen olamayanları, geç anne olduğunu düşünüp üzülenleri hesaba katmalısınız. Ben tam istediğim yaşta çocuk yaptım alınmam ama alınanlar için de üzülürüm bu üstüne almak değiş empati.
Düşünüp konuşmak yada yazmak asıl meziyet. Dilerim yaş aldıkça bu bilince de erersiniz.

Bir kere konu başlığın yanlış eşin şu an için çocuk istemiyor
Ya daha yeni evlisiniz ilk bir sene düşünceniz gezelim, tozalım, aşna fişne yapalım olmalı çocuk olduktan sonra çok ararsın bu günleri.
Asıl kadınlar eşlerine ilk 1-2 sene çocuk için hayır demeli, eşini iyi tanımalı, gerçekten anlaşabiliyor mu bakmalı. Herkes ilk geceden de çocuk yapabilir ama asıl önemlisi o evde o çocuklar mutlu mu, ebeveynler anlaşabiliyor mu, maddi durum çocuğu rahat büyütmye yeter mi ona bakmak lazım.

İnsanları genelleyen cümlenizle kırdınız zaten. Üstüne de neden alınıyor herkes diye ayıp etmeye devam ediyorsunuz.
Hatalı bir cümle kurdum deseniz konu bitecek. Yeteri kadar olgunlaşmamışsınız demek ki.
Hatanızı dahi kabul edemiyorsunuz. Hatayı kabul etmek erdemdir.
Çok ayıp yaptığınız. Pek çok kadını üzgünüz. 30unda olup anne olmak isteyen olamayanları, geç anne olduğunu düşünüp üzülenleri hesaba katmalısınız. Ben tam istediğim yaşta çocuk yaptım alınmam ama alınanlar için de üzülürüm bu üstüne almak değiş empati.
Düşünüp konuşmak yada yazmak asıl meziyet. Dilerim yaş aldıkça bu bilince de erersiniz.
Hala anlamıyorsun genelleme yapmadım diyorum genelleme yapsam yaptım derim orada herkes böyle yazmamışım dimi bana göre genelleme budur çünkü herkesi belirten bir cümle yok yazmışım oraya çevremde bunları gördüm diye ben kendi çevremden bahsettim hatalı oldugumu düşünsem kabul ederim hatamı yanlış anladınız diye yanlış anladınız diyorum bak genelleme yapayım herkes yanlış anladı ve aşırı tepki gösterdi anlatmak istedigimi anlayan pek olmadı oldu mu şimdi genelleme yaptım işte

Hala anlamıyorsun genelleme yapmadım diyorum genelleme yapsam yaptım derim orada herkes böyle yazmamışım dimi bana göre genelleme budur çünkü herkesi belirten bir cümle yok yazmışım oraya çevremde bunları gördüm diye ben kendi çevremden bahsettim hatalı oldugumu düşünsem kabul ederim hatamı yanlış anladınız diye yanlış anladınız diyorum bak genelleme yapayım herkes yanlış anladı ve aşırı tepki gösterdi anlatmak istedigimi anlayan pek olmadı oldu mu şimdi genelleme yaptım işte
Çoğunluk kelimesi genellemedir. Genellediniz. Ne yazdığınızdan haberiniz yok. Bak diğer arkadaş 30 üstü anne olmak istiyor kalp kırmışsınız.
Çok kınadım sizi. Yazık.
NOT: size siz diyene sen diyemezsin. Dememelisiniz. Biraz kendinizi geliştirin

Back
X