- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.293
- 158
30 anne olmak için geç bir yaş değil,
bikaç yıl daha erteleyin, çocuksuz hayatın keyfini çıkarın, çünkü çocuğunuz olduktan sonra bidaha asla çocuksuz bir çift olma hissini yaşayamayacaksınız.
hem zamanla netleşir kararınız da.
Yani diyorum ki yas gectikce cocukla aradaki yas da artiyor. Ben simdi dusunmeye baslasam en erken 30 umda anne olurum. Daha da gecikirse aramizdaki yas artacak. Kendimi bu sekilde ikna etmeye calisiyorum. Anlamadim ki neyi anlamadiginizi.Sanki 18 yasindasiniz. Zaten 28 yasindasiniz. Ha 30 ha 28 ne fark ediyor cok merak ettim. Ben 30 yasinda dogurdum 6p yaainda oldugumda ne.olacak cok merak ettim ? Biraz anlatir misiniz ?
Resmen duygularima tercuman olmussunuz.Peki gercekten guzel bir iliskide cocuk ciftlerin arasina giriyor mu? Gözlediğim kadarıyla sizin guzel bir evliliginiz var, o yuzden size soruyorum.
Ben esime cok aşığım. O da ayni sekilde. Cok guzel bir iliskimiz var ama cocuk yaparsam bu iliskimiz bozulur, birbirimize zaman ayiramayiz diye korkuyorum. Henuz yasim erken ama bu yuzden hic bebek yapmak istemiyorum. Boyle bir sorun yasaniyor mu, yoksa benim bencilligim mi?
Sizin 30 yasinizda anne oldugunuzu bilip de size ozel bisey soylemedim ki 28 30 takilmissiniz. Allah bagislasin. Mutluluklar ne deyim.Sanki 18 yasindasiniz. Zaten 28 yasindasiniz. Ha 30 ha 28 ne fark ediyor cok merak ettim. Ben 30 yasinda dogurdum 6p yaainda oldugumda ne.olacak cok merak ettim ? Biraz anlatir misiniz ?
Peki gercekten guzel bir iliskide cocuk ciftlerin arasina giriyor mu? Gözlediğim kadarıyla sizin guzel bir evliliginiz var, o yuzden size soruyorum.
Ben esime cok aşığım. O da ayni sekilde. Cok guzel bir iliskimiz var ama cocuk yaparsam bu iliskimiz bozulur, birbirimize zaman ayiramayiz diye korkuyorum. Henuz yasim erken ama bu yuzden hic bebek yapmak istemiyorum. Boyle bir sorun yasaniyor mu, yoksa benim bencilligim mi?
biz çocuk sahibi olduğumuzda 11 yıldır birlikte, 7 yıldır evliydik, artık birbirirmize bakınca ne dediğimizi anlıyorduk, yine de iletişimimiz kopuş yaşadı.
ilk zamanlar birbirimizi gördüğümüz zamanlar bile çok kısıtlıydı ve konuştuğumuz tek konu da çocuktu, ilk 1 yıl böyle geçti gibi, arada tatiller ya da anneme bırakıp çıktığımız anlar dışında sırayla uyuyan bir çifte dönüşmüştük (kızımın uyku ve sindirim sorunları yüzünden)
sonra yavaş yavaş eskiye döndü her şey,
hatta şimdi eskisinden de iyiyiz diyebilirim, zaten çocuk büyüdü, yemeğini yiyip biraz oynayıp uyuyor, biz yine başbaşayız.
özetle tozpembe bir tablo sunamayacağım, özellikle bebeklik döneminde bebek zor bir bebekse evin tek gündemi o olabiliyor, ama bu süreci birbirinize destek olarak atlatmak ilişkiyi daha da güçlendiriyor, en azından bizim için öyle oldu. eğer aksi olsa, eşim, ben o kolik bebekle uğraşırken eve geç gelse, yorgunum diyip çocuğa bakmasa, uyumam için fırsat yaratmasa, ilişkimiz tamamen bitebilirdi.
Ister istemez araya giriyor galiba. Benim o konuda hicbir cekincem yok. Hatta belki esim benden daha iyi bir ebeveyn olur. Derdim bu sevgili kimliginden cikip anne baba kimligine burunulmesi. Cevremde gordugum ciftler hep boyle. Bu korku yuzunden de cocuk yapmayi hic istemeyecekmisim gibi. Belki zamanla gecer bu hislerim. Su anda genc olmamin simarikligi da olabilir. Tesekkur ederim cevabınız icin.
Peki gercekten guzel bir iliskide cocuk ciftlerin arasina giriyor mu? Gözlediğim kadarıyla sizin guzel bir evliliginiz var, o yuzden size soruyorum.
bir süre o araya girme olayı yaşanıyor..zaman ayırmalar azalıyor ama sonra düzen kuruluyor ..
ama bu göze almaya değer bir risk kesinlikle
konu sahibesi artık bütün plan programlarını ona göre ayarlaman gerekiyor evet sorumluluğu fazla ama kucağına aldığın an dünyan değişyior..
Simdi oyle de bi problemim var. Esimin ailesi cocugumuz olsun diye dort gozle bekliyorlar. Siz karismayin ben buyutecegim demek bile hayal geliyor bana. Kv esim cocukken calisiyormus. Esime babannesi bakmis. Bizim cocugumuza da o bakmak istiyormus. Maddi durumumuz iyi. Hatta ben de ise baslayacagim insallah. Ekstra gelir olacak. Hadi cocuk oldu iki sene izne ayrildim sonra bakici kres desem eminim ortalik epey karisacak. Ben bakarim da ne gerek var da. Esimin babasi bildiginiz dengesiz kaba saba adam. Gorumcem bes yasindaki cocugunu sevdirmek istemiyor babasina deyim siz anlayin. Yani aklim biraz da bu yuzden karisik benim sanirim.Yeterki saglikli olsunlar ... hic dusunmuyosan baska.. ama dusunuyorsan simdi zamani bana kalirsa yas acisindan.. ben ilk 30 yasinda anne oldum.. o zaman evliligim mukemmel geliyodu gozumde.. ikinci oldugundada guzel evliligim vardi.. esimle gayet iyiydik.. ne zaman dogumuma kv geldi evdeki dengeler bozuldu resmen.. 2,5 yildir toparlayamiyoruz bi turlu..senin boyle durumlarin yokmu var mi bilemem tabii maddi durumunuda bilmiyorum tabii..
Çoook tatlısınız yaaaBence çok ideal. Ben de hep 25-26 gibi evlenir 3 4 sene çocuksuz eşimle gezer tozar evlilige alışır sonra çocuk yaparım, hem fazla da yaslanmamis olurum diye düşünürdüm. Evlenemedim.
Asla istemiyorum gibi bir duygunuz yoksa deneyin derim.
Benim esim istiyor iste. O istemese herhalde asla dusunmezdim en azindan iki uc yil daha. Esimin nasil bi baba olacagini da merak ediyorum. Keske bi deneme surumu olsa. Gitsek baksak guzelse yapsak. Off karar vermek cok zor geecekten. Hemen simdi olamaz zaten en erken 6 8 ay sonra.Zaten ilerde pisman olmayacağımi bilsem yapmam da esim de bak pisman oluruz diyor
Konu sahibi siz de gencsiniz henuz. Bence biraz daha bekleyebilirsinizhicbir zaman hazir olmazsaniz da omur boyu cocuk yapmak istemiyorum demiyorsaniz artik 30da yaparsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?