Esim cocuk istiyor!!!

Ben de hiç istemiyorum,üstelik çocukları da hiç sevmem.
Konuyu takipteyim,umarım benim de fikirlerim değişir bu vesileyle.

Bu düşüncene katılıyorum ben fazla ertelenmemesi taraftarıyım, korkutmak istemem ama olmayabilir de bir süre

Evlilik oturmuş, adamın baba olmaya hakkı var. Kimse tam manası ile " hadi hazırım" diyemiyor, diyen de çok nadir... Her yeni başlangıcın sorumlukları vardır, okula başlarken, sevgili olurken, nişanlanacakken, evlenecekken... hayatımızda her yeni başlangıcın sorumluluklarını alıyoruz bebek de bir başlangıç ama.... Öyle güzel öyle tatlı bir başlangıç ve sorumluluk ki " keşke daha erken yapmış olsaydım" diyor insan...

Bende oyleydim.hap kullaniyordm doktor icme artik zararli dedi birakmak zorunda kaldm.biraktigim ay hamile kaldm ilk sevinemedim garip oldm hazir hissetmiyordm ama sonra cok garip bi duygu Allah isteyen herkese yasatsin.son aylarimdayim bazen acaba nasil olacak dogunca bakabilecekmiyim diye aklima geliyor.sorumluluk hala korkutuyor ama hic olmamasi daha kotudur oyle dusunmemeye calisuyorm

Evliliğinde aşılmaz sorunların yoksa geçinmeniz iyiyse sana değer veriyorsa düşünebilirsin. Hazır olmaya gelince bir buçuk yıl çocuk istedik ama istediğim halde bazen test sonucu beklerken pozitif çıktığını düşününce içime bir korku çöküyordu nasıl olacak diye. Sonra bakıyordum negatif ona da üzülüyordum. Ultrasonda görene kadar aynı sorgulamalar hep oldu ama daha 10 haftalıkken ellerini sallayıp tekmeler attığını görünce o korkuların yerini ona bi şey olmasınlar alıyor.

Bence erkek çocuk istemeli ya ısrarcı olmalı üç sene ideal bende üç beş sene diyordum bir yılı gitti bakalım artık herkese dediğim gibi 2020ye inşallah

Hiç bir kadın tamamen hazır olmuyor anne olmaya ama karnına düştü mu kalbini duydun mu :) tüm herşey değişiyor yediğin yemek bile onun için :) kısacası bı hamile kal ben bu zamana kadar neden yapmadım dersin hem çok iyi bir zaman 3 yıl dolmuş ne güzel

Cok seviyorum cocuklari aslinda. Ama kendi cocugum olunca baska. Butun sorumluluk bana ait. Evet haklisiniz. Anlatisim sanki camavarmis gibi. Neden boyle dusundugumu bilmiyorum.

Böyle sakin düsünme. Sorumluluk sana ve esine ait, esit derecede. Esinde bez degistirmesi lazim, beraber bebege banyoya sokmasi lazim, onu oyalayip onun ile zaman gecirmesi lazim,..

Hatta bundan dolayi baba ve anneannelerin lohusa evinde kalmasini dogru bulmuyorum. O sekilde erkek asla sorumlulugu almiyor.

Bende 30umdan sonra anne oldum ve hic daha erken olsaydi demiyorum. Kendini iyi dinle ve ne zaman istiyorsan o zaman basla. O korku ve endise daima olacaktir fakat bence bebek istesin bu korkunuz önünde geldigende, iste o zaman anne olmaya hazirsin demektir.

Siz doğurdugunız anda anne olursunuzda eşinizden yani erkeklerden şüpheliyim artık.olmayınca olmuyor çünkü.

Belkide hemen hamile kalamıcaksınız böyle düşünün
Bizde ilk sene istemedik ama şimdi beş senedir uğraşıyoruz tüp bebektir aşılamadır ama yok
Belkide hiç anne olamayacağimi düşünmek daha acı

Her geçen gün anne olma isteğim katlanarak arttığı için ben böyleyim

Keşke anne olmasaydım diyeni duymadım ,hatta daha once olsaydım yazan arkadaşlar olmuş
Hakkınızda hayırlısı...

Canım kimse anne olmaya hazır değildir bence. Bebeğin rahme düştüğü andan itibaren koruma güdüsü uyanır ve bilirsin ki bu dünyada senden başka kimse ona bakamaz.hamile kaldığın zaman düşüncelerin değişecektir

İstemiyorsan bunu eşinize söyleyin. Hem gebe kalması, doğurması,bakması, büyütmesi,ilgilenmesi,öğretmesi,düzeltmesi çok zor. Bu arada çocuk bence aşkın evliliğin bitmesi demek

kimse kusura bakmasın da evlilikte çocuk için "kadın" hazır hissetmiyorsa bi durup düşünmek lazım, bi durmak lazım, hak vermek lazım bence. çünkü o hamilelik süreci, doğum sonrası, çocuğun tamamen anneye bağımlı olduğu dönemler, anne ile çocuk arasındaki o özel bağı falan düşününce... 9 ay karnında taşıyacak olan insanın kararı daha önemlidir benim için.

Tadını alınca yapmadığın için pişman olabilirsin canım evlat bambaşka rabbim nasip etsin inşallah. Bence daha fazla erteleme

Dunyadaki en guzel duyguyu o testteki cift cizgiyi gorunce anlarsin o an baslar mutlulugun gece yarisina kadar oturamasanda bakiminda zorlansanda sana bakarkenki o bi gulusu herseyi unutturuyo canim bence dunyadaki en guzel duygudan mahrum etme kendini ve esini

Siz hazir olmadiginiz surece cocuk yapmayin. Siz hazirsaniz esinizdende eminseniz ozman baslayin derim. Cogu kisinin yaptigi hatayi yapip herseyi kendiniz yapip ustlenmeyin. Birakin oda babaligini yapsin, cocugun altini degistirsin, kiyafetlerini utulesin, size yardimci olsun. Bizim erkekler alismis rahatken baba olup zora gelince amnenin uzerine atmayi.

Olunca Allah sabrınıda sevgisinide veriyor. Hiç şüphen olmasin. Hatta keşke daha önce yapsaymissim diyosun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…