Esim cocuk istiyor!!!

Bu kafa karışıklığı ile gebe kalırsanız, sonrasında epey zorlanirsiniz gibi geldi bana...
Zira ne kadar kendini annelige hazır hissetsen de o minik bedeni kucağına alınca sudan çıkmış balığa dönüyor insan...

İmkanı varsa.. Her kadın bu zevki yaşamalı.. Korkma yaa.. Evlat kadar güzel birşey varmı

Aynı durumdayız. Eşim çok istiyor ben ise çocuk konusuna hep mesafeleydim bekarken bile. Yaşım sizden fazla eşimin ısrarı ile ( çok iyi bir baba olacağından eminim) korunmayı bıraktık denemeler başladı baktık 1 yıl oldu ne gelen var ne giden. Sonuç Yarın tüp bebek tedavisine başlıyorum hiç böyle bir şey gelmemişti aklıma sandım ki hemen olur. gerekli kontrollerinizi yaptırın herhangi bir sorun yoksa kendinizi hazır hissettiğinizde yapın.

Bence hazir olana kadar yapmayin. Gercekten cooook zor bir cocugun sorumlulugu. İki cocugum var ve hala beden cocuk yaptigimi tam olarak bilemiyorum

Ayy biz gibi.
Bizim de 4.seneye girecek evliliğimiz. Yaş oldu 28.
Bebek istediğim hiç olmadı. Hiç bilmem gidip birinin bebeğini sevdiğimi. Ama artık zamanı geldi gibi hissediyorum sanki.
Ara ara ruyamda anne oldugumu görüyorum, emzirdiğimi falan. Sabah uyandıgımda aa ruyaymış diye üzülüyorum hatta. Yani kazara hamile kalsam üzülmem, eskiden üzülürdüm.
Bilinçli olarak yapmaya cesaretim yok. Uykusuz geceler en büyük korkum.
Azıcık uykumu alamadıgım gunlerde bile illallah ettiriyorum cevremdekilere, bir de bebek oldugunda naparım bilmiyorum.
Eşimin iyi bir baba olacağından süphem yok. Ama ben uykusuz kaldıkca pişman olur muyum diye dusunuyorum.

Uykuyu çok seven biri olarak sana yazmak istedim :)
Oğlum 5.ayının içinde. 5 ayda sadece bir kere gece uyuyup sabah uyandım :) Oda yetmedi tabiki ayların uykusuzluguna. Ama o enerjiyi Allah veriyor cidden. Doğduğu ilk günler toplam 2 saat uyuyosun ama mutlusun :) esim ve annem geçen itiraf ettiler. Benden bu performansı beklemiyolarmis uyku konusunda. Bazen yorgun/uykusuz olsan bile o uyansada sevsem diyorsun,ozluyorsun.
Allah tüm isteyenlere nasip etsin. 1.5 yıl sonra hamile kalabildim. Ha diyince evlat sahibi olamiyor artık herkes.

Cok guzel seyler yazmışsınız dilinize yüreğinize sağlık. Bende 23 yaşındayım bebek istiyorum evet ama zamanı olmadığını düşünüyorum. O zamanın da ne zaman geleceğini bilmiyorum derken 3 aydir korunmuyorum herşey kısmet oluverirse gelsin diyorum ama korkularla . Cok sükür evliliğim iyi zedelenmesinden korkuyorum uzaklasir miyiz yoksa varolan bag daha da mi artar düşünceleri ahh aklım karmakarışık İnanin. Kendimi anne olarak düşününce sanki farklı olgunluk görüyorum varolan neşem heyecanım ya giderse düşünmeden edemiyorum. Çaresiz kaldım resmen (( sizin de böyle korkularınız düşünceleriniz oluyor muydu

Ben sirf esim cocuk istiyor diye yaptim.cunkü baktim adam gercekten ciddi ciddi istiyor.e yaşıda kendince kemale eriyor.bende senin gibi cok düsundum hazir hissetmiyorum vs.diye. ve hamile kaldim yine hissetmedim...kizim son hamilelik zamanlarimda biraz zorlandi yani son dogum haftalarim dr larda ve sikintili gecti. Okadar agladim ki dogum oldu mecburi sezeryanla ve kuveze aldilar elim karnimda ameliyatli halde saatlerde kuvezin basinda esimle bekledik agladik. 5 kati elim karninde yuruyerek indim ciktim kuveze gidebilmek icin. Iste ozaman anladim ki ben anneyim. ALLAHrazi olsun kocam dan ki iyikide bukadar istemis ve beni anne etmis cunku bende senin gibi senelerce pisman olmadan bekleyebilirdim. Hatta esim kizim 5 aylik falandi cocuga ben bakarim bitane daha yapalim dedi:)nasipse bikaç sene sonra 2. Cocuk ins.
Esine guveniyorsan yap düşünmekle olmuyor.simdi ki erkekler zaten cocukta yardimci oluyorlar...

Bence hazir olana kadar yapmayin. Gercekten cooook zor bir cocugun sorumlulugu. İki cocugum var ve hala beden cocuk yaptigimi tam olarak bilemiyorum
gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz hani derler ya doğrduktan sonra keşke daha önce yapsaymışım diye pişmanlıklar oluyormuş bilmediğim için soruyorum

Kalınlaştırdığım kısım beni bitirdi direkt. Diğer kısımları algılayamadım bile
Allah bagıslasın evladınızı.

Ha 28 ha 30 ne fark eder ki?
Yani o 30 oldugunda 58 olsaniz ne olur 60 olsaniz ne olur?
Bence bebek sahibi olmak icin en onemli sart maddi yeterlilikten sonra kadinin hazir olmasi.
Cunku bebegin tum sorumlulugu annede oluyor. Baba ise aksam eve gelince 1 2 saat seviyor o kadar.

çocuğu olmayan her evli çifte şunu söylerim bir gün bebek düşünüyorsanız bugün yapın. hayat bu kimin karşısına ne çıkaracağı belirsiz. özellikle yaş mevzusunda çok haklısın. evliliğin de 3 sene olmuş artık kim kimdir bilinir. o sebeple bir gün çocuk yapacaksan bugün yap.

canım bende 2,5 yıl sonunda aldım bu kararı
28 yaşım bitmek üzere
Rabbime şükür ilk ayda oldu bebeğimiz
Ben hamile olmama rağmen halen korkuyorum
Ama bebekten değil ona iyi bir anne olabilir miyim diye

Evet oluyordu :) herkeste olur. Ama bu kopmaktan çok eşimle bizi birbirimize daha çok bağladı. Çok iyi baba oluyorlar :) anneye daha çok saygı duyuyorlar. Yorulup uykusuz kalırsan kıyamıyorlar :) eşini seven her erkeğin böyle olacağını düşünüyorum. Birlikte bebişinizle oynuyorsunuz.. Ben bebeğin eşlerin arasına girebileceğini asla düşünmüyorum. Eğer aranızda bir olumsuzluk yaşanırsa bunun sebebi kesinlikle bebek değil.
Bende çok neşeli gülmeyi seven enerjik biriyim. Bebekten sonrada bu değişmedi. Yine gezmek istediğimde geziyorum alıyorum bebişimi arabasına koyuyorum.
Ya tabi ki eski rahatlığın gibi değil. Bebeğin mama saati alt değiştirmesi, bunlara göre hareket etmen gerekir. İstediğin saatte uyuyup uyanamazsın kolay kolay. Bebeğin huyuna da bağlı.. Bazen yorulursun uykusuz kalırsın, o gün pek enerjik davranamazsın. Böyle oluyor diye de bebeğin senin bütün hayat enerjini emdiğini düşünmezsin. Her günümüz bir olmaz sonuçta değil mi..

Yerinizde olsam bütün kaygıları bir kenara bırakırdım :)

bence öncelikle birgün çocuk sahibi olmak istiyor musunuz? gelecekte ailenizi böyle hayal ediyor musunuz, bi salim kafayla düşünün. yaşınız kaç? erkense biraz daha zaman isteyin eşinizden. neden korktuğunuzu bulmaya çalışın. bunlar size cevap olur.

İnsallah sayenizde asacağım tüm bu kaygilari cok ama cok tesekkür ederim gerçekten böylesine guzel seyler yazdığınız icin

öyle bir başlık atmışsınızki eyvah dedim :))

annelik güzel şey tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…