- 2 Ağustos 2012
- 666
- 599
- 303
Uykuyu çok seven biri olarak sana yazmak istedim :)Ayy biz gibi.
Bizim de 4.seneye girecek evliliğimiz. Yaş oldu 28.
Bebek istediğim hiç olmadı. Hiç bilmem gidip birinin bebeğini sevdiğimi. Ama artık zamanı geldi gibi hissediyorum sanki.
Ara ara ruyamda anne oldugumu görüyorum, emzirdiğimi falan. Sabah uyandıgımda aa ruyaymış diye üzülüyorum hatta. Yani kazara hamile kalsam üzülmem, eskiden üzülürdüm.
Bilinçli olarak yapmaya cesaretim yok. Uykusuz geceler en büyük korkum.
Azıcık uykumu alamadıgım gunlerde bile illallah ettiriyorum cevremdekilere, bir de bebek oldugunda naparım bilmiyorum.
Eşimin iyi bir baba olacağından süphem yok. Ama ben uykusuz kaldıkca pişman olur muyum diye dusunuyorum.
Cok guzel seyler yazmışsınız dilinize yüreğinize sağlık. Bende 23 yaşındayım bebek istiyorum evet ama zamanı olmadığını düşünüyorum. O zamanın da ne zaman geleceğini bilmiyorum derken 3 aydir korunmuyorum herşey kısmet oluverirse gelsin diyorum ama korkularla . Cok sükür evliliğim iyi zedelenmesinden korkuyorum uzaklasir miyiz yoksa varolan bag daha da mi artar düşünceleri ahh aklım karmakarışık İnanin. Kendimi anne olarak düşününce sanki farklı olgunluk görüyorum varolan neşem heyecanım ya giderse düşünmeden edemiyorum. Çaresiz kaldım resmen23 yaşındayım 11 aylık bir oğlum var. Onunla büyümek, onunla çocuk olmak istiyorum.. Çünkü dertlerimden sıyrılıp yeniden çocukluğuma dönebilmek için başka şansım yok :) en iyi arkadaşımı doğurdum.. Kucağıma aldığımda hiçbir şey hissedememiştim. Narkozun etkisi hala üzerimdeydi. Ama sonra elimi tuttu gözlerimin içine baktı, bana tutundu. Bana ihtiyacı olduğunu söylüyordu sanki. O an da bağlandım. Önceleri sizin gibi korkularım vardı. Ama o an parçamı bulmuş gibiydim. Sanki hep vardı ama yeni kavuşmuştuk. Canımın parçası, benliğim..
İnanın size "anne" diye seslenmeye çalışırken neden daha önce yapmadığınızı düşüneceksiniz. Saklanıp, kapının arkasından başınızı uzattığınızda nasıl kahkahalar attığını onu kucaklamanız için çırpındığını gördükçe içiniz pır pır edecek. O minicik ayaklarını yere vuracak :) Eminim size kavuşmak için can atıyordur.. Ona annesi olma fırsatı verin.
Bebek bakmak sorumluluk ister evet. Ama kimse size sorumluluk yüklemez. Siz içgüdüsel olarak zaten her şeyi kolayca hallediyorsunuz. Bunlar sorumluluk gibi değilde, "bebeğim iyi mi?" Fikriyle yürüyor o zaman. Onu düşünmeye engel olamıyorsunuz. Aslında tamamiyle annelik duyguları bu sorumluluk dedikleri şey.. Yani bunu bu kadar gözünüzde büyütmeyin.
O kadar da zor sayılmaz. Karnı doyar, altı değişir ve uyur :) ilk doğduğunda hepsi bu. He birde gaz çıkarır hepinizi güldürür :) çünkü hepinizden daha vahşiii gaz çıkaracak :))) biraz biraz büyüdüğünde gülmelere oynamalara başlayacak. Daha tatlı bir hal alacak. Gündelik işleriniz aksayabilir. Ama planı bebeğe göre ayarlıyorsunuz ve sorun olmuyor. Aslında bebekler daha planlı yaşamamızı sağlıyor. Daha düzenli.
Eğer istiyorsanız sakın korkmayın. Güzellikler sizi bekliyor emin olun. Bugün bebek isteyip sahip olamayan o kadar çok kadın için dua ediyoruz ki.. Eğer böyle bir nimetiniz varsa lütfen bunu düşünün.
gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz hani derler ya doğrduktan sonra keşke daha önce yapsaymışım diye pişmanlıklar oluyormuş bilmediğim için soruyorumBence hazir olana kadar yapmayin. Gercekten cooook zor bir cocugun sorumlulugu. İki cocugum var ve hala beden cocuk yaptigimi tam olarak bilemiyorum
Uykuyu çok seven biri olarak sana yazmak istedim :)
Oğlum 5.ayının içinde. 5 ayda sadece bir kere gece uyuyup sabah uyandım :) Oda yetmedi tabiki ayların uykusuzluguna. Ama o enerjiyi Allah veriyor cidden. Doğduğu ilk günler toplam 2 saat uyuyosun ama mutlusun :) esim ve annem geçen itiraf ettiler. Benden bu performansı beklemiyolarmis uyku konusunda. Bazen yorgun/uykusuz olsan bile o uyansada sevsem diyorsun,ozluyorsun.
Allah tüm isteyenlere nasip etsin. 1.5 yıl sonra hamile kalabildim. Ha diyince evlat sahibi olamiyor artık herkes.
Ha 28 ha 30 ne fark eder ki?Kendimi hic hazir hossetmiyorum ama bi taraftan da diyorum ki eee cocuga yazik degil mi. O buyudugunde yasli olmak istemiyorum. 28 yasindayim. 30 da olsa dusunsenize cocugum 30 yasindayken ben 60 yasinda olacagim. Bilmiyorum. Ertelemek mi mantikli bi cesaret cocuk yapmak mi. Neyden bu kadar korktugumu da bilmiyorum.
Amin inşallah. Cümlemizinkini.Kalınlaştırdığım kısım beni bitirdi direkt. Diğer kısımları algılayamadım bile
Allah bagıslasın evladınızı.
Kendimi hic hazir hossetmiyorum ama bi taraftan da diyorum ki eee cocuga yazik degil mi. O buyudugunde yasli olmak istemiyorum. 28 yasindayim. 30 da olsa dusunsenize cocugum 30 yasindayken ben 60 yasinda olacagim. Bilmiyorum. Ertelemek mi mantikli bi cesaret cocuk yapmak mi. Neyden bu kadar korktugumu da bilmiyorum.
Evet oluyordu :) herkeste olur. Ama bu kopmaktan çok eşimle bizi birbirimize daha çok bağladı. Çok iyi baba oluyorlar :) anneye daha çok saygı duyuyorlar. Yorulup uykusuz kalırsan kıyamıyorlar :) eşini seven her erkeğin böyle olacağını düşünüyorum. Birlikte bebişinizle oynuyorsunuz.. Ben bebeğin eşlerin arasına girebileceğini asla düşünmüyorum. Eğer aranızda bir olumsuzluk yaşanırsa bunun sebebi kesinlikle bebek değil.Cok guzel seyler yazmışsınız dilinize yüreğinize sağlık. Bende 23 yaşındayım bebek istiyorum evet ama zamanı olmadığını düşünüyorum. O zamanın da ne zaman geleceğini bilmiyorum derken 3 aydir korunmuyorum herşey kısmet oluverirse gelsin diyorum ama korkularla . Cok sükür evliliğim iyi zedelenmesinden korkuyorum uzaklasir miyiz yoksa varolan bag daha da mi artar düşünceleri ahh aklım karmakarışık İnanin. Kendimi anne olarak düşününce sanki farklı olgunluk görüyorum varolan neşem heyecanım ya giderse düşünmeden edemiyorum. Çaresiz kaldım resmen(( sizin de böyle korkularınız düşünceleriniz oluyor muydu
bence öncelikle birgün çocuk sahibi olmak istiyor musunuz? gelecekte ailenizi böyle hayal ediyor musunuz, bi salim kafayla düşünün. yaşınız kaç? erkense biraz daha zaman isteyin eşinizden. neden korktuğunuzu bulmaya çalışın. bunlar size cevap olur.Merhaba arkadaslar deneyimli insanlar. Biz uc yillik evliyiz ve artik esim cocuk istiyor. Yani bi sene icinde artik dusunelim ve olsun istiyor. Baskalarinin bebeklerini severken gozlerinin ici parliyor. Sokakta buldugumuz kedi kopek kus ne olursa severiz. Hatta oturdugumuz yerde sokak kedileri var hergun onlara yemek gotururuz. Uzun yillar bi papaganimiz vardi. Gozu gibi bakardi ona. Oldugunde yikildik resmen. Gecen sene kaybettik. Bunlardan yola cikarak iyi bir baba olabilir mi yorumunu yapabilir miyim bilmiyorum. O kadar deneyimsizim ve fikir sahibi degilim bu konuda. Ben kendimi hic hazir hissetmiyorum. Hazir hissedecegim bir an gelecek mi onu da bilmiyorum. Sorumluluktan korkuyorum. Bi taraftan da esimin bi cocugumuzun olmasini istemesi hosuma gidiyor. Ama kendimi anne olarak dusunemiyorum. Cok korkuyorum ama neyden korktugumu da bilmiyorum. Kafam cok karisik. Sizinle dertlesmek niyetim. Icine atilmadan bu guven gelmez mi acaba. Ya pisman olursam cocuk sahibi olunca. Ya cocuk sahibi olmazsam da o zaman pisman olursam. Kafamda deli sorular. Cocugumuz olursa ailemiz daha mi guclenir yoksa sorunlar mi bas gosterir. O kadar cok soru var ki aklimda.
İnsallah sayenizde asacağım tüm bu kaygilari cok ama cok tesekkür ederim gerçekten böylesine guzel seyler yazdığınız icinEvet oluyordu :) herkeste olur. Ama bu kopmaktan çok eşimle bizi birbirimize daha çok bağladı. Çok iyi baba oluyorlar :) anneye daha çok saygı duyuyorlar. Yorulup uykusuz kalırsan kıyamıyorlar :) eşini seven her erkeğin böyle olacağını düşünüyorum. Birlikte bebişinizle oynuyorsunuz.. Ben bebeğin eşlerin arasına girebileceğini asla düşünmüyorum. Eğer aranızda bir olumsuzluk yaşanırsa bunun sebebi kesinlikle bebek değil.
Bende çok neşeli gülmeyi seven enerjik biriyim. Bebekten sonrada bu değişmedi. Yine gezmek istediğimde geziyorum alıyorum bebişimi arabasına koyuyorum.
Ya tabi ki eski rahatlığın gibi değil. Bebeğin mama saati alt değiştirmesi, bunlara göre hareket etmen gerekir. İstediğin saatte uyuyup uyanamazsın kolay kolay. Bebeğin huyuna da bağlı.. Bazen yorulursun uykusuz kalırsın, o gün pek enerjik davranamazsın. Böyle oluyor diye de bebeğin senin bütün hayat enerjini emdiğini düşünmezsin. Her günümüz bir olmaz sonuçta değil mi..
Yerinizde olsam bütün kaygıları bir kenara bırakırdım :)
Rica ederim :) inşallah güzel haberlerinizi de kutlarız burada beraber ♡İnsallah sayenizde asacağım tüm bu kaygilari cok ama cok tesekkür ederim gerçekten böylesine guzel seyler yazdığınız icin
İnsallah mutlaka yazicam sizeRica ederim :) inşallah güzel haberlerinizi de kutlarız burada beraber ♡
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?