eşim çocuktan sonra iyice saçmaladi

Herkes esinize yuklenmis ama bana siz tuhaf geldiniz
Yeni bir bebek var taabiki herkes ona duskun olucak
Benim de bebegim var bakip bakip iyi ki yapmisiz diyoruz , kocam hayatimin en buyuk aski diyor bebege ki bu adamin iki tane de oglu var
Bence cok normal tepkiler yeni bebek herkese felegini sasirtiyor
Bide nolur cok sey beklemeyin su adamlardan , o sizin beklentilerinizi karsilayacak adamlarin hepsi filmlerde romanlarda oluyor amma romantik ve duygusalsiniz yahu

Aynen bu durumdayız bizde. Tek fark ben bide ise gidiyorum. Dün ailem de duydu aramızdaki sorunları. Sadece bu konu değil yani. Bilmem ne olacak sonumuz. Bi 5 sene daha gitmeyiz ama biliyorum ..
Oraya etiketlersen sevinirim.

kadinlar doguruyo erkekler lohusa depresyonuna giriyo heralde yeni trend bu
insan cocugunun annesine nasil boyle davraniyor anlamis degilim ya cok mu zor iki guzel soz soylemek insanin boylesine bi tas corba veresi gelmez ya

kısasa kısas yapın. sürekli aaynı şekilde davranın sizde. bazıları empati kuramıyor yaşattığını yaşaması gerekiyor..

kadın onca sıkıntıyı çeksin doğursun lohusalık sendromuyla uğraşsın şımaran erkekler olsun. oh ne güzel. aynen onun davrandığı gibi davran kendisine. belki aklı başına gelir.

20 kilo mu
Sağlığınız için ekmek şeker abur cuburdan uzak durun sağlıklı beslenmeye çalışın depresif takılıp yemeye içmeye abanmayın Doğumdan sonra hiç gitmedi mi? Bu arada kocan iyice öküzleşmiş ama sen kendi sağlığını ve bebeğini düşün

Merhaba hanımlar; daha önce yorum yapmıştım ama lightpinklady nin yorumundan sonra bende bir şeyler daha yazayım dedim.
Bebek doğana kadar her şey süperdi. bebekten sonra da bir dönem çok mutlu ilerledik, ancak sonrasında işe dönmem ile birlikte olanlar oldu. eşime zaman ayıramamaya ihmal etmeye başladım. o kadar anlayışlı bir insandır ki çorbanın tuzu nedeni ile bile tartışmaya başladık. mecazen söylemiyorum cidden tuz yüzünden :) eskiden dibinden ayrılmaz hiç rahat bırakmazdım, el ele kol kola mutlaka o şekilde evde yapışık ikiz gibiydik. 6 yıllık evliyim. bebeğim 17 aylık. hayatımızın tam ortasına bir bebek gelince fikir çatışmaları da oluştu. ben uyutmak istiyorum mesela, o uyumasın otursun diyor. ben yorgunluktan ölüyorum uykusuzluğa dayanamıyorsun diyor vs vs... diyeceğim o ki bebek için sağlam irade sağlam güç lazım. aslında burada en büyük hata biz kadınlarda. kendi adıma eşimi ihmal etmem sonucu olaylar çok gerilmeye müsait oluyor çünkü cinsellik de eskisi kadar yoğun değil. kadın olarak doğumdan sonra aylarca o iş olmazsa aramam şu an o durumdayım. ancak erkek için öyle değil. onun için bir şey değişmedi, ama bendeki hormonlar hayatıma gelen o minik melek onunla hasret giderme telaşı - çalıştığım için gördüğüm saatler sınırlı- beni eşimden uzaklaştırdı ister istemez. malesef bu duruma da oldukça üzülüyorum. bazı akşamlar tek kelime etmeden uyuduğumuzu bilirim. başta çok üzülüyordum bu duruma, ama bebek bakımı zor. bunun bir süreç olduğunu düşünüyor ve geçeceğini umuyorum. aslında kızımın uykusu düzene girse eşime de vakit ayırabileceğim ama 12 den önce uyumadığı ve benim uykusuzluğa dayanma süremin de 11 olduğunu düşününce eşime zaman ayırmanın çok mümkün olmadığını görüyorum. insanlar evlilik kurtarmak için bebek yapıyor bizim 5 yılda kavga etmediğimiz kadar bu yıl kavgamız oldu :) bebeğimi suçlamıyorum asla çok şükür onun varlığına. diyorum ya suçlu benim. daha güçlü olmam daha dayanıklı olmam lazımdı. olmuyor yapamıyorum zaman diyorum. o yüzden konu sahibine tek nedenin eşine zaman ayırmaması olduğunu yazdım. böyle işte güzel hanımlar... bende de durum farklı değil yani.

Merhaba hanımlar; daha önce yorum yapmıştım ama lightpinklady nin yorumundan sonra bende bir şeyler daha yazayım dedim.
Bebek doğana kadar her şey süperdi. bebekten sonra da bir dönem çok mutlu ilerledik, ancak sonrasında işe dönmem ile birlikte olanlar oldu. eşime zaman ayıramamaya ihmal etmeye başladım. o kadar anlayışlı bir insandır ki çorbanın tuzu nedeni ile bile tartışmaya başladık. mecazen söylemiyorum cidden tuz yüzünden :) eskiden dibinden ayrılmaz hiç rahat bırakmazdım, el ele kol kola mutlaka o şekilde evde yapışık ikiz gibiydik. 6 yıllık evliyim. bebeğim 17 aylık. hayatımızın tam ortasına bir bebek gelince fikir çatışmaları da oluştu. ben uyutmak istiyorum mesela, o uyumasın otursun diyor. ben yorgunluktan ölüyorum uykusuzluğa dayanamıyorsun diyor vs vs... diyeceğim o ki bebek için sağlam irade sağlam güç lazım. aslında burada en büyük hata biz kadınlarda. kendi adıma eşimi ihmal etmem sonucu olaylar çok gerilmeye müsait oluyor çünkü cinsellik de eskisi kadar yoğun değil. kadın olarak doğumdan sonra aylarca o iş olmazsa aramam şu an o durumdayım. ancak erkek için öyle değil. onun için bir şey değişmedi, ama bendeki hormonlar hayatıma gelen o minik melek onunla hasret giderme telaşı - çalıştığım için gördüğüm saatler sınırlı- beni eşimden uzaklaştırdı ister istemez. malesef bu duruma da oldukça üzülüyorum. bazı akşamlar tek kelime etmeden uyuduğumuzu bilirim. başta çok üzülüyordum bu duruma, ama bebek bakımı zor. bunun bir süreç olduğunu düşünüyor ve geçeceğini umuyorum. aslında kızımın uykusu düzene girse eşime de vakit ayırabileceğim ama 12 den önce uyumadığı ve benim uykusuzluğa dayanma süremin de 11 olduğunu düşününce eşime zaman ayırmanın çok mümkün olmadığını görüyorum. insanlar evlilik kurtarmak için bebek yapıyor bizim 5 yılda kavga etmediğimiz kadar bu yıl kavgamız oldu :) bebeğimi suçlamıyorum asla çok şükür onun varlığına. diyorum ya suçlu benim. daha güçlü olmam daha dayanıklı olmam lazımdı. olmuyor yapamıyorum zaman diyorum. o yüzden konu sahibine tek nedenin eşine zaman ayırmaması olduğunu yazdım. böyle işte güzel hanımlar... bende de durum farklı değil yani.

kilo olayına gelince hamile iken 67 ile başladım. 90 kg ile doğuma gittim. belki de daha fazla. şuan 60 kg yum. diyetisyen önerebilirim beylikdüzü civarında oturanlara. hatta diyet listelerimi de paylaşabilirim. yeter ki isteyin.

Ben ilk once sanjyordum ki, 40im cikar lohusaligim biter heralde duzelirim... i ih olmadi.. esim ee hadi ama 2 ay oldu falan.filan dese de benim acilarim agrilarim bile bitmemisti tamamen.. sonra dedim ki,ilk 6ay anne sutu cok onemli,heralde sonrasinda emzirme siklgi da azaliyodur niye oyle desinler ki,heralde emzirme sayisi azalinca hormonlarim da yerine gelir.. i ih gene olmadi.. adet olunca belki duzelirim diye umsam da,hic de istemiyordum adet olmayi. Bi yandan da hadi sutum azalirsa endisesi tasiyordum cunku adetle birlikte..adetim de basladi ama hala ayniyim.. vay be sizin de 17 ay olmus yani siz de hala hormonsuzsunuz :)
Ne zaman.duzelebiliriz bilmiyorum ama bence flort donemi sart iliskilerimize.. yeniden heyecan yakalamali ama nasil. Zaman yok..
Bi de,insanin en.onemli seyi bebegi oluyo bi baskasina ihtiyac duymuyor resmen.
Ben calismiyorum ama,her anini yasayalim tadini cikaralim istyorum. Biliyorum ki cabuk buyiycek. Bi an zaman gecmez gorunurken,bi an oluyo aa ne cabuk gecmis diyorum.. Bebegimin her halini seviyorum. Aglama sesini de gulme sesini de. Ustune basina corba sacmasini da,evde lekesiz kiyafet bulamamamizi da..Ama baba oyle olmuyo iste. Ne bileym biz mucizeymis gibi bakiyoruz bebege bakarken. Onlar ise,evlendik bi de cocugumz oldu iste diye bakiyor sanki..
Bi de her aksam eskisi gibi yemek beklemeler vardi bizde bi ara. Ev islerine neyse ki hic laf etmedi onemsemedi de..Su an yemek yapamiyorum. Ev isi yapamiyorum. Gecenlerde 2 3 gunluk biriken bulasiklari makinaya dizdim tam calstrcam boguk bi aglama sesiyle.kostum geldim ki bebegim yerde yuz ustu yatiyor .. bizim.yatakta uyuyordu yastiklar dizmistim etrafina. Ve ikide bi gelip bakiyodum. Uzun bi ara birakmadim.yani arada... dusmus hem de parkenin.uzerine kaldrdim ki agzi kanli.odum patladi panikle napcam bilemedim. Aglamaktan katilcak diye korkuyorum. Kani gorunce ne yapcagimi.bilemiyorum falan... Allah korusun ya cok kotu seyler olablrdi benim dalginligim yuzunden.. neyse ki dudagi kanamia brazcik..
Sonra ben.moral bozdum.. o gunden beri esim gelmeden eve,hic bi ise elimi surmez oldum. Vicdan yaptim resmen .. esim de gec gelir eve zaten .. o geldiktensonra da uykusu gelmis bi bebek,babayi istemez beni ister. Ve ben is gene yapamam..Zaten uykusuz oluyorum... uyuyup kaliyorum cogu gece de..
Oyle boyle geciyor zaman. Bebegimi cok seviyorum. Esim ise gozume batar oldu. Halbuki ben onu da seviyorum.. ama ikimiz de somurtkan olduk,suratsiz gonulsuz olduk.ne blym. Yabanci gibiyiz. :\ duzelir miyiz bilmiyorjm ki....

Ben 66 ile basladim,86 ile doguma girdim. Hastaneden eve geldigimde ise 83tum.. ne alaka hic mi suyu muyu yok bu cocugun demistim. Ben bi 10 kilo gitcek saniyodum.. odemmis meger,bikac gune indim 78 77ye.. simdilerde de 67 68 civari dolaniyorum bakalim.. Burada bi diyet grubuna takiliyorum orasi biraz kosullandirdi beni zayiflamaya..
Evlendigimde 58dim.. zaten sisko hamile kalmistim.. 60a dusmek.istiyorum... bakalm. 1haftadir sacmaladim.iyice.. abur cuburu abarttim.. ama toparlarim insallah.. diyet listeniz nasildi,emziriyor musunuz hala bebeginizi?

:) valla düzeliriz elbet ama tek değiliz bunu bilin diye özellikle yazdım. insanın duyguları nasıl böyle oluyor nasıl değişiyoruz? seviyoruz ama sevgimizi göstermeye fırsat bulamıyoruz sanki çok vaktimiz varmış gibi. bebek düşebilir, ben 4 defa düşürdüm. olacağı varsa ne önlem alsanız oluyor. ben sabah 06:45 de çıkıp 20:00 de geliyorum eve. ama senin imkanın daha fazla. bir düzenleme yap işlerini böl parçala. bir program çıkar bebeğinin uyku vakitlerinde onları yap. mesela günde 3 kez uyuyorsa bir uykuda onunla uyu dinlen. 2 uykunun birinde akşam yemeği diğerinde ev işi. program önemli sen koca güne sahipsin benim ise sadece 4 saatim var

20:00 eve geliş
20:00 - 20:30 giyinme, bebeği doyur, altını al giydir.
20:30 - 22:00 oyun.
22:00 - 23:00 uyutmaya çalış

Sonuç: 00:30 uyudu ben ise sızdım :)

2,5 aylıktı işe dönmem lazımdı. süt taşımaya çalışarak pompayla ancak 7 ay idare edebildim. sadece 7 ay emdi. sonra kendiliğinden bıraktı. ondan sonra diyete başladım. emzirirken yapmadım canım. listemi yazarım sana kolay bir liste ama emziriyorsan bebeğinin vebaline giremem :) onun diyeti başkadır

Tamam zaten harfiyen uymam. Gunluk.kuruyemis karbonhidrat vs vs yiyorum.. tatli cikolata vb yemezsem.sut gidiyo gibi hissedyorum.. ölculu olarak yiyorum .. ama yararlanabilirim belki diyet listenden.. :)

O zaman hepinize yazıyorum diyet listemi;
bu liste; Vücut Kitle Endeksiniz (BMI): 28,2 kg / metrekare olan bana göre yapılmıştır. bu civardaysanız zayıflamak için kullanabilirsiniz.

sabah: 4 kaşık nesfit + 1 bardak süt ya da beyaz peynirli tost ya da sandwic
ara: 1 portakal, elma, elma, armut, muz gibi meyve
öğlen: 6 yemek kaşığı sebze yemeği , 1 bardak yoğurt, 1 dilim ekmek veya 1 kase çorba 1 dilim ekmek salata veya 120 gr ton balığı 1 dilim ekmek
ara: 1 su bardağı kefir, ayran ya da süt
akşam. 2 dilim karpuz ya da kavun yanına peynir ile veya 2 yumurta ile yapılmış menemen yada omlet veya 4 köfte salata
ara: çok acıkırsan 2 salatalık

sabah uyanır uyanmaz büyük bardak limonlu su günde 2 lt su. liste bu

Himmm tesekkurler.. bize limonlu su falan.yasak baya azaltyomus sutu.. ama dger kisimlari uygun. Saglikli beslenelim bol sivi tuketelim diye ugrasyoruz ama tabi su madensuyu ayran.vs olcak..

Cocuklu olup mutlu olan çok azdir bence zaten. Anca iki tarafta cocuga odaklanip, eş degil sadece anne ve baba olup boyle kabullenip mutlu olan vardir ama cocuk geldimi ben sanmiyorum ki hayat iki kişiyken oldugun gibi olsun. Bunuda göze almak lazim sanirim tabi cocugu olanlar daha iyi bilir. Cocugu goze alip sevgili modundan vazgecebilecegimi hic dusunmuyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…