Eşim çok cimri bıktım artık :(

Eşinize benzer birini akrabalarımdan tanıyorum. İnanın bankadaki parayı bile harcayamaz. Orda boşuna birikir para. Allah yardımcınız olsun. İnsan sevdiği kadını ne aldın diye bu kadar sıkmamalı. Tekrar Allah yardımcınız olsun...

Ya şimdi Allah var hakkını yemeyim annem babam köyde oturuyor onların evine kalorifer sistemi döşettik 10 000 tl civarı sonra tv plazma aldı anneme derin dondurucu aldık o kadar da merhametlidir ...Ben köyüme yazın kalmaya giderim gider gitmez 500 600 liralık market alışverişini yaparım onları bilir ses çıkarmaz...Sorun işte yukarıda anlattığım şeyler ...

Canım ha diyince 10 bin bulunmaz ufak tefek şeylerden birikim yapınca daha güzel olur...

Onlarida takmamaya çalış kuzum.

Son yazdığınız mesajdan bana cimri gibi gelmedi. 10 bin harcamis tv vs almış senin ailene. Cimri insan bunları yapamaz ki. Yani ben de öğretmenim aldığımız para bellı. Esin biraz fazla tutumlu. Bazı konularda sen onu yavaş yavaş alıştır. Savurgan biri olması daha kötü bence. Ay sonunda elinde avucunda bsy kalmaması kötü.

Kızmayın bana ama çok güldüm cok sekersiniz
Valla komiklik mı trajedi mı bilemicem eksiksiz bunlari yasadim.. orasi ucuz gidelim dedi.. basima gelenler bunlar. Cimrilikten mı yaptı yokluktan mı bilemicem ama insan sağlığı söz konusu hastaneye daha fazlasını ödemişti 😁 50 tl muayene ücreti sigortam yoktu o zamn. . 10 yemek hadi çay may 15 lirayla kurtarırım sandı günü. 60 70 liraya mal oldu. Iyi olmuş ona oh

Valla komiklik mı trajedi mı bilemicem eksiksiz bunlari yasadim.. orasi ucuz gidelim dedi.. basima gelenler bunlar. Cimrilikten mı yaptı yokluktan mı bilemicem ama insan sağlığı söz konusu hastaneye daha fazlasını ödemişti 😁 50 tl muayene ücreti sigortam yoktu o zamn. . 10 yemek hadi çay may 15 lirayla kurtarırım sandı günü. 60 70 liraya mal oldu. Iyi olmuş ona oh
Çok geçmiş olsun ona da iyi olmuş 😂 esnaf lokantası mıydı

Haa anladım 😁 bastan tavrinu koymussun akıllı hatunmussun ama tebrik ettim bundan sonraki hayatınızda mutluluk dilerim 😊
Sağol canım.
Hepimizn mutlu güzel hayatı olsun.. O zehirlenmeden sonra durmak için akıllı olmaya gerek yok bence.. aşktan aklı calismayan bile bi durup düşünürdü yanı "bununla böyle nereye kadar" diye..

Cimriliğin de bi ölçüsü bi sınırı olmalı sanki
yeri geldiğinde olunmalı gibi gibi :)
Allah yardımcınız olsun

Adam hamile karısının, cocuğunun yediği yemeğin hesabını yapıyo nesine helal olsun ya
Okumadiniz galiba, esi sadece disarida yemek yemiyor, milleti evde ac birakmiyor! Sanki 50 yil önce herkes disarda mi yiyordu? Ama tabi pardon, öyle feci bir tüketim toplumu olduk ki, hakli olarak böyle davranmayanlari yargiliyorsunuz.
Sevgili konu sahibi, eger tüketim toplumunun bir parcasi olmak sizi mutlu eden seyse, esinize ona göre ayar cekin

Okumadiniz galiba, esi sadece disarida yemek yemiyor, milleti evde ac birakmiyor! Sanki 50 yil önce herkes disarda mi yiyordu? Ama tabi pardon, öyle feci bir tüketim toplumu olduk ki, hakli olarak böyle davranmayanlari yargiliyorsunuz.
Sevgili konu sahibi, eger tüketim toplumunun bir parcasi olmak sizi mutlu eden seyse, esinize ona göre ayar cekin
Belki canı evde yapılmayacak bişi çekiyo alla alla 2 maaş giriyo eve, dışarda yemek yemek lüks mü. Asgari ücretli mi çalışıyo bu insanlar. Kıyafet almıyo dese neyse de boğazdan tasarruf olmaz canı ister burnuna kokar hamile bu kadın

Ayrıca ne bu hiddet adam kadını evde niye aç bıraksın kadının kendi maaşı var öğretmen istediğini alabilir eve. Ayrıca ben de calışıyorum istediğimi alır satar yerim eşimde karışmaz karışamaz

Ayrıca ne bu hiddet adam kadını evde niye aç bıraksın kadının kendi maaşı var öğretmen istediğini alabilir eve. Ayrıca ben de calışıyorum istediğimi alır satar yerim eşimde karışmaz karışamaz
Madem karisamaz, O zaman gidip tek basina yesin kazanciyla.
Su anda ikizlerimi dünyaya getirmek üzere olan, calisan biri olarak (kaldi ki asgari maas degil), ben cok ihtiyatli davraniyorum.
Herkesin hayati kendine.
Bildigim birsey var, o ufacik tasarruflar ileride cookkk cokkk ise yariyor cokkk.
Konu sahibi, size de simdiden bebeginizle mutluluklar dilerim

Su anda ikizlerimi dünyaya getirmek üzere olan, calisan biri olarak (kaldi ki asgari maas degil), ben cok ihtiyatli davraniyorum.
Herkesin hayati kendine.
Bildigim birsey var, o ufacik tasarruflar ileride cookkk cokkk ise yariyor cokkk.
Herkesin kendi tutumu, ben yiyip içip gezmeyip sürekli birikim yapan insanların cocuklarının o paraları nasıl çarçur ettiğini de gördüm. Konu sahibinin Bi evi arabası ve bankada 150 bini var haftada bir yemek çok bişi değil bana göre, yılda 1,2 kez tatil . Siz tutun paranızı da bu yıllar geri gelmez. Geriye dönüp baktığınızda elinizde ev araba tapusundan Baska bişi olmaz

Para biriktirmek guzel ama disarda da 20 liralik birsey yiyememek nedir yani? Biz de birikim yapiyoruz ama 3 koyacagima 1 koyuyorum. Boylece hem kenarda paramiz var, hem isteklerimi de aliyorum, tatile de cikiyoruz, disarda yemekte yiyoruz.

Yakışıyorken giyin, yiyebiliyorken yiyin demişler. Yaş gectikten sonra para para diye diye pisman olmaniz olasi

Herkesin hayati kendine.
Teşekkür ederim yorumlariniz için doğru söylüyorsunuz tüketim toplumu olmuşuz bazen çok gereksiz şeyler aldığımı düşünüyorum bunuda yeni evi temizledim gereksiz şeyleri sağa sola verdim inanın içinde bir iki kere giydiğim şeylerde vardı ..Çok acıdım gerçekten..Birde öğretmen olduğum için çok hediye geliyor ıvır zıvır eski öğrencilerim yeni öğrencilerim derken bayağı birikmiş kullanmamışım hepsini verdim sağa sola içim rahatladı gerçekten az eşya daha çok mutluluk aslında..Benim eşimle sorunum her zaman aldığım şeyin fiyatını sorması, markette çok hesapçı olması ,çok ince eleyip sık dokuması,yani hayata hep tedbirli bakar kimseye güvenmez mesela arabanın kapısına vururlar diye en iyi park yerini ararız zaten hiç otoparklı yere girmeyiz uzağa park eder yürürüz bunuda çok abartıyor işte.Tabiki o gelmezse biz oğlumla arkadaşlarımla yemeğe gidiyoruz okula zaten sürekli yemek istiyoruz ama ben birlikte birşeyler yapmak istiyorum....Aslında çoğu şeyi ondan habersiz yapmaya alıştım .Çünkü huy olmuş görürse olmaz alamayız diyor genelde..Bende herkesin içinde ısrar etmiyorum çünkü ters tepki verir sesini yükselebilir biliyorum. Teşekkürler sizlerede ikizlerinizle beraber mutluluklar ...

Herkesin kendi tutumu, ben yiyip içip gezmeyip sürekli birikim yapan insanların cocuklarının o paraları nasıl çarçur ettiğini de gördüm. Konu sahibinin Bi evi arabası ve bankada 150 bini var haftada bir yemek çok bişi değil bana göre, yılda 1,2 kez tatil . Siz tutun paranızı da bu yıllar geri gelmez. Geriye dönüp baktığınızda elinizde ev araba tapusundan Baska bişi olmaz
Evet zaten bende sizin gibi düşünüyorum eşimede diyorum yaşlanınca napayım ben gezemediktem yiyemedikren sonra..Allah var evlendiğimizden beri her sene bir yere gittik gezme amaçlı bunun içinde otelde var tabiki .Çok pahalı otel olmuyor tabi geçen sene toplam 3000 tl verdik .Ama çok ince düşünüyor işte eşim bu beni rahatsız ediyor.Her aldığı şeyi bayağı abartıp inceleyip alıyor ..

Evet zaten bende sizin gibi düşünüyorum eşimede diyorum yaşlanınca napayım ben gezemediktem yiyemedikren sonra..Allah var evlendiğimizden beri her sene bir yere gittik gezme amaçlı bunun içinde otelde var tabiki .Çok pahalı otel olmuyor tabi geçen sene toplam 3000 tl verdik .Ama çok ince düşünüyor işte eşim bu beni rahatsız ediyor.Her aldığı şeyi bayağı abartıp inceleyip alıyor ..
O kadar pinti olsa tatile de götürmez aşılabilecek bişi demekki gidin yemeğe dırdır ederse de hiç aldırış etmeyin ohh çok lezzetli deyin sizin umyrsamadığınızı gördükçe susacak eminim. Prim vermeyin

O kadar pinti olsa tatile de götürmez aşılabilecek bişi demekki gidin yemeğe dırdır ederse de hiç aldırış etmeyin ohh çok lezzetli deyin sizin umyrsamadığınızı gördükçe susacak eminim. Prim vermeyin
Valla bende adını koyamadım şimdi cimri mi tutumlu mu takıntılı mı ama Şu 'nu farkettim alttan alınca daha çok üstüme geliyor gerçekten ..O yüzden son sistem savunmaya geçiyorum ...Ama işte sonra başım ağrıyor üzülüyorum yapım duygusal. ..

Valla bende adını koyamadım şimdi cimri mi tutumlu mu takıntılı mı ama Şu 'nu farkettim alttan alınca daha çok üstüme geliyor gerçekten ..O yüzden son sistem savunmaya geçiyorum ...Ama işte sonra başım ağrıyor üzülüyorum yapım duygusal. ..
Konunuza biraz göz gezdirdim,bence üzüleceğiniz bir şey yok emin olun,fakat yapmanız gerekenler var.
Maaşınızdan kendinize ayırmak,o konuda söz hakkı vermemek,eşinizle yemeğe gittiğinizde mırın kırın edince yüzünüzü düşürmeden aynen😁
devam etmek,hesap işini abartınca konuyu değiştirmek...
Böyle böyle bakacakki aldırış etmiyorsunuz,o da kanıksayacak.
Öte yandan eşiniz düşünceli,tedbirli bir aile babası,ben eşimi bu kıvama getirmek için ne emekler verdim bilseniz.
Markette asla fiyata bakmaz,alakasız kişilere borç verir geri gelmez,ay sonunu denkleştiremezdi.
Ben çocuklarımdan kısmadan eşimi derleyip topladım,yoksa ne olurduk bilmiyorum,şimdi o da memnun,keşke çok önce karşılaşsaydım senle diyor.
Hesap eden erkek iyidir,hele de çocuklarından kısmıyorsa.
Siz kendi özgürlük alanınızı kendiniz açın,bunu yapmak dağınık eşi toplamaktan çok daha kolay...

Back
X