- 20 Aralık 2022
- 1.421
- 1.436
- 63
- 28
- Konu Sahibi BengisuCan91
-
Senin yerinde olmayı o kadar çok isteyen hanım arkadaşlarım var ki (başta ben) Allahım nazarlardan kem gözlerden korusun. Bebek istiyoruz, 1,5 senedir Rabbim nasip etmedi hala, çok üzülüyoruz eşim de ben de. Dualar et, Allah’tan yardım dile. İlk evlendiğimde çok zor bir süreçten geçmiştim, ailemin evine dönmüştüm hatta, bitiktim. Sonra kendi kendime “Hayırdır ya ne yapıyorum ben burda, ne saçmalıyorum. Sevdin sevdiğinle evlendin, maddi manevi yanında olan bir eşin ve ailen var, kalk silkelen dedim, giyindim kuşandım deli gibiEvet çok doğru birşey soylediniz bende kendimi iyi ve rahat hissetmiyorum nedense çünkü sürekli çocuğa odaklanıyoruz yat kalk cocuk yat kalk cocuk tamam cocuk herseyden onemli ama Uzerimde bi yorgunluk hakim bi enerji eksikliği var nedense belkide bu tek başıma herşeye koşturdugum icinde olabilir
İnşallah...Çocuk her evliliği etkiler , bebek büyüdükçe sorunlar azalır, anne ve baba toparlanmaya baslar , yeterki bu süreçte birbirinizi kırıp dökmeyin, unutmayın bu günler geçici...
Yani duş yok bakim yok adama çekici bile gelmiyorum artik eskiden yatağa çiçekler gibi bakimli girerdim şimdi adam neyime baksin diyorummKesinlikle durumun farkında olmak ta bişey
Kendinize bile zaman ayiramiyirsunuz kaldı ki eşinize ayircaksiniz
Önceliğiniz kendiniz olmalı bir yerden başlamak denemekte lazım aslında kendinize iyi gelecek şeyleri motivasyon yükseltici şeyleri yapsanız belki aklınıza gelmeyen çözümler gelebilir herşey mutlulukta gizli
Evet bebek bakimi konusunda yardimci oluyor bezini falan degistirir yemegini yedirir sağolsun bunları yapıyor ama işten gelip yapıyor yaa bide dediginiz gibi kafası birikiyor sürekliCocugun bakımında aktif rol oynuyor mu? Sadece sevip oynuyor mu? Calisıyormusunuz bilmiyorum ama çalısmıyorsanız huzursuz anlarinda bakımında vs bi sure babaya vermeyin . Isten cıkıp birde uykusu mızmızlıgıyla ugrasiyorsa beyni doluyodur belki. Bu huzursuzluk anksiyetiye sebep olabilir. Benim önerim bu
Bak mesela bugün pazar dinlenmek istiyorum dedi cocugu aldi disari götürdü bende evde temizlik yapicamEvet bebek bakimi konusunda yardimci oluyor bezini falan degistirir yemegini yedirir sağolsun bunları yapıyor ama işten gelip yapıyor yaa bide dediginiz gibi kafası birikiyor sürekli
Yani yanlış anlamayın ama biz çocuk doğduktan sonra 40 günü bile zor durduk cinsel hayatsiz 2 sene ilişki.olmamasi çok tuhaf ve sıkıntılı bir durum bebeğin cinsel hayata engel olduğunu hiç düşünmüyorum. Ama tabiki uykusuzluk erken yatma bizde de oluyor çocuktan sonra bazi şeylerin rutinlerin değişmesi normalEşim doğumdan önce bana hep derdiki çocuk doğduktan sonra sen beni unutursun hep onunla ilgilenirsin derdi bende yok neden unutayım senin yerin ayri o ayri bizim yavrumuz derdim şimdi tam tersi bir durum yaşamaktayım asıl o beni unuttu belkide bende ona yeterince ilgi gösteremedim galiba hep çocuga odaklandigimiz icinmi acaba bu sorunu yasamaktayiz sorun ne bilemiyorum ama doğumdan önce aktif cinsel hayatımız vardı oturur gece bi film acar film izlerdik ne bilim hersey farkliydi şimdi ise birbirimize olan ilgi ve sevgi herşeyimiz azalmış durumda çocuk doğdu doğalı 2 sene olucak hicbir cinsel ilişki kuramadık bir ilgisizlik durumu var bunu hissettiğim için kendisine sormak istedim ve en sonunda sordum bana dediği cevap şu ? Yaa çocuk herşeyi etkiliyor insanın psikolojisi istekli olmuyor dedi baksana tuvalete gitmeye bile zaman bulamiyoruz dedi sen ilişki diyorsun dedi birde senin emzirme sürecin vardı dedi bana ? Acaba gerçekten dediği gibimi diye düşünüyorum çünkü eve gelirken yorgun geliyor birde çocukla ugrasiyor o ara yemek hazirla onu yap bunu yap derken yatma saatimiz gece 12-1 leri buluyor oda işe gidecegi icin yorgun oldugunu söylüyordu sizce bu durumu niye yaşıyor olabiliriz birde tek başımıza büyütüyoruz kimsenin desteği olmadan bu durum etkiliyo olabilirmi?
Valla duramayanda var duranda var galiba bende anlayamadim ama birazda yorgunluk ta var tabiYani yanlış anlamayın ama biz çocuk doğduktan sonra 40 günü bile zor durduk cinsel hayatsiz 2 sene ilişki.olmamasi çok tuhaf ve sıkıntılı bir durum bebeğin cinsel hayata engel olduğunu hiç düşünmüyorum. Ama tabiki uykusuzluk erken yatma bizde de oluyor çocuktan sonra bazi şeylerin rutinlerin değişmesi normal
Benim de 11 aylık kızım var ben uyksuzluktan ölüyrum ama biraz bile enerjim varsa onu bakıma harcıyorumYani duş yok bakim yok adama çekici bile gelmiyorum artik eskiden yatağa çiçekler gibi bakimli girerdim şimdi adam neyime baksin diyorumm
Siz de beni yanlış anlamayın ama hani dunyaya yeni bir canlı gelmiş siz yeni doğum yapmışsınız bebek siz dunayay yeni doğmuş gibi gelmiş sayılırsınız bunun tadını çıkarmak adapte olmak gerekirken hani cinsellik ne ara aklınıza geldi 40 zor tuttunuz kendini merak ettim açıkçasıYani yanlış anlamayın ama biz çocuk doğduktan sonra 40 günü bile zor durduk cinsel hayatsiz 2 sene ilişki.olmamasi çok tuhaf ve sıkıntılı bir durum bebeğin cinsel hayata engel olduğunu hiç düşünmüyorum. Ama tabiki uykusuzluk erken yatma bizde de oluyor çocuktan sonra bazi şeylerin rutinlerin değişmesi normal
Haydaaaaa bence kesinlikle kısıtlı zamanınız varsa bunu kendinize ayırın çok zor hisey değil ki ev de bir kerecik tozlu kalsınBak mesela bugün pazar dinlenmek istiyorum dedi cocugu aldi disari götürdü bende evde temizlik yapicam
2 senede hiç ilişki bile kurmamak aşırı sorunEşim doğumdan önce bana hep derdiki çocuk doğduktan sonra sen beni unutursun hep onunla ilgilenirsin derdi bende yok neden unutayım senin yerin ayri o ayri bizim yavrumuz derdim şimdi tam tersi bir durum yaşamaktayım asıl o beni unuttu belkide bende ona yeterince ilgi gösteremedim galiba hep çocuga odaklandigimiz icinmi acaba bu sorunu yasamaktayiz sorun ne bilemiyorum ama doğumdan önce aktif cinsel hayatımız vardı oturur gece bi film acar film izlerdik ne bilim hersey farkliydi şimdi ise birbirimize olan ilgi ve sevgi herşeyimiz azalmış durumda çocuk doğdu doğalı 2 sene olucak hicbir cinsel ilişki kuramadık bir ilgisizlik durumu var bunu hissettiğim için kendisine sormak istedim ve en sonunda sordum bana dediği cevap şu ? Yaa çocuk herşeyi etkiliyor insanın psikolojisi istekli olmuyor dedi baksana tuvalete gitmeye bile zaman bulamiyoruz dedi sen ilişki diyorsun dedi birde senin emzirme sürecin vardı dedi bana ? Acaba gerçekten dediği gibimi diye düşünüyorum çünkü eve gelirken yorgun geliyor birde çocukla ugrasiyor o ara yemek hazirla onu yap bunu yap derken yatma saatimiz gece 12-1 leri buluyor oda işe gidecegi icin yorgun oldugunu söylüyordu sizce bu durumu niye yaşıyor olabiliriz birde tek başımıza büyütüyoruz kimsenin desteği olmadan bu durum etkiliyo olabilirmi?
Bu önem sıralaması işleri karıştırıyor bence, çocuk her şeyden önemli değil, önemli olan ailenizi korumak. Çocuğun ihtiyaçları karşılanır, korunur, kollanır, işleri yapılır ama bizim Türk aile yapısında her şeyin önüne geçiyor, çocuğun evlilikleri değiştirmesi bu yüzden. Karı koca olarak birbirinize karşı sorumluluklarınız var, kendinize alan yaratmakta bunlardan en önemlisi, telafi olmayacak kadar mesafeler açıldığında çok üzülürsünüz o yüzden karşılıklı toparlanmanız lazım. İşler biraz eksik olsun ama huzurunuz olsun, her şeye yetişmeyin, kendinizi önemseyin bir nefes alınEvet çok doğru birşey soylediniz bende kendimi iyi ve rahat hissetmiyorum nedense çünkü sürekli çocuğa odaklanıyoruz yat kalk cocuk yat kalk cocuk tamam cocuk herseyden onemli ama Uzerimde bi yorgunluk hakim bi enerji eksikliği var nedense belkide bu tek başıma herşeye koşturdugum icinde olabilir
Beraberde çıkıyor musunuz peki normalde? Pazar günü ailece vakit geçirmek varken siz mi tercih ettiniz evde kalıp temizlik yapmayı?Bak mesela bugün pazar dinlenmek istiyorum dedi cocugu aldi disari götürdü bende evde temizlik yapicam
Evet zor tuttuk zor dayandık cidden ilk 4 5 günden sonra tamamen adepte olunuyor zaten bebeğeSiz de beni yanlış anlamayın ama hani dunyaya yeni bir canlı gelmiş siz yeni doğum yapmışsınız bebek siz dunayay yeni doğmuş gibi gelmiş sayılırsınız bunun tadını çıkarmak adapte olmak gerekirken hani cinsellik ne ara aklınıza geldi 40 zor tuttunuz kendini merak ettim açıkçası
Evet zor tuttuk zor dayandık cidden ilk 4 5 günden sonra tamamen adepte olunuyor zaten bebeğe
Bu yazdıklarınıza bakınca, o zemini eşinize siz hazırlamışsınız. Adamı öpmek bile gelmemiş içinizden, adam bunu hissetmez mi?Evett mesela bu sabah geldi cocuk iceride salonda oynarken bana sarıldı bende ona sarildim ama öpemedim onu oda öpsene falan sende öp bari dedi ama öperken bile böyle ben kendimde isteksizdim yani önceden kocama kendim yanasir sarilirdim simdi bendede bi sıkıntı var tek kocam diyemem belkide kocamı ben etkiliyo olabilirim de oda bana depresyon geciriyorsun diyor sürekli cunku isteksizlik bendede var dogru duzgun banyoya giremiyorum duş alamıyorum sacimi tararken bile cocuk üstümü basimi cekistiriyor agliyor bende işimi yarida bırakıyorum kendimede çok zaman ayıramıyorum belki biraz bakim yapsam eşime güzel görünsemm ama şu an bunlarin hicbirini yapamiyorum yani bu isteksizliği kendimde yaşıyorum çocuğu birakicak kimsem yok bir kuaföre gitmek istesem onada zaman yok hatta kendiside soyluyor benim neye vaktim varda senin vaktin olucakki diyor... sanirim cocuk buyudukce düzelecek öyle umut ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?