Eşim çok değişti?

Senin yerinde olmayı o kadar çok isteyen hanım arkadaşlarım var ki (başta ben) Allahım nazarlardan kem gözlerden korusun. Bebek istiyoruz, 1,5 senedir Rabbim nasip etmedi hala, çok üzülüyoruz eşim de ben de. Dualar et, Allah’tan yardım dile. İlk evlendiğimde çok zor bir süreçten geçmiştim, ailemin evine dönmüştüm hatta, bitiktim. Sonra kendi kendime “Hayırdır ya ne yapıyorum ben burda, ne saçmalıyorum. Sevdin sevdiğinle evlendin, maddi manevi yanında olan bir eşin ve ailen var, kalk silkelen dedim, giyindim kuşandım deli gibi dualar namazlar derken beklediğim telefon geldi. Unutma, önce can sonra canan.
 
Yani duş yok bakim yok adama çekici bile gelmiyorum artik eskiden yatağa çiçekler gibi bakimli girerdim şimdi adam neyime baksin diyorumm
 
Evet bebek bakimi konusunda yardimci oluyor bezini falan degistirir yemegini yedirir sağolsun bunları yapıyor ama işten gelip yapıyor yaa bide dediginiz gibi kafası birikiyor sürekli
 
Evet bebek bakimi konusunda yardimci oluyor bezini falan degistirir yemegini yedirir sağolsun bunları yapıyor ama işten gelip yapıyor yaa bide dediginiz gibi kafası birikiyor sürekli
Bak mesela bugün pazar dinlenmek istiyorum dedi cocugu aldi disari götürdü bende evde temizlik yapicam
 
Yani yanlış anlamayın ama biz çocuk doğduktan sonra 40 günü bile zor durduk cinsel hayatsiz 2 sene ilişki.olmamasi çok tuhaf ve sıkıntılı bir durum bebeğin cinsel hayata engel olduğunu hiç düşünmüyorum. Ama tabiki uykusuzluk erken yatma bizde de oluyor çocuktan sonra bazi şeylerin rutinlerin değişmesi normal
 
Valla duramayanda var duranda var galiba bende anlayamadim ama birazda yorgunluk ta var tabi
 
Siz de beni yanlış anlamayın ama hani dunyaya yeni bir canlı gelmiş siz yeni doğum yapmışsınız bebek siz dunayay yeni doğmuş gibi gelmiş sayılırsınız bunun tadını çıkarmak adapte olmak gerekirken hani cinsellik ne ara aklınıza geldi 40 zor tuttunuz kendini merak ettim açıkçası
 
İki yıl cinselliğe ara vermek çok uzun süre. Hiç mi uyumuyor çocuk hep mi yorgunsunuz anlamadım ki. Benim de iki çocuğum var yardımcı kimsem yok ve pertim çıkıyor. Ama çocukları uyutup ilk fırsatta eşimi tenhada kistiriyorum. Çok yorgun da olsak ilişki olmayacaksa bile sarılıp oturuyorum onunla. İki hafta bir şey yasayamazsak barut gibi geziyoruz evde. İster istemez uzaklaşıyoruz birbirimizden. İlla süslenmeye bakıma geceliklere ihtiyaç yok.
 
2 senede hiç ilişki bile kurmamak aşırı sorun
Hiç konuşmadınız mı bu konuyu ?
Hormonlarında bir sorun olabilir mi ?
Ya da yanlış anlamayın ama belki biraz kendinizi mi ihmal ettiniz ?
 
Başlığı okuyunca bile aklıma hemen bebek geldi ki konu da öyleymiş. Herkes yaşıyor bunları ben de dahil. Hatta burda konularım da var. Tek anormal kısmı 2 yıl cinsel ilişki olmaması. Bu normal değil. Bir de emzirme demiş ya, sanırım sizi anne olarak görüyor şu anlık. Memeler bebeğe ipotekli sanıyo
 
Bu önem sıralaması işleri karıştırıyor bence, çocuk her şeyden önemli değil, önemli olan ailenizi korumak. Çocuğun ihtiyaçları karşılanır, korunur, kollanır, işleri yapılır ama bizim Türk aile yapısında her şeyin önüne geçiyor, çocuğun evlilikleri değiştirmesi bu yüzden. Karı koca olarak birbirinize karşı sorumluluklarınız var, kendinize alan yaratmakta bunlardan en önemlisi, telafi olmayacak kadar mesafeler açıldığında çok üzülürsünüz o yüzden karşılıklı toparlanmanız lazım. İşler biraz eksik olsun ama huzurunuz olsun, her şeye yetişmeyin, kendinizi önemseyin bir nefes alın
 
Evet zor tuttuk zor dayandık cidden ilk 4 5 günden sonra tamamen adepte olunuyor zaten bebeğe
 
Bu yazdıklarınıza bakınca, o zemini eşinize siz hazırlamışsınız. Adamı öpmek bile gelmemiş içinizden, adam bunu hissetmez mi?
Ben eşimin bir yanağından öpüp çekilsem, öbürünü niye öpmüyorsun diye kavga eder benimle.
Erkeklerin genel yapısında var bu, kendini ikinci plana atılmış hissediyor ki sizin cümlelerinizden yola çıkarak kendisine hak da verdim.
Ne emzirmek bahanedir, ne lohusalık. Tamam sorumluluk çok, vakit az ama sizin yazdığınız şey bir evliliği bitirecek kadar tehlikeli bir boyutta. Eşinizi değil, kendinizi sorgulayın önce. Sizin tavrınız ve yaklaşımınız düzelsin, yine aynı şeyler yaşanırsa, o zaman sorgulayın onu değişti mi diye. Değişmeyip de ne yapsın?
Zararın neresinden dönerseniz kârdır, onu özlediğinizi söyleyin. Siz yaklaşın bir.
Eski günlerinize dönmek istiyorsanız, şikayet etmekten fazlasını yapmanız lazım. Ve bunu doğal seyrinde yaparsanız, bu bir sorun olarak algılanmaz. İlişkiniz yeniden alevlenir ve zamanla rayına oturur. İkinci bir çocuk için de iyice bekleyin bence.
 
Acikcasi ben bu surecte erkege cok yuklenmemek adina sizin cogu seyi ustlenip kendinizi iyice yordugunuzu dusunuyorum. Neden mi? Baska bir konuda bebek bakiminda ve ev isinde yardim etmeyen esinden rahatsiz olan bir uyeye erkekler zaten ise gidiyor bir de evde mi yorulsunlar diye cikismistiniz ve de dogal olarak cok tepki aldiniz. Hayret esiniz de yoruluyorum diyormus sasirdim dogrusu. Bu fikrinizi o kadar savundunuz ki ben esiniz eve gelince ayagini uzatip oturuyor sandim. Burada size de uyeler teklifte bulunmus zaten gerekirse ev icin yardim alin diye. Kendiniz nasil bir cozum yolu secersiniz bilmem ama derdiniz boyunuzu asmisken kimseye dil uzatip kalbini kirmayin yeter.
Ek: ben yazarken yeni yorumlar eklemissiniz. Esiniz bebek bakimina yardim da ediyormus ki tabi ki etmeli de siz boyle destek alirken niye bu yonden dertli birine yuklendiniz o zaman anlamadim ve ayipladim sizi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…