eşim çok mu uyuz, yoksa ben mi sinirliyim ?

Gelecek olanların içinde hiç mi genç yok. Bizde öyle kalabalık misafirlikler olunca yaşlılar bile masa kurup toplamaya bulaşık yıkamaya yardım eder. Annem ramazanda eskiden çok çağırırdı dayımları akrabaları, kimse bizi çağırmayınca o da vazgeçti. Artık rahatım :) Eşinle ilgili bir şey söyleyemeyeceğim bilgim yok o konuda :KK28:

selamlar arkadaşlar,
eşimi çok seviyorum ama çok sinir oluyorum bazen, sabrımı taşırıyor inatlaşmaları. her konuya müdahil (ev işi, misafir, tel ile arama...)basit bir konu ama kısaca özetliyorum. 2 aylık evliydik daha, sürekli yemeğe misafir davet etmek istiyordu, baya misafir ağırladım ilk aylarda yemek+çay, üniv. den mezun olur olmaz evlenmiştik. bekar evli fark etmiyordu misafirler ama ben bi süre sonra sıkıldım, çünkü kimse davet etmiyor hep bize geliniyordu. neyse tartışmalar başladı ben kabul etmeyince artık. ben severim misafir ama enayi gibi hissettim kendimi bi süre sonra.
ramazan ayıydı eşimin halası , gelinler, çocukları, eşleri bizi hiç davet etmezlerdi, sadece bi ramazanda gelinin biri davet etti, eşim tutturdu hepsi aynı anda gelecek bize de yemeğe diye, ben daha bilmiyorum o kadar kalabalık yemek yapmayı dedim. ama yok inat bir sürü tartışma. (toplam 18-20 kişi)
şimdi yine aynı şeyi yaşıyoruz, diyorum 2 ye bölelim, yok ayıp olur diyor, ben gerçekten ağırlayamam diyorum, hem hepsini çok iyi tanımıyorum 2-3 defa gördüm, sıkılıyorum hemde rezil olmaktan korkuyorum, birde erkek tarafı kusur ararlar eminim. sizce ben mi büyütüyorum, yoksa eşim gereğinden fazla mı karışıyor, bu arada her konuda çok inatlaşır, çok basit konu biliyorum ama artık tartışmaktan bıktım.
eşin kalkıp yemek yapacaksa ev temizleyecekse çağırın o kadar kişiyi...ya da yardımcı alın madem bu kadar yük bindiriyor sonuçlarına da katlansın.

18 20 kişiyi ben sığdıracak masa hatta oda bulamam evde.
Eşin abartmış bence.
Yemek firması değilsin ki yapabilesin o kadar yemek.

Soz konusu mutfak isi,misafir agirlamaysa eger erkek biraz geri durmali,ha yok illa bende soZsahibi olacagim diyorsa,buyur kocacim mutfaga deyip kadin geri durmali.

Sen haklisin cnm erkekler her halta karismamali

Yasim itibariyle de esimde soka giriyor bazen bu kadar kisa zamanda boyle bir menu cikarabildigim icin ve cayin yaninda ikramlar annesinden gormedigi icin benim misafir agirlamama hayran kalir esim ve esimin tarafi. Ama kaynanam sagolsun o tuzsuz olmus bu tatli olmus kendin yapta getir birlikte yiyelim dimi ama misafir geldigini biliyorsun ustelik hepsi senin akrabalarin isine gelince yabanci degiliz isine gelince misafir gibi kasiliyosun bana geldiginde cay bardagini uzatir acik olsun kizim hey allahim ya sabirrr sabirrrr. Olsun saygimda kusur etmiyorum hicbir zaman ama lafinin altindada kalmam. Ilk zamanlar boyle susuyordum baktim iyice uc kisi yasamaya baslicaz hemen degisti tavrim. Buna iyi niyeti suistimal derler arkadas. Gelinsem kole de degilim.

o kadar insanı ağırlamak cidden zor eşinize söyleyin size yardım etsin o zaman mağdem o kadar inat edio ... misafiri seviyorsa temizliği ağırlamayıda sevsin gelen misafirle konuşmayı bende severim kim sevmez ki :)

Back
X