• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim değiştirmi

Selam hanımlar,
18 senedir evliyim ,eşim beni severek aldi ama ben eşimi hiç tanımıyordum.
Eşim sinir hastası çok siddet gördüm, şimdi görüyorum desem yalan olur ama nedenini soyleyim, çünkü cevap vermiyorum, çok korkuyorum biliyorum benim sonum onun elinde....birgün sinirlenip bana zarar verebilir....4 tane evladım onlar icin susuyorum...
Sizce değişirmi olgunlaşırmi
Değişmez :KK43: çocuklarınız kaç yaşında? Boşanıp aile evine ya da devlete sığınma imkanınız var mı?

Selam hanımlar,
Eşim sinir hastası çok siddet gördüm, şimdi görüyorum desem yalan olur ama nedenini soyleyim, çünkü cevap vermiyorum, çok korkuyorum biliyorum benim sonum onun elinde....birgün sinirlenip bana zarar verebilir....4 tane evladım onlar icin susuyorum...
O değişmez. Boyut artar. Ama sen değişmişsin değişmeye de devam edersin. Allah yardımcın olsun.

Bence yurt disinda yalnizlik ortami yaratip pusturuyor erkekler. Bi akrabamizin esi de hem 5 kurus vermiyomus, gir calis diye baski yapiyomus. Ailesiyle gorusmesin diye eve kamera taktirmis.. Saka gibi yani.. Normalde de hic oyle ezik bi kiz gibi degil ama demek ki bu el oglu eline firsat gecince hic belli olmuyor. Care tek. Kadinlarin gozunu acip onune bakmasi. Zararin neresinden donersen kar ama gecmis 18 yil. Ustelik konu sahibinin sorusu adamin ne zaman olginlasacagi.. Yani durum pusturmaktan da ote 🤷🏻‍♀️
Avrupa'da sıkar biraz. Yıllarca karısını döven, ailesiyle görüşmesin diye eve kamera taktıran adama hayatı sorgulatırlar. İşsizim diyip nafakadan kaçan adamlara çöp toplatıp kamu hizmeti yaptırıp o nafakayı seve seve ödetiyorlar. Olan şu, polis gelince veya hastanelik olunca kocalarını şikayet etmiyorlar. Düştüm kaydım çarptım diyorlar. Kocamdır başımda dursun çocuklarım babasız kalmasın diye gelen polise yalan söylüyorlar. Hele adamı tutuklayıp götürmeye kalksalar polise saldırıyorlar bırakın kocamı diye. 18 senedir Fransa'da yaşayan biri de kendini bu kadar ezdirmesin dövdürmesin artık. Bugün gidip şikayet etse eskiden hep beni dövdü dese yine el atar devlet. Kalkmış hala kocam değişir mi düzelir mi diyor.

Bence yurt disinda yalnizlik ortami yaratip pusturuyor erkekler. Bi akrabamizin esi de hem 5 kurus vermiyomus, gir calis diye baski yapiyomus. Ailesiyle gorusmesin diye eve kamera taktirmis.. Saka gibi yani.. Normalde de hic oyle ezik bi kiz gibi degil ama demek ki bu el oglu eline firsat gecince hic belli olmuyor. Care tek. Kadinlarin gozunu acip onune bakmasi. Zararin neresinden donersen kar ama gecmis 18 yil. Ustelik konu sahibinin sorusu adamin ne zaman olginlasacagi.. Yani durum pusturmaktan da ote 🤷🏻‍♀️
Doğrudur, erkek yurtdışında da erkektir ve kadını ezmek için elinden geleni yapar ama kadınların da sus pus olup kaderlerine razı gelmemeleri lazım.
Adam baştan beri kötü belli ki, Allah bağışlasın 🙏 lakin böyle adama 4 çocuk doğurmak yerine, yaşadığı ülkenin ona ne gibi haklar tanıdığını öğrenip devlete sığınabilirdi, çocuk yardımı konut yardımı gibi sosyal hakları oluyor, buradaki kadınlar gibi nereye gideceğim geçimimi nasıl sağlayacağım endişesi olmadan yaşama hakkı var en azından.

Toyken ne yapacağını bilemeyebilir fakat kadın 30’unda 40’ında bile hala gözünü açmamışsa, bu kendi kabahatidir zira kadınların ezildiği, 2. sınıf vatandaştan bile sayılmadığı bir dünya sisteminde kader deyip boyun eğme lüksümüz yok bizim çünkü çocuk yetiştiriyoruz çoğumuz, çocuklarımıza boyun eğmeyi kaderciliği öğretmeye hakkımız yok, böyle yaptıkça döngüyü kıramıyoruz.

Bu adam evliliğinin üzerinden bir 18 yıl daha geçse düzelmez, ailesinin yetiştiremediğini de biz adam olsun diye bekleyemeyiz, bir erkek ya insandır ya da değildir.
İnsan olan karıncayı bile incitmez, şu tanımlamaya da ayrıca takıldım, eşim sinir hastası, yok efendim sinir hastası falan değil onun ağzını burnunu kırıp eline verecek kimse çıkmamış karşısına, başkasına vurabiliyor mu?
Yaşadığı ülkenin vatandaşlarına vursun bakalım ne yapıyorlar onu.

Konu sahibinin ailesi de Almanya’da yaşıyormuş, Avrupa ülkesinde yetişmiş bir kadının 18 yıl çekmesi hiç akıl karı değil kusura bakmasın.

Son düzenleme:
Doğrudur, erkek yurtdışında da erkektir ve kadını ezmek için elinden geleni yapar ama kadınların da sus pus olup kaderlerine razı gelmemeleri lazım.
Adam baştan beri kötü belli ki, Allah bağışlasın 🙏 lakin böyle adama 4 çocuk doğurmak yerine, yaşadığı ülkenin ona ne gibi haklar tanıdığını öğrenip devlete sığınabilirdi, çocuk yardımı konut yardımı gibi sosyal hakları oluyor, buradaki kadınlar gibi nereye gideceğim geçimimi nasıl sağlayacağım endişesi olmadan yaşama hakkı var en azından.

Toyken ne yapacağını bilemeyebilir fakat kadın 30’unda 40’ında bile hala gözünü açmamışsa, bu kendi kabahatidir zira kadınların ezildiği, 2. sınıf vatandaştan bile sayılmadığı bir dünya sisteminde kader deyip boyun eğme lüksümüz yok bizim çünkü çocuk yetiştiriyoruz çoğumuz, çocuklarımıza boyun eğmeyi kaderciliği öğretmeye hakkımız yok, böyle yaptıkça döngüyü kıramıyoruz.

Bu adam evliliğinin üzerinden bir 18 yıl daha geçse düzelmez, ailesinin yetiştiremediğini de biz adam olsun diye bekleyemeyiz, bir erkek ya insandır ya da değildir.
İnsan olan karıncayı bile incitmez, şu tanımlamaya da ayrıca takıldım, eşim sinir hastası, yok efendim sinir hastası falan değil onun ağzını burnunu kırıp eline verecek kimse çıkmamış karşısına, başkasına vurabiliyor mu?

Konu sahibinin ailesi de Almanya’da yaşıyormuş, Avrupa ülkesinde yetişmiş bir kadının 18 yıl çekmesi hiç akıl karı değil kusura bakmasın.
Mune ben de gözümle görmesem inanmazdım. Kadın gelip anlatıyor anlatıyor, hemen eve gidip kocasını boğasın geliyor, gidip alalım çocukları evden seni direk polis merkezine götürelim diyorsun kadın bin bahane sıralıyor. Kocalarını ilahi güçler durdursun polis kanun karışmasın istiyorlar. Gizli evler var, kreşi hobisi dil kursu millet her detayı düşünüyor. Bu kadını topluma kazandıralım haklarını öğretelim, kişiliğini özgüvenini yeniden sağlayalım diyorlar. Bir hafta zor dayanıyorlar hemen dönüyorlar evlerine geri. Sanki bana taşrada köy dışına çıkmamış gariban kadın. Almanya'da yaşarken Fransa'ya gelin giden biri kendisi durdurmadığı için bu kadar eziyeti çeker. 2+2 bu. Kadını bu kadar döven çocuğa da el kaldırıyordur. Yapmıyorsa bile devamlı korku baskı dayağın olduğu ortamda yaşatıyorlar bu çocukları.

18 yıllık evli olduğunuza göre eşiniz 40 yaşlarında, 40 yaşına kadar olgunlaşmayan af buyurun özür dilerim kötü bir benzetme olacak ama ancak teneşire yattığında durulur.

Yurtdışında yaşıyorsunuz, niye oranın size sağlayacağı imkanları kullanmak varken bu adamı çekiyorsunuz onu da anlamış değilim.
Yurtdışında çocuk yardımı güzel bir miktar olduğu için sanırım.

Ne konu sahibi ne kocası asla değişmeyecek. Çocuklara üzüldüm sadece.

Selam hanımlar,
İnsan kendisine bunu neden yaptırır?Çocukluktan gelen şeyler…İdare etmeyi öğrenmişsiniz böyle şeyleri.Değişmeyeceğini biliyorsunuz ama değişecek umudu evlilik içinde kalmanıza neden olduğu için bu umuttan vazgeçmezsiniz.Üstelik çocukların bu tür evlilikten zarar gördüğünü bilmenize rağmen onlar için sustuğunuzu bahane edip tekrar evlilikte kalmak için kendinizi ikna ediyorsunuz.

Selam hanımlar,
Bu şekilde bir adamın çocuklarınızın yanında olmasının faydalı olacağına mi inanıyorsunuz yani?

Bence bu tarz ilişkiler yaşamayı içten içe seven ve bunu kendisine bile itiraf edemeyen belli bir kadın kitlesi var.eskiden de vardı ama o zamanlar kadının toplumdaki konumu mâlum kim seviyor kim gerçekten kader mahkumu anlaşılamadığı için bu tarz tepki çekmiyorlardı.eee artık devir değişti kimse korunamadim bilmiyordum, etmiyordum, gidemedim, yapamadım, edemedim de diyemiyor.eee böyle de ayyuka çıkmak zorunda kalıyorlar.şimdikilere ahh canım vahh canım yapan yok.tek eksikliğini hissettikleri nokta da bu bence.hem istedikleri hayatı yaşatıp hem de kendini feda eden kahraman kadın imajı edinemiyorlar.o zaman da şikayet eder gibi yapmayacaklar.

Son düzenleme:
Eşiniz ancak imamın kayığına binince değişir onun da size faydası olmaz, siz değişmeye ne dersiniz?

Back
X