- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
eğer işler kötüye giderse bunu yapacağım...eğer gercekten bu evliliği tasıyamıyorsan bir sürü annenle falan yasa zaman sana ne yapman gerektğiğini gösterecektir.
Canım eşim çok fedakar bir insan,ailesi için varını yoğunu ortaya koymuş,zamanı geldiğinde ailesininde ona destek çıkacağını düşünüyormuş.İlk hayal kırıklığı bu oldu.Bende onlara ve geride bıraktıklarımıza hiç eyvallah etmedim,eşimle yeniden bir düzen kurduk.Bunun ve emeğimin farkında.Annesi hep birşeyler planlar,kurnazlık hobisi olmuş,bende gülerek eşime anlatırım.Oda gülüyor,konu kapanıyor artık...Ama arar sorar tabii,o yapmasa ben hatırlatırım.Yarın vicdan azabı duysun istemem.Ne de olsa annesi...Seninde eşin inşallah dengeyi tutturur.Onu söylenmekle bıktırma.Arada bazı şeyleri görmesini sağla.Algıları açılıp madalyonun diğer yüzünü görmeye başlayınca değişecektir yavaş yavaş...
birebir yazdığınız şeyleri düşünüyorum şu an....sizin ilk sorunlarınız ne zaman başladı ne kadar sürdü? nasıl düzeldiniz? gerçekten çok merak ettim birebir aynı sayılır...
Bizim ilk sorunlar isteme olaylarında ortaya cikmaya basladi ama esim o zaman benim yanimda idi.
Ne zaman ki nikah kıyıldı esimde boyle yavas yavas ailesine kayma durumları başladı.
Değişti en basinda konuştuğunu sen haklısın dediği konularda bile ama onlarda şöyle demeye başladı.
Hatta nikahı erken kıldık biz isimden dolayı. O kadar pisman oldum ki anlatamam.
Düğünüme bir hafta kala ayrıldım eşimden o kadar kötü gunler gecirdim ki.
Dugunum istemem her ozel günümü zehir ettiler. Bir ara canımdan bezdim. Bir degil iki degil hepsi aynı 10 kişilik bir grup benim uzerime yukleniyor esim destek degil. O kadar yanlız kaldim ki.
Birde gerçekten birşeyler yapsam bir soz soylesem bir harket etsem içim yanmaz . Aman dedim sıkıntı olmasin sus gormezdeb gel alttan al.. yok ben alttan aldıkça daha da azdılar.
3 yılın sonunda telefonda annesinin deidgim gibi konuşmasını yalanlarını duyunca degisti. Ama benden gitti giden.
Cehennem dolu gunler yaşadım. Her günüm maffoldu. Hakkımı helal etmiyorum ailesine kesinlikle.
Esimede söyledim.
Allaha havale ettim dilerim rabbim her gözyaşımın hesabını tek tek sorar hepsinde cok canımı yaktılar.
Yani eşine bağlı biraz, biraz sana bağlı bu sabretmen gerek.
Ben iki yıl sabrettim. Allahim bu evlilik bitecekse bile bana sorma hesabını sen sabretmedin emek vermedin deme dedim. Ağladım kahroldum affettim sabrettim.
Ben evliligim icin cok emek verdim. Cok yol denedim. En sonunda anladı eşim.
Anlamasaydı zaten gücüm kalmamıştı boşanırdım.
paylaştığınız için çok teşekkür ederim. bizim sorunların pik yapması ilk 1 seneden sonra oldu. yazdıklarınızın ne fazlası ne azı birebir diyebilirim aynı duyguları yaşadım.sorunlarımızın en fazla olduğu dönem kv min neredeyse tüm sülaleme beni şikayet ettiğini duyunca eşimin her şeyi anlattığını anladım. inanılmaz soğudum inanılmaz kırıldım. eşim sen yalancısın bile dedi bana. ne yalanı ben beyaz yalan biye söylesem beceremem. ama hepsinin altında tabi annesinin doldurmaları yönlendirmeleri var anlıyorum.
"Allaha havale ettim dilerim rabbim her gözyaşımın hesabını tek tek sorar hepsinde cok canımı yaktılar." Şu cümle işte benim duygularımın özeti. Çok gözyaşı döktüm çok üzüldüm.
ve şu anki düşüncem bu: "Allahim bu evlilik bitecekse bile bana sorma hesabını sen sabretmedin emek vermedin deme dedim. Ağladım kahroldum affettim sabrettim." aynen bunu düşünüyorum ve sabrediyorum. bazı arkadaşlar hemen boşan dediler önceki konumda kolay mı gerçekten boşanmak pat diye?
sizin yazdıklarınız beni çok etkiledi. yanlış anlaşılmasın aslında tam da bunları duymak istiyordum.sabreden ve hak ettiğini alan biri. çok teşekkür ederim...
Sorma eşimin ikinci evliliği benimle.ilkin de de rahat durmamış 8 ay evli kalmışlar başka sebepler de var tabi ama biraz da olsa insan da din iman korkusu olmaz mı yaBu kadar benzer olur karakterler. Benim anlamadigim tamam hadi ayrildik ailesi yuzunden, daha mi iyisini bulucaklar acaba? Ya esiyle mutluysa hele ki bide ortada cocuk varsa bunun vebalini nasil kaldirocaklar ya, Allah korkusu yok mu onlarda.
Ya bende erkek amnesiyim, dusunuyorum ne isterdim? Aklima tek gelen evladimin mutlulugu olurdu, ona iyi bakacak huzur verecek deger verecek es olurdu. Yani bi zamana kadar bizle olicak alismak zorundayiz. Keske boyle dusunebilserdiSorma eşimin ikinci evliliği benimle.ilkin de de rahat durmamış 8 ay evli kalmışlar başka sebepler de var tabi ama biraz da olsa insan da din iman korkusu olmaz mı ya
Kesinlikle senin yazdıklarınla aynı şeyi düşünüyorum.Kendi yaşadıklarını yaşatmak istiyorlar bi süre sonra vazgeçiyorlar ama senden de çok şey alıp götürüyorlar maalesef. Keşke hiç yaşanmasa ama oluyor işteYa bende erkek amnesiyim, dusunuyorum ne isterdim? Aklima tek gelen evladimin mutlulugu olurdu, ona iyi bakacak huzur verecek deger verecek es olurdu. Yani bi zamana kadar bizle olicak alismak zorundayiz. Keske boyle dusunebilserdi
Benim korkum bu davranislarini ileriyr goturmesi ve evliligimin ciddi zarar gormesi. Bi yere kadar sabredebilirim diye korkuyorumKesinlikle senin yazdıklarınla aynı şeyi düşünüyorum.Kendi yaşadıklarını yaşatmak istiyorlar bi süre sonra vazgeçiyorlar ama senden de çok şey alıp götürüyorlar maalesef. Keşke hiç yaşanmasa ama oluyor işte
Allah kolaylık versin canımeğer işler kötüye giderse bunu yapacağım...
Ben varım canım benim KV de anca kötülüyodu dedidodumuzu yapıyordu bende ondan bundan duyuyordum, eşim fazla bişey demezdi ama ben yokken ağzından laf alıyorlardı, eşim önceleri ailesinin agzına çok bakıyordu ailesinin gerçek yüzünü bizi huzursuz ettiklerini gördükten sonra hiç ağız larına bakmadı.Kızlar merhaba,
Eşimle eşimin kv ye sorunlarımızı anlatması, kv nin herkese yayması ve beni kötülemesi, bunların gelip bana anlatılması gibi sebeplerle sorunlar yaşadık. Kv benle konuşmamaya başladı (sadece benle değil ailemle de), halen da konuşmuyor. Eşimle düzeltmek için çabalıyoruz ama ben halen eşimin kv ye bir şeyleri anlatıp anlatmadığı hususunda emin değilim.
Sizden tek isteğim şu; benzer durumda olanlar deneyimlerini yazsın nolur. Eşiniz düzeldi mi, sorunlarınızı çözüp huzura kavuştunuz mu? Evliliğim buna bağlı, lütfen deneyimlerinize ihtiyacım var.
Valla canım benim eşim her kavgamizi ailesine anlatiodu en sonunda kayinbabam dayanamadi ve bana topla eşyalarını git dedi bende neyim var neyim yoksa hepsini topladım valizleri kapıya yigdim baktım hepsi toplanıp gelmiş dedim beni uğurlamaya geldiler herhalde meğer durdurmak içinmiş dengesiz aile her neyse esimin ogunden sora gözü korktu ve birdaha anlatmaya cesaret edemedinasıl oldu ayrıntılı anlatır mısınız rica etsem ?
Kv lerin hepsi kıskançlıktan yapıyor. Sorsan inkar ederler.Benim ki de başta bana çok çektirdi anası yüzünden.Kv dolduruyor bu da bana patlıyordu.Sakinliğini koruyan taraf hep bendim.Yanlışları uygun bir dille anlattım hep.Baktı anası hep böyle yavaş yavaş değişti ana kuzusu halleri.En son geçen geldiklerinde eşimin dayısı hanımı vardı.Onların yanında sürekli yengemle bana el kızları demeye başladı.Sanki kendisi de el kızı değilmiş gibi.eşim Kv yaptığı hareketleri de görünce iyice sinir olmaya başladı.Kendi evimde nasıl olur da eşime el kızı der dedi.sonra benim Kv û dönüşü yapıp eşime işte sen beni sevmiyorsun benimsemiyosun gibi laflar etmiş.Eşim pas vermemiş tabi.İki haftadır da aramıyor çok kızdı annesi de onu.Yani demem şu ki bende çenemi açıp eşimin kafasının etini yeseydim hiç bir zaman annesinin hatasını anlamayacaktı.
Rica ederim umarım seninde sabrının sonu selamet olur.
Eşin senin degerini anlar dilerim.
Herseyin hayırlısı allaha sığının ben cok dua ettim. Kötülükler kotu insanlardan beni yuvamı koru diye sizde edin. Allah büyük. Ilahi adalet var muhakkak tecelli edecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?