Ev hediyesi alamamis degil begenememis o yuzden almamis.İyi de zaten karı koca çalışıyorlarmış o zaman az harcasın muhtaç olmasın abisine...bunun gibi olaylar demiş ev hediyesi alacak alamıyor eşi ona da sen alsaydın diyor...yani bu alışkanlık haline geliyor artık
bu nasıl başlık yaaEvet kizlar eşin erkek kardesine aşik..ben bu konuyu apacik kimseyle paylasamiyorum bile..siZlerden de akıl istiyorum..
Ben nisanliyken kaynimin cocugu olucak maddi sıkıntilari varmis birazda..eşim o zaman 500₺ vermiş kaynima..ve daha sonra benim dugunum olucak dugun gunu bana dediki davul zurna tutamadim param yoktu..ve bunun gibi birkac olay..
Az önce de ev gormeye giderken misafirlige hediye aliyorduk eltimle..eltim istedigini bulamadi almadi..esimle eve geldik konusuyoruz bana diyorki sen alsaydin..bu arada eltimin ve kaynimin calistigini bizimde sadce esimin calistigini ve maddi sikintida oldugumuzu soyliyim..
Bunu ona soyledigimde ben gerekirse ac yatarim kardesim yatmasin diyor..peki kaynimmi ?? Son derece kendini dusunen uyanik benclin teki
Söyler misiniz ben ne yapayimm ??
Her anne baba ve her kardeş bir olmuyor.
Herkes kendi yuvasını kurmuş , ayrılmış , bitmiş.
Kendi evinin rızkını evet bir başka kişiye sürekli yedirmez insan.
Hele bu karşıdaki menfaatci , tek tarafli biriyse.
Hediyesini neden alsın akıl mantık işi değil.
O zaman kadının ailesine de dağıtsın kendi kardeşine dağıttığı kadar.
..
Kk da çok gözüme batan bir durum var ; ilk yorumlar nasılsa konu baştan sona aynı yorumlarla doluyor.
Kaynanam, kayinpederime şu kadar yolluyor her ay eşim denildiğinde , karşı çıkanlar , şimdi "ne olacak ki yedirip dursun " der olmuş.
Yedirme durumu yok. Bir kereligine adam kardesine yardim etmis.Her anne baba ve her kardeş bir olmuyor.
Herkes kendi yuvasını kurmuş , ayrılmış , bitmiş.
Kendi evinin rızkını evet bir başka kişiye sürekli yedirmez insan.
Hele bu karşıdaki menfaatci , tek tarafli biriyse.
Hediyesini neden alsın akıl mantık işi değil.
O zaman kadının ailesine de dağıtsın kendi kardeşine dağıttığı kadar.
..
Kk da çok gözüme batan bir durum var ; ilk yorumlar nasılsa konu baştan sona aynı yorumlarla doluyor.
Kaynanam, kayinpederime şu kadar yolluyor her ay eşim denildiğinde , karşı çıkanlar , şimdi "ne olacak ki yedirip dursun " der olmuş.
Yedirip durma durumunu görmedim ben.
500 tl yi çocuğu olacak kardeşine vermesinin Lafını eden,
Yedirip durma durumunu uzun uzuuuun yazardı emin olun.
Yedirme durumu yok. Bir kereligine adam kardesine yardim etmis.
Bu verdiğim bir örnek demiş. " Hediye begenememesi üzerine sen alsaydın hediyesini " demesiyle aslında anlaşılıyor .
Erkeğin ailesine bir kuruş gidince veryansın eden kadınlar için bende sizin gibi düşünüyorum zaten de bencil hep alıcılar için aynı şeyi düşünemiyorum.
eşin vermiş, onlar da almış. bu konuda eşinin denge kurması gerekiyor, senlik bir kabahat yok aslında. tabi ki yeri geldiğinde kardeşlerin birbirine yardım etmesi, arka çıkması gerekir; ama olay DENGEde bitiyor. görünüşe göre de eşiniz o dengeyi kuramamışBen de kendi kardeslerime yaparim..ama onlar da bana yapar..ama karsi taraftan bize gelecek hicbsy yok anladinizmi..baya uyanik bir kari-koca..boyle olunca sanki enayi yerine konuluyormuşuz gibi geliyor
1sen kk da yorumlarini en begenerek okudugum bir kac kadindan birisin. Hep "sIkI" yorumlar yaptigini, nokta atislar yaptigini dusunurum. Ilk defa seninle farkli dusununce ben de sasirdim ama birkac kez okudum konuyu. Ya konu sahibi kendini tam ifade edememis ya da bir kez verilen bu parayi cok cok sorun etmis. Ben sorun ettigini dusunuyorum. Bu para verme olayi devam ederse o zaman elbet bir dur demek gerekir. Su an icin huzurunu bozarsa esi ile arasi acilacagi gibi kotu gelin de olacaktir. O yuzden suan birsey dememeli ama devam ederse esiyle uygun uslupta konusmali bence.Konudan o şekilde anladım. Diğer arkadaşa da yazdım. " Hediyesini de sen alsaydın demesi " ve bu verdiğim sadece bir örnek demesiyle öyle anladım.
Belki ileride karşı taraftan size gelecek birşey olur. Neden bu kadar keskin cevabınız? Yeni evlisiniz sanırım..Yıllar geçmemiş ki birşey olmadı diyorsunuz...Bir de çalışmayan biri olarak sizin bu duruma çok üzülmemeniz gerekir. Bir de çalışıp eşinizin ailesine sürekli yardım yapıyor olsanız kendi emeğinize üzülürsünüz.Ben de kendi kardeslerime yaparim..ama onlar da bana yapar..ama karsi taraftan bize gelecek hicbsy yok anladinizmi..baya uyanik bir kari-koca..boyle olunca sanki enayi yerine konuluyormuşuz gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?