Eşim eski sevgilisi hakkında olumsuz konuşturmuyor...

Çok haklısınız..Biraz da olsa uzaklaşma olur, ama eşiniz bir gün anlayacak ne kadar boş şeyler olduğunu..evet ama ne zaman :/
Aslında gizli gizli takip de etmeyin..Kendinizi yıpratmayın lütfen..Konuşarak , bu konu uzamadan halledilmeli diye düşünüyorum..

bilemiyorum,belki de siz haklısınız.ama şu an konuşmak istemiyorum.çünkü alacağım cevapları biliyorum ve bunlar beni rahatlamayacak...keşke bunun bi hata olduğunu fark etse konuştuğum zaman.bugüne kadar kolay kolay bir hatasını kabullendiğini görmedim.sanırım en güzeli sessiz kalmak ve içime atmak bu durumu.

Üslubunuz çok terbiyesizce, sizi kınıyorum. Arkadaşımız sizin kimliğinize, kişiliğinize laf söylememiş okuduğum kadarıyla... Türkçe'yi yanlış kullandığınız ise apaçık ortada. Zaten eleştirdiği de bu. O zaman neden bu kadar 'nem' kapıyorsunuz pardon? Atatürk'ümüzün bize bahşettiği güzel TÜRKÇEMİZİ uygunsuz, yanlış bir şekilde kullanmak kimseye reva değil bu ülkede. Bunu bilin ve ona göre davranın lütfen. Haydi şimdi de bana bulaşmaya başlayın... Ama şunu bilin ki güzel dilimizin değerini bilmeyen bir insana benim bunlardan başka söyleyecek lafım yok.

Ne kadar büyük aşk da olsa, eskiyse eski olmasının bir sebebi vardır.
Üzerine evlilikler de yaşadıysa iki taraf, mantığıyla hareket etmeyi öğrenmiş demektir bence.

Emanetini yıllar sonra ortaya çıkarmasının nedeni şu olabilir, bazı şeyler henüz tazeyken, yada karşı taraf için ne kadar yıpratıcı olacağını bilemediğimiz için, suların durulduğu zamanları bekler insanlar tekrar karşı karşıya gelmek için. Hareketlerimizden karşı taraf tarafından bir anlam çıkarılmayacağından emin olduğumuz zamanı bekleriz. Vicdan muhasebemizi bu zamanlara saklayabiliriz.

Belli ki eskiye dair bazı şeylerin, maddi olarak da değeri olan şeyler belli, üzerinde kalmasını istemiyormuş, onları vermek için de zamanın geçmesini beklemiş olabilir.

Eşinin mektupları şiirleri saklaması hoş bir şey değil tabiki, ancak evde kolayca bulunacak biryerde tutuyorsa onları, bulmuş olman bir sorun yaratmayacak demektir. Bulduğunu saklaman gereksiz bence, çünkü ileride yüzüne vurduğun zaman senin büyüttüğünü düşünecektir, haksızken haklı durumuna düşecektir.

farklı bir pencere açtınız..teşekkür ederim..yazdıklarınızı bir kez daha okuyacağım...sanki bu durumun benzerini yaşamışsınız gibi hissettim,öyle içten yazmışsınız ki...tekrar teşekkürler

Son düzenleme:
kızın zoru ne bunca sene sonramı gelmiş aklına emati.evli barklı adama ne die msj atarsın sanki lise bebesi bende emantin var al mektuplarını ver mektuğlarımı der gibi.eşinizin face adresinde onun olmasıda çok mantıksız.bence korkmayın bişey dmekten onlar korksun kozlar sizin elinizde hem face adreslerinde ekliler hem hala görüşecek konuşacak bahaneleri var hem onunla olna paylaşmışlıkları sizinle yaşadığı evde saklıyor kıskanmamanız normal olmazdı gayet tabi kıskanacaksınız ama önemli olan bu olayı sorunsuzca sizde ve evliliğinizde en az hasara sebep olacak şekilde atlatmak.eşinizi tanıyorsunuz onun suyuna giderek ve hatasını anlamasına sağlayarak yaklaşın belki dediğiniz gibi zamana yayarak ama yaptığının dopru olmadığını anlasın sonunda

Son düzenleme:

teşekkür ederim yorumunuz için...şu an tek hissettiğim kırgınlık...kalbim kırgın,kıskanmak değil bu,biliyorum,huzursuzum.başım çok kötü ağrıyor...

Bu eski sevgili olan kişi , gün gelip bir adamı sevecek (evli mi bilmiyorum ) ..Aynı şeyi eşinden görse ancak o zaman 'ah' edecek..

Bu eski sevgili olan kişi , gün gelip bir adamı sevecek (evli mi bilmiyorum ) ..Aynı şeyi eşinden görse ancak o zaman 'ah' edecek..

eşinden boşanmış sanırım..zaten boşta olduğu için eşime "kendini hatırlatma" gereği duyuyor ya,"burdayım" mesajı veriyor...erkek nedense bunu anlayamıyor...

Konuya yorum yazmakla pek alakam olmayacak gibi ama, görüyorum ki bu ''facebook'' gibi sanal ortamlar çoğaldıkça evlilikler/ilişkiler de çatırdamaya yüz tutuyor.
Bence ilk önce bunlara son verilmeli.

Konuya yorum yazmakla pek alakam olmayacak gibi ama, görüyorum ki bu ''facebook'' gibi sanal ortamlar çoğaldıkça evlilikler/ilişkiler de çatırdamaya yüz tutuyor.
Bence ilk önce bunlara son verilmeli.

haklısınız..ama malesef önüne geçilemiyorum bu durumda.aslına bakarsanız kişi kendini bildikten sonra bunlar da bahane...içinde olduktan sonra?

evet, kişinin kendisini bilmesi de gerekiyor.
üzüldüm içinde bulunduğunuz duruma.umarım en yakın zamanda rahatlarsınız.

Bence o kızın durup dururken ortaya çıkması kendini hatırlatmak istemesi anlamına geliyor.Erkekler detaycı düşünmezler bütüne bakarlar ama o eski sevgilisi bunca zaman sonra saçma bir nedenle mesaj attıysa hoş olmayan sonuçlar doğurabilir.Bence eşinizle açık açık konuşun yaptığının hoş olmadığını anlasın çok üzüldüm gerçekten evli barklı adama ne diye mesaj atarlar anlamam yaşanmış bitmiş hala neyden bahsediyor.Kıskanmak en doğal hakkınızzz:94:

şu facebook hiç iyi olmadı.önceden gözden ırak gönülden ırak oluyordu.şimdi herkes ortada,insan merak da ediyor ister istemez:/

Rica ederim.

Kırgınlık kızgınlık yaşamanız çok normal, çok haklısınız da.

Ama en kısa zamanda eşinizle oturup sakince konuşursanız, eski sevgilisini kötülemeden, evlenerek hayatınızda yeni pencereler açtığınızı, bir takım pürüzlerle kuşkularla kirletilmemesi gereken kutsal bir müessesenin içinde olduğunuzu, eğer bir sıkıntısı, sorunu, endişesi varsa paylaşabileceği en yakın kişinin siz olduğunuzu anlatabilirseniz ona, konu büyümeden sonlanacaktır diye düşünüyorum. Karısı olduğunuz kadar dostusunuz da eşinizin, hepimiz öyleyiz.

Bana gelince, benzerini yaşamadım, sadece durum içindeki herkesin ne düşündüğünü öğrenmeden yargılarda bulunmamak gerektiğini anladım. Kendimizi yiyip bitirmekten başka bir şey değil çünkü sonu.

evet bazen erkeklerin gerçekten saf olduklarını düşünüyorum.bu gerçeği göremiyorlar.eşimle face konusunu konuştuğumuzda beni abartılı tepki vermekle suçlamış hatta üste çıkmıştı diyebilirim.dilini çok iyi kullanıyor...bir bayanın yıllar sonra kendini hatırlatmak istemesi ne kadar etik?bunu göremiyorlar malesef.

çok teşekkürler,empati ve ben diliyle konuştuğunuz için...bir süre daha sessiz kalmayı ve sonrasında ne yapmam gerektiğini düşünmeyi planlıyorum..ha bir de ayrıntılardan birini anlatmayı unuttum...geçenlerde eşim en yakın arkadaşından bahsediyor.diyor ki " ahmet geçen gün eşiyle konuşmuş,eşi eski sevgilisini biliyor tabi,kız boşanmış.zamanında bizim ahmet o kızı çok üzmüş,çok ahını almış.ve eşine demiş ki birgün o kızın yolu buraya düşerse ondan helallik almama,görüşmeme izin verir misin.eşi de izin vermiş." bana bunu anlatıyor,ahmetin eşini överek,helal olsun kıza diyerek..ben mi kötü düşünüyorum,insanlar mı tuhaf anlamıyorum.

Son düzenleme:
ama sessiz kaldığınız her an kendinizi yiyip bitirceksiniz.
siz de haklısınız alacağınız cevapları önceden bilmekle konuşmanın bi fayda etmeyeceğini düşünüyosunuz.
ancak konuşma esnasında alacağınız yanıtlardan başka yanıtlar isteseniz?ben bunları diyeceğini zaten biliyoum, başka şeyler söyleyin falan deseniz?

Haklısınız kendinizi üzmeyin.Eşinizin tepkisi ,yüz ifadesi çok önemli.. tanırsınız yalan söylediğindeki halini..Eğer onun için bir anlam ifade etmiyorsa tüm iletişimini kesmesini söyleyin bence.Herşey olacağına varır umarım eşiniz haklıdır siz abartıyorsunuzdur ve bir daha o kızla hiçbir şekilde iletişim kurmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…