- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.306
- 528
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
Beni bi salar mısınız?iyi
İyi eğlenceler ne allah aşkına. Sizinle aynı şeyi düşünmeyince eğlenmiş mi oldu. Kamera şakası gibisiniz.
Çok benzer yonlerimiz var.bende öğretmenim.hic birzanman maaş kartımı eşime vermedim.ama ilk yıl evin bütün yükü bendeydi.simdi ise eşimde artik.ilk günden beri ütü esimde.balik ve alışveriş genelde eşim yapar.ayda iki kez toplu alışverişi beraber yaparız sadece.pazar kahvalti larini hep eşim hazırlar ayda iki hafta akşam yemekleri hep bendedir.cay servisi beraber yaparız meyve hep eşimde.farkinda olmadan is bolumu olmuş aramızda.bazen evi silip süpürür,mutfak tezgah Ocak lavabo arada tertemiz yapar.buzdolabini düzenler.suanda ben covit testim pozitif çıktısevgili konu sahibi meslekdaşım biz öğretmenler biraz saf mıyız neyiz benim de maaş kartım çok uzun süre eşimdeydi.. daha sonra büyük bir münakaşa ile kartımı alabildim ardından ev aldık yine maaşımın harçlığımı ayırdıktan sonraki büyük bir kısmını ev kredisi için ona gönderiyordum ve benim maaşımı küçümsüyorduhe Allah var ama eve hep yardımcı olmuştur. sonra bir gün dellendim ve kartımı aldım ne kavga gürültüler koptu sabrettim boşanmayı da göze almıştım. tüm gün çalışıp maaşımı ona göndermek zoruma gidiyordu benim maaşa güvenip anasına gitmekten başka bir işe yaramayan bir de araba borcuna girmişti 5 kuruş para göndermedim. sonunda arabayı satıp ev borcunu kapattı.. kartım bende maaşım elimde ona verdiğim zamankilerden çok daha güzel birikim yaptım , meğerse benim param bereketliymiş sonuç olarak direne direne kazanacağız sevgili konu sahibi
Annem babam yoğun çalışiyor diye evlendikten sonra hep kendi pazara çıkmış .. şu an 65 yaşında babamla hiç çıkmadılar..Babamin pazara kendi gitmek zorunda kaldığı zamanlar oldu en pahalisini en curugünu alip getirdi.İyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Şimdi kavramsal durumlara girmek istemiyorum ama dadı ile çocuk bakıcısı arasında nasıl fark var ise, aynı şekilde hizmetçi-uşak ve ev yardımcısı arasında dünya kadar fark var.Uşak , hizmetçi, hademe, kapıcı bu terimler çok geride kaldı. Hoşlanmıyorum bu terimlerden.
Eve gelen kişiler hizmetçi değil , yardımcıdır bana göre.
Siz hizmetçim geldi mi diyorsunuz bugün yardımcı aldım mi diyorsunuz ?
Neyse konu bu değil, uzattım farkındayım.
Sırf çalışıyor diye değil , çalışıyor diye evet bazı yükler de yuklenmemesi gerekiyor disardakine.
Sırf evde diye ona da tamamen yuklenilmemesi gerekiyor evet.
Otursun oturduğu yerde diyorsunuz peki o ev nasıl dönecek ?
Hani burada dediğiniz varya istersem yaparim, istemezsen yapmam diye eşinizin de ister öderim ister ödemem, ister alırım ister almam kole miyim ben deme hakkı var mı ?
Şimdi kavramsal durumlara girmek istemiyorum ama dadı ile çocuk bakıcısı arasında nasıl fark var ise, aynı şekilde hizmetçi-uşak ve ev yardımcısı arasında dünya kadar fark var.
Asla yermek ne haddime, hizmetçi ya da uşak olmak üstün eğitim ve beceri gerektiren, özverili bir meslektir.
Ha biz halk arasında farklı algılıyoruz ve yanlış kullanıyoruz o ayrı.
Ben tam da kendi anlamında, mesleğim buymuş bunun için eğitim almış gibi ‘kimsenin hizmetçisi değilim’ diyorum, çünkü değilim, işim değil.
Neyse...
Ben standart dışıyım örneklemede, kocam kişisi de çalışmıyor çünkü.
Evet otursun oturduğu yerde diğer eş dışarıda çalışır.
Bir insanın günlük hayatını devam ettirebilmesi için başkasına muhtaç olmasına ben karşıyım.
Şuan kocam çalışmıyor, ben işe girebilirdim e o zaman eve ‘para’ getiren tanımıyla, evde sadece dinlenip çocuklarımla mı oynayacaktım?
Savunduğunuz şey tam da bu ve istediğim şekilde ev düzeni olmadığında ve ben yapmakla mükellef olduğumda ‘fatura ödemiyorum’ deme hakkına mı sahibim?
Ben para kazanıp ailemi geçindiriyor isem onlar bana borçlu hissedip bunun karşılığı iş dışı tüm hayatımın sorumluluğunu üstlenmek mi görevleri, bir nevi borç ödemek gibi??!
Bu kadar basit midir durum, bence hiç ama hiç değil...
çok geçmiş olsun hocam.. evet bizim de evliliğimizde farkında olmadan iş bölümü oldu çamaşır işi ondadır bulaşık bende gibi seviyorum bu yönünüÇok benzer yonlerimiz var.bende öğretmenim.hic birzanman maaş kartımı eşime vermedim.ama ilk yıl evin bütün yükü bendeydi.simdi ise eşimde artik.ilk günden beri ütü esimde.balik ve alışveriş genelde eşim yapar.ayda iki kez toplu alışverişi beraber yaparız sadece.pazar kahvalti larini hep eşim hazırlar ayda iki hafta akşam yemekleri hep bendedir.cay servisi beraber yaparız meyve hep eşimde.farkinda olmadan is bolumu olmuş aramızda.bazen evi silip süpürür,mutfak tezgah Ocak lavabo arada tertemiz yapar.buzdolabini düzenler.suanda ben covit testim pozitif çıktıeşim yemek kahvaltı temizlik herşeyi yapiyo sağolsun.demem oki karşılıklı birbirimizin davranışlarını belirliyoruz aslında farkında olmadan.
Haftasonu dönüyoruz inşallah. Eşim sanırım tartistigimizi annesine anlatmis.K kitaphuzur ne zaman evinize dönüyorsunuz ? Eşinizin davranışları nasıl ? Ailesi bir sorun olduğunu anladı mı ?
Peki gerçekten ne yapmak istediğine karar verebildin mi. Kafanda netleşti mi bazı şeyler. Yoksa yorulup pes edip olmuyorsa olmuyor deyip kaldığın yerden devam mı edeceksin.Haftasonu dönüyoruz inşallah. Eşim sanırım tartistigimizi annesine anlatmis.
Görseniz var ya ikisinide vurasiniz gelir. Eşim mal gibi tüm gün üstünde battaniyeyle koltukta yatıyor. Kaynanam da oğluşum mandalina soyayim mi şunu da ye diye ağzına sürekli bir şeyler tepiyor. Ceviz kırıyor ağzına veriyor. Badem kırıyor ağzına veriyor. Utanmasa oğlunu tuvalete gondermeyecek altına tas tutacak. Kaynanama böyle alıştırma sonra bendende bekliyor diyorum inadima sanki daha da abartıyor. Sehzademiz şu an mutlu.
Premsesler gibiydim ben baba evinde modunda. Onun premsesligi artık bana sökmuyor.
Anlamiyorum ne zevk aliyorlar kocaman adamlara kundaktaki bebek gibi davranmaktan..Haftasonu dönüyoruz inşallah. Eşim sanırım tartistigimizi annesine anlatmis.
Görseniz var ya ikisinide vurasiniz gelir. Eşim mal gibi tüm gün üstünde battaniyeyle koltukta yatıyor. Kaynanam da oğluşum mandalina soyayim mi şunu da ye diye ağzına sürekli bir şeyler tepiyor. Ceviz kırıyor ağzına veriyor. Badem kırıyor ağzına veriyor. Utanmasa oğlunu tuvalete gondermeyecek altına tas tutacak. Kaynanama böyle alıştırma sonra bendende bekliyor diyorum inadima sanki daha da abartıyor. Sehzademiz şu an mutlu.
Premsesler gibiydim ben baba evinde modunda. Onun premsesligi artık bana sökmuyor.
Yarın akşam eve döneceğiz. O zaman kendine çeki düzen verip vermemesine göre hareket edeceğim. Çünkü tam duzen sagliyorduk memlekete geldik. Bana epey faydası dokunmaya başlamıştı.Peki gerçekten ne yapmak istediğine karar verebildin mi. Kafanda netleşti mi bazı şeyler. Yoksa yorulup pes edip olmuyorsa olmuyor deyip kaldığın yerden devam mı edeceksin.
Hayattaki tek başarısı kendine bagimli çocuk yetiştirmek olduğu için muhtemelen çok zevk alıyordurAnlamiyorum ne zevk aliyorlar kocaman adamlara kundaktaki bebek gibi davranmaktan..
Bizi habersiz bırakmaYarın akşam eve döneceğiz. O zaman kendine çeki düzen verip vermemesine göre hareket edeceğim. Çünkü tam duzen sagliyorduk memlekete geldik. Bana epey faydası dokunmaya başlamıştı.
Asla taviz vermeyin sokun lafiniziErkekler nankördür. Ben de ogretmenim benim maasim olmasa tatile gidemeyiz ama maasimi kücümsüyor kendince. Her firsatta lafimi sokarim isime bakarim. Hicbir zaman maas kartimi da vermem
Benimkide hic bırseye yardım etmiyor bende ayda bir dip köşeye kadın çağırıyorum bazı insanları değiştiremezsiniz ama başka çözümler var yaniİyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
İyi etmemişsin. Üzüldüm senin adına.İyi aksamlar kizlar
Dün aksam eve döndük. Eşimle beraber eşyaları yerlestirdik. Çok yardımcı oldu. Bende uzatmadim kalan borçları ödedim. Kendisinede dedim "bak ben 1 ay maaşı vermeyince herşeyi eline yüzüne bulastirdin. Sende bana yardım etmeyince çok zorlanıyorum " dedim. Şimdilik sıkıntı yok bakalim
Ev işlerini yapmaya başladı. O yüzden daha fazla yıpratmanin anlamı yok diye dusundumİyi etmemişsin. Üzüldüm senin adına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?