Eşim ev işi yapmiyor

Çok benzer yonlerimiz var.bende öğretmenim.hic birzanman maaş kartımı eşime vermedim.ama ilk yıl evin bütün yükü bendeydi.simdi ise eşimde artik.ilk günden beri ütü esimde.balik ve alışveriş genelde eşim yapar.ayda iki kez toplu alışverişi beraber yaparız sadece.pazar kahvalti larini hep eşim hazırlar ayda iki hafta akşam yemekleri hep bendedir.cay servisi beraber yaparız meyve hep eşimde.farkinda olmadan is bolumu olmuş aramızda.bazen evi silip süpürür,mutfak tezgah Ocak lavabo arada tertemiz yapar.buzdolabini düzenler.suanda ben covit testim pozitif çıktı eşim yemek kahvaltı temizlik herşeyi yapiyo sağolsun.demem oki karşılıklı birbirimizin davranışlarını belirliyoruz aslında farkında olmadan.

Annem babam yoğun çalışiyor diye evlendikten sonra hep kendi pazara çıkmış .. şu an 65 yaşında babamla hiç çıkmadılar..Babamin pazara kendi gitmek zorunda kaldığı zamanlar oldu en pahalisini en curugünu alip getirdi.Her şey bir yana içinde olmalı..Yoksa bu saatten sonra anca kavga çıkar ama istediğimiz gibi bir tepki oluşturamazsiniz

Şimdi kavramsal durumlara girmek istemiyorum ama dadı ile çocuk bakıcısı arasında nasıl fark var ise, aynı şekilde hizmetçi-uşak ve ev yardımcısı arasında dünya kadar fark var.
Asla yermek ne haddime, hizmetçi ya da uşak olmak üstün eğitim ve beceri gerektiren, özverili bir meslektir.
Ha biz halk arasında farklı algılıyoruz ve yanlış kullanıyoruz o ayrı.
Ben tam da kendi anlamında, mesleğim buymuş bunun için eğitim almış gibi ‘kimsenin hizmetçisi değilim’ diyorum, çünkü değilim, işim değil.
Neyse...

Ben standart dışıyım örneklemede, kocam kişisi de çalışmıyor çünkü.
Evet otursun oturduğu yerde diğer eş dışarıda çalışır.
Bir insanın günlük hayatını devam ettirebilmesi için başkasına muhtaç olmasına ben karşıyım.
Şuan kocam çalışmıyor, ben işe girebilirdim e o zaman eve ‘para’ getiren tanımıyla, evde sadece dinlenip çocuklarımla mı oynayacaktım?
Savunduğunuz şey tam da bu ve istediğim şekilde ev düzeni olmadığında ve ben yapmakla mükellef olduğumda ‘fatura ödemiyorum’ deme hakkına mı sahibim?
Ben para kazanıp ailemi geçindiriyor isem onlar bana borçlu hissedip bunun karşılığı iş dışı tüm hayatımın sorumluluğunu üstlenmek mi görevleri, bir nevi borç ödemek gibi??!

Bu kadar basit midir durum, bence hiç ama hiç değil...

Hayır , elbette savunduğum bu değil, nitekim yüzlerce mesajımda hep bunun zittini savunmusumdur.

Benim anlattığım çok başka ; siz burada diyorsunuz ki yapmam banane ben hizmetçi miyim ?

Bende diyorum ki neden evinin işini yapan kişi kendine bu sıfatı takıyor ?

Hayat arkadasliginda herkesin bir görevi var.

Birisi para kazanmayı ustlenmisse , diğer evde kalan da evin düzenini sağlamalı.

Yapmam banane dediğinde evet karşıdakine de öyleyse bu söz hakkı doğuyor.

iki tarafta birbirini mecburmuş gibi hissettiriyor ise zaten ortada bir hayat arkadaşlığı kurulmamış demektir.

çok geçmiş olsun hocam.. evet bizim de evliliğimizde farkında olmadan iş bölümü oldu çamaşır işi ondadır bulaşık bende gibi seviyorum bu yönünü

K kitaphuzur ne zaman evinize dönüyorsunuz ? Eşinizin davranışları nasıl ? Ailesi bir sorun olduğunu anladı mı ?
Haftasonu dönüyoruz inşallah. Eşim sanırım tartistigimizi annesine anlatmis.
Görseniz var ya ikisinide vurasiniz gelir. Eşim mal gibi tüm gün üstünde battaniyeyle koltukta yatıyor. Kaynanam da oğluşum mandalina soyayim mi şunu da ye diye ağzına sürekli bir şeyler tepiyor. Ceviz kırıyor ağzına veriyor. Badem kırıyor ağzına veriyor. Utanmasa oğlunu tuvalete gondermeyecek altına tas tutacak. Kaynanama böyle alıştırma sonra bendende bekliyor diyorum inadima sanki daha da abartıyor. Sehzademiz şu an mutlu.
Premsesler gibiydim ben baba evinde modunda. Onun premsesligi artık bana sökmuyor.

Peki gerçekten ne yapmak istediğine karar verebildin mi. Kafanda netleşti mi bazı şeyler. Yoksa yorulup pes edip olmuyorsa olmuyor deyip kaldığın yerden devam mı edeceksin.

Anlamiyorum ne zevk aliyorlar kocaman adamlara kundaktaki bebek gibi davranmaktan..

Peki gerçekten ne yapmak istediğine karar verebildin mi. Kafanda netleşti mi bazı şeyler. Yoksa yorulup pes edip olmuyorsa olmuyor deyip kaldığın yerden devam mı edeceksin.
Yarın akşam eve döneceğiz. O zaman kendine çeki düzen verip vermemesine göre hareket edeceğim. Çünkü tam duzen sagliyorduk memlekete geldik. Bana epey faydası dokunmaya başlamıştı.

Erkekler nankördür. Ben de ogretmenim benim maasim olmasa tatile gidemeyiz ama maasimi kücümsüyor kendince. Her firsatta lafimi sokarim isime bakarim. Hicbir zaman maas kartimi da vermem
Asla taviz vermeyin sokun lafinizi yoksa daha da hadsizlesebiliyorlar

İyi aksamlar kizlar
Dün aksam eve döndük. Eşimle beraber eşyaları yerlestirdik. Çok yardımcı oldu. Bende uzatmadim kalan borçları ödedim. Kendisinede dedim "bak ben 1 ay maaşı vermeyince herşeyi eline yüzüne bulastirdin. Sende bana yardım etmeyince çok zorlanıyorum " dedim. Şimdilik sıkıntı yok bakalim

Benimkide hic bırseye yardım etmiyor bende ayda bir dip köşeye kadın çağırıyorum bazı insanları değiştiremezsiniz ama başka çözümler var yani

İyi etmemişsin. Üzüldüm senin adına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…