Eşim ev işi yapmiyor

Gerekirse boşanmayı bile düşünüyorum. Ama önce orta yolu bulmaya çalışıyorum. Bu kez her zamankinden daha sert ve kararlı davranıyorum.
Şimdiye kadar zaten hep evimin işini yapıp işime gidip gelip sessiz kalmıştım. İlk kez sizin tabirinizle cirkinlestim. Bu gerginliği her gün yaşayan benim ve doğru yolda oldugumi düşünüyorum. Teşekkürler zaman ayırıp yorum yaptığınız için.

Tavrınız orta yolu bulmaya yönelik değil. Yine de iyi eğlenceler. Hayat sizin. ✌

Konunuzu ara ara okuyorum eşinizin zihniyeti çok kötü malesef.

Size kadınsan ev işi yapacaksın diyor ama kendi aynı düşüncenin ürünü olan ev geçindirmeye gelince kıvırmaya başlıyor tabiri caizse.

Ev hanımı olsan sana kredi kartı mi veririm demiş ya, hayat arkadaşlığından ne kadar uzak olduğunu da gösteriyor bu. Evlenmiş, ev almış, ortaklık kurmuş sizinle maddi olarak, evin ve çocukların yükünü de üzerinize yıkmış. Ne ala memleket.

Tavrinizi abartı bulanlar var ama çalışıp, iki çocuğun orumluluğunu ve ev işleri üzerine bırakılan, yardım isteyince sen kadınsın diyen adam karşısında ne yapılabilir, güzellikten anlamıyorsa geriye çözüm olarak bu kalıyor.

Boşanmak? Sizce gerçekten bu da iş görmez mi? Sizce gerçekten bu çatışmadan bu zihniyette bir adam olumlu değişerek mi çıkacak?

Boşanmak? Sizce gerçekten bu da iş görmez mi? Sizce gerçekten bu çatışmadan bu zihniyette bir adam olumlu değişerek mi çıkacak?
Görür elbette.

Ama aralarında ilk defa sorumluluk paylaşımı üzerinde bu kadar ciddi konuşmalar yapılmış okuduğum kadarıyla.

Konuşmaktan anlamıyorsa bu yolda denenebilir diye düşünüyorum, eş değişir mi derseniz evet zor ama rahatı, kafasında ki planları bozulunca mecburiyet olarak görüp yapmaya başlayabilir bazı şeyleri. İçinden gelerek yapması gibi olmaz ama maksat konu sahibinin yükü azalsın.

Bu hizmetçi kelimesini hiç sevmiyorum. Kapıcı , hademe gibi bu da tarih olmalı artık.

Evinin işini yapmanin karşılığı bu degildir ayrıca.

Adamlarda çalıştıkları için kendilerini köle görsünler öyleyse.

Bir şey istenildiğinde alınmadığında , geciktiğinde sitemle karşılaşıldığında onlarda köle miyim ben desinler.

Evin kirasını odemesinler, elektriği geciktirsinler , bu defa da canım böyle istedi desinler , olur mu öyle şey.

Evde belli bir düzen kuruluyor. Dışarıda çalışan adam , evde çalışan kadın sistemi kurulmuşsa herkes üstüne düşeni yapmak zorunda ve bu yaptığıyla gurur duymak zorunda.

Dışarıda çalışan kadın / erkek eve geldiğinde yemek yiyip çay içer, az dinlenir. Sonra varsa çocuklarla ilgilenir , sohbet edilir.

Çok yorgun değilse beraberce sofra toplanır. Sohbet edilir. Çocuklar uyutulur.

Derin büyük bir temizlik yapıldığında yine destek olunabilir.

iki tarafta birbirinin yaptığı işi hiçe saymamali, saygı duymalı, taktir etmeli.

iki tarafta karşıdakinin sırtına olmayanı da yüklememeli.

Gezmek için bile dışarıya çıktığında insan perti çıkarak eve dönüyor.

Evdeki iş çok Zor , burada hep bunu savunmusumdur.

Ancak dışarının stresi çok daha ağır. Havası, enerjisi , evi geçindirme derdi her şeyden daha zor. Hele bu zamanda.

Neden evdeki iş yapacağı zaman kendini bu kalıba sokuyor aklım almıyor .

Konu sahibi de çalışıyor.

Daha ev işi yapan erkeğe rastlamadım

Var, neden olmasın ki. Hayat arkadaşlığı olan her evde karşılıklı anlayışla yapılıyor bir şeyler.

Kimin yükü daha fazlaysa karşıdakini onu biraz rahatlatmali.

Bazen o , bazen diğeri, ayrım yapmadan, ev arkadasligina donusturmeden yapabilen çok var bu hayat arkadaşlığını.

Konu sahibi de çalışıyor.

Konu sahibi için yazmadım.

Hemen hemen bu tür konularda " ben hizmetçi miyim ? " diye kurulan cümle üzerine yazdım.

Bende çalışıyorum. Üstelik gece işim de var evden haftanın 4 günü.

Evimde işimi de yapıyorum, çocuklara da bakıyorum , disarida da çalışıyorum.

Eşimde öyle, o da çok yoğun çalışıyor. Evde hicbirimizin bir görevi yok.

Kim neyi iyi yapiyorsa o yapıyor. Bazen bir ay hiçbir şeye dokunmadigi oluyor, bazen benim öyle oluyor.

Belli bir kural yok. Kim neye yetisiyorsa , yetişmeyen bırakıyor.

Çalışmadığım dönemde oldu. O dönemde de evde olduğum için biraz daha fazla yüklendim işleri. Çünkü evdeyim. Bunun ötesi yok ki.

Ama bazı kk hatunları ben çalışmıyorum , üstelik ister yemek yaparım , ister yapmam, yıkarım yikamam banane , hizmetçi miyim diyorsa burada bir yanlis var.

O zaman adama da söz hakkı doğuyor ; ister öderim ister ödemem, ister yemek getiririm ister getirmem , bana ne ben kole miyim ?

Hem çalışıp hem evde tüm yükü yüklenen kadınların hayatlarındaki yanlış ,eşleri.

Kurtulmak zorundalar ya da eve daimi yardımcı tutmalilar.

Yoksa kölelik burada devreye giriyor.

Gereksiz fedakarlık.

Yok, kalıba sokan evdeki iş yapan değil.
Bilakis evde olduğu için ‘hizmetçi, uşak’ gibi onu kullanandır.
Bu kelime ayıp ya da aşağılayıcı bir söz değil, bir meslek.
Hizmetçilik, uşaklık kişiye özel verilen servisin adıdır ve ücrete tabidir.

Eğer ki bunu evlendi diye eşine yüklemeye çalışan olursa evet ‘hizmetçi tutsun kendine’ demek en doğal haktır.

Dışarıda çalışma hayatı evde kalma diye bir iş bölümüne de inanmıyorum ben.
Pekala yalnız yaşayan insanlar evde kendi işlerini görüyor, değil mi?
Ya da ikisi de çalışan insansa yine herkes kendi işini kendi görür.
Evde biri ‘sırf işe gidiyorum ve para kazanıyorum’ adı altında el ense yatıyorsa çalışmasın, otursun oturduğu yerde.

Çalışmak, insanın hayatını idame ettirmesinden kaytarmanın diğer adı değildir.
Keza konumuzda olduğu gibi iki çalışan denk insanın birinin sefa sürüp diğerinin sırtına binmesi söz konusu.

sevgili konu sahibi meslekdaşım biz öğretmenler biraz saf mıyız neyiz benim de maaş kartım çok uzun süre eşimdeydi.. daha sonra büyük bir münakaşa ile kartımı alabildim ardından ev aldık yine maaşımın harçlığımı ayırdıktan sonraki büyük bir kısmını ev kredisi için ona gönderiyordum ve benim maaşımı küçümsüyorduhe Allah var ama eve hep yardımcı olmuştur. sonra bir gün dellendim ve kartımı aldım ne kavga gürültüler koptu sabrettim boşanmayı da göze almıştım. tüm gün çalışıp maaşımı ona göndermek zoruma gidiyordu benim maaşa güvenip anasına gitmekten başka bir işe yaramayan bir de araba borcuna girmişti 5 kuruş para göndermedim. sonunda arabayı satıp ev borcunu kapattı.. kartım bende maaşım elimde ona verdiğim zamankilerden çok daha güzel birikim yaptım , meğerse benim param bereketliymiş sonuç olarak direne direne kazanacağız sevgili konu sahibi

Sen de yapma bu kadar basit kahvaltı hazırlama mesela. Yetiştiremedim vs de. İşleri aksat, yarım yamalak yap. Ben artık bu eve yetişemiyorum yardımcı mı tutsak filan demeye başla hatta arada tur bi kadın, belki ona para gitmesin diye sana yardım etmeye başlar

Uşak , hizmetçi, hademe, kapıcı bu terimler çok geride kaldı. Hoşlanmıyorum bu terimlerden.

Eve gelen kişiler hizmetçi değil , yardımcıdır bana göre.

Siz hizmetçim geldi mi diyorsunuz bugün yardımcı aldım mi diyorsunuz ?

Neyse konu bu değil, uzattım farkındayım.

Sırf çalışıyor diye değil , çalışıyor diye evet bazı yükler de yuklenmemesi gerekiyor disardakine.

Sırf evde diye ona da tamamen yuklenilmemesi gerekiyor evet.

Otursun oturduğu yerde diyorsunuz peki o ev nasıl dönecek ?

Hani burada dediğiniz varya istersem yaparim, istemezsen yapmam diye eşinizin de ister öderim ister ödemem, ister alırım ister almam kole miyim ben deme hakkı var mı ?

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Karşısında tam bir ataerkil yapıda bin irkikim bin erkekim diye ortada dolanıp tek marifeti çüküymüş gibi davranan , karşısındakinin emeğine yaptıklarına saygı duymayan , ev yemek çocuk gibi şeylerin kadının sorumluluğunda olduğunu düşünen , karşısındakiyle aynı şartlarda çalışıp eve gelindiğinde karısı çırpınırken hiç allahtan korkmadan merhametsizce yayıla yayıla yatan bir şehzade duruyor. Bu kadar erkek se madem, erkek olsun da evini geçindirsin karı parası yemesin. Zira bu akıllar sadece ona çalışıyor.
Bir erkeğin parası pulu tipi hiçbirşeydir. Erkeği adam yapan tek şey merhamettir o da konu sahibinin eşinde yok.
Akşam iki kişi aynı anda eve girecek biri yayılırken diğeri çırpınacak yemek temizlik çocuk diye. Bu bi kere erkeklik değil insanlık bile olmaz. Ben insanım diyen kişi zaten bunu yapmaz. Zaten erkeklerde kadınlar gibi işi elleriyle yapacak çüküyle değil. o yüzden cinsiyet in bir hükmü yok iş yapmakda adamlığın var.

Tam şunları fark ettiğimiz evrede o adamla evlenmiyoruz zaten. Evlenip yıllar sonra aydınlanınca çok da bir fark olacağını sanmıyorum. Diğerleri sanıyormuş. Umarım siz haklı çıkarsınız.

ne yapsın kocişkosuna kölelik mi yapsın hemi de kendi işi mesleği varken. E evi nerdeyse geçindiren ben , çalışan ben . yemek iş temizlik yapan ben. İyi de o zaman ben salak mıyım da hiçbir işe yaramayan birini daha omzuma yük edip kölelik yapayım ona. Konu sahibi zaten pes edersen ilk önce mesleğine yazık olacak.

Tam şunları fark ettiğimiz evrede o adamla evlenmiyoruz zaten. Evlenip yıllar sonra aydınlanınca çok da bir fark olacağını sanmıyorum. Diğerleri sanıyormuş. Umarım siz haklı çıkarsınız.
Bazen farkedemeye biliyorsun . bazen kör oluyorsun . bazen de yoruluyorsun ve aslında doğru bildiğinin doğru olmadığını anlıyorsun.

bu kadar güzel ifade edilebilirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…