- 26 Ekim 2020
- 158
- 245
- 18
- 35
- Konu Sahibi kitaphuzur
-
Gerekirse boşanmayı bile düşünüyorum. Ama önce orta yolu bulmaya çalışıyorum. Bu kez her zamankinden daha sert ve kararlı davranıyorum.Ödeşmek zorunda mısınız? Madem terbiyesiz bir eşiniz var boşanın. Sizi ne durduruyor? Çirkinleşen birine aynı çirkinliği yapmak şart mı illa? Yaşadığınız şu gerginliğe değer mi sizce?
Amacınız eşinizi yola getirmekse gittiğiniz yol doğru değil bana göre. Ha istiyorsanız yıllarca böyle terbiye etmeye çalışın. Ben evde koltuğumdan yorum yapıyorum. Bu gerginliği her gün yaşayan sizsiniz.
Tavrınız orta yolu bulmaya yönelik değil. Yine de iyi eğlenceler. Hayat sizin. ✌Gerekirse boşanmayı bile düşünüyorum. Ama önce orta yolu bulmaya çalışıyorum. Bu kez her zamankinden daha sert ve kararlı davranıyorum.
Şimdiye kadar zaten hep evimin işini yapıp işime gidip gelip sessiz kalmıştım. İlk kez sizin tabirinizle cirkinlestim. Bu gerginliği her gün yaşayan benim ve doğru yolda oldugumi düşünüyorum. Teşekkürler zaman ayırıp yorum yaptığınız için.
Boşanmak? Sizce gerçekten bu da iş görmez mi? Sizce gerçekten bu çatışmadan bu zihniyette bir adam olumlu değişerek mi çıkacak?Konunuzu ara ara okuyorum eşinizin zihniyeti çok kötü malesef.
Size kadınsan ev işi yapacaksın diyor ama kendi aynı düşüncenin ürünü olan ev geçindirmeye gelince kıvırmaya başlıyor tabiri caizse.
Ev hanımı olsan sana kredi kartı mi veririm demiş ya, hayat arkadaşlığından ne kadar uzak olduğunu da gösteriyor bu. Evlenmiş, ev almış, ortaklık kurmuş sizinle maddi olarak, evin ve çocukların yükünü de üzerinize yıkmış. Ne ala memleket.
Tavrinizi abartı bulanlar var ama çalışıp, iki çocuğun orumluluğunu ve ev işleri üzerine bırakılan, yardım isteyince sen kadınsın diyen adam karşısında ne yapılabilir, güzellikten anlamıyorsa geriye çözüm olarak bu kalıyor.
Görür elbette.Boşanmak? Sizce gerçekten bu da iş görmez mi? Sizce gerçekten bu çatışmadan bu zihniyette bir adam olumlu değişerek mi çıkacak?
Ben gaddarım, doğru ya da yanlış.
Anaları paşa gibi yetiştirmiş, kimse kusura bakmasın da ben ailemin evinde 1 bardak yıkamadan, 1 kere iş yapmadan evlendim.
Yemeğimi yer, tepsiyle koltuğa bırakırdım, o derece.
Hizmetçi olmaya evlenmedik, o ne kadar yaparsa ben de o kadar.
Yapmazsa dünya kaç bucak görür
Ha bu arada ben çalışmıyorum.
Konu sahibi de çalışıyor.Bu hizmetçi kelimesini hiç sevmiyorum. Kapıcı , hademe gibi bu da tarih olmalı artık.
Evinin işini yapmanin karşılığı bu degildir ayrıca.
Adamlarda çalıştıkları için kendilerini köle görsünler öyleyse.
Bir şey istenildiğinde alınmadığında , geciktiğinde sitemle karşılaşıldığında onlarda köle miyim ben desinler.
Evin kirasını odemesinler, elektriği geciktirsinler , bu defa da canım böyle istedi desinler , olur mu öyle şey.
Evde belli bir düzen kuruluyor. Dışarıda çalışan adam , evde çalışan kadın sistemi kurulmuşsa herkes üstüne düşeni yapmak zorunda ve bu yaptığıyla gurur duymak zorunda.
Dışarıda çalışan kadın / erkek eve geldiğinde yemek yiyip çay içer, az dinlenir. Sonra varsa çocuklarla ilgilenir , sohbet edilir.
Çok yorgun değilse beraberce sofra toplanır. Sohbet edilir. Çocuklar uyutulur.
Derin büyük bir temizlik yapıldığında yine destek olunabilir.
iki tarafta birbirinin yaptığı işi hiçe saymamali, saygı duymalı, taktir etmeli.
iki tarafta karşıdakinin sırtına olmayanı da yüklememeli.
Gezmek için bile dışarıya çıktığında insan perti çıkarak eve dönüyor.
Evdeki iş çok Zor , burada hep bunu savunmusumdur.
Ancak dışarının stresi çok daha ağır. Havası, enerjisi , evi geçindirme derdi her şeyden daha zor. Hele bu zamanda.
Neden evdeki iş yapacağı zaman kendini bu kalıba sokuyor aklım almıyor .
Daha ev işi yapan erkeğe rastlamadım
Konu sahibi de çalışıyor.
Kesinlikle katılıyorumHem çalışıp hem evde tüm yükü yüklenen kadınların hayatlarındaki yanlış ,eşleri.
Kurtulmak zorundalar ya da eve daimi yardımcı tutmalilar
Yok, kalıba sokan evdeki iş yapan değil.Bu hizmetçi kelimesini hiç sevmiyorum. Kapıcı , hademe gibi bu da tarih olmalı artık.
Evinin işini yapmanin karşılığı bu degildir ayrıca.
Adamlarda çalıştıkları için kendilerini köle görsünler öyleyse.
Bir şey istenildiğinde alınmadığında , geciktiğinde sitemle karşılaşıldığında onlarda köle miyim ben desinler.
Evin kirasını odemesinler, elektriği geciktirsinler , bu defa da canım böyle istedi desinler , olur mu öyle şey.
Evde belli bir düzen kuruluyor. Dışarıda çalışan adam , evde çalışan kadın sistemi kurulmuşsa herkes üstüne düşeni yapmak zorunda ve bu yaptığıyla gurur duymak zorunda.
Dışarıda çalışan kadın / erkek eve geldiğinde yemek yiyip çay içer, az dinlenir. Sonra varsa çocuklarla ilgilenir , sohbet edilir.
Çok yorgun değilse beraberce sofra toplanır. Sohbet edilir. Çocuklar uyutulur.
Derin büyük bir temizlik yapıldığında yine destek olunabilir.
iki tarafta birbirinin yaptığı işi hiçe saymamali, saygı duymalı, taktir etmeli.
iki tarafta karşıdakinin sırtına olmayanı da yüklememeli.
Gezmek için bile dışarıya çıktığında insan perti çıkarak eve dönüyor.
Evdeki iş çok Zor , burada hep bunu savunmusumdur.
Ancak dışarının stresi çok daha ağır. Havası, enerjisi , evi geçindirme derdi her şeyden daha zor. Hele bu zamanda.
Neden evdeki iş yapacağı zaman kendini bu kalıba sokuyor aklım almıyor .
Sen de yapma bu kadar basitİyi geceler arkadaşlar
Benim sorunum eşimin ev işi yapmaması.Sizlerden de fikir almak istiyorum.
Eşimde bende öğretmeniz. 2 küçük cocugum var. O sabahçı ben oglenci. Bu süreçte çocuklara dönüşümlü olarak bakıyoruz. O okuldan geliyor ben gidiyorum.
Onun öğlen geleceği saate kahvaltısını hazırlıyorum. Akşam okuldan gelip akşam yemeğini hazırlamaya koyuluyorum. Asla yapmıyor. Yada bulaşıkları tezgahın üstüne koyuyor. 1 gün bile bulasik yikamamistir. Aklınıza gelebilecek bütün ev işi bende. Sadece utusunu yapmam ona da iyi ki alistirmamisim.
Yine mesela bugün tüm gün elinde telefonla yattı. Ben iş yaparken arada çocuklara bakmış oldu.
Her defasında evin işlerini beraber yapalım. Bende senin gibi çalışıyorum yoruluyorum diyorum. Sanki duvara anlatıyorum. Yine aynı yine aynı. Bugün çevremdeki insanlardan örnek verdim. Beni başkalarıyla karşılaştırma diyip konuyu kapattı.
Ne yapmalıyım ya da nerede yanlış yapıyorum bana fikir verir misiniz ?
Yok, kalıba sokan evdeki iş yapan değil.
Bilakis evde olduğu için ‘hizmetçi, uşak’ gibi onu kullanandır.
Bu kelime ayıp ya da aşağılayıcı bir söz değil, bir meslek.
Hizmetçilik, uşaklık kişiye özel verilen servisin adıdır ve ücrete tabidir.
Eğer ki bunu evlendi diye eşine yüklemeye çalışan olursa evet ‘hizmetçi tutsun kendine’ demek en doğal haktır.
Dışarıda çalışma hayatı evde kalma diye bir iş bölümüne de inanmıyorum ben.
Pekala yalnız yaşayan insanlar evde kendi işlerini görüyor, değil mi?
Ya da ikisi de çalışan insansa yine herkes kendi işini kendi görür.
Evde biri ‘sırf işe gidiyorum ve para kazanıyorum’ adı altında el ense yatıyorsa çalışmasın, otursun oturduğu yerde.
Çalışmak, insanın hayatını idame ettirmesinden kaytarmanın diğer adı değildir.
Keza konumuzda olduğu gibi iki çalışan denk insanın birinin sefa sürüp diğerinin sırtına binmesi söz konusu.
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Karşısında tam bir ataerkil yapıda bin irkikim bin erkekim diye ortada dolanıp tek marifeti çüküymüş gibi davranan , karşısındakinin emeğine yaptıklarına saygı duymayan , ev yemek çocuk gibi şeylerin kadının sorumluluğunda olduğunu düşünen , karşısındakiyle aynı şartlarda çalışıp eve gelindiğinde karısı çırpınırken hiç allahtan korkmadan merhametsizce yayıla yayıla yatan bir şehzade duruyor. Bu kadar erkek se madem, erkek olsun da evini geçindirsin karı parası yemesin. Zira bu akıllar sadece ona çalışıyor.Konu evliliği bitirmekse gidip güzel güzel dilekçe verilsin. Ona hiçbir itirazım yok. Zaten bana da düşmez.
Sen erkek değil misin evi geçindir git borçları öde bakalım filan bana çok aşırı tepkiler geliyor. Eşim bana böyle bir şey söylese asıl büyük sorun o zaman çıkar mesela. Konu sahibinin şikayeti ev işleri, yaptırımı para vermemek. Mesela para vermediğiniz süre zarfında ev işlerini eksiksiz mi yapıyorsunuz? ( şahsi fikrim hiçbir zaman ev işlerini tamamen üstlenmemeniz) Ama bence sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz.
Boşanma niyeti yoksa eğer ortada çok fazla uzadı bence bu konu. Ha boşanası varsa zaten böyle çirkinleşmeye gerek yok.
Tam şunları fark ettiğimiz evrede o adamla evlenmiyoruz zaten. Evlenip yıllar sonra aydınlanınca çok da bir fark olacağını sanmıyorum. Diğerleri sanıyormuş. Umarım siz haklı çıkarsınız.Karşısında tam bir ataerkil yapıda bin irkikim bin erkekim diye ortada dolanıp tek marifeti çüküymüş gibi davranan , karşısındakinin emeğine yaptıklarına saygı duymayan , ev yemek çocuk gibi şeylerin kadının sorumluluğunda olduğunu düşünen
ne yapsın kocişkosuna kölelik mi yapsın hemi de kendi işi mesleği varken. E evi nerdeyse geçindiren ben , çalışan ben . yemek iş temizlik yapan ben. İyi de o zaman ben salak mıyım da hiçbir işe yaramayan birini daha omzuma yük edip kölelik yapayım ona. Konu sahibi zaten pes edersen ilk önce mesleğine yazık olacak.Konu evliliği bitirmekse gidip güzel güzel dilekçe verilsin. Ona hiçbir itirazım yok. Zaten bana da düşmez.
Sen erkek değil misin evi geçindir git borçları öde bakalım filan bana çok aşırı tepkiler geliyor. Eşim bana böyle bir şey söylese asıl büyük sorun o zaman çıkar mesela. Konu sahibinin şikayeti ev işleri, yaptırımı para vermemek. Mesela para vermediğiniz süre zarfında ev işlerini eksiksiz mi yapıyorsunuz? ( şahsi fikrim hiçbir zaman ev işlerini tamamen üstlenmemeniz) Ama bence sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz.
Boşanma niyeti yoksa eğer ortada çok fazla uzadı bence bu konu. Ha boşanası varsa zaten böyle çirkinleşmeye gerek yok.
Bazen farkedemeye biliyorsun . bazen kör oluyorsun . bazen de yoruluyorsun ve aslında doğru bildiğinin doğru olmadığını anlıyorsun.Tam şunları fark ettiğimiz evrede o adamla evlenmiyoruz zaten. Evlenip yıllar sonra aydınlanınca çok da bir fark olacağını sanmıyorum. Diğerleri sanıyormuş. Umarım siz haklı çıkarsınız.
bu kadar güzel ifade edilebilirdiAynen ne diyeceğini şaşırdı. Ödemeleri yapmadım diyor sen bilirsin naprsan yap diyorum ama içten içe de s
Yararı geçtim zararı var.
Sırtınızdaki bir kambur adeta.
Siz zaten geliri ve düzenli mesleği olacak bir kadınsınız, kendinizi ve çocuklarınızı geçindirirsiniz.
Ondan beklediğiniz hayat ortaklığı, dayanışma idi.
Bu da sadece para koymakla olmaz, hayatı birbiri için kolaylaştırmakla olur.
Valla onsuz daha iyi mis gibi yaşarsınız da ben hala burnunun dikine giden bir adam görüyorum, sert yapıyor kendince ders veriyor.
Bu kadar nefret edilesi bir canlı değildir ki evli kalmışsınız bugüne kadar.
Ortak yola gelene kadar bence devam edin bu sürümcemeye, ha eğer ki gerçekten evde 2 iş yapmamak adına bu yuvayı yıkabiliyorsa da boşayın gitsin.
İyi eğlenceler ne allah aşkına. Sizinle aynı şeyi düşünmeyince eğlenmiş mi oldu. Kamera şakası gibisiniz.Tavrınız orta yolu bulmaya yönelik değil. Yine de iyi eğlenceler. Hayat sizin. ✌
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?