- Konu Sahibi ZEEYNEPCIK
-
bilemiyorum yani. konu ufak değil.
ayrıca konuyu buralara getirdi diye ''seni boşarlar'' demenizde çok yakışıksız
güzel arkadaşım;
adamın belliki bir sıkıntısı var ve bunu biz burda bilemeyiz. ancak sallarız oda tutarsa tutmazsada yanlış şeylere sebep oluruz. onunla ayrıntılı konuşmalı hemfikir oluncaya kadar konuşmalı.. ufak bi anlaşamzlıkta nedeni ne olursa olsun hemen kestirip atmanın ağırlığını koy hep böyle yapar demenin hiç bi faydası yok. çünkü ters tepmesi muhtemel mi evet.. o yüzden bi süreliğine alttan alıp ortak noktada buluşması kime zararı olur..
18 yaşında toy bir delikanlıdan bahsedilmiyor ki...
26 yaşında, ergenliğini tamamlamış, evlenip bir evin sorumluluğunu üstlenmiş bir adam var ortada.. fazlacaaaa şımarık, dengesiz...
Aklı eve gidip ilişkiye girecek kadar çalışıyor, ama işi bittiğinde tekrar anne evine dönmemesini bilecek kadar çalışmıyor...
Çünkü işine öyle geliyor, ne kadar alttan alınırsa, o kadar zıvanadan çıkacak bir erkek modeli...
Yuvayı adam ayakta tutar, kadın sürekliliğini sağlar... adam adam değilse ortada yuva filan da kalmaz.. çok net..
sağlıklı bi davranış yok ortada evet doğru. ama bunun için kestiririp atmak, vazgeçirmek nerde bununla yaşanmaz dedittirtmek..
bu mu çözüm. bi çakıl taşına yıkılacak kadar kolay mıdır bi evlilik. yapıcı olunmasında ki zarar nedir ?
Boşanmak o kadar kolay olsaydı, herkes boşanırdı zaten... çünkü kavgasız evlilik yok...
Bu evlilikte büyük ihtimal, erkek aklını başına aldığı sürece bitmez...
Ama alıştırmak diye bir olgu var... daha şimdiden eve gitmemek, birlikte oturalım eve alışamadım demeler, 18 yaşında arkadaşlarla takılmalar v.s... v..v..
Ne gerek var hanım kızımın psikolojisinin bozulmasına.... evlenmiş bebek bakıcılığına tayin olmamış ki..
Adamın aklına başına alması lazım.. yoksa yaya akılla daha çokkkkk kapris yapar...
Konu sahibesi bu süreçte sessiz kalmalı, evinden çıkmamalı, ararsa duruşunu belli etmeli...
Böyle böyleee buevlilik adam olur...
elbette biraz ağırlık koyabilmeli ve gönül koyduğunu kırıldığını üzüldüğünü belli edecek tepkini elbette koyacaksın. ama kestirip atarak bununla olmaz onu bırak telkinleriyle olamaz bu iş. dedim ya eşiyle en ciddi şekilde konuşup konuyu onunla çözmelidir tavırlar koyarak bende oynamıyorum diyerek değil. bazen kavgalarda roller değişir. baba bazen anne olur annede bazen baba olur..
Cokk haklısınızzz...bende evimden baska yerde kalmayı düsünmüyorum artıkk..inş. uyar bana..Çok fazla yüz vermişsiniz..
Taviz tavizi doğurur...
Aramamasına niye takılıyosunuz, evli bir adama hiç kimse işten sonra evine gideceğini hatırlatmaz, oldu olacak yatmadan muhallebi yesin de yatsın..
Böyle bişeyi ilk defa duyuyorum...kesinlikle arayıp sormayın, ararsa "ben evimde olucam, başka evde kalacak olsaydım, evlenmez babamın evinde otururdum, sen de nerde kalmak istiyosan orda kal, küçük çocuk değilsin ki, kulağından tutup evine getireyim, keyfin bilir... "diyin...
Bu kadar yüz vermeyin adamlara, tepenize çıkıp inmezler bir daha...
Kimse sizin mantığınıza uymayan birşeyi, zorla kabul ettirip yaptıramaz...
Gerekirse kavga edin, küs kalın, ayrı kalın, ama çizginizden taviz vermeyin...
Bir süre sonra sizi tamamen yok saymaya başlar... çok üzülürsünüz...
Allahım yardımcınız olsun...
Cokk haklısınızzz...bende evimden baska yerde kalmayı düsünmüyorum artıkk..inş. uyar bana..
elbette biraz ağırlık koyabilmeli ve gönül koyduğunu kırıldığını üzüldüğünü belli edecek tepkini elbette koyacaksın. ama kestirip atarak bununla olmaz onu bırak telkinleriyle olamaz bu iş. dedim ya eşiyle en ciddi şekilde konuşup konuyu onunla çözmelidir tavırlar koyarak bende oynamıyorum diyerek değil. bazen kavgalarda roller değişir. baba bazen anne olur annede bazen baba olur..
Mutlaka uyacaktır, 1 gün gelmez, 2 gün gelmez 3. gün gelir...
Öyle saçmalık olmaz, hiç kendinizi harap etmeyin, üzmeyin...sizde bir sorun yok çünkü...
daha 1 hafalık evliyiz 5 yıla yaklasan ilişkinin sonunda evlendik ve daha ilk günden annemlerde kalalım demeye başladı ve dün yine ailesinin önünde tartıstık onlarda diyor oğlum git evine yok ben ordan işe gidemem evden bişeyler alıp gelicez diyor tartıstık ve konusmuyoruz..bana vaddettikleriyle yaptıkları uyuşmuyor yaa hayallerimi mahvettinasıl davransam olmuyor nolur yardm edinnnn :s
sağlıklı bi davranış yok ortada evet doğru. ama bunun için kestiririp atmak, vazgeçirmek, bununla yaşanmaz dedittirtmek..
bu mu çözüm. bi çakıl taşına yıkılacak kadar kolay mıdır bi evlilik. yapıcı olunmasında ki zarar nedir ?
harap oldum bile basım catlıyor..daha yemek yemedim masa basından kalkasım yokk..inş. düzelim..bugün kandıl hepimizin kandili mübarek olsun ve lütfen bana da dua edin
böylesini de ilk defa gördüm:44: çok ayıp çocuk gibi bir derdimi var acaba :26: konuşmayı denedin mi bir insan üstelik çok yeni evlisin neden böyle bir şey istesin ki çok anlamsız geldi banaçok kalmak istiyorsa annesinde bırak kalsın ben gidiyorum evimize de anneler ile baş başa kaldıklarında konuşurlar çocukları ile
Yazık ediyosun kendine...
Önce "SEN" bunu hiçbir zaman unutma...
Dua da ettim senin için...
Kalk bir silkelen su iç, yemek ye kendine gel...
Evine gittiğin zaman da uzat bacaklarını tv izle...kafan mutlaka takılacaktır ama en doğru yol bu... kafasına dank eder merak etme...
Kimse seni onun sorumsuzluğunu için suçlayamaz...onun ailesine karşıda, kendi ailene karşı da verecek bir hesabın yok, herkes biliyor neyin ne olduğunu...
neden üzerinize alındınız.. lütfen tüm yorumlara bi bakarmısnız..?
bununla yaşanmaz, bunu bırak, sen gitme.... buna benzer şeyler.
konu sahibi eğer biraz saf ve aciz durumdaysa direkt uygulama durumu söz konusumu evet. sonra ne olacak peki?
ne biçim erkekmiş bu anasını emsin bideuzaktan gelen sensin ailen yanında yok alışmaması gereken kişi sensin sana destek olması gerektiği yerde saçma sapan hareketler yapıyo keşke eşin büyüseymişte ondan sonra evlenseymiş
daha 2. günden basladı kalalım burda demeye yani gidicek gecicez muhabbeti..gidicem dediğimde cok öfkeleniyor ve git diyor bende tatsızlık olmasın diye biraz daha bekliyorumm :s ama dün yine bunu yapınca tartıstım..şimdi cıktıgımda evime gideceğim...
neden üzerime alınayım
yaptığınız itham konu sahibine yakışmıyor. bir bayanında böyle düşünmesi hoş değil.
konu sahibi arkadaş saf ve iyi niyetli belli ki bizlerden fikir almak için danışıyor derdini..
zaten fevri olsaydı annesinin evine giderdi. kadın evliliğine adapte olmak istiyor, kocasının umrunda değil.
bahsi geçen adam evlenmeyi düşünecek olgunluğa erişmişse çocuksu davranışlarından vazgeçecek.
dediğiniz gibi yapıcı olmak gerekir doğru. fakat basit konu değil bu.
size göre basit demek ki böyle ''sizi boşarlar'' ithamını kullanabiliyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?