Eşim evlatlık ve sadece kaynanam var!

canım kaç yıllık evlisin bilmiyorum bu dediklerin çok güzel şeyler eşini takdir ettim tabi ki ama yeni evli bi çift yalnız kalmalı diye düşünüyorum ben o kadar. benim eşim de seninki gibidir çok insaflıdır ailemle de arası iyidir, ben de her ne çekersem çekeyim ailesine karşı görevlerimi eksik etmem asla. o ayrı bi konu. ben de görevlerini sorumluklarını yapmasın demedim ki hiç. kız sadece eşiyle yalnız kalamamış sorunları burdan kaynaklı.

abiye usulu yazıryorum ve teprik koyuyorum arkadasım sana

konu sahibi arkadaşım
sen bir gelin olarak görevlerini yapda
ayrı evemi çıkıcaksın çık ama
eşini yetiştiren bu kadına karşı sorumluluklarınızı unutma
evet yaşlanınca bazıları çekilmez oluyo bu gerçek ama hepimiz yaşlanıcaz
ben kendi öz babamı sevmem bize üvey babalık yaptı
ama şu an istediği hanımla oturuyo aç açık değil
ama farklı bir durum olsaydı
ona buna muhtac etmezdik 3 kardeşte sevmediğimiz halde
neden bu bizim görevimiz ailemizden birine karşı
kötüde olsa iyide

aynılarını düşündüm...tamamen aynılarını,kaynananıza bencil teşhisi koyarken,bencilliğin nasıl birşey olduğunu içten içe iyi biliyormuşsunuz gibi hissettim...bunları eşinizle tartışmak yerine oturup hanım annenizle anneciğim diye başlayıp bir konuşma yapabilirsiniz,eşinizi kaybedip tek oğlunun ve eşinin yanında sığıntı gibi yaşamak onun içinde ağırdır emin olun.

kayınvalideniz zaten 70 yaşına gelmiş ve hala sizin işlerinizi görüyor yemek bulaşık kahvaltı bunları bile yaptırıyorsunuz yaşlı kadına bide hala şikayetçisiniz allah razı olsun diyeceğiniz yerde.

Kendi çocuğu olmayan bir insana merhamet gösterip bu yaşa getiren bir kadın var karşınızda ev alacak parayı biriktirince mi yaşlı bir insanla kalmak zorunuza gitti.[/QUOTE]

ÇOOOKK GÜZEL BİR NOKTAYA PARMAK BASMIŞSINIZ

yahu ben bu kadına hıçbır zaman uvey anneliğini hıssettıormedımkı. asıl o benı el ustunde tutsun.. dua etsın.konu komsu dıyorkı .. dua etsın gelıne yoksa kımse onla aynı evde oturmazdı.. bende ona karsı gorevlerımı yaptım her zaman ama o lafalrı yeyınce dedım noluyoruz.. içimi doktum rahatlamak ııcn dangalka deıdm evet.yuzune demıyorum ya sonucta.. ne eşim ne ben bız bu kadına uvey annelıgını hıssettırmedık.zaten bıldııgmızıde bılmıyr.anlatabıldımmı?? ben o lafları yuuzne ve kımseye soyleyemdııgm ıcın buraya yazdım.. ben kotu gelın olsaydım eger vıcdansız olsaydım.eşimi alıp şimdi gıderdım ıstesem. iiiliklerını ınkar etmıyorumkı ben.. kotu olsaydım. onu dımdızlak bırakırdım yada darulacezeye verıırıdm yada evı ustume yada esmın ustune yapptırıdım. siz cok yanlıs anladınız benı offfffffff

Biz seni yanlış anlamadık. Sana yanlış düşündüğünü biraz daha empati yapmanı tavsiye ediyoruz. Dili sivridir, laf sokar bilmm ne ama boş vereceksin. Eşinin annesi hem de öz annesi bile deil. Her kaynananın dili uzundur seninki daha fala uzunmuş.

Yüzüne söylemiyorum ya dangalak die demişssin. Bu sekilde düsünüosan yüzüne yansır zaten!

onunla konusmadımmı zannedıyosunuz.. kaç kez konustum ınsan gıbı boyle yapma bak aramıız acma.ama anlamadı o. baska seylerı ii anlıyo ama.

Çok merak ettim neymiş o yediğin laflar ? Neden bu kadar kızgınsın kayınvaldene,onu anlat bari.

Şimdi biz size uzaktan çok katı konuşan, sizi anlamayan biri olarak görünüyor olabiliriz ; fakat siz yazdıklarınızdan bihabersiniz bence..

Biri benim hakkımda nursuz, suratsız, dangalak olduğumu düşünecek ama bana melek gibi davranacak

öyle mi ? İnanmıyorum mutlaka sizde ona çok söz söylemişsinizdir ki o başta çok iyi olan kadın sonradan bu hale gelsin.. Üstelik yaşlılar ben böyle yapıyorum öyle yapmıyorum der ne var bunda.

''Sizde peki deyip gülümseyin , ama yine kendi bildiğiniz gibi açın yağın kapağını''

Onun söylediklerini unutmanıyorsunuz, ama yaptığı iyliklikleri çabucak unutuyorsunuz , ne yazık.

Üstelik bodrumda duran eski eşyaları atmamakla ne büyük iyilikte bulunmuşsunuz..

Yoksa CEBİNE koyduğunuz harçlıkla BİSKUVİ bile alamazdı..

Yaşlı bir teyze durup dururken markete gidiyor, bisküvi alıyor, üstelik içeriye girip girmez size , ''ne istersem alırım'' diye cevap veriyor, siz hiçbirşey söylemeden öyle mi ?

NEDEN kendini savunma yoluna gitmiş anlamak istiyorum..

Kendi anneniz için peki aynı şey olsa, ona bakmak mi istersiniz yoksa YENİ , ESKİ eşya derdine mi düşersiniz ?

Ben kimsenin üstüne bu kadar giden bir insan değilim ama yazdıklarınız çok ağrıma gitti..

o kadın senin eşine bakmasaydı bu güne getirmeseydi kocanmı olacaktı acaba senin.. ?
onu sevip bağrına basmayan öz annesine inat bağrına basmış evlat yapmış sıcak çorba içirmiş .. o kadın olmasa eşinin boğazından sıcak bir çorba mı geçecekti.. sokaktamı kalacak yuvadamı büyüycekti kim bilir..

kayınvalide ile yaşamak çok zor birşey demiyorum haklısın ama 70 yaşına gelmiş bir kadını tek başına bırakmak çok büyük bir vicdansızlık..
Sen o kadına baksan baksan kaç sene bakacaksın kaç yıl yaşarki..
ama yaptıgının mükafatını elbet bir gün görürsün .. unutmaki sende evlisin..
ya seninde çocugun olmadı..
ya sende evlatlık aldın bağrına bastın ve yıllar sonra............
bi düşün...
dangalak dediğin kadın gelir ozaman aklına..............

Son düzenleme:
ya bunlar neki arkadaşlar bir şey çektim sanıp öfkeleniyorsunuz
bizim burada tanıdığım bir aile var zengin ben mutlu olduklarını düşünürdüm hanım 50 yaşlarında bir gün bana anlattı kayınvalidesi onlarla kalıyor ve karşısına geçip halıya işiyormuş bu kaynana 85 yaşlarında
bu gelin yaz kış halı yıkyormuş
neler var neler
o kaynana ölene dek onlarla yaşadı vermediler darülacizeye hanımın kocası vermedi
haimize şükredelim beterin beteri var

bakın ben sıze bı ornek bi davranışını anlatayım..bana yenı evlıyken bı gün dedıkı.. bız eve kapı laminnat mutfak dolabı felan yaptırdık evı yenıledık yane.bana dedıkı: bakın aynne boyle>: onun yaptıgı masraf neki benım evım daha pahalı benım ev 90 mılyar onun masrafı 20 mılyar. bunun hesabını yaptı bana.onun evde masrafı cok oluyo benım az oluyo ben daha az yıyorum dedi.. ŞOK OLDUM. yanı oglunu hep bu sekılde bana sıkayet etmeye basladı bende zaman gectıkce ondan soguudm. nasıl bır duygudur bu yaa. Allah ona annelık duygusu vermıs olsaydı bu lafalrı oglu için soylemezdı. bıızm zaten hangı esyamız saglamkı dedı. ya be kadın senın 5 kuurs faydan olmamıs ogluna. oglun hem evı bakmış hem kendı basına duugn yapmış.ucuz mucuz esya alımş.sen nasıl olurda yenı esyalara bu sekılde konusursun.o esımı kotuledıkçe ben ondan soguudm .anlatabılıyomuyyyum.. yanı kadının içinde evlat sevgııs yok. ANLADINIZMI BENI.allah ona annelık duyguus vermemiş o yuzden bencil.kendı annemle kıyasladııgmda cok farklı bıır o. gıttıkçe soguudm ondan.her tartısmamızda benım evım var sız dusunun ner gıbı hep laf soktu. once kendı ogluyla anlasamıyokı benle nasıl anlaşsın.. evının degerını ogluna paha biçti. dusunebılıyomuusn. işte bu kelımelerım hep bu konusmalrı yuzunden... SANIIRM BENI ŞİMDİ ANLICAKSINIZ...

Ben herşeyi anladım da..
Evden çıkarsak miss gibi ev ona kalacak ifadesini anlamadım.
Kadının evi değil mi zaten o ev?
Bir de diyorsunuz ki ben kötü biri olsam evini üstüme yapardım,darülacizeye atardım
Eee yuh yapın o zaman,evi üstünüzde yapın kadınıda atın..

bana hiç samimi gelmedinizniye?
çünkü 9 yıl ,9 koca yıl..
siz 9 koca yılda kadınla bir kez bile görüşmediniz mi?
kadının nasıl bir kadın olduğunu hissetmediniz mi?

sizin derdiniz kadının üvey olması.. siz kadını yedi kat el görüyorsunuz eşinize ve size karşı
yüzüne baktığıma dua etsin diyorsunuz.

peki bu kadar lanet kadın nasıl oluyorda sizi rahatsız etmeden odasında oturuyor,kahvaltınızı hazırlıyor..
o kadar lanet olsam elimi bile sürmem kör mü yapsın gelin derim..
70 yaşında kadınım ben..??

o kadar çelişkili ki anlatıklarınız.içinden çıkılamıyor..

ay tamam bayan tekerlek konuyu kapatın daha da batıyorsunuz ne saçma sapan savunmalar laflar ediyorsunuz , kadıncağızı sanki siz evlatlık almışsınız ,ona üveyliğini hissetirmedik diyorsunuz, asıl eşin ve sen onun yabancısısınız.. üff iyice sinirlerimi bozdun..bana da ne oluyorsa , durup dururken kanı beynime çıkartıyorum..
haaa bide bisküvi mi almııışş ay ne ayıpppp rezalet.. böyle kaynanalar düşman başına evi barkı batırır mazallahh.
Size ne yaptıysa iyi yapmış,ne söylediysede az söylemiş , uslubunuzu da sevmedim tanımadığınız insanlarla yaa lı maa lı konuşuyorsunuz.. yaşınızda küçük değilki , eğitiminizde varmış ama herşey diploma ile olmuyor malesef..

Elif kaçar !!

tüm kaynanalara ve adaylarının ellerinden öper, ben gelin değil , kayınannemin kızıyım diyen vicdanlı arkadaşlarımın gözlerinden öperimmm . iyi akşamlar

Haaa bu arada kadıncağıza bu akşam eziyet etme ruyanda beni görürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…