• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim evlendiğimize pişman

Eşim sabah 12 de çıktı akşam 10 a kadar kafasına göre takıldı hiç karışmadım. Sonra geldi keşke bekar olsaydım şimdi gezip tozardım yer içerdim dedi arkadaşları okeye gitmiş o gidememiş eve gelmek zorunda kalmış defol git tutanmı var evlenmeseydin dedim. Kavga ettik
Ayrı yattım. Bugün arkadaşlarına yemek ısmarlamış çay ısmarlamış bana gelince herseyde para hesabı çok doldum artık.
Üzücü bir durum gerçekten, insan sevdiği ile vakit geçirmek ister ama bazen eşimize alan tanımak da gerekir. Ne yazık ki sizin eşiniz bu kişisel alanın suyunu çıkarmış. 10 saat gezip eve gelince "aşkım seni özledim" demek yerine "bekar olsam daha cok gezerdim" demesi kırıcı ve düşüncesizce. Dediğiniz gibi madem öyle "evlenmeseydi". Evliliğin de sorumluluğu olduğunu anlamamış gibi. Sanki düşünmeden "bekar olsaydım" demiş ama böyle düşünmeden konuşmamayı öğrenmesi gerek. Tepki vererek iyi yapmışsınız, alttan alınacak bir şey değil bu dediği. Bu böyle devam etse ben "evlilik sana o kadar engel oluyorsa buyur bekar gibi yaşa, ben kenara çekileyim" deyip evde hiçbir iş yapmamayı (daha doğrusu evde yok gibi yapmak) ve istiyorsa bu bekar hayatını yaşayabileceğini söylerdim galiba. Sonuçta hem evli gibi yemeğim pişsin, evim temizlensin hem bekar gibi gezeyim olmaz. Hem pastam dursun hem karnım doysun diyemez yani. Ama bu kendi evliliğime ve hayatıma göre dediğim bir şey. Bir de arkadaşlarına mı yemek ısmarladı acaba yoksa kendi yediğini mi ödedi? Eşiniz çalışıyorsa ve kendi yediğini ödediyse bu doğal bir şey, sorun dışarıda yemesi değil bunu sizinle yapmaması.

Evet dedi sonrada sen insan değilsin sen bi meleksin ondan öyle dedim dedi iyice saçmaladı
Hergün böyle 10 saat falan dışarda mi olur peki , sizinle gezip tozar mı ilgilenir mi genel olarak sevgisini görüyor musunuz ?

Eşim sabah 12 de çıktı akşam 10 a kadar kafasına göre takıldı hiç karışmadım. Sonra geldi keşke bekar olsaydım şimdi gezip tozardım yer içerdim dedi arkadaşları okeye gitmiş o gidememiş eve gelmek zorunda kalmış defol git tutanmı var evlenmeseydin dedim. Kavga ettik
Ayrı yattım. Bugün arkadaşlarına yemek ısmarlamış çay ısmarlamış bana gelince herseyde para hesabı çok doldum artık.
Benimde eşim para konusunda akraba ve arkadaşlarına çok cömerttir bana gelince gayeten gerek varmı yeni almaduk mi mirin kirin eder . Var böyle kocalar

Arkadaşlarının hepsi bekar
Haftada bir çıktığı için ses etmiyorum ama nankörlük edip hala bekar hayatına özenmesi canımı sıkıyor sanki karışan görüşen var akşama kadar gezip gelmiş işte dır dır eden kafın olsa napacaktı
Haftada bir cikiyorsa zaten bir zahmet ses etmeyin. Yani gec geldiginde seni dusunuorum endise ediyorum basina is gelir diye vsvs de yani onu kisitliyormus gibi deilde dusundugun icin oldugunu bilmesini sagla ve uzerine gitme o simdi arkdaslari bekar onlara ozeniyor tahmin ettim. Zamanla alisir

Sırf bu yüzden boşan diyenleri anlamıyorum.
Her evde bazı zamanlar küçük atışmalar kavgalar olabilir.
Eğer bu sorunlada boşanılacaksa dünyada evli çift kalmaz ayol.
Sırf yorum yapmış olmak için boşan yazanlara çok gülüyorum, yada ne bileyim böyle saçma bir olayla boşanmışlardır ve aynı hatayı başkaları da yapsın istiyorlardır.
Konu sahibesi sakın gaza gelip bu yüzden boşanayım deme ha.

Sırf yorum yapmış olmak için boşan yazanlara çok gülüyorum, yada ne bileyim böyle saçma bir olayla boşanmışlardır ve aynı hatayı başkaları da yapsın istiyorlardır.
Keşke evlenmeseydim senle pişmanım demek sen insan değilsin demek küçük atışma ise büyük atışmayı düşünemedim.
Tartışma esnasında söylenen sözler insanın kendi düşüncesidir ve karşıdakini kaybetmekten korkmadığını gösterir.
Bazılarının öfkesini kontrol sorunu vardır ve kaybetmekten korktuğu halde o an kırmak,yıkmak , üste çıkmak için yine söyler o ayrı.
Burda sorun söyleyen de değil ikinci kere söyleten de aynı zamanda.
Konu sahibi boşanmayacaksanız bile size böyle şeyler söylemesine izin vermeyin.

Konu sahibi kocanız size bi essek bası demedigi kalmıs. Onca konunuza bakarsak. Burda “kücük atıstırmalar” diyen cahillerin kafalarına girip gurursuz devam etmeyin sakın. Yerden yere vurmadıgı kalmıs bi. Yenilir yutulur degil su söyledikleri. Bosanma protokolünü hazırlayın ve gururunuzla veda edin bu herife

Adam af buyrun it gibi gezmiş gelmiş hala evdeki kadına “bekar olsaydım” diyor. Buna boşan demeyip kime diyelim?

Bu konuya boşan diyenlerin %90 ı ya Dul dur (hiç sevmem ha bu kelimeyi ama şimdi böyle yazmak istedim nedense biraz kaba olmak istedim, affedersiniz)
Ya da bekar.
Başka bir açıklaması yok arkadaşım.
Sakın bu yüzen boşanma. Hayatının hatasını yaparsın.
Bir sinirle İnsan değilsin dedikten sonra seni kaybetmeyi göze alamayıp sen bir meleksin demiş, bekar olsaydım diyerek sana sitem etmiş, yazdığım bu bakış açısına karşı çıkıp cahillik diyen kişilerin hayatını bir bilsen ne Cefa içinde yaşıyorlardır bir bilsen. Allah yardımcısı olsun onların.
Bazen yapıcı olmak lazım! Ayrılacak sebep vardır, bazende üstünü kapatmak için çaba sarfedilecek olaylar vardır. Bunları ayırt edebilmekte biraz beyin gerektiriyor.
İşin özeti sana boşan diyen ya Dul Ya Bekar😉 Diğer şık da evliliğinde çoooook mutsuz bir kişi.

Rahat batmış elinize, bir de utanmadan dile getiriyor bunu.

28 yaşında küçükte değil
Bu devirde erkekler otuzdan önce evlenmemeli bence.zaten geç olgunlasiyorlar.
Sorumsuzun teki eşiniz
Evlilik olgunluğunda değil..
Belki aklını baisna alır.
Babam da başta boyleymis ..
Ama şuanda o kadar farklı ki.anneme çok iyi bir eş ,bana çok iyi bir baba oldu..
Belki zaman geçince düzelir sizinki de.
Yeni evlisiniz, hemen boşanmayin
Başka sorunlar yoksa bir şans verin evliliğinize
Düzelmezse dehleyin gitsin😄

Esiniz yasina göre evliligi kaldiracak olgunlukta degil bana göre. Diger konularinizdada biraz öyle bir profil cizdiniz. Bazi konusmalari da cidden boş (anne/abla icin can verme mevzusu gibi). Bence bu konulari bir oturup ciddi konusmaniz lazim. Evliliginizde bir iletisim problemi de var. O kendine göre bekar takilmayi da özlemis olabilir, ama bunu söylemesi sizi es olarak nasil hissettirecegini anlamasi gerekirdi, ama demek ki size karsi empati yapmamis o anda.
Birde siz hamileydiniz degil mi? Bu dönemde insan zaten daha hassas oluyor ve esinden ilgi bekliyor. Oda tam tersi bütün gün gezmekle mesgul, üstüne bu laflar. Olmuyor böyle. Yakinda cocugunuz olunca sorumluluklariniz daha da artacak. O zamana kadar biraz degisim sart.
Baktiniz tek basiniza yapamiyodsunuz bir aile danismanina da basvurun. Bosanmak her zaman mümkün, ama onarmak icin iki tarafin da caba göstermesi sart.

Konu sahibi boşanma diyenlere sakın aldırma. Bunu söyleyen kendi evliliğinde sürekli aşağılanmaya hakarete alışmış, kendisini istemediğini söyleyen kocasından boşanmaya totosu yememiş (afedersiniz biraz kaba olmak istedim) ben boşanamıyorum kimse de boşanamasın herkes benim gibi mutsuz sevilmediği evliliğini sürdürsün diyen kişilerdir. Allah yardımcısı olsun onların. Bazen biraz gururlu olmak lazım seni hayatımda istemiyorum diyene kapıyı gösterecek cesaret gerekiyor.

Bu lafı tartışma anında Bi öfkeyle mi söyledi yoksa durup dururken mi? Hani zaten 10 saat gezip gelmiş daha Allahtan belasını mı istiyor. Zaten bekar gibi takılmış aklı hala dışarda. Ne demeye evlenmiş madem.

Back
X