Eşim gececi olduğunda

Bu lafı ben söyledim.
Ayrıca artık evlendin anneni at yüzüne bile bakma demek anlamına gelmiyor bu.
Ayrı şehirledeyim annemle ve kayınvalidemle.
Annemle 3 kayınvalidemle de 1 saat konuşurum günde.
Anne düşmanı değilim yani.
Ben yolgeçen hanı gibi evleri sevmiyorum.
Adam askere gider,gel bizde kal,adam iş gezisine gider biz gelelim sende kalalım.
Bebek olur bize gel biz gelelim.
Aile olmaya ikili paylaşımlara müdahele bence bu.
Aşırısı zarar,hanımefendinin eşi bu sistemle çalışıyor.
Yapacak birşey yok alışacak,çocuk değil ya koca kadın.
Evinde kocasını bekleyecek,erkek içinde aynı şeyleri düşünüyorum.
Ben nöbete gidiyorum sabah bakıyorum kayınvalidem evde kahvaltı hazırlıyor,kocam işe gidiyor falan filan..
Ev sanki otel gibi yurt gibi,mahremiyetim nerede..?
Annesini sevip sevmemek değil mesele,o zaman annesiyle yaşasınlar madem sevgiyse birlikte yaşamak zorunda olma kriteri..? Hiç evlenmeseydi eşinin geve vardiyası da olmazdı annesiyle uyurlardı.
Bu cümleleri de yazmazdım da canavar mı kadın cümlenize hitaben yazdım.
Kadın canavar değildir,melektir,olabilir.Konu zaten bu değil.
Annenin sıradan bir aile yaşantısına her daim eklenmesi sorun olan.
Evlilik iki kişinin arasında mahremleşmesi gereken bir kurum.

Bu arada tek çocuğum anne baba yoğun ilgisiyle büyüdüm,hani anne düşmanı ilan edilmemek açısından yazayım dedim.

Ben onun annesini babasını öz annem babam kadar çok severim,onlar bu şehirde olsaydı böyle bi konu söz konusu dahi olamazdı diyorum.Annesi ayda bir kez yada 2 ayda bir kez gelip yanımızda kalıyor bir hafta o zaman benimde sinirlenip,ne işi var demeye hakkım var öylemi,yanılıyormuyum????????

Ben onun annesini babasını öz annem babam kadar çok severim,onlar bu şehirde olsaydı böyle bi konu söz konusu dahi olamazdı diyorum.Annesi ayda bir kez yada 2 ayda bir kez gelip yanımızda kalıyor bir hafta o zaman benimde sinirlenip,ne işi var demeye hakkım var öylemi,yanılıyormuyum????????

Bence 30 günlük ayın 7 günü gelip bir annenin karı koca çalışan bir ailenin evinde kalması da saçma..!
Gerek yok bence tabi kişisel görüşüm.
Yanılmıyorsun.. Elbette anne baba gelir insanın evine kalır gayet normal.
Ama bu şekilde rutine binmiş ilişkiler bence sıkıntı doğurur.
Bunu da sizin düşünmeniz gerekmez,ailelerin düşünmesi gerekir.DÜşünceli olmaları gerekir.
Hani 19 yaşında bir çift olursunuz kavga dövüş evinizden eksik olmaz kocanız sizi dövüyordur siz evinize barkınıza bakmayan bir kadınsınızdır.
Olur elbet aile büyükleri gelir ilişkileri rayına sokmaya çalışır kontrol altında tutmaya çalışır.
Ama .. ötesi garip bence..

ben işten cıktım da, ben de çalışrken ben geceleri annemi çağrıym, o zaman eşimde gündüzleri kendi annesini çağırsaydı oh ne güzel hep birlikte yaşayalım
evimde bile kalmicaksam evli olmanın ne anlamı var ki? eşim zaten yanımda değil.

Bence 30 günlük ayın 7 günü gelip bir annenin karı koca çalışan bir ailenin evinde kalması da saçma..!
Gerek yok bence tabi kişisel görüşüm.
Yanılmıyorsun.. Elbette anne baba gelir insanın evine kalır gayet normal.
Ama bu şekilde rutine binmiş ilişkiler bence sıkıntı doğurur.
Bunu da sizin düşünmeniz gerekmez,ailelerin düşünmesi gerekir.DÜşünceli olmaları gerekir.
Hani 19 yaşında bir çift olursunuz kavga dövüş evinizden eksik olmaz kocanız sizi dövüyordur siz evinize barkınıza bakmayan bir kadınsınızdır.
Olur elbet aile büyükleri gelir ilişkileri rayına sokmaya çalışır kontrol altında tutmaya çalışır.
Ama .. ötesi garip bence..

Annem benim evime gelipde bir hafta kaldığı daha hiç görülmemiştir kalamaz zaten,kendisi sıkılır ben yalnız kaldığım bir haftalık dilimde bir gün de annemin kalmasında sakınca görmüyorum.

katılıyorum arkadaşım sana eşin yokken annende kalman veya annenin sende kalması gayet normal.Benim eşim de iş nedeniyle yurt dışına vs gittiği zaman annemlerle farklı şehirde olmamıza rağmen ya annen gelsin ya da rapor izin alalım sen yanlarına git der evde yanlız kalmamdan tedirgin olur.Ayrıca senin eşin yokken kendi ailenle evde bulunmanda bir abeslik yok ama kayınvalidenlerin her ay bir hafta gelip kalmaları asıl kötü olan.Düşündüm de şimdi çekilir gibi değil benim eşimde istemez herhalde ayda bir hafta ailesini gelmesini insanın rahatı huzuru bozuluyor resmen.Sen vardiyada olsan eşinin annesi gelse gece oğluyla kalsa o da sorun olmaz ama bir erkeğin böyle bir şeye ihtiyacı olacağını da sanmıyorum:1:

cemreeylul neden o sekil goruyorsunuz olayi ya :)
hani ana kuzusuda degilim ben
senelerce yalniz yasamisim
ayni sehirde oturarak ailemle
o kadar darda dusunmuyorum ama..

bilmiyorum artik soz tukendi bende
haftada bir gun kalmasinda ne gibi bir sakinca olabilir
"ANNE"den bahsediyoruz ya
kayanana olsa eh idare eder haftada bir gun bi sey olmaz yada en fazla
"ne isi var" deriz
ama konu insanin annesi olunca neden boyle oluyor?
ayy konu sahibeisnin annesi okusa
gozleri dolar gitmek istemez bir daha kizinin evine
bu kadarmi rahatsiz ediyorum diye
ya benim esimmi anormal o zaman?
anneme küser kalmadin bizde diye
yada beni zorlar gidelim hafta sonunu orda gecirelim diye
babamla tatil plani yapmaya kalkar
aman ya ilk defa opup kafama koyim kocami
hani kocalar cok kiymetli ya nazarinizda :)

Özlemcim Allah gönlünüze göre versin canım...
bu durumu ancak yaşayanlar bilir...veee benim eşimde işini değiştirmek üzere ve onunkide 3 vardiya..2 vardiyasında evde oluyo zaten:)geriye 1 vardiya kalıyo onun içinde sabretmeye razıyım..canım inşalahh eşlerimizin işleri hayırlısyla olur da bizi evde yanlız bırakmak zorunda kalmazlar...

Sanırım dün çok içten dua ettim ve Allah sesimi duydu,lütfen duymuş olsun Bugun bi haber aldım çok sevinmek istemiyorum çünkü daha kesin değil,ama yinede beni ve eşimi mutlu etmeye yetti.Pazartesi günü eşim başka bi iş görüşmesine gidecek,hemde güzel biyer en azından 3 vardiyalı ne biliyim tek sorunumuzuda böylelikle çözebiliriz diye düşünüyorum daha kesin değil pazartesi günü kesinleşecek ama lütfen olsun,lütfen olsun bu iş.Tabi hayırlısı neyse öyle olsun ama bu gerçekten bi çözüm bence.İnşallah bir sorun çıkmaz da bu işinden kurtulur,buna ne kadar sevineceğimi tahmin bile edemiyorum İnşallah yaaaaaa,inşallah

Mesele annenin kızını damadını rahatsız etmesine kadar gelmiş,hatta eşlerin kıymetli olduğu söylenmiş..
Bir fikre katılmıyorsak bu onlardan nefret ediyoruz yüzlerini görmek istemiyoruz anlamına mı geliyor acaba? Annemin bende kalmasını istemiyorum diye neden annemin gözleri doluyor anneme küfür mü etmişim,evimden mi kovmuşum ki?
Hala fikrimin arkasındayım,annemi severim,sayarım,başımın tacıdır ancak kendi hayatımda yeri bellidir. Asla saygımı,hürmetimi esirgemem ağzımdan yüksek sesle söz çıktığı bile sayılıdır ancak aynı şehirde yaşıyorsak kendi evimde yatıya kalmasını istemem..
Ben sanırım sevmiyorum özel alanımın açılmasını.. Belki sorun bende bilemicem...
Bunu sadece evimde annemin kalmasını istemememin sebebinin kendisinden nefret etmem değildir ayrıca kıymetli olan kocamdan da boşandığımı bildirmek istememdir..
Sanırım aynı evde kalınmasına karşı olanlar anne düşmanı olarak görülüyor bilin istedim bizler de annemizi seviyoruz.. Evimizde kalmadıkları için de gözleri dolmuyor onların da..

Laale yazdiklarim seni rahatsiz etti anlasilan
ama ben esinle tekrar barismana sevindim :)
iyi gunler

Beni mi rahatsız etmiş?
Neden ki?:31:
Ben sadece açıklama yaptım ben annemin evimde kalmasını istemiyorum ama ondan nefret etmiyorum diye...
Kocamla ben ne zaman barışmışım pardon? Bu muhabbeti de kaçırdım iyi mi?:49:

Konu sahibinin derdini unuttuk galiba,konu dışı mesajlar yazmayalım..konuya odaklanalım .Lütfen uyarımı dikkate alın arkadaşlar..

Bu konuda eşine hak veren bayanlara aklım ermedi .. kız ustune basa basa meselenın yakınlık olmadıgını annesıyle evının uzak oldugunu ve kocasının işte oldugu zamanlar annesıyle kaldıgını yazmıs

mesele kocanın şımarıklığı canım baska bısey değil ..
Kendi annesi gelmiş 1 hafta kalmış .. tabıkı gelıcek te kalıcak ta..
ama senın annende gelıp kalacak ..
Eşine gayet NET bir dille : onunla evlendin diye herseyı kenara atamıycagını ; aılelere gidip kalmanın normal oldugunu bunun seni mutlu ettiğini , aksi bır durumun seni mutsuz ediceğini senın mutsuz oldugunda bunun evlılıgınıze yansıycagını anlatmalısın ..

Bu erkeklerın eşlerinin ailelerine karşı terbıyesızlıklerını anlıyamıyorum artık ben ya ..

Geçen akşamlardan birinde annemlerin elektrikleri bozulmuş elektirk kabloları yanmış gece gece tamircide bulamamışlar,karanlıkta kalmışlar yetmemiş elektirk olmayınca kombide çalışmamış soğukta yatmışlar,haber vermediler verselerdi gidip alırdık.Ertesi günde düzelmedi elektirkleri,yeniden kablo döşendi çünkü,o gecede bizde kaldılar,Böyle bişi sizin ailenizin başına gelse demekki mahremimi açamam anne size soğukta yatın mı diyeceksiniz.Tuhaf buluyorum ya.

Bu ne hararetli tartışmalar ya resmen anne düşmanı ilan edilmişiz :1:
Anne de eş de kendi çapında değerli insanlardır.İkisinden de vazgeçilmez öyle değil mi?

özlemvetatlıcadı arkadaşım.Senin yerinde olsam eğer eşinle problem yaratıyorsa bi süre gidip kalmam ve annemi de çağırmam.Benim de başımda buna benzer bi sorun vardı.Annemle ilgili değil ama başkalarıyla ilgili.

Ama eşimle kötü olmaktansa orta yolu bulmaya çalıştım.Sen de evde tek kalmaya alışırsan eşinle olan problemin ortadan kalkacak mı?Bunun cevabını vermeye çalış.Annenle eşinin arası iyi olmasa bile evet eşinin sana bu konuda baskı uygulamasını çok yanlış buluyorum ve ne kadar arada kaldığını anlayabiliyorum.

Eğer eşinle çok iyiysen ancak sırf annende kalman veya onun gelmesi sorun yaratıyorsa bi süre sadece eşinle beraber gidin.Kalma olmasın.(Tabi annen ısrar etmiyorsa)

Ama asıl sorun annenin sende kalması senin annende kalman mı?Yoksa eşinin annenle yakınlaşamaması mı?Konu biraz dağıldı da :53:

Demekki kişisel ve ailesel farklılıklar var arkadaşlar, herkesin doğrusu aynı olacak diye bişey yok ki:34:

Geçen akşamlardan birinde annemlerin elektrikleri bozulmuş elektirk kabloları yanmış gece gece tamircide bulamamışlar,karanlıkta kalmışlar yetmemiş elektirk olmayınca kombide çalışmamış soğukta yatmışlar,haber vermediler verselerdi gidip alırdık.Ertesi günde düzelmedi elektirkleri,yeniden kablo döşendi çünkü,o gecede bizde kaldılar,Böyle bişi sizin ailenizin başına gelse demekki mahremimi açamam anne size soğukta yatın mı diyeceksiniz.Tuhaf buluyorum ya.

Ayy yok ben anlatamıyorum galiba...
Mecburi olmayan durumlarda diyorum!
Sağlık,sıkıntı,problem vs. gibi durumlar hariç diyorum!
Ama yok hala aynı yerdesiniz!
Evet efendim ben anam babam sokakta kalsa "kusura bakmayın mahremimi açamam kapımda uyuyun" da derim!
Offffffff yaaa offff!!
Ne zormuş ya farklı düşünceye sahip olmak!

Eşim istiyorki o gececiyken tam bir hafta ben ne annemlere gidiyim ne annem bize gelsin ben bir hafta evde yalnız başıma kalıyım evden işe,işten eve.
Hehh kendisine gelince iş değişiyor sorun burda esasen kendisi 2 hafta izne ayrılınca hemen annesini arıyor off neyse yaaa beyazkelebek arkadaşın derdini okuyunca valla bu konuyu dert ettiğime utandım. Allah herkese yüklenebbileceği kadar dert versin Teşekkürler herkese

bende haftaya annemlere gidip mahremiyetlerini bozacam
annemlerde ayin ortasinda gelecekler iki gun kalacaklar
esimin yogun istegi uzerine..
anormal bir durum ama ne yapalim biz boyle mutluyuz :)

Back
X