Eşim giyimime karışıyor, kıskançlık yapıyor. Bazen çok öfke dolu oluyorum...

yerine göre giyindikten sonra kimse kimsenin kıyafetine karışmamalı,orta bir yol vardır mutlaka,kıyafet için de kimse boşanmayı düşünmemeli,diğer sorunların yanında giyim o kadar ufak bir ayrıntı ki..Benim eşim karışmaz,ama nasıl? Bir şey giydiğimde öyle bir bakış atar ki bazen,''o ne yaa,bu giyilir mi hiç'' der gibi,ama ben de anlamamış gibi yapar,''hadi hadi geç kaldık zaten çıkalım bir an önce '' der,konuyu değiştiririm,napayım böyle böyle idare ediyorum ben de..

siz nerede ne giymesini bilecek zekaya sahip bir hanımsınız bence herkes kendi kıyafetine kendi karar verir.psikolojik şiddet ve bastırma yöntemi bu.uygun bir dille anlatın derim...

Evlenmeden önce bu konuları çözümleseymişsiniz keşke. Ama şimdi eşiniz çok iyi bir insan çok iyi bir hayat arkadaşı o zaman bu konuda bir adım siz ona bir adım o size atarak orta yolu bulmaya çalışmalısınız.

Ben hiç taviz vermemiştim baştan. Ama şimdi de bana gelip sen evlisin çocuğun var falan diye daha farklı giyinmemi istiyor. Bizde bundan dolayı tartışıyoruz çok. Ama ben gene de giyiyorum. Sonuçta nerde ne giyebileceğimi biliyorum ve bu özgürlüğümü de elimden alamaz.

size kesinlikle katılıyorum. nasıl alıştırırsan öyle gider evet. ben 11 yıllık evliyim. eşimin ailesi ve benim ailemde tek rahat ve açık giyinen benim. beni böyle kabul etmelerini sağladım. ben buyum işinize gelirse. tabi böyle diyerek te gemileri yakacak değilim.
eşin de evlenmeden önce senin nasıl bir hayatın olduğunu ne tarz giyindiğini zaten biliyordu ne oldu da böyle bi frenleme ihtiyacı duydu. bence baştan taviz vermemeliydin. madem taviz verdin tabi daha fazlasını isteyecekti senden, bundan dolayı onu değil kendini suçlamalısın. bu saatten sonra da ne kednini ne de onu yıpratma, bi orta yol bulmaya çalışın bence .

Aynen benım durumum da bu esımın ailesı ve benım aile yapım cok farklı,Ben de sızın gıbı yazın sortla gezen bır ınsandım belkıde IC anadolumu farklı dıyorum cunku ben akdenızde buyudum,hava sıcaklıklık nedenıylede sort gıymek cok abes değil ama esım yasakladı evlenınce bende tamam dedım mını sort yasak ,etek gıyerım dedım dız ustu cok az mını olmayacak sekılde kabul ettı.Yavas yavas alıstırdım mesela ya mağzaya gıttık bluz gıydım cok beğendı kolsuz askılı falan böyle böyle alıstırdım onu,tavız vermedım ben yazın tabıkıde bıkını gıyecem dedım bu cok normal dedım ve kabul ettı,ortasını bulduk mını sort etek yasak,göğüs dekolte yasak dığerlerı serbest.Eğer bastan dersenız herseye tamam yuz bulur dye dusunuyorum sız de bastırın,zamanla kabullencek,allah kolaylık versın erkekler denıze gırıyor dıye sızı kısıtlaması cok sacma,kıskanclıktan cok kompleks gibi bır durum olmus..haremlık selamlık kabul etmeyın ettıkce ısteklerı artıcak

sen denize girmediğinde o giriyor mu ? o zaman '' ben seninle denizde eğlenmek istiyorum, beraber yüzelim '' falan desen? tatile gidip de yüzmemek de ne demek ya ? hiç gitme daha iyi. böyle şey mi olur ?

kıyafet konusuna gelince yavaş yavaş eski halime dönüyorum demişsin bence devam et ve alıştır eşini bu duruma.

Bu erkekler çok zeki gerçekten yaa...

Adam her istediğini yaptırmanın adını orta yol koymuş. Bayanlarda buna öyle bir alışmış ki biz eşimle orta yolu bulduk diyor. Orta yol ne? Göğüs dekoltesi sırt dekoltesi, şort etek yasak. Eeee ne serbest? Kalanlar :) Ne kaldı ki? Ya zaten kendine saygı duyan bir kadın, evliliği adamın boynuna yada kendi boynuna yular geçirmek olarak görmez. Siz bir bireyseniz nerde ne giyileceğini bilecek yaştasınızdır. Buna bir başkasının müdahale etmesi kadar mantıksız birşey olabilir mi? Evlilik kişilik haklarını ihlal etmek demek midir? 3 5 yıl sonra adam size giydirmediği şortu başka kadınlarda görüp önce gözle bakıp sonra aldatınca da ağlamamak lazım sonrasında. Sizi nasıl kabul ettiğini hatırlayın lütfen. Poponuzun altında şortla kabul eden bir adam size sonrasında kapri giydirmiyorsa orda bir sorun yok mudur? Neden beğenmişte almış o zaman? Nereli olursa olsun ne kültürde büyümüş olursa olsun beğenmiyorsa rahatsız oluyorsa kendi gibi biriyle evlenseydi o zaman! Nolur şu orta yol kavramınızı bir daha düşünün

ya arkadaşlar her şey iyi hoş güzelde şu kısacık şortlarla gezmekte neyin nesi. tmm bende giyiyorum şort ama o kadar da kısa değil. tatil beldesindeyseniz o ayrı ama. hakikaten hiç hoş değil. tamam hepimiz özgürüz kendi aramızda bir bireyiz ama her şeyinde bi yeri var

Canım baedebildiğimi pek söyleyemem, yani denizde büyüdüm düşün, yıllardır ilk defa geçen yaz girebildim denize. Ama eşim de artık her sene gideceğiz tatile diyor da, işte sıkıntı şu ki, denize girmeye uygun yer bulmak Hani istiyor ki sakin bir yer olsun, aileler olsun, kıro falan olmasın, vs. vs. kriter çok ne yazık ki, demiştim ya orta yol diye, eşimin ortası bu kadar işte

Ya canım zaten İstanbul'un göbeğinde şortla gezecek halimiz yok ama, bir tatil beldesinde, deniz kıyısında da pantolanla gezilmşyor ki. Herşeyin yeri var...

kadınların ortak konusu kıyafet yasakları.. bunun eğitimle, yaşla başla alakası var mı bilmiyorum da.erkelerin bir çoğu takık oluyor bu olaya. derecesi, sıkması kişiden kişiye değişiyor tabi. benim eşim de bana "neden yakan açık yani ne gerek var sen evli çocuk sahibi bi kadınsın, marifet olsa ben açarım" der.

yahu ''istemiyosa gyme''
''e nolcak snde şort gymeyiver''
''bu yüzdenmi sinirleniyosun şükret istemiyosa grme havuza-denize''
böyle yanlış bi düşünce tarzımı olur arkadaşlar yaa herşey eşlerimizin isteğime göremi olcak
ya bizim isteklerimz nolcak????
ilerde bzlerde çocuk büytcez kız çocuklarımızı böle mi yetiştircez koca ne derse o ölemi!!!!!
ben yetişkin bi insanım ve nerde ne gyceğime BEN krar veririrm...
he kocama yorum yapmak düşmezmi tabiki düşer ''çok yakışmış karıcım!! diyebilir mesela

Konu sahibin eşi kadar olmasa da benim eşimde zaman zaman telkin vermeye çalıştı ( Zaten açık giyinmem dekolte vs. hiç sevmem , ona rağmen beyefendi karışmaya çalıştı ). Dedim ben senin ne giydiğine karışıyor muyum , dar giyme şalvar pantolon giy derim görürsün bak Ben nişanlıyken de böyleydim , madem o zaman birşey demedin şimdi diyemezsin bu sahtekarlığa girer.. Sen sahtekar olmak ister misin bilmiyorum ama yoo ben sana bunu yakıştıramam dedim Eşim de fark etti yanlış yaptığını ve tabi kararlılığımı vazgeçti..

Ama yok ben en baş sizin gibi alttan alayım diye başlarsam ohooo sonumda sizden farksız olurdu..

İlk yorumumda olduğu gibi taviz tavizi doğurur diyorum. Nasıl başlarsa öyle gider , alttan alayım derken onun her dediğini yaparak yarınları daha çıkmaza sürüklüyorsunuz haberiniz yok Biraz kendiniz olun, o sizi sevsin aman tartışma çıkmasın diye başkasının emirlerine uyarak siz olmaktan vazgeçmeyin

aynen tavizz tavizi doğrur konu sahibinde olduğu gibi. sen en iyisini yapmışsın valla bende aynen senin gibi yapıyorum. eşimde sağolsun bugüne kadar hiç karışmadı. sen kendine yakıştırmasını bilirsi dedi ki öyle de zaten. kendini bilen kadın kendine güvenen kadın ne yapması gerektiğini de ne giymesi gerektiğini de çok iyi bilir. dur demeyi bilmek lazım.

Erkeklerın cogu aynı mantıkta sanırım.
yanı bır sort gıymeyı sorun edıyorlar. esımde oyle askılı tamam,bıkını tamam, yuzeyım edeyım hıc bısey demez.
ama sort konusunda ekstra bı hassas.bende mınıcık sort demıyorum ama genede
sort ıstemıyor bende sinir oluyorum.
bakıcaklar dıye rahatsız oluyor.
Bakıyorlar da dogru soyluyor ama sorun şu ki o bakan okuzler normal bısey gıysende o kadar olmasada bakıyorlar
ee sımdı ben mıllete gore mi gıyınecegım? acayıp sınırlenıyorum..

Erkeklerın cogu aynı mantıkta sanırım.
yanı bır sort gıymeyı sorun edıyorlar. esımde oyle askılı tamam,bıkını tamam, yuzeyım edeyım hıc bısey demez.
ama sort konusunda ekstra bı hassas.bende mınıcık sort demıyorum ama genede
sort ıstemıyor bende sinir oluyorum.
bakıcaklar dıye rahatsız oluyor.
Bakıyorlar da dogru soyluyor ama sorun şu ki o bakan okuzler normal bısey gıysende o kadar olmasada bakıyorlar
ee sımdı ben mıllete gore mi gıyınecegım? acayıp sınırlenıyorum..

Tek bu konuda değil her konuda öyle düşünüyorum..

İki farklı karakter evleniyor elbetteki farklı düşündüğümüz konular oluyor ve olacaktır.. Ama bunu hep karşı taraf ne istiyorsa onun doğrularını uygulayarak halletmek çok saçma.. Siz ayrı bir karaktersiniz doğrularınız farklı birlikte konuşarak bir orta yol bulunabilir.. Ama kesinlikle şunu yap dedi diye onu uygulamayın, uygulayacaksanızda devamı geldiğinde yakınmayın..

Rica etse dinen şöyle şöyle giyim daha uygun dese ben buna daha ılımlı bakarım mesela o ayrı.. Ama şunu giyme bunu giy denildiğinde inada binerim

aynen geçenlerde internette bir fotoğraf görmüştüm bulup sizinle paylaşmak istedim ama bulamadım. kara çarşaflı kadın tek başına yürüyordu. yanından da motorsikletle giden iki erkek ikiside yoluna bakmak yerine dikmişler gözlerini kadını seyrediyorlar. yani zihniyet bozuk olduktan sonra sen açıkta giysen kapalı da giysen bakacak öküz heryerde bakar . öküzlük parayla değil ki her önüne gelen öküz olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…