Eşim Haklı mı

Boncuuuuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2019
3
0
1
33
kayınvalidem ve kayınpederim tartışınca kayınvalidem yemek yapmıyor yada kayınvalidem gezmeye gittiği zaman evde yemek olmuyor.
Kayınpederim kendi hazırlıyor fakat eşim kıyamadığı için bazı akşamlar onlara gidiyoruz. Eşimle beraber yemek hazırlıyoruz. Kayınpederim esnaf olduğu için bazen geç gelebiliyor7 buçuk 8 buçuk gibi. Saat geç olduğu için hadi biz yiyelim diyorum. Eşim 1 saat daha bekleyelim babam gelir diyor. Bu duruma sinir oluyorum. Ben zaten yemeği hazırlıyorum. Neden birde beklemek zorunda kalıyorum. Sonuç olarak benimde Evim var Evime gidip evimde oturmak istiyorum. Bazı zamanlarda kayınpederim dükkan yoğun olduğunda eşimi çağırıyor eşimin zaten kendi işi var birde oraya yardıma gidiyor. Gezmeye gittiğimiz zaman bile hadi kalkalım akşam babama yardıma giderim babam laf yapmasın diyor. Ben bu duruma kızdığım da. Tabi yardım edicem oturduğumuz Evi arabayı babam aldı evlenir evlenmez herseyimiz var. Bizim için çalışıyor diyor.
Bu yüzden hep borçlu olarak mı yaşıcağız. Ben mi gereksiz sıkıntı çıkarıyorum. Eşim haklı mı.

Esnaf olarak düşünüldüğü vakit bir çalışıldıkça daha çok kazanır, daha güçlü konumda olursunuz. Olumlu açıdan bakmak, olumsuz açıdan bakmaya kıyas edildiği vakit daha zor farkındayım. Çünkü ailemden biliyorum ve esnaflık, insanlarla uğraşmak zordur ve yoğunluk olur, doğal olarak. Çünkü bir yerde siz, bir yerde eşiniz haklı ama işler, sağlık vb. söz konusu olduğu vakit kayınpederinizin işi kapanır veya size devreder sizin de işiniz olur/sigortanız olur. Veya işinizi büyütürsünüz. O nedenle her şeyde güzellik vardır ama bakmak gerekir. Minvalinde ünlü birisinin sözü ile bitiriyorum, yanıtımı.

Yemeği evde pişirip götürebilirsiniz ya da kendi evinize arada çağırabilirsiniz. Tabii ki her gün değil ama eşiniz arada gidip yardım edebilir. Yeter ki size karşı kötülükleri olmasın. Baba sonuçta. Borçlu gibi düşünmeyin. Anne baba evladına o kadar emek veriyor. Evlat da evlatlığını yapmalı.

Kv eşine niye yemek yapmıyor ki:deli:ergenler gibi trip atıyor. Yemeği kendi evinizde yapıp verebilirsiniz eşiniz götürür sizde evinizde kalırsınız.bu arada kendine yemek hazırlayıp yiyebiliyormus düşünceli insan anlayışsız değil benim kocam bile bir bardak su almaya üşeniyor o yaşda adamı tebrik ederim

Esiniz hakli babasına yardım etme hususunda birlikten kuvvet doğar. Onların arasındaki ilişkiyi isterseniz müdahil olmayın. Sizi borçsuz harcsiz ev araba ile evlendirmis ise opun başınıza koyun o KP i. Sadece evinizde kalma istemeniz hususunda evinize de cagirabilirsiniz.

Borclu kalmak degılde bu bır vefa borcudur canım bak adam ne guzel herseyınızı yapmıs sızı genc yasınızda dara düsürmemıs ınsanlar 40 yasına gelıyor bıseylerı olmadıgı gıbı aılelerı sömürüyor. Yanı sanslısınız bence ıkı kap yemegın lafını yapmayın evınızde yapıp gonderırn ya da bekleyın cok acıkırsanız sız yeyın esınız beklemek ısterse beklesın. Kv anlam veremedım ınsallah cok kusmuyordur ya da kendı ne yıyor merak ettım.

Evet borclusunuz,aileye minnet etmek istemiyorsaniz herseyi pasa pasa kendiniz yapacaksınız. Ayrıca yemege beklemeyelim yiyelim kısmı da çok itici,kendi eviniz de masa/yemek kulturunu ogrenememissiniz anlaşılan. Bunlar dışında sizi tek hakli bulduğum konu ,eşinizin geziyorken erken bitirip ise kosmasınin sebebini babam laf etmesin diyerek yapması. Kucuk cocuk değil,babasinin laf etmesi durumunda ailemleyim demesi gerekir.

Esiniz hakli babasına yardım etme hususunda birlikten kuvvet doğar. Onların arasındaki ilişkiyi isterseniz müdahil olmayın. Sizi borçsuz harcsiz ev araba ile evlendirmis ise opun başınıza koyun o KP i. Sadece evinizde kalma istemeniz hususunda evinize de cagirabilirsiniz.
[/QUO

kayınvalidem ve kayınpederim tartışınca kayınvalidem yemek yapmıyor yada kayınvalidem gezmeye gittiği zaman evde yemek olmuyor.
Kayınpederim kendi hazırlıyor fakat eşim kıyamadığı için bazı akşamlar onlara gidiyoruz. Eşimle beraber yemek hazırlıyoruz. Kayınpederim esnaf olduğu için bazen geç gelebiliyor7 buçuk 8 buçuk gibi. Saat geç olduğu için hadi biz yiyelim diyorum. Eşim 1 saat daha bekleyelim babam gelir diyor. Bu duruma sinir oluyorum. Ben zaten yemeği hazırlıyorum. Neden birde beklemek zorunda kalıyorum. Sonuç olarak benimde Evim var Evime gidip evimde oturmak istiyorum. Bazı zamanlarda kayınpederim dükkan yoğun olduğunda eşimi çağırıyor eşimin zaten kendi işi var birde oraya yardıma gidiyor. Gezmeye gittiğimiz zaman bile hadi kalkalım akşam babama yardıma giderim babam laf yapmasın diyor. Ben bu duruma kızdığım da. Tabi yardım edicem oturduğumuz Evi arabayı babam aldı evlenir evlenmez herseyimiz var. Bizim için çalışıyor diyor.
Bu yüzden hep borçlu olarak mı yaşıcağız. Ben mi gereksiz sıkıntı çıkarıyorum. Eşim haklı mı.
Bardağın dolu tarafini görün..Eşiniz haklı.

Gereksiz sıkıntımı ? Yok canım rahat ol adam bu yaşta halen çalışıyor size ev arabada almış bırak çalışsın ya çalışmasa sizin elinize baksa daha mı iyi olur ev araba almayıp kiralarda otursan dolmuş otobüslerde gezsen hiç sana yakışırmı sıkıntı yapmışsın çokmu eşinde kayınpederde azcık senin nankörlüğünü bencilliğini idare ediversinler nol cakki 👍

Adam evinizi ,arabanizi almıs ne güzel
Dugundede yardım etmiştir mutlaka
Burasi hicbirsey yapmayıp ta herşeye karışan erkek aile konulariyla dolu...tabiki edin yardım edicek...ohhh adam herşeyi yapsın hanım kızımız rahat etsin ama 1 saatin hesabını yapsın...sen hiç hayatında ev veya araba kredisi ödedin mi faizlerdenn haberin var mı...adam ev araba alırken iyi tabi ama yardıma gelince olmaz...

Gezmeye giderken eve yemek bırakmayan kayınvalide haricinde her şey normal geldi bana. O da onun tercihi. Ben annemden öyle görmedim. Yerine göre bir gün önceden ayarlar evi asla yemeksiz bırakmazdı. Senin kayınvalide keyfine düşkün sanırım.

Sen olsan da olmasan da onun anne baba arasına kimseyi sokmaz girip kötü olma sakın kendi için iyi olanı karar versin elbet yorulacakdır

Kendi evinizde yiyin kp de yemek götürün tabiki birlikte yemeği beklemek nazik bi davranış ama sürekli böyle olması normal değil ama babasına yardım etmesi bence hiç sorun değil.

Allah senin gibi gelinlerden korusun. Ne olur beklesen adami 1 saat daha neden tatsızlık cikariyosun ki eşin yardima gitse ne olucak sizin gibi sevgisiz gelinler ne cok türedi

Back
X