Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Caresizzzz

Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2021
250
-40
11
29
Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?

Çok zo
Bence cocuk isini ertelemeniz lazim. Önce hayat planinizi bir düzene sokun. Ulasmak istedikleriniz neler bilmiyorum, ama bu adam size yeterli kadar empati göstermeyecek gibi geldi. Bende hamileyken calistim. Erkeklere konusmak kolay.
Cok zoRlandiniz mi bende korkuyorum düşürürüm diye çocuğu. O yüzden cesaret edemiyorum.

Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?

çalışmak zorundaysan o çalışamayacağın ayların parasını biriktir öyle hamile kal. yardımcı ablalar 3000 den fazla almaz diye duşunuyorum sonuçta, çalışmayınca zor geçinince bebeği perişan edeceğine, bebeği ertele çalış, sonrasında rahat et.

Ev kira mi bilmiyorum ama 4.500 liraya ev sahibi olsanız da çok az bir para ...
Çocuk yapıp , tek maaşla kurduğunuz hayaller nedir mesela ?
Asgari ücret alsanız bile 7500 başka ,,4500 başka ..
Çocuk sadece sütle lapa ile büyümüyor . Gelecek lazım ona

Çalışıyormuşsunuz zaten, eşinizi ailesi niye durduk yere ikiniz bir olun çalışın diyor? Çoğu kadın 37. Haftada doğum iznine ayrılana kadar çalışıyor ilk olmazsınız yani. Ağır kaldırmalı işleri de zaten karnı burnunda kadına yaptırmazlar. Şimdiden bunun tartışması manasız. Bebek olacak mı oldu da belki hep yatmanız gerekecek. Tek maaşla çocuk yapmak zor cidden. Hayat pahalı. Bebekle birlikte masraflarınız da artacak. Eşinizin çalışmaya devam etmenizi istemesi çok normal.

Çocuk kaldırmakla bebek düşseydi kimsenin kardeşi olmazdı heralde. Ben 37. haftaya kadar çalıştım, o yüzden hamileyken çalışmak istemiyorum kafanızı anlayamadım. O zaman çocuk doğduktan sonra da işe dönmek gibi bir niyetiniz yok. O zaman bence eşinize çalışmak istemiyorum deyin direk. Hamilelik bahane gibi duruyor çünkü.

Eşinize kizacaktim ama maaşi ev gecindirme+ yeni bebek için düşük aslinda.
Kendisi tek basina evi gecinidiremiyorken sizden neden tek basiniza yemek, temizlik bir de cay kahve servisi bekliyor, beklemeyecek o zaman.

O kadar şeyi ben bile tek basima yapmiyorum.
Hem hamile kal, hem caliş gel bir de evi temizle, yemek yap. Kadin insan degil zaten.

Çocuk yapmayın!
Eve 4.500TL para girecek, bununla çocuk mu büyüteceksiniz sefalet mi çektireceksiniz?
Ben dahil çoğu tanıdığım son güne kadar çalışmak istiyoruz, doğum izni ve süt iznim bitince de çalışmaya dönmeyi planlıyorum, sizin canınız benimkinden kıymetli mi? Amma prensessiniz ya!

Eğer sorunlu bir hamileliğiniz yoksa, çalışabilirsiniz. Tabi eger istiyorsaniz..
Ilk hamileligim kanamalı, doğma kadar yatarak gecti. Heyet raporu ile yattım hep. 2. Hamileliğim çok rahat geçti şukürler olsun, neredeyse son güne kadar çalıştim.Eve gider cocukla da ilgilenirdim, o da 3 kusur yasindaydim, kucaklardim mecbur oldugumda falan.. yemegimi de temizligimi de yaptim, hic zorlanmadim.
Sanki 2. hamileligim calistigim icin mi ne cok kisa gelmis gibi geldi bana.. 9 ay su gibi aktı..
Ama calismak istemezseniz, esiniz yine de anlayis gostermeli.

Valla bir çoğumuz çalışıyoruz
Çalışmayıp ne yapalım?

Eşinizin maaşı öyle rahat geçinilecek bir maaş değil zaten
Çocuk dediğimiz canlı da daha doğmadan bi dünya masraf demek
Eviniz kendinizin bile olsa 4.500 zor yeter 2 kişi artık çocuk masrafına

İş yerinize de hamile olduğunuzu söylerseniz zaten sizden beklentileri daha farklı olur
Taşıma işlerini size yaptırmazlar diye düşünüyorum
Sonuçta işinizin büyük kısmını oluşturmuyor taşıma işleri

Back
X