Eşim hamileyken çalışmamı istiyor ?

Eşiniz evdeki bütün işleri de sizden mi bekleyecek? İşin bir ucundan o da tutmayacak mı?
Evet önemli bir soru.

İkiniz de çalışıp akşam gelince beyefendi iki seksen uzanıp bütün işi size yıkacaksa olmaz. Gerçi hamile olmasanız da olmaz, bunun sözünü alın kesinlikle.

Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
Hamilelik hastalık değildir. ağır geçirmediğiniz sürece 32. haftaya kadar çalışabilirsiniz. Kaldı ki kreşte çalışıyormuşsunuz çok ağır bir işiniz yok zaten
Ama hem iş hem evi size yükleyecekse evdeki işler konusunda konuşmalı ve ortak yapmalısınız hatta yükün çoğunluğunu o almalı. Hamile olmasanız bile ev işi ortak yapılmalı çünkü ikiniz de çalışıyorsunuz

Çok zo
Cok zoRlandiniz mi bende korkuyorum düşürürüm diye çocuğu. O yüzden cesaret edemiyorum.
Agır iş yapmakla çocuk düşmüyor hamileyken 9 ay boyunca her işimi yaptım evdeki koca koca halıları kaldırıp indirdim agır kaldırmakla alakası yok yani

Bu para ile bebek olunca geçinmesi çok zor düşünün bebeginiz emmedi aylık en kötü 500 TL mama masrafı olacak bezi kıyafeti vs saymıyorum bile kışa denk gelirse dogal gaz da eklenecek mesela biz bebekten önce kışın en yüksek dogalgaz faturamız 165 TL iken bebekten sonra en düşün 360 en yüksek 600 TL fatura ödediğimiz oldu giderler artıyor eşinizin çalış demesi bi yerde mantıklı

Hamilelik hastalık değildir. ağır geçirmediğiniz sürece 32. haftaya kadar çalışabilirsiniz. Kaldı ki kreşte çalışıyormuşsunuz çok ağır bir işiniz yok zaten
Ama hem iş hem evi size yükleyecekse evdeki işler konusunda konuşmalı ve ortak yapmalısınız hatta yükün çoğunluğunu o almalı. Hamile olmasanız bile ev işi ortak yapılmalı çünkü ikiniz de çalışıyorsunuz
Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor

Arkadaşlar eşimle çocuk planimiz var. Çaba sarf ediyoruz fakat eşimin ailesi ikiniz bir olun çalışın eşinin mesleği var diyip duruyorlar bende eşime hamile kalırsam çalışmam dedim tamam der gibi oldu bugünde diyor ki fabrikadakiler bile çalışıyor sen niye calisamicaksin karnı burnunda oradaki kadınların dedim onlar fabrikadakiler ben çalışamam kusura bakma he diyorsan çocuğu erteleyelim. Sıkıntı yok o zaman çalışırım ama hem karnım burnumda elin isini yapıp hem eve gelip yemek temizlik çay kahve dayanamam dedim. Birde akşamları çay istiyor benden. Kahve falan. Çalıştığım iş şuan da kreş yardımcı ablayim çocukları tuvalete oturtuyorum kaldirip klozette. Yatakları topluyoruz ikinci kata çıkartıyoruz çuvalla her çocuk için ayrı. Eşime anlattım ne olacak iş yerinle konuş ağır iş vermesinler dedi fikriniz nedir?
bence en önemli olay kusura bakma kocan ayı ve bu adamdan cocuk yapmayı hiccc düsünme senin fikrine degil annesinin elalelım fikrinde göre hemen degisip manupule eden adama bide cocuk vericen hem calısıcan hem evde calısıcan ayrıca kaynanan sen cak lafı meslegim varsa calısıp calısmamamk benim fikrim dir lütfen evliligimize mudahele edip durmayın de

Hamilelik riskli değilse 8.aya kadar çalışabiliyor bildiğim kadarıyla . Bazı gebelikler çok rahat bazıları çok zor geçiyor . O yüzden bunun planını şimdiden yapmayın . Ofis işiniz olsa hiç sorun olmaz bir dünya kadın çalışıyor sonuçta .Eğer isyeriniz size anlayış göstermezse ağır kaldırma konusunda o zaman ayrilirsiniz .

Ev işleri konusunda da sadece hamile iken değil şu anda da yardım almanız gerekiyor eşinizden zaten . Biriniz yemeği yapsın ,diğeri mutfağı toplayıp çayı yapsın mesela .Herşey sizin üzerinize kalıyorsa bilemedim :(

Eşiniz sizi çalışmaya zorlayamaz , hamile olmasanız bile bu sizin kendi kararınız, kadın "isterse" eşine çalışarak destek olabilir fakat evi geçindirmek öncelikle erkeğin görevidir ve size böyle birseyi ne ailesi ne de eşiniz şart koşamaz, esiniz ailesinden etkilenmiş belliki ailesi bırak çalışsın demiş, buna göre tepkinizi ortaya koyun derim..

bence en önemli olay kusura bakma kocan ayı ve bu adamdan cocuk yapmayı hiccc düsünme senin fikrine degil annesinin elalelım fikrinde göre hemen degisip manupule eden adama bide cocuk vericen hem calısıcan hem evde calısıcan ayrıca kaynanan sen cak lafı meslegim varsa calısıp calısmamamk benim fikrim dir lütfen evliligimize mudahele edip durmayın de
Limoncu sen iş buldun mu ? A1 almanca falan takılıyordun , hatta bir ayı da senin kocandi nedir son durumlar merak ettim ;)

Yapmıyor çay istiyor önüne koyuyorum sonra türk kahvesi sonra soğuk kahve çorabının yerini bana soruyor anası öyle yetiştirmiş. Birde kaynanam beni arıyor oğluma iyi bak diyor
Bence konunuzdaki problemden ziyade bunlar önemli. Mümkünse önce bu sorunları çözün. Sonra zaten hamileyken çalışmak sizin için de problem olmaktan çıkar.

Çocuğa da bakmaz o zaman eşiniz? Yapmak istediğinize emin misiniz?

Limoncu sen iş buldun mu ? A1 almanca falan takılıyordun , hatta bir ayı da senin kocandi nedir son durumlar merak ettim :KK66:
evet şuan internetten calısıyorum benim kocanın ne mal oldugunu ben saklamadım ama senin zoruna giden ne onu cok merak ettim bu konuda bana yazman neden mesela

Ev içi görev sorumluluk paylaşımı noktasında anlasırsanız sıkıntı olmaz. Bence asıl mesele bu.

bütün evin derlemesini toplamasını eşyalarının yerini bile size bırakıp bir de hamileyken de çalış derse ben de bozulurdum tabi. Hatta buna bozulmam için hamile olmam da gerekmiyor. O ev ikinizin işini dee ikiniz yapacaksınız. Bundan daha normal ne olabilir?
insan eşiyle birlikte yapınca ev işini, hamileliğin normal günden bir farkı olmuyor zaten. Hamilelikten önce padişah hazretleri kocanız lavaboyu açmayı, çamaşır makinesinin aç kapa tuşuna basmayı öğrensin önce.

Ve siz böyle bir adamı baba yapmaya uğraşıyorsunuz. sizin sorununuz bebek değil evliliğiniz. Daha adam olamamış kişiyi baba yapmayın o bebeğe de yazık

33 haftalık hamileyim ve hala çalışıyorum. Hemde bu sıcaklarda çalışıyorum. 37. Haftaya kadarda çalışmayı düşünüyorum. Hamile kaldığınızı iş yerinize bildirdiğinizde hamilelik haklarından yararlanıyorsunuz. Yani fazla mesai, ağır kaldırma ya da hamileliğinizin kötü etkileneceği tarzda işler verilmesi kanunen yasak. Hamile olduğunuzu söylediğiniz takdirde kimse size çocuğu kaldır, çuvalı taşı diye zorlayamaz. Siz çalışmak istemiyorsunuz bence bunları bahane ediyorsunuz. Eşinizinde önüne herşeyi getirmek zorunda değilsiniz. Her işini yapmak zorunda değilsiniz. Rahatsızım yapacak halim yok dediğinizde eşiniz illa yap diyorsa zaten o adamla evlenmeniz hata. O kendine eş değil köle almış. Ayrıca 4500 tl ile nasıl ev geçindirip çocuk bakmayı düşünüyorsunuz ? Elinizde mesleğiniz imkanınız varken neden çalışmıyorsunuz ? Ayrıca bu evi erkek geçindirmek zorundadır düşüncesine de karşıyım. İşinize gelince kadın erkek eşittir herşeyi yapar. İşinize gelmeyince evi erkek geçindirmek zorunda. Nasıl bir düşünce tarzıdır bu

önce bi düzeninizi kurun doğacak çocuğu elinizden gelen en iyi şartlarda yetiştirmek çlok önemli

Back
X