Doğada erkeğin vücut olarak güçlü olmasının nedenlerinden biri, dişinin hamilelik döneminde bakıma ihtiyaç duymasından gelir. İnsan türünde istisnalar harici erkek kadından bedensel olarak daha kuvvetlidir çünkü dişi hamile kaldığında onu tehlikelerden koruyabilmeli ve beslenmesine yardımcı olabilmelidir. Çünkü soyun devamı isteniyorsa iki tarafında yükümlülükleri vardır.
Hamilelik hastalık olmayabilir ama erkeğin hamilelik sırasında elini taşın altına daha fazla koyması gerektiği gerçeği de aşikar bence. İşi rahatsa ve kadın istiyorsa hamilelik esnasında çalışmak isteyen çalışabilir tabii ki ama sanki mecburmuş gibi davranılması ya da ben çalıştım sen de çalış denilmesi bana uygun gelmiyor. Erkek hamilelikte de daha fazla elini taşın altına koymayacakta ne zaman koyacak? Bu iş bölümünde erkeğin yeri neresi?
Ben daha bir eve gelindiğinde ev derli toplu değilse, ya da yemek yoksa erkeği yargılayan bir insana hiç rastlamadım.Çünkü eşitlik naralamızdan toplum payını filan almadı.Hala ev düzgün değilse tek bir cümle kurulmasa bile kadın yargılanıyor ve ayıplanıyor.Bunun üstüne bir de evin geçim sorumluluğunu hamileliğinde dahi kadının üzerine yıkmak isteyen bir anlayışı doğru bulmuyorum. Şimdiye kadar erkek ailelerinin geline yaptıkları çalış baskısını ben kadının ailesinin ev işlerinde erkeğe yaptığını hatta aklından geçirdiğini bile görmedim. Erkek ailesi istiyor ki oğlu geçim derdi çekmesin tek başına bu işlerle uğraşmak zorunda kalmasın, daha rahat olsun haklı olabilirler lakin neden kadının ailesi de ev işleri ve çocuk bakımı için aynı şeyi düşünmüyor, kızım rahat etsin, biraz daha az yorulsun vs. Nedeni belli kapitalist sistem kadına ev geçiminden sorumlu olduğu düşüncesini yükledi ama erkeğe kimse evin temizliğinden yemekten çocukların bakımından hatta kendi kişisel bakımından bile sorumlu olduğu düşüncesini yüklemedi. Uzun yıllarda yükleyecek gibi görünmüyor. Arada kalınmış bu geçiş evresi ne zaman son bulur ve her şey eşitlenir kaç nesil sürer, ya da bizim ülkemiz bu algıya ulaşabilir mi hiç emin değilim.