Eşim hiç yardımcı olmuyor, bu normal mi?

Evde iş var diye neden iş hayatından çekilen kadınlar oluyor? Neden hala ev hanımlığı diye bir terim var? İşi bırakıp eve yönelmek üstümüze yapıştırılmış bu görevi kabullenmek olur. Bu çözüm değil, kabullenmişlik.

erkek arkadaşım bana gelince ben veriyorum eline fasülyeyi bak diyorum böyle ayıklıycan böyle kesecen..
hayatında yapmış mı, yok.
ailesinde de görmemiş.
yemek yapar ama sebze yapmaz.

önce yadırgadı sonra elime yapışmaz dedi yaptı. üstelik ben o gün pişirmedim fasülyeyi.

benimki de etrafında yapan erkek olmadığı için onları eleştirir "ya ne var eşine yardım etsen eline mi yapışır, erkekliğine zeval mı gelir" der, ama kendisi yapınca "bak ben yapıyorum hayatım"ı illa gözüme sokar
evet yapıyorsun, ama yapman lazım zaten...1 gün sadece geliyor olsan misafirsin, sonrası yapman lazım hiç bunun için iltifat bekleme diyorum.

ama sanırım erkekler illa yaptığına takdir bekliyor. buna hala anlam veremiyorum.
not: ev temizliğini kendim yapıyorum, birlikte yaşamıyoruz, geldiği kısa sürede de ev kirlenmiyor.

eşime güvenipte çalışmamazlık yapamam şahsen ben çalışırım evime haftalık yardımcı tutarım ama kendi paramı kazanırım diğer türlüsü bana çok uzak bunun yaşlılığı var emekliliği var hayatın ne getireceği hiç belli olmaz

Nerden buluyorsunuz böyle taze odunları çok hayret. Hanımkız daha 40 günlük evli kocişi iş yapmıyor diye bunalıma girmiş.
Küççük beyzade de;
(yazzık artık kimin çouğuysa)
40 günlük kocayım. Hanım evin her işini görsün ben koca oldum köşede oturayım tıpkı babam gibi. Dışarda da hava atarım ben erkek oldum kafasında.
Konu sahibi konuyu ortaya atmış gitmiş.
12 sayfa yorum var hepsini okumadım. Şöyle bir göz attım konu sahibi yok.
Nedense yeni üye olup konu açanlar hep 26 yaşında ve absürd durumlar.
Neyse eğer fake değilsen hanım kız gelir de buraları okursan belki yazılanlardan feyz alırsın. Ya da buraları okuyan akranların feyz alır.
Kendi düşünceme gelince; ben o 40 günlük kocanın alnını karışlarım. Ağır bir işte mi çalışıyor. Çamaşırını makineye atmasına, bardağın çanağın bir ucundan tutmasına engel bir durumu mu var.
Bunlar haricinde pis pasaklı yaşamayı tercih ediyorsa kendi bileceği iştir. Bırak yapma. Bir sabah işe giderken .ıçına giycek don bulamazsa belki aklı başına gelir.
Ezdirmeyin kendinizi. Evlenmek demek bir adama hizmetçilik yapmak demek değildir.

Eşiniz yaridm etmiyor diye çalışmamak mi evde iş yapmak için çalışmamak yani eşim şöyle böyle ama maddi gücüm yok diye ayrilamiyorum konularını okumuyorsunuz sanırım. Bende evde iş yaparım dememiste dışarda yıpranma, bana hizmetçilik ederek yipran demiş paşam

Ay arada öyle yapıyor arada da erkeğim ben erkek perileri geliyor ne bileyim aman. Herkes derdi de inanmazdım bacım sen evlenince gör birde

ne derseniz deyin, ister ayılın ister bayılın ev işlerini paylaşmayan erkek paylaşmıyor.
söyle de yapsın, aman alıştırma vs diyenler böyle tiplerle karşılaşmamıştır. söylemek aklına gelmeyecek mi konu sahibinin ki kavga bile etmiş anladığım kadarıyla.
sabırlar konu sahibi, zor bir durum. hiç çözüm gelmiyor aklıma böylelerini eğitmek zor.

Yapmayın. Eve gelince o dinleniyorsa siz de dinlenin. Yemek yapalım mı derse beraber yaparsınız. Eşiniz neyi ne kadar yapıyorsa siz de o kadar yapın.

Ev işini sende yapma demiş sizde yapmayın o zaman yemek bulamasin temiz çamaşır bulamasin bir düzen bulamasın o zaman rahatsız olucak bu durumdan ve sizi harekete geçirmeye çalışacak sizde yaparsak beraber yoksa ben birsey yapamam deyin , kendi keyfine birakirsaniz hep böyle gider elinden 1 bardak su bile icemezsiniz

Balayının 1. Gününde haltlar yiyebilecek kadar cüretkar olabilmiş bi adamla ev işine yardım etmeyi bırak her işi o yapsa da bi yere varılmaz da . Diyelim ki varmaya çalışmakta kararlısınız , o zaman çocuk olana kadar elinizi hiçbir şeye sürmemek kaydıyla alıştırmaya çalışın yoksa çocuk doğduğunda ikimiz de yapmazsak çocuğa yazık olacak diye Mevbur kalacaksınız . En iyisi şimdi direndiğiniz kadar direnin bari . Anlayacağını sanmıyorum ama deneyin

22 .yıldan bildiriyorum.Çoraplarını hafta boyunca gardrobun yanındaki boşlukta biriktiren adam ,cam da siliyor evde topluyor bulaşık da yerleştiriyor çamaşırda asıyor ev de süpürüyor.Ama sonsuz merhamet dolu bir kalbi var o yüzden hızlı ögrendi.NOT:Ataerkilliğin dibini sıyırmış bir ailenin en küçük evladı çayı çorbası önüne gelenlerden...

Abla benim konuya bir bak be hadi be abla

Kesinlikle benim eşim de yardım etmez. Dediğiniz gibi evlenmeden önce yardım ederim o konuda endişen olmasın derdi. Şimdi de diyo ki ediyorum ya lambayı takıyorum çeşme tamir ediyorum. Bu adamlar çileden çıkarır insanı

Siz "Yardım eder misin?" diye sormuşsunuz çünkü. Ev işlerini kendinize addetmişsiniz. Oysa "İkimiz de dışarıda çalışan insanlarız, ev işlerini nasıl halledeceğiz? Paylaşıp mı yapacağız yoksa bir hizmetli mi olacak?" diye sormalıydınız. Yine de çalışan kadınlar için tavsiyem kocanız bir şeye elini sürmüyorsa siz de sürmeyin. Evi bok götürmesi umrunda olmasa bile giyecek donu kalmayınca dank edecektir. Yine etmiyorsa boşayın, dünyaya kendinizi heder etmeye gelmediniz sonuçta, ölümsüz olsanız neyse.

İkinizde çalışıyorsanız eşin yardım etmemekte ısrarcı ise yardımcı tutun. Ben ev hanımıyım yetişemediğim yerde esimede yaparmisin diyorum ayila bayıla yapmıyor tabiki ama yapıyor sonuçta. Söylemeden yapsın diye beklemeyin. Eğer buyurdugunuz halde yapmiyorsa bırakın kırışık giyinsin bırakın temiz kıyafet sorsun

Balayinda baska kizlara bakip biseyler yapan adamin önune birakin yemegi kirinti bile koymam. Siz bence kapattik dediginiz konuyu acin. Esiniz sizi sevmiyor oncelikle. Seven adam kiyamaz zaten sizin onca isi yapmaniza surekli destek olur. Sevmiyor cunku balayinda yaptigi + destek istemenize ragmen yardim etmeyisi cok net.. bosardim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…