Eşim ikinci çocuğu istemiyor.

44 yaşında bir adamın çocuk istememesini anlayabiliyorum aslında. en rahat edeceği zamanda bebekle ilgilenmek istememesini normal bulabilirim. siz her ne kadar ben ilgileneceğim deseniz de illaki eşinizin de ilgilenmesi gerekecek. ki normali de bu.
eğer hamile kalırsanız eşiniz mutsuz olur gibi hissediyorum.

keşke ilki bu kadar büyüyene kadar beklemeseydiniz. adam 44 yaşına gelmiş bu saatten sonra çocuk istememesi normal ki ilkiyle bile ilgilenmemiş. babasının istemediği bi çocuğu dünyaya getirmek de ona haksızlık olur bence.

Bir an boş bulunup kadın istedikten sonra erkek istemese bile hamile kalır, diyenlere kimden hamile kalacak diye soracaktım.

İstemeyen bir erkekten çocuk yapma fikrine o denli uzağım. Mesela ben çocuk istemiyorum ve eşimin beni zorla hamile bıraktığını düşünemiyorum bile. Bu korkunç bir şey..

Konu sahibi bak varmış zaten evladın, eşin isteyinceye kadar bence yapma. Adam hazır Değilim diyorsa değildir. Düzenini harcarsın bence, büyük sorun ve kavgalara sebep olabilirsin.

ay konu başlığını görünce acaba benim açtığım eski konulardan biri mi hortladı dedim:)) vallahi ben aynı hatta daha kötü durumdaydım, ben 32 eşim 44 yaşında 3 yaşında bir kızımız var ben kızım 1 yaşına geldiğinden beri istiyorum, hatta 2 kere çok şiddetli kavga ettik yok yok adam kesinlikle istemiyor, sebep aynı 1 çocuk yeter diyor beni paylaşmak istemiyor,benim ablam var da ne oluyor kardeş şart değil diyor vs vs , ben çalışıyorum o çalışıyor ikimizin geliri de çok iyi ama adam kesintisiz uyumak istiyor ve zırıltı istemiyor, ha iyi babamı dersen çok iyi el bebek gül bebek bakıyor bebekken yardımda ediyordu biraz rahat adam ve biraz da aşırı sorumluluk sahşbş 20 yıl sonrayı planlıyor, neyse neticeye geleyim biz korunuyorduk 6 yıllık evliyiz hep böyle korunduk hiç sorun çıkmadı ben de çocuk mevzusunu kapattım eşimden değil allahtan istedim, benim için kızım için hayırlıysa olsun bir bebeğimiz dedim veeeee imkansız oldu ben hamile kaldım eşim şok:) 2 ayda anca şoku atlattı şimdide 3 yıldır uyumadık bir 3 yıl daha uyumayız diyor:) bakalım ben de merak ediyorum 2 çocuklu hayatı yani nasib ise oluyor en açık örneği benim....

Eğer istemediği bir çocuk için eşime baskı yaparsam, anında susturur dinlemez bile.
Ben ne kadar korunuyorum desem de prezervatif takar, doğum kontrol haplarımı sayar ve ikna olmazsa ertesi gün hapı içirir.
Gizlice hamile kalırsam da ceketini alır gider, öyle de sert ve bu konularda tahammülsüz bir adamdır ve onu asla suçlayamam, çünkü beni böyle hamile bırakmaya çalışsa aynısını ben yaparım.
Konu sahibi, bence elinizi açıp Allah'a sahip olduğunuz yavrunuz için şükredin, eşinizi zorlamayın. İstemiyorsa istemiyordur neden bu zorlama anlamıyorum, madem çok istediniz, arayı bu kadar açmayacaktınız ilk çocuktan sonra.
44 yaşına gelsem artık çocuk baş ağrısıdır o saatten sonra, eşiniz haklı.

koca haklı da kadın da haklı.
muhakkak orta yolu olmalı.
ben istemiyorum diyor, e karşı taraf istiyor.
kimin isteği öncelikli?
herhalde ben olsam "korunmuyorum. çocuk istiyorum. ne istersen onu yap" derdim eşime.

bilmiyorum etkili olur mu ama eşinize bu iletiyi okutun mümkünse;
Annem öldüğünde kocaman kız olduğum halde kardeşim olmasaydı hayata tutunamazdım. Başım mı sıkıştı hemen kardeşimleyim, bi derdim mi var kardeşimle çözerim.Kendi rahatınızdan ziyade evladınızın bir dikili ağacı olsun hayatta.Sığınacağı bir limanı...

Bence iki tarafta istemeli ve kocanıza katılıyorum kesinlikle rahatınız bozulucak

Çok mantıklı bir yaklaşım bravo gerçekten

Bide istemediği için adam belki sevgisini tam vermicek ağladığında senin yüzünden ben hiç istemiyordum diyip durucak çocuğunuz büyürken bunları duyucak.
Bir arkadaş vardı istenmeyen gebelikti kendisi hala psikolojisini yaşıyor arada konu açıyor

evet o yüzden allahtan hayırlısını istemek lazım, benim 1 kız kardeşim var dünyalara değişmem babamlar 5 kardeş yarısı yarısıyla küs öldü mü kaldı mı bilmez.... hayatta herşeyin hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…