Eşim ikinci çocuğu istemiyor.

Aslında çok iyi bir insan ama biraz rahat inşallah öyle olur teşekkür ederim

Eşini çocuğunla beraber ikna et bence. Istemeye istemeye olacak birsey değil bu ama Allah gecinden versin de size bişey olsa hayatta tek başına kalacak. Benim babam da beni iatememis şimdi ben kıymetli kiziyim :)

Sırf rahatı için istemiyorsa çok tuhaf
Bence güzelce anlatın çocuğumuz kardeşsiz kalmasın diye

Ben olsam yapmazdım,ikna işine de girmezdim.
Her fırsatta sen istemiştin ama diye yüzünüze vurulacak çünkü.
Ayrıca zorla yapılırsa eşimin soğuması ihtimalini de göze alamazdım sanırım.

Eşiniz haklı bence. 44 yaşından sonra çocuk sahibi olmak ciddi sorumluluk. Çocukla aranızda çok ciddi kuşak farkı olacak, birbirinizi anlamayabilirsiniz. Yaşın getirdiği hastalıklar da olacak. Şu an orta yaş olarak çok ciddi hastalıklarınız yoktur ama bir on sene sonra yaşın getirdiği hastalıklarınız da olacaktır. Çocuğun annesine babasına ihtiyacı olduğu çağlarda, anne babasının hastalıklarının sorumluluğu olacak başında. Zaten bir çocuğunuz varmış, ikinci için ısrar etmeyin.

İki tarafta istemeden çocuk yapılmamalı.Ayrıca eşiniz 44 yaşında, çocuk istememesi gayet normal. 15 yaşında daha taşınması gereken sorumluluğununn yarısına bile gelmemiş olduğu zaman çocuğunuz, eşiniz 59 yaşında olucak! hatta 9 aylık sürecide sayarsak, 60... bana kalırsa mantıklı olan eşiniz o yüzden. Üzgünüm.

Teşekkür ederim kızlar değerli paylaşımlarınız için.Evet zorla istetilecek bir durum değil. Kazayla olsa beni yine yalnız bırakır hayatı bana zindan eder.Ben de bu saatten sonra içimden gelen bu isteği durdurmaya çalışacağım.Elimden başka birşey gelmiyor.Allah evladıma uzun ömürler versin.Malesef hayat hiç adil değil.

Şu hayatta yalnız kalmasın kardeş yap lafına da bitiyorum. Kadının bebek sevme dürtüsünü örtmek için kullandığı bir bahane bence. Sanki hangimiz önce öleceğiz biliyormuşuz gibi.
İlkokul arkadaşım 2.çocuktu, bir araba kazasında hem ablası hem anne babası vefat etti, o küçücük çocuk ellere kaldı, teyzelerde halalarda büyüdü.
Babam kardeşleriyle görüşmüyor, annem ablasıyla görüşmüyor.
Kanlı bıçaklı olmayacakları ne malum? Çocuğumuzun bizden önce ölmeyeceği ne malum Allah korusun?
Kul planlar Allah gülermiş diye bir laf var unutmayın..

ben 36 yasindayim ve cocugum yok kendimi hazir hissetmiyorum panik de yapmiyorum. Turkiyede yasasam depresyona girerdim muhtemelen toplum cok baskici. Yasadigim ulkede tam tersi genel olarak 35 ten sonra cocuk sahibi oluyorlar. Bunun yas ile degil sizin yasam tarziniz bakis aciniz ile alakasi var. Ama istemiyorsa zorlamayin tek basina cocuk yetistirmiyor sonucta. Bir sekil basta istenmedigini anlarsa omur boyu problem yasar
Bakin benim kayinpederimin kardesi muhtemelen aile tarafindan elestirilmis, kayinpederimi ornek almasi yonunde aralarinda 6 yas fark var. Su an kardesinin elinde avucunda ne varsa olmadik bahanelerle mahkemeye verip almaya calisiyor. Avukatlara harcanan paranin haddi hesabi yok. Basina bir sey gelse dunya uzerinde tek ilgilenecek insanlar bizleriz baska kimsesi yok ama nefret ediyor bizden. Para icerisinde yuzuyor kac tane universite bitirmis ama kendini asip aile kavramiyla barisamiyor. Bizim aile olmamiza da katlanamiyor dahil olacagina parcalamaya calisiyor. O yuzden boyle kardes olacagina olmasin. Elbet insan iyi niyetle diyor kardesler birbirine sahip ciksin diye ama oyle olmayabiliyor. Sahip oldugunuzu huzurla buyutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…