Eşim ile kavga

Baban için dayak normal anneni dövüyo mu peki benim kuzenim zor durumda babasının evine sığındığında iki çocukla babam uykumdan uyandırarak götürdü ağlayarak yalvardım bıraktı beni onun eline demişti ki dayakla kızın heryerini patlatır ayağın üstüne çıkıp tepinip kıran bi ayıdan bahsediyorum kardeşi ablama yaoanazsın diye dükkanına kavgaya gitmiş arkadaşlarıyla çocuğu bi güzel dövdürmüş bide özel mülke tehditten içeri attırdı çocuk 2 ay hapis yattı ve kız hala o ayıyla iş yok güç yok biz çaresiz baban bile sahip çıkmıyo ki diyo şimdide hayatta var böylr şeyler

Herkese hayırlı geceler öncelikle. Hemen başlıyorum anlatmaya Ramazan oruç malum eşimin sinirleri aşırı derecede gergin normalde olmayacak şeyler oldu bu akşam. Eve gelirken meyve al demiştim almış şu şu para bu bu para saydı bende niye bu kadar para verdin keşke bi çeşit alsaydın dedim baktım daha sayıyı böyle sayacağına almasaydın dedim sonra kuzu eti almış bende kokuyor diye ne yaparım ne yerim ne yapılan ortamda dururum bunu bile bile niye aldın annemlere gidelim orda ye dedim zaten bayramda yasak olacağı için akşam oraya gidecektik iftara bana küfretmeye başladı bende ona bağırdım yeter diye bana resmen kafa atıp burnumu morarttı şişti çabuk hazırlan gidiyoruz dedi ağlaya ağlaya gittik kardeşim sordu tabi bende anlattım hemen gitti erkekliğini ablamdan çıkartıp utanmıyomusun buraya gelmeye dedi sonra babamlar duydu bi daha olmasın bu raddeye gelecek ne var VS kızdılar eşime sonra geldi sarıldı ben yalnızken ben sarılmadım tabi şimdi ben oruca verip sussam içim içimi yiyo kafa atmak nedir? Olayı boşanmaya getirsem yine içim razı değil yatağımı mı ayırayım nasıl davranayım bi akıl verin kurban olam. Not bende karşılık verdim evet ama küfür VS değil sadece bağırdım bıktım yeter VS gibisinden
Eğer radikal kararlar alamayacaksanız bence bir daha ailenizi karıştırmayın olaylara yüz güz olmasın kimse

Madem ayrılmak istemiyorsunuz sinirlenme karşı terapi ler ve kurslar var. Barışmak için onlardan bir tanesine gidip tamamlanmasini şart koşun. Ailenizin de tepkisine bir cok söz söylenirde neyise. Onlardan hayır yok belli.
Bunu da söylemeden gecemiyecegim: Madem adamın yaptığı bütün alışverişi beğenmiyorsunuz. Lütfen alışverişi kendiniz yapın. Hem alışverişi yapıyor hem laf esitiyor hos olmuyor.
Ek not: Bu şekilde oruç tutan erkekler bir zahmet tutmasın. Daha orucun nasıl tutulacağından bi haberler.

Eşin orucun anlamını bilmiyor sanırım?
Sana şiddet uyguladığı an bozuldu o oruç zaten.
Seni dövüyor sonra sen onla ailene geliyorsun sesin çıkmıyor
Buraya da bi daha yapmasın diye fikir arıyorum diyorsun
Sen bu kadar normalleştirirken durumu, kusura bakma ama bi daha tadarsın o kafanın tadını

Aileniz nasıl yolluyor geri?
Me annem babam beni geri yollar, ne ben evladımı geri yollarım.
Ailenize çok şaşırdım. Bir de kafa attı diyorsunuz. Ben anneme değil hastaneye gider darp raporu alırım, ordan anneme geçerim. Evlilik de biter. Ben dönmek istesem annem yollamaz.

Tekrarlamasın diyorsunuz da sizde bu aile varken geçmiş olsun.
sahipsiz olduğunuzı gördü.
bundan sonra şiddet görme ihtimalini çok yüksek ne yazık ki

Ve ilk defa yaşıyorum böyle bişey yani şiddet olmazdı evimizde hiç
Kaç yıllık evlisiniz 1 yaşında oğlum var demişsiniz belki daha yeni başlıyordur
Ailenizde karı koca arasına girmek olmaz mantığı ile hareket etmiş sanırım ancak sokakta bir adamın bir kadına kafa attığı görülseydi onu linç ederlerdi bi güzel dayağıni yer otururdu
Madem boşanmiyorsunuz uzatmayin devamli hatırlatmayin daha kötü şeyler olabilir gibi hissettim ben ama durumu kabullenmis gibi de davranmayin

Valla sunu anlamiyorum kardesim, ne diye oruc tutuyorsunuz? Dinde var tutalım diye mi? Amacini, öğretisini, tavsiyesini bilmeden ibadet etmeyin ya. Oructu ondan yapti diyorsaniz Allah sizlere akil fikir versin.

Ailenize de cok sasirdim adam size vurmuş, yuzunuzu morartmis, bir daha olmasin mi diyorlar? Babanizin da esinize kafa atmasini beklerdim ben.

Yani yetistiginiz ortam boyleyse bosanmayip devam edeceginizi dusunuyorum.

Yapılacak şey belli ama sen mevcut durumuna yönelik çare istiyorsun, yardımcı olacak tek şey var. Eşine diyeceksin ki, ben bu olanları sindiremiyorum. Affedemiyorum. Senden ayrılmaya karar verdim. Bir iş bulacağım, sonrasında yasal süreci başlatırız.

Bir süre evde soğuk dur, kararının arkasında olduğunu hissettir. Bu süre ne kadar uzarsa o kadar işine yarar. Ne kadar korkarsa o kadar el kaldırmaktan da korkar. Bir kez yapan bir daha yapar ama belki bir ihtimalle aklı başına gelir.
Bu arada ara ara ayağına kapanacaktır, dik dur hemen kanma. Bırak inansın ayrılacağına. Ha bu arada gerçekten de iş arasan ekonomik özgürlüğünü edinsen bir sonrakinde ayağının üzerinde durabilirsin.

Genelde kız tarafinin ailesi oyledir benim kuzenimle esi bosanirken babam damadi arayip yigenim sen haklisin ne yapsan diye alttan almıştı olaya bak ya kafaya bak o adam yigenine neler yapti yok saydi tokat atti
Sinir katsayim artmisti yine
Ben hiç gormedim boyle kiz ailesi , inanilir gibi degil , babasi bunu yapana kocasi neler yapmaz

Benimde başka aklıma gelen bişey yok bir an önce ekonomik özgürlüğümü alıp onsuz ayakta olduğumu bilirse belki o zaman kaybetmekten korkar şuan gidecek yerim olmadığını biliyor 😔 sorsan pişman özür diliyor ama hiçbişey özürle geri gelmiyor
Affetmeyin.
Affederseniz devamı gelir.
Çünkü aileniz sizi o eve geri göndererek kocanıza "ister döv, ister söv" mesajı verdiler. Yani artık daha kolay vuracak size.
Gariban ve yalnız olduğunuz için daha çok ezecek.

Ramazan ayında oruç tutmaları da iyi bahane oldu bu erkeklere... Böyle şey mi olur yahu... Eşlerine kızıyor, dövüyor vede küfür ediyorlar... Neymiş oruçlularmışmış... Böyleleri oruç tutmasın yahu... Ayrıca babanız iyi sakin davranmış.. Benim babam olsa odanın orta yerine gömerdi sanırım...

Önce kızdım size evi terk etmiyorsunuz diye ,ama sonra çok üzüldüm.Ailenize iyi ki söylemişsiniz,herkes bilsin ,bilsin ki yarın bugün bir daha yaşandığında aaa bize niye söylemedin ,söyleseydin şöyle yapaedik diye bı de ahkam kesmesin.Siz de ailenizin ne kadar arkanızda olduğunu görmüş oldunuz.
İş bulacagim demişsiniz buna sevindim.Simdi bu eşiniz sizin çalışmanızı da istemez,işi kıskançlığa vardirir ama istediği şey sizin kendi ayaklarinizin üstünde durmaması.Cunku dövüp sövdüğü zaman elinizde hicbirsey olmasın istiyor .
Siz eşinizle ve ailenizle eskisi gibi olmayın.Yiksa herkesin yaptığı yanına kar kalır .
Geçmiş olsun.

Herkese hayırlı geceler öncelikle. Hemen başlıyorum anlatmaya Ramazan oruç malum eşimin sinirleri aşırı derecede gergin normalde olmayacak şeyler oldu bu akşam. Eve gelirken meyve al demiştim almış şu şu para bu bu para saydı bende niye bu kadar para verdin keşke bi çeşit alsaydın dedim baktım daha sayıyı böyle sayacağına almasaydın dedim sonra kuzu eti almış bende kokuyor diye ne yaparım ne yerim ne yapılan ortamda dururum bunu bile bile niye aldın annemlere gidelim orda ye dedim zaten bayramda yasak olacağı için akşam oraya gidecektik iftara bana küfretmeye başladı bende ona bağırdım yeter diye bana resmen kafa atıp burnumu morarttı şişti çabuk hazırlan gidiyoruz dedi ağlaya ağlaya gittik kardeşim sordu tabi bende anlattım hemen gitti erkekliğini ablamdan çıkartıp utanmıyomusun buraya gelmeye dedi sonra babamlar duydu bi daha olmasın bu raddeye gelecek ne var VS kızdılar eşime sonra geldi sarıldı ben yalnızken ben sarılmadım tabi şimdi ben oruca verip sussam içim içimi yiyo kafa atmak nedir? Olayı boşanmaya getirsem yine içim razı değil yatağımı mı ayırayım nasıl davranayım bi akıl verin kurban olam. Not bende karşılık verdim evet ama küfür VS değil sadece bağırdım bıktım yeter VS gibisinden
Yani canım biz de konuşuyoruz eşim pazardan geliyor valla şu bile şu para olmuş ne kadar pahalanmış diye.Ama ben yaaa valla öyle falan diyorum.Almasaydın etmeseydin demiyorum.Kuzu etine gelince eşin sen sevmiyorsun diye yiyemeyecek mi kuzu eti.Ben de tavuk sevmiyorum ama bunu niye aldın diye bencillik yapmıyorum.He şimdi dersin dayağı hakettim mi diye.Kimse hak etmez.Ama bazı kadınlar çileden çıkarıyor ya.Benim annem mesela.Babama bağırır bağırır dururdu.Çocuktum büyüdüm hala anlamam babam nasıl sabrediyormuş helal olsun diye.Ben bile sabredemiyorum saçımı başımı yolcak gibi oluyorum.

Ne biçim ana babalar var ya...
Sorsan doğurdum, büyüttüm, yok acısını göstermesin Allah bilmem ne ama sana en ihtiyacı olduğu anda yanında mısın yok.
Olur mu aile kutsal müessese sonuçta.

Konu sahibi bakın kendimi tamamen sizin yerinize koyup yazıcam, şartlarını da düşünerek.
Ben olsam gururumu en azından o pislik herife karşı değil de aişeme karşı ayaklar altına alırdım. Alır çocuğumu giderdim yanlarına ya. Ağlardım, yalvarırdım yanlarında kalmak gitmemek için.
Siz gitseniz kapılarına geri mi çevirirler gerçekten.
Sonra da o evden dönmezdim bir daha.
Bir iş bulurdum çalışırdım. Çocuğumu da anneme emanet ederdim.
Ya bilmiyorum ne biçim ana babalar var ya
Şu yazdığım şeyi ben bırakın evladıma yapmayı, beni kocam dövdü diye kapıma gelen herhangi bir kadına yaparım. Bu nasıl bir vicdansızlık ya
Anne değilim ama benim kızım bunu yaşasa diye düşündüğümde bile içim sızladı.
Merhametsizler, kötü insanlar...
cidden bu toplumdan da bu aile yapısından da nefret edecek düzeye geldim,konu sahibinin yerine kendimi koyunca bile çok kötü oldum.

Back
X