Eşim imam nikahını düşürdü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gercek musluman olsa kadılar olsa buna zaten izin vermezdi. Uc kez farkli yerlerde bos ol demesi lazim vs vs. Ayrica karisina mehir cocugunada surekli bakacak para vermesi gerekecekti. Onceden kadilar varmis simdide bunun icin resmi merciler var.

hülleci olayında gerdeğe de girmiyorlar, yani arabistanda nasıldı bilmiyorum ama anadoludaki uygulamalarda girmiyorlar
tam ortada kuyu var yandan geç

bir de genel olarak işte bir sinirle arka arkaya 3 kere demişse onu 3 defa talak saymıyor hocalar -genel eğilim böyle. aradan zaman geçmiş olmasına filan bakıyorlar. e çünkü "boşamışsın olm geçmiş olsun" deseler karısını başkasının koynuna sokacak

neyse

dini hassasiyetlerim belli ölçüde var sadece, öyle diyeyim ama yine de inandığım din nedir ne değildir bilirim (bence bilip öyle inanmak lazım tamamen kendi düşüncemdir) ben böyle tatlı su müslümanı tiplere uyuz oluyorum sadece...

Gercek musluman olsa kadılar olsa buna zaten izin vermezdi. Uc kez farkli yerlerde bos ol demesi lazim vs vs. Ayrica karisina mehir cocugunada surekli bakacak para vermesi gerekecekti. Onceden kadilar varmis simdide bunun icin resmi merciler var.
İşin detayını pek bilmiyorum ben. Ama kadını mağdur etmekten hiç çekinmeyecek , arsız bir herif var ortada onu bilirim.

Aynı kişiyle tekrar dini nikah olmuyor diye biliyorum ben. Hülle miydi ne, çetrefilli bir uygulaması var bunun.
Yani hassasiyeti olan bir insan hiç şu topa girmemeli.

300 gün şartı var ama hamile iken ne oluyor bilmiyorum
Vallahi büyük vebal yazık o çocuğa
Dini konulara girmem ama o nikahı yaptıysan adam gibi tasiyacaksin

İşin detayını pek bilmiyorum ben. Ama kadını mağdur etmekten hiç çekinmeyecek , arsız bir herif var ortada onu bilirim.
O konuda haklisiniz. Erkekler islerine geldigi kadar ve islerine geldigi yerde musluman kesiliveriyorlar.

Bir adam ya da kadın yüzük takarken bir anda takmayı bırakıyorsa niyeti bozuktur. Ha hiç takmaz ya da bir neden oluşur tamam ama bir anda tamlaması sıkıntı. Benim hayatım olayı da yüzüm yapmamakla başladı. İşteki fotoğraflarında yüzüksüz gördüm tartıştık falan. Neyse o da nikahımızı bozdu. Evden gitti. Gittim boşanma davası açtım. Sonra özür diledi avukatıma gitmiş pişmanım diye. Bir de çocuğum vardı affettim. İşte en büyük hatam buydu. İlk çocuğumdan sonra çocuğum olmadı bir daha. Ve bingo barışınca ben hamile kaldım. Zaten çocuğum olmuyor diye korunmamıştım. 4 aylık hamileyken aldatıldığını falan anladım. Boşanmayı koydum kafaya. Ve bebeğim doğdu sonra da dayanamadım boşandım. İkinci pişmanlığımda hamileyken boşanmamamdı. Belki de ayrılmam daha hayırlıdır. Kaderi zorlamamak gerek.

Ama bütün bunlar insanlar için geçerli, konuda ki yaratığı çok insana benzetemedim ben

Hamileyken koca istediği kadar karısına seni boşuyorum desin. dine göre bebeğin ve annenin savunmasız durumundan dolayı nikah düşmüyor muş. Bende yeni öğrendim.

Nereye düşürdü?

başlık ile ilgili yapılan bu tarz esprileri görünce aklıma "kocamın penisi sönüyor" başlığı geliyor. orda da nasıl sönüyor balon mu bu esprileri yapılmıştı konu sahibi sana önerim o dini boşanmayı gerçekleştirmiş, sen de resmi olarak boşan.

İmam nikahı sizin için önemliyse bu herif eve geldiğinde kapıyı açmamanız lazım ,tam tersine nerdesin diye soruyorsunuz?
Bana göre imam nikahının geçerliliği yok şahsen. Resmi nikahı da ben düşürürdüm,görürdü gününü.

Hamileyken koca istediği kadar karısına seni boşuyorum desin. dine göre bebeğin ve annenin savunmasız durumundan dolayı nikah düşmüyor muş. Bende yeni öğrendim.
o fetvayı hangi hoca vermiş bilmiyorum ama
birden fazla mezhebin fıkhını bilirim öyle bir şey yok hiçbir hocadan da duymadım
gerçekten talak-ı salise ile boşadıysa isterse gebeliğin ilk günü olsun ister son günü boşanma boşanmadır (kadın da isterse ve şartları karşılıyorsa gebe de olsa kocasını boşayaiblir, böyle boşanmaların olduğunu da kadı defterleri yazıyor). sadece iddeti farklıdır. gebeyken boşarsa doğumla iddet biter.

öyle olsa hasta yaşlı düşkün vs vs olan kadın da boşanamaz olurdu....

Kavga anında ayrılmayı düşünse bile insanın aklına nasıl üç kere boş ol boş ol boş ol demek gelir ya. Bitsin o zaman der gidersin.
Benim adam kavga üstüne boş ol boş ol boş ol dese gülerim yahu.
He kolaydı öyle hemen

sizin durumunuzda nikahın düşmüş olmasından dolayı dini bir hassasiyetiniz var mıydı?

Müftü gibi birine danışın derim.3 kez boş ol dediyse sıkıntılı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…