Eşim işinden istifa etmek istiyor

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Eşim matematik öğretmeni yüksek lisans yaptı iki yıl oldu bitireli matematik dalında doktora yapıp üniversitede hoca olmayı düşünüyordu ki hatta bunun için üds'ye hazırlanıyor. Bir kaç gün önce teyzesine gitmiştik. Teyzesi, eniştesi karı koca avukat ve kendi iş yerleri var oldukça isim yapmış çevresi olan kişiler iki çocukları var ikisini de büyüttüler çocuklarının biri tıp biri fizik okuyor çocukları hukuk okumak istemediler. Maddi anlamda da çok iyiler artık emekliye ayrılmak istiyorlar. Uzatmadan yazmaya çalışıyorum teyzesi ve eniştesi eşimi çok sever öğrencilik yıllarında eşim hep bürolarında çalışmış ama eşim üniversitede matematik okumuş oysa onlar hukuk okumalarını istiyorlardı. Eşim ikinci kez öss'ye girip hukuk okudu ama öğretmenlik yaptığı için avukatlık yapmayı düşünmedi. Teyzesi ve eniştesi öğretmenlikten istifa edip avukatlık yapmasını istiyorlar işlerini de eşime devredip eşim kaç gündür düşünüp duruyor ne yapsam diyor sonuçta memurluktan istifa edecek eniştesi işleri bıraksam bile hep yardımcı olurum diyor bütün müvekkillerini, iş yaptıkları kişilerle tanıştıracakmış eşim baya sıcak bakıyor ne olacak ki diyor olmazsa yapamazsam özel okullarda çalışırım diyor ama ben nedense bu durumdan hoşlanmadım ne gerek var böyle bir risk almaya şuan çalıştığım kurumda hocamla görüşmüştüm eşim öğretmenlik yapmayı sevmiyor durumdan biraz hocama bahsetmiştim o da doktora yapmasını öneriyor hatta bu süreç içerisinde talim terbiye kurulu varmış kitap inceleme komisyonuymuş oraya geçirelim başvuru yapsın dedi muhtemelen eylül gibi oraya geçer diye düşünüyorum bu süreçte de doktorasını bitirir sonuçta üniversitede çalışmak bence daha güzel. Eşimde eğer avukatlık yapmaya başlarsam daha çok para kazanacağım diyor. Bana göre paradan ziyade risk almamak gerektiğine inanıyorum.
Karışmayım diyorum ne istiyorsa onu yapsın diyorum çünkü öğretmenlik mesleğinde mutsuz haklı da o kadar kötü okullarda çalışıyor ki adam liseye gelmiş toplama çıkarma bilmiyor ben ne öğretiyim diyor eşimde köreliyorum diyor hatta evde ara ara unutmamak için sorular çözüyor. Diğer taraftan yanlış bir şey yapmasın diye düşünüyorum ne biliyim işte kararsız kaldım kızlar.

Son düzenleme:
öğretmenlik yapmayı sevmiyor madem bırakın mutlu olacağı işi yapsın , avukatlık zor meslektir ama sonuçta kurulu bir işi devralacak...yani isim yapana kadar müvekkil bulamama durumu söz konusu olmayacak anladığım kadarı ile...üstelik hali hazırda sözleşmeli çalıştıkları şirketler de varsa geliri de düzenli olur ...eğer işler umduğu gibi gitmezse akademik kariyeri sayesinde iş bulması hiç de güç olmayacaktır.

Aslında dediğiniz gibi karışmak istemiyorum yarın bir gün mutsuz olup senin yüzünden oldu demesin. Bir yandan da ben memurum zaten düzenli bir gelirim var kendi evimizde oturuyoruz işleri ters gitse bile ona destek olurum bir şekilde geçiniriz diye düşünüyorum diğer taraftan aman hata yapmasın diye müdahala edeyim diyorum. Bir de 19 aylık bir kızım var ister istemez onunda geleceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Öğretmenlik gerçekten dışardn göründüğü gibi değil, çok zor bir meslek. Eşinize bırakın bence kararı.

avukatlıkla ilgili sıfırdan başlamak için öğretmenliği bıraksa neyse de zaten okulu okumuş,bitirmiş ve işleri devralabileceği tecrübeli biri var.eşiniz sıcak bakıyorsa bence engel olmayın,pek riskli gibi durmuyor

zaten hukuk mezunu biri neden öğretmenlik yapar ki anlamam... öğretmenlik kolay gibi görünsede en yıpratıcı mesleklerin başında gelir... eşiniz nasıl mutlu olacaksa o işi yapsın..

Genel olarak karışmayın diyorsunuz ben de zaten öğretmenliğe devam etsin demiyorum doktoraya başlayacaktı onu yap diyorum sonuçta üniversitede çalışmak onu daha çok mutlu edecektir. İlla ki avukatlık yapacağım diyorsa da yapsın ne yapayım

kaygılarınızda elbette çok haklısınız , ama söz konusu olan tahsili olmayan, rica minnet bir işe girmiş bir insan değil ki ...güzel bir tahsili var, iş tecrübesi de var ...benim dayım da öğretmenliği sevemedi ,istifa etti , ticaret yapmak istedi, işleri beklediği gibi gitmedi ...tekrar öğretmenliğe döndü , sonra bir de şansına istifa edenler için bir hak tanındı , kadrosunu da yeniden aldı...yani söylemeye çalıştığım eğer etraflıca düşünüp de mantıklı bulduysanız bu teklifi ve devralacağınız insanlar gerçekten size bu konuda yardımcı olacaklarsa denemeye değer ....en azından eşiniz bunu çok istiyorsa ona bu şansı vermeye değer diye düşünüyorum

Öğretmenlik gerçekten dışardn göründüğü gibi değil, çok zor bir meslek. Eşinize bırakın bence kararı.

Canım ya o kadar nefret ediyor ki bu meslekten ben de bir ara öğretmenliğe mi geçsem diye düşünüyordum bana sen deli misin it kopukla mı uğraşacaksın demişti. İyi bir okulda çalışmadığın süre yapamazsın demişti gerçekten de haklıymış okulda öğrenciler eşimden çekinir öğrencileriyle öyle bir denge kurmuş ki saygısızlığın s yok. Diğer taraftan kötü okullarda kötü eğitim şartları liseye gelmiş toplamadan çıkarmadan haberi olmayan gelecek kaygısı olmayan öğrencilerden bıkmış durumda. Geçirmek zorunda olduğu için soracağı soruları öğrencilerine cevaplarıyla dağıtıp verdiği halde sınavdan zayıf alan öğrenciye ne yapsın mutsuz olmak da haklı. Bu sene onu mutlu eden tek şey özel öğrencileri vardı onlarla çok keyifli ders yapıyordu ama okula gitmek bile istemiyor.

Evet artık eskisi gibi değil öğretmenlik, zorluklar her geçen gün artıyor, saygıyı sağlasanız bile ruhen doyurucu bir meslek olmaktan çıkıyor ve boşluğa düşüyorsunuz ister istemez, bildiklerinizin yüzde birini aktaramadığınız bir toplulukla uğraşıyorsunuz.

Üniversiteye geçiş de o kadar kolay bir şey değil sonuçta.

Eğer tatmin olacağını düşünüyorsa avukatlık yapsın tabi ki.

Hayırlısı neyse o olsun.

Başlığı görünce dranasın eşi iyice sapıttı bunalıma girdi diye düşümdüm direk ama içeriği okuyunca çok da mantıksız gelmedi bi hikaye vardır tam anlatacağım gibi olmasa da özetle şöyle
1 gün mutlu olmak istiyorsan alışverişe çık
1 ay mutlu olmak istiyorsan tatil yap
1 yıl mutlu olmak istiyorsan evlen
ömür boyu mutlu olmak istiyorsan sevdiğin işi yap diye

bunun acısını benden iyi kimse bilemez ahh bilemez sevdiğin işi yapamanın nasıl olduğunu üstüne bi de sevmediğin işi yapmanın...her sabah sürünerek gidiyorum okula reva mı bu ama çalışmak da zorundasın sistem kötü naparsın bu ülkede eğitim çöktü bi kere kimse mutlu olamaz ne öğrenci ne öğretmen ne veli o yüzden kocana en azından elinde bir mesleği olmazsa dönebileceği bi garantisi olduğu için bence de engel olma denesin en azından olmazsa zaten üniye de geçebilir ayrıca zaten istifa edenler de dönebiliyor memuriyete o yüzden sıkıntı etme bence mutlu olsun adam emin ol bu hayatınıza da yansır

Canım evet eşim biraz kırık gerçekten buraya sürekli yaptığı saçmalıkları yazsam inanmazsınız sabah tuvalete bir girdim lavabo taşının üstünde kola şişesi bir hışımla çıktım bu şişeyi kafanda kırarım dedim adam tuvalette kola ve sigara şaka gibi ya konuyla alakası yok ama cidden kafası tuhaf çalışan biri. İş konusunda karışmayacağım ne yapayım olmazsa iflaz eder memuriyete geri dönüş olduğunu bilmiyordum bunu duyduğuma sevindim içim biraz rahatladı.
Bir de şu var eniştesinin aylık düzenli para gelen kurumları var oldukça tanınmış yerler yeni işleri olmasa bile bunlar bizi geçindirir diye düşünüyorum ama işte yine risk gibi geliyor.

Son düzenleme:
Yok yok dert etme bence önünde bir değil ki bikaç seçenek var zaten hazır bir işe kurulacak olmadı üniversiteye geçebilir olmadı öğretmenliğe dönebilir bi olmadı özele dershaneye geçebilir o da olmadı zaten eğitimi iyi özel dersle bile idare edebilir işler düzene girene kadar zaten senin de garanti bir işin var korkma bişi olmaz =))

allahtan mesleği çok geçerli bi de düşünsene benim gibi senede 5 kadro açılan bi mesleği olsaydı ne olacaktı deşme yaramı =((

Senede 5 kadro mu hangi bölüm canım

Arkeoloğum canım hem de yüzlerce medeniyetin üzerinden geçtiği her karışında tarih yatan eserleri yurtdışına kaçırılıp parayla görmeye gittiğimiz anadoluda en geçerli meslek olması gereken yabancıların uğruna trilyonlar döktüğü 200 yıllık tarihleri olan devletlerin müzelerinde iç savaş mektupları segilenirken 10 bin yıllık eserleri depolarda çürüyen garip anadoluda işsiz bir arkeoloğum sevdiğim yapmak istediğim tutkun olduğum tek meslek tek iş ama maalesef 5 kadrosu olduğu gibi özel sektörde hiç bir iş imkanı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…