öğretmenlik yapmayı sevmiyor madem bırakın mutlu olacağı işi yapsın , avukatlık zor meslektir ama sonuçta kurulu bir işi devralacak...yani isim yapana kadar müvekkil bulamama durumu söz konusu olmayacak anladığım kadarı ile...üstelik hali hazırda sözleşmeli çalıştıkları şirketler de varsa geliri de düzenli olur ...eğer işler umduğu gibi gitmezse akademik kariyeri sayesinde iş bulması hiç de güç olmayacaktır.
Aslında dediğiniz gibi karışmak istemiyorum yarın bir gün mutsuz olup senin yüzünden oldu demesin. Bir yandan da ben memurum zaten düzenli bir gelirim var kendi evimizde oturuyoruz işleri ters gitse bile ona destek olurum bir şekilde geçiniriz diye düşünüyorum diğer taraftan aman hata yapmasın diye müdahala edeyim diyorum. Bir de 19 aylık bir kızım var ister istemez onunda geleceğini düşünüyorum.
Öğretmenlik gerçekten dışardn göründüğü gibi değil, çok zor bir meslek. Eşinize bırakın bence kararı.
Canım ya o kadar nefret ediyor ki bu meslekten ben de bir ara öğretmenliğe mi geçsem diye düşünüyordum bana sen deli misin it kopukla mı uğraşacaksın demişti. İyi bir okulda çalışmadığın süre yapamazsın demişti gerçekten de haklıymış okulda öğrenciler eşimden çekinir öğrencileriyle öyle bir denge kurmuş ki saygısızlığın s yok. Diğer taraftan kötü okullarda kötü eğitim şartları liseye gelmiş toplamadan çıkarmadan haberi olmayan gelecek kaygısı olmayan öğrencilerden bıkmış durumda. Geçirmek zorunda olduğu için soracağı soruları öğrencilerine cevaplarıyla dağıtıp verdiği halde sınavdan zayıf alan öğrenciye ne yapsın mutsuz olmak da haklı. Bu sene onu mutlu eden tek şey özel öğrencileri vardı onlarla çok keyifli ders yapıyordu ama okula gitmek bile istemiyor.
Başlığı görünce dranasın eşi iyice sapıttı bunalıma girdi diye düşümdüm direk ama içeriği okuyunca çok da mantıksız gelmedi bi hikaye vardır tam anlatacağım gibi olmasa da özetle şöyle
1 gün mutlu olmak istiyorsan alışverişe çık
1 ay mutlu olmak istiyorsan tatil yap
1 yıl mutlu olmak istiyorsan evlen
ömür boyu mutlu olmak istiyorsan sevdiğin işi yap diye
bunun acısını benden iyi kimse bilemez ahh bilemez sevdiğin işi yapamanın nasıl olduğunu üstüne bi de sevmediğin işi yapmanın...her sabah sürünerek gidiyorum okula reva mı bu ama çalışmak da zorundasın sistem kötü naparsın bu ülkede eğitim çöktü bi kere kimse mutlu olamaz ne öğrenci ne öğretmen ne veli o yüzden kocana en azından elinde bir mesleği olmazsa dönebileceği bi garantisi olduğu için bence de engel olma denesin en azından olmazsa zaten üniye de geçebilir ayrıca zaten istifa edenler de dönebiliyor memuriyete o yüzden sıkıntı etme bence mutlu olsun adam emin ol bu hayatınıza da yansır
Yok yok dert etme bence önünde bir değil ki bikaç seçenek var zaten hazır bir işe kurulacak olmadı üniversiteye geçebilir olmadı öğretmenliğe dönebilir bi olmadı özele dershaneye geçebilir o da olmadı zaten eğitimi iyi özel dersle bile idare edebilir işler düzene girene kadar zaten senin de garanti bir işin var korkma bişi olmaz =))
allahtan mesleği çok geçerli bi de düşünsene benim gibi senede 5 kadro açılan bi mesleği olsaydı ne olacaktı deşme yaramı =((
niye bu kadar korktunuz ki sonuçta avukatlık da bir meslektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?