Arkeoloğum canım hem de yüzlerce medeniyetin üzerinden geçtiği her karışında tarih yatan eserleri yurtdışına kaçırılıp parayla görmeye gittiğimiz anadoluda en geçerli meslek olması gereken yabancıların uğruna trilyonlar döktüğü 200 yıllık tarihleri olan devletlerin müzelerinde iç savaş mektupları segilenirken 10 bin yıllık eserleri depolarda çürüyen garip anadoluda işsiz bir arkeoloğum sevdiğim yapmak istediğim tutkun olduğum tek meslek tek iş ama maalesef 5 kadrosu olduğu gibi özel sektörde hiç bir iş imkanı yok
Aslında dediğiniz gibi karışmak istemiyorum yarın bir gün mutsuz olup senin yüzünden oldu demesin. Bir yandan da ben memurum zaten düzenli bir gelirim var kendi evimizde oturuyoruz işleri ters gitse bile ona destek olurum bir şekilde geçiniriz diye düşünüyorum diğer taraftan aman hata yapmasın diye müdahala edeyim diyorum. Bir de 19 aylık bir kızım var ister istemez onunda geleceğini düşünüyorum.
Bu yazdığın sebepten dolayı bir deneme şansı var aslında eşinin. Yani sen de çalıştığın için.
Neticede daha fazla para kazandıracak bir meslek avukatlık, senin yazdığına göre yorum yapıyorum tabi.
Çok para kazanan öğretmenler de var çünkü.
Ama işini severek yapmak da çok mühim.
Galiba kendisine bırakmalısın kararı.
Hayırlı olsun.
Dranascım merhaba,
eşin doktora yapsa bile üniversitede hoca olarak çalışma şansı yüzde yüz değil biliyorsun, kadrolar az, torpil gerekiyor vs...
o yüzden bırak istediğini yapsın, bence hiç karışma; çünkü parayı sokağa atacak bir iş yapmayacak her iki koşulda da en azından. ilerde çok sıkıntıya girdiğinde mesleği yüzünden, seni suçlamasın sonra sen beni bırakmadın diye...
bana tuhaf gelen şu eşiniz öğretmenlik yapmak istemiyor ama yüksek lisans yapıp mesleğine devam diyor .hukuk okudu diyorsunuz hobi niyetine okumamıştır heralde bu kadar zor bir bölümü. bir amaç uğruna okumuştur bitirince de tamamen bu işe kendini verip avukatlık yapması gerekir diye düşündüm heleki onu hazır bekleyen bi büro varken
Konunuzu okuyunca,bende yorum yapmak istedim..oncelikle bebeginizi allah bagislasin,korkularinizla haklisiniz.cocuklu bayanlar dogal olarak koruma ic gudusuyle riskleri sevmezler..ama kendi fikrimce esinizin belli bir riske girdigini dusunmuyorum.halde hazirda olan bi isi devralip,ayrica destekde gorucek..yalniz tek dusuncem,avukatlik meslegi cok agir ve yorucu gelirse ve daha fazla bunalirsa diye...ayrica maddi acidan sizi fazlaca tatmin edecegini umuyorum..sevgiler
Canım eşin öğretmenliği sevemediyse bırak yapmasın.
Öğretmenlik gerçekten zor ve sabır gerektiren bir meslek.
Ben 1,5 yıl yaptım ama dayanamadım.
Köreldiğimi hissettim ve sevmeden yapıyordum. En sonunda istifa ettim.
Bir insanın sevmediği mesleği yapması çok acı bir şey, bunu çok iyi bilirim.
Meslek için risk almaya değer bence.
Hukuk alanını severse ne ala sevemezse kendi alanına dönüş yapar.
Elinde böyle bir fırsat varken değerlendirmeli diye düşünüyorum.
valla avukatlıktan başka ne yapabilirim diye düşünen bir insan olarak şunu söyleyeyim avukatlık berbat bir meslek şu bakımdan evet çocuklarla uğraşmak, öğretmenlik zor biliyorum ama müvekkillerle uğraşmak binkat daha zor insanlar gerçekten memnun olmuyor istediğin kadar iyi ol davayı kazanırsan zaten haklı olduğu için Allah yardım ettiği için kazanmış oluyorsun kaybedersen işini iyi yapmadığın ya da davayı sattığın için ayrıca sana para verdiği için seni satın aldığını zanneden saygısız da çok
haa çok iyi anlaştığım çok saygılı adam gibi müvekkilim çoğunlukta ama şu saydığım profil bir tane de olsa senin gününü mahvediyor
benim bir arkadşımın eşi de öğretmenlikten nefret ediyordu ama biraz dişini sıktı doktorasını bitirdi şimdi üniversitede hocalık yapıyor ve çok mutlu eğer eşin doktorasına devam edecekse karışma bence de kurulu işleri devralsın doktorası bitince kararını versin biraz da avukatlığı sevip sevmediğini anlar iş malesef kurulu düzen bol müvekkil çok para ile bitmiyor adliyede kaleme girip de senin işini binbir nazla yapan ya da yapmamak için uğraşan insanlarla uğraştığında aldığın paraya lanet ediyorsun bazen o yüzden doktorası bitene kadar denesin bakalım sonra tekrar düşünüp karar verir
bu arada bir dönem öğretmenlik ile avukatlık birlikte yapılabiliyordu yani birini yapmak öbürüne engel değildi şu anki hali bilmiyorum ama eşin istifa etmek zorunda olmayabilir bir araştır bence