Eşim işten çıkarıldı

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Şaka gibi ama bunu yazdıktan birkaç saat sonra bende işten çıkarıldığımı öğrendim. İnsan kaynaklarından çağırdılar gittim, buraya kadarmış dediler. Hangisine üzüleyim??

Canım çok sıkkın. Dün akşamüstü müdürleri gelmiş ve sizin birimi kapatıyoruz demiş. 3 kişiler birimde. Koca şirketin bilgi işlem birimi. İnternetten satışları var, 3 şirketin bilgisayarla ilgili ihtiyaçları var, yazılımı var ıvır zıvır. Boş değildi yani işleri. Hatta şuan günübirlik İzmir'e yolladılar eşimi. Madem kapatıyorsunuz ihtiyacınız yok ne diye yolladınız İzmire??

Kapatacaklarmış büyük ihtimal dışarıdan başka firmalardan destek alacaklarmış bu işler için, böylece küçülmeye gideceklermiş. Alışılmış bir düzen vardı 3 yılı bitirdi eşim orada. Zaten daha 1.5 yıllık evliyiz. Yeni araba aldık kredinin ilk taksidini daha dün ödedim, bunun üzerine eşim böyle böyle oldu dedi. O iyi, bana moral verdi akşam ben ağladım.

Belki araba almamış olsak idare ederdik ama hem kira hem kredi ödeyeceğiz. Ben de daha 2 ay önce işe girdim. Eşimin çalıştığı yer Anadolu yakasında çok uç bir yere taşınınca mecbur evi taşıdık, ben 3 yıldır çalıştığım yerden ayrıldım çünkü Avrupa yakasındaydı iş yerim, gidip gelemezdim. 6 ay işsiz kaldım daha yeni işe girdim. Allahtan Anadolu yakasında köprüye yakın bir yere taşındık, ben iş yerinin olduğu semti beğenmemiştim, her yere çok uzak diye. Madem böyle olacaktı neden taşındık??

Eşim ben işsiz kalmam iş bulurum zaten tazminat alıcam, işsizlik maaşına da hemen başvururum, hallederiz, üzüldüm bende ama bir gün böyle olacağını biliyordum hayırlısı buymuş dedi. O öyle sakinken ben evham yapıp eşimi boğmakta istemiyorum.

Stresten dünden beri başım ağrıyor kolum uyuşuyor. Çok üzgünüm sadece çok üzgünüm.

Son düzenleme:
Eşim ben işsiz kalmam iş bulurum zaten tazminat alıcam, işsizlik maaşına da hemen başvururum,

tam bunları söyleyecektim. masrafları da kısarsanız bi süre bu şekilde idare edersiniz. eşiniz de iyi kötü bi iş bulur o zamana kadar. geçmiş olsun. admaın üstüne gitmeyin ah napcaz vah napcaz diye.

Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın, hallolmayacak şeyler değil inşallah en kısa zamanda iş bulur. Siz de öyle olsaydı böyle olsaydı diye senaryo yazmayın önünüze bakın derim. Elbet bir kapı açılacaktır. Kesin bilgi.

Geçmiş olsun, bu ara kimi duysam işten çıkartılıyor. Ülkece zor durumdayızÇok çok darlanırsanız arabayı satarsınız ama buna ihtiyaç kalmadan bir iş bulur eşiniz diye düşünüyorum.
Kış gelmeden bahar gelmezmiş, birbirinize destek olmalısınız.

Allah bir kapıyı kapar öteki açar inşallah.
Kendinizi üzmeyin bu kadar birşey değişmiyor.
Herşey olacağına varır.
Haklısınız borç bir yandan geçim bir yandan düşününce insan işin içinden çıkamıyor.
İnşallah tez vakitte eşiniz iş bulur.

geçmiş olsun. umarım en kısa sürede halledersiniz.
eminim adam sizden daha çok üzülüyodur içten içe. sonuçta işten çıkarılan o. siz de stresinizi mümkün olduğunca azaltıp ona destek olmaya çalışın.

kredi ve kirayı karşılayacak kadar maaşım olsaydı bu kadar üzülmezdim belki ama eşimin maaşı iyiydi. öyle yapmıştık planı o onları ödeyecek geri kalanı ben diye

evet dile getirince onu daha çok üzeceğim sanki öyle hissediyorum

Aynısı bir çok yakınımın basına geldi.
Üzme kendini de adamı da.
İşsizlik maası, tazminat.
Biraz da giderlerinizi kıssanız olmayacak şey değil.
Etrafımdakiler daha memnun oldukları işlere girdiler.
Belki sizin de daha da güzeli olacaktır.
Bi kapı kapanır diğeri açılır.
Allah büyük

en kötü senaryo o olur onuda düşündüm çok haklısınız teşekkürler

eşimde öyle söyledi, belki daha yüksek maaşlı bir yere girerim, daha kurumsal bir şirket olur vs

Allah yardım eder, çok fazla yaşayan var bu sıra bu halleri.
Üzülmeyin sağlık olsun gerisi hallolur. Dövünmek hem bir şeyi değiştirmeyecek hem de sizi iyice dibe çekecek.
Eminim iyi ki olmuş diyeceğiniz günler gelecektir. Genelde örnekler o şekilde.
Allah beterinden saklasın.

Sizin şer gördüğünüz de hayır olabilir bu yüzden üzülmeyin. Az ya da çok bi gelir giriyor eve aç değilsiniz açıkta değilsiniz. Her şey düzelir. Allah tez zamanda eşinize hayırlı bi iş kapısı açsın. Eşinize destek Olin.

Benimki de işten ayrıldı dün, ama yüklü bir tazminat aldı özelde çalışıyor sizinki de anladığım kadarıyla. Yeni iş bulacaktır, çevreleri arkadaşları referansları oluyor erkeklerin. Araba kredi kötü olmuş ama siz ağlamasaydınız daha iyiydi. Siz onu teselli etmelisiniz. Ayrıca istanbulda yaşadığınızı varsayıyorum. İstanbulda hem kira hem kredi yaşamak çok zor. Aldığı tazminatla arabayı kapatmanızı tavsiye ederim, çünkü biz de benzer durum yaşadık, tazminatla borç ödendi. Diğer türlü çok zorlanabilirsiniz. İnşallah yakın zamanda her şey yoluna girer.

ülkenin durumu malum.

daha da kötüye gidecek hatta. üzgünüm ama öyle.

iş güvenceniz olmadan özel sektörde çalışırken krediyle araba almazdım ben olsam.

kredi demek stres demek çünkü, düzenli sağlam geliri olan insanlar için bile stres sebebi oluyor.

Allah yardimcin olsun Allah tez zamanda bir hayirli is nasip etsin her serde bir hayir.her hayirda bir ser var hepimiz belirli borclar altindayiz kimin ne olcagi belli degil biraz aile yardimi alin yiyecek icecekten kisin ben dogalgazimi bile yakmazdim 1 yil yesillik almadim kahvaltilik yada baska sey esimin ve benim ailemin yardimiyla birazda kendimiz kisarak biyere gelmeye calisiyoruz herseyin basi dua

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…