Eşim, k.Pederim ve organ nakli

Şimdi sizi topa tutacaklar.
"eşime böbrek verme konusunda karışmam" demenize rağmen....

Karışmayın tabii doğru ama sizle de konuşarak karar verseydi, istişare yapsaydı güzel olurdu elbette, ciddi bir iş sonuçta.
Evliliğinizde sorunlar varmış belki bundan dolayı söylemedi.. Belki kafası çok doluydu.

Belki çocuk meselesini unuttu, babasının hayatı söz konusu olduğundan bu olayın heyecanı ile düşünemedi..
Kırılmakta haklısınız ama makul olun.
Konuşarak halledebilirsiniz.
Sakın yanlış anlamasına fırsat vermeyin, bir de eşiniz çıkışmasın "karışamazsın" diye..

Kararını paylaşsın kafi..

Değil aslında. Ben hastalık ve tahlil süreçlerini biliyordum ama tekrar nakil gerekecegini hiç düşünmemistim. Babamın yanına antalyaya ben gideyim dedim bu iş ortaya çıkınca. Bakalım hayirlisi

valla eşiniz kopukluktan dolayı fikir alma gereği duymamış
şu an bence sakın birşey demeyin
bekleyin

eğer barışacağınızı vs düşünüyorsanız
"sigara harıc nelere dıkkat etmen gerekıyor vs seklınde konusun
cok sonraaa dıle getırırsınız tatlı tatlı
ama destek oldugunuz ıcın sıze cemkıremez

ama tamamne kopacagınızı dusunuyorsanız hıcbır yorumda bulunmayın
yapacagınız seylerı Allah rızası seklınde dusunun

diyelim ki,eşi rıza göstermedi.ve tek uyan da onun böbreği,bu durumda,vermeyecek mi?

Söylediğiniz çok doğru başladılar bile :)
Benim asıl derdim bu zaten eşime de yanlış bir şey söylemek istemiyorum zaten cok zorlu bir sürece giriyor. Tüm sular duruluna kadar konuşmamak en iyisi belki de.

Konu sahibi ısrarla " benden habersiz veremez" gibi bir derdim yok demesine rağmen tam da o noktadan yüklenenler olmuş -
Ben konu sahibini haklı buldum bir empati yaptığım Zaman benim babam için olsa ve ben verecek olsam bunu bilmek eşimin hakkıdır değil mi? Çünkü Allah korusun o masada kalmak da var Allah korusun daha fena riskler de mevcut ( rabnim hiç birini göstermesin) kısacası konu sahibi tamamen haklı ben de olsam "bana söylensin" isterdim bakın altını çiziyorum 0izin alınsın "değil "söylensin "isterdim

diyelim ki,eşi rıza göstermedi.ve tek uyan da onun böbreği,bu durumda,vermeyecek mi?

Yahu rızasını almak diyorum ve belirtiyorum orada zaten kadın hayır dese ve de adam kararlıysa gönlünü almak zorunda, bakın bu zorunluluktur.

Böbrek ameliyatından bahsediyoruz, her ameliyatın masada kalma riski vardır. Bu riske girerken nasıl eşinden rıza almaz ya da en azından ona anlatmaz? Size mi sorcaktı ne demek? İyi o zaman yarın eşiniz annesine babasına böbrek vermeye karar versin size de ameliyattan 10 dakika önce arasın. Bunu kabul ediyorsanız başkasına da ona göre akıl verin bence...

- Karıcım babamın yaşaması için böbreğimi verebilir miyim ? lütfen nolurrrrr .

saçmalık ...

Baska kardes yok mu ? Kocaniz bu karari birden vermemistir elbette uyumluluk testi falan yapilmistir yada yapilacaktir, oyle cocugu olunca ben veririm demekle olmuyor yani. Adam babasina cok bagliysa olum korkusuyla kendini sizi ve cocugunu aklina bile getirmemis olabilir. Evet yaptigi yanlis ama su durumda ne deseniz yanlis anlasilirsin koyun can derdinde kasap et derdinde gibi bir cevap alacaginiza eminim.
Yanliz bu kp daha onceden nakil olmus ve neden yeniden bobrege ihtiyaci var bunu bir arastirmak lazim, adam mi yasam kalitesine dikkat etmedi, tedavisimi sonradan yanlis yapildi ? Kocaniz bu genc yasta bobregini verdigiyle kalmasin, sonra babasi tedavisine veya hayat kalitesine dikkat etmeyip bu organida bosa gitmesin ? Kocanizin babasinda bu rahatsizlik varsa sunada bakmak gerekiyor, bu genetik mi ? Kocaniz tek bobrekli kalinca 10 seneye onda da cikmayacagi ne malum ?
Bence hemen duygusalligi birakip kavgayi bir kenara birakip esiniz nakil olmadan bunlari ogrenin adamin bir bobregi bosa gitmesin.

benim kayınpederim,kayınvalidem vefat etti.eşim bu durumda kalsaydı,inanın bana sormak aklına en son gelecek şey olurdu.keza benim de öyle.bakın tabi ik paylaşacak.ama bu aralarındaki diyaloğa bağlı,eşinin karşı çıkacağını,düşünmüş olabilir.benim babam 88 yaşında,bugün lazım olsa,düşünemem hemen veririm.eşimi de ben verdim ya da veriyorum diye,konudan haberdar ederim.

Aranız sorunlu diye paylaşmamış olabilir belki sizin umursamayacağınızı bile düşünmüş olabilir eşinizin şuan ki ruh hali de emin olun çok sağlıklı değildir. Hem evliliği ile hemde babasıyla ilgilenmek zorunda bunun dışında işi gücü de var Ada'mın bence neden bana sormadım gibi ve ya benzer bir soru en yumuşak haliyle bile sorulmamalı bu dönemde aksine ne yaşamış olursanız olun destek olmalısınız. Mesela eşinize beslenmen için dikkat etmemiz gereken şeyler var mı ona göre yapayım yemeklerimizi diye sorabilirsiniz bu süreçte ek olarak yapmamız yada yapmamamız gereken şeyler nelerdir diye sorun. Çünkü en kötü dönemde bile olsa evlilikte eşe destek olmak gerek hem bu eşinize iyi gelecektir Hemde evliliğinize

bence söylemek farklı şey fikir almak farklı şey. konu sahibi benim fikrimi almalıydı diyor. bence bu fikir alınabilecek bir konu değil. sadece karar verdiği zaman böyle böyle oldu bunu yapıcam diye söyleyebilirdi. tek hata bu bence.

Kusura bakmayin da babamin hayati soz konusuyken cocuk yapcam diye oturup dusunmezdim.
Cocugu da zamani gelince yaparsiniz.
Once elinizde olanin hayatini dusunmeniz lazim.
Bencillik ediyorsunuz

ilk başta kendinizi yanlış ifade ettiniz. bu tepkiler gayet normal

Adamın canı yanmış, ani karar almış falan diyor hala insanlar. Adamın babası böbrek hastası ve muhtemelen diyalize giriyor zaten. 15 yıl diyor konu sahibi okudunuz mu bunu? Pat diye çıkan bir durum değil farkında olarak yorum yapsanız. Süre gelen bir durum yani.

Ayrıca böbrek verildi diyelim 3-4 yıl sonra hele ki hastanın yaşı ileriyse o böbrek de iflas eder, böbrek veren hasta tek böbrekle yaşar ama ileride ki olası bir sıkıntıda da babasından daha büyük sorunlar yaşar. Çocuğu yok demiş, eşininde yarın öbür gün böbreğinde sıkıntı olursa ne olacak? Çocuk yapma süreci de sıkıntıya düşebilir. Bunlar hep risk.

Genelde yaşlı hastalara böbrek nakli önerilmez bile haa kadavradan gelir amenna ama her zaman sağlıklı böbrek veren birey riske girer ve bu yüzden de eşinin çocuklarının fikri önemlidir. Öyle haa diyince olmuyor bu işler...

Benim başıma gelse eşim bana söylerdi ama vereyim mi vermeyeyim mi diye danışmszdı. Haklı da sonuçta anne babası. Size söylese de birşey fark etmezdi zaten. Verecek olan yine verir. Boşuna dertlenmeyin ağzınızın tadını da bozmayın

Baba oğul konuyu kendi aralarında konuşmadan başka biri ile paylaşmak istememiş belli ki. Alınganlık yapmanız yersiz olmuş. Karar aşamasından hemen sonra sizinle paylaşmış zaten. Nakilden önce gelip ben böbreğimi verdim dememiş sonuçta.

Bakın bu durumda olduğunuzda doktorlar size riskleri sıralayınca öyle hemen veririrm denmiyor. Siz böbrek vermeyi öyle bir günde gittim verdim sanıyorsunuz sanırım. En büyük riski tek böbrekle kaldınız ya, ona da birşey olursa yedek böbreğiniz yok ve böbrek yetmezliğinde çocuk sahibi olamama riskiniz çok yüksek. Diğer yandan yaşlı birisine böbrek verdiğinizde zaten o böbreğin ona uyum sağlaması bile mucize. Sağladı diyelim 3-4 yıl sonra tekrar etme durumu çok yüksek. O zaman siz de gereksiz riske girmiş oluyorsunuz. Eşinizin, çocuklarınızın da bu durumda size karışma hakkı vardır. Risksiz birşey olsa zaten kimse burnunu sokmaz emin olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…