- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Babama yada anneme böbrek vermem gerekirse ben de kimseye danışmam danışmak zorunda değil.Hanımlar Merhaba,
Oncelikle çok musait olmadığım cvp yazmakta geçebilirim .
Konuya tecrübe sahibi arkadaşlar varsa onlarin yorum yapmasını ayrıca istiyorum.
K.pederim böbrek nakil hastası. Yaklaşık 15 yıl önce nakil olmuş. Şu an değerleri yüksek ve yeniden nakil olmasi gündemde.
Biz eşimle bir süredir bazı sorunlar yaşıyoruz son 1 ayda ayyuka çıktı ve aile terapisine gidiyoruz.
Son 3 4 gündür ben şehir dışında olduğum içinde uzun uzadıya gorusmemistik.
K.peserim konusunda da hastalığı hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim. Sadece değerlerinin yüksek olduğunu ilaç tedavisi yürütüldüğünü biliyorum.
Konuya gelecek olursak bu sabah eşim ise giderken bana sigarayı bıraktığını söyledi. Sebebi de nakil olması halindeki duruma hazırlık için dedi. Eşimin yaşı 35. E bu durum ne zaman ortaya çıktı dedim zaten babamla konuşuyorduk dedi.
Yanlış anlaşılma istemem. Böyle bir durumda babasına böbreğini verip vermemesine ben karışamam. Vebal altına da girmem. Fakat bir süredir gündemde olup konusulanbir konu için eşimin bana danışması yada fikrimi alması gerekmez miydi?
Zaten evlilikle ilgili çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hassasiyetim fazla olduğundan mi abartiyorum bilemiyorum. Ama kırgınim.
Dedigim gibi böbreğini verip vermemesi noktasinda yorum yapamam. Fakat bu benimle paylaşılması gereken bir konu değil mi sizce.
Bu arada yaşadığımız sorunlardan dolayi bebek olayını ve bu tedavi için yapılması gereken Varikosel ameliyatını ertelenmişti eşim. Her iki olay da aynı döneme raatliyor. Nakil olmasi halinde yeni bir ameliyat riskli olur mu olmaz mı vb gibi konuları da doktorla konuşmamış. Böyle bir karar alırken bunları da hesaba Katmasi gerekmez miyi? Sonuçta babanın hayatı hesap edilirken kendi hayatına da bakması lazım değil mi?
Sizce eşime nasıl yaklaşmalıyim?
Baska kardes yok mu ? Kocaniz bu karari birden vermemistir elbette uyumluluk testi falan yapilmistir yada yapilacaktir, oyle cocugu olunca ben veririm demekle olmuyor yani. Adam babasina cok bagliysa olum korkusuyla kendini sizi ve cocugunu aklina bile getirmemis olabilir. Evet yaptigi yanlis ama su durumda ne deseniz yanlis anlasilirsin koyun can derdinde kasap et derdinde gibi bir cevap alacaginiza eminim.
Yanliz bu kp daha onceden nakil olmus ve neden yeniden bobrege ihtiyaci var bunu bir arastirmak lazim, adam mi yasam kalitesine dikkat etmedi, tedavisimi sonradan yanlis yapildi ? Kocaniz bu genc yasta bobregini verdigiyle kalmasin, sonra babasi tedavisine veya hayat kalitesine dikkat etmeyip bu organida bosa gitmesin ? Kocanizin babasinda bu rahatsizlik varsa sunada bakmak gerekiyor, bu genetik mi ? Kocaniz tek bobrekli kalinca 10 seneye onda da cikmayacagi ne malum ?
Bence hemen duygusalligi birakip kavgayi bir kenara birakip esiniz nakil olmadan bunlari ogrenin adamin bir bobregi bosa gitmesin.
Size nakil ile ilgili bi olay anlatayım. Akrabamın başına geldi.
Babamın kuzeninin kızı. Böbrekleri iflas etmiş. Yaklaşık 30 yaşlarında....
Annesininki uymadı, babasının ki de.....
Aile perişan. Kız öldü ölecek. Bir de yavrusu var.....
Neyse sadece abisinin ki uydu. Abisi ben veririm dedi. Vermek isteyen de genç biri. Neyse eşi ortalığı ayağa kaldırdı. Veremezsin de veremezsin diyeeee.... adamın kızkardeşi can pazarında. Hayata göz yumması an meselesi. Yengenin umrunda mı. İnletti her yeri.
Neyse bu abinin babası ona bi ev vermişti. Evi vardı. Neyse abi kız kardeşine böbreğini verdi ve uydu da. Yaklaşık 3 yıldır abisinin canıyla yaşıyor.
Peki sonra ne mi oldu. İşin ironisi burda. Bu yenge hanıma kp'i bi ev daha verince sustu. Hatta yüxünde gülücükler oluştu. Verdi kiraya. Şimdi yiyor parayı.
Kocamın böbbbbreeeeeği kimse alamaz diyen yenge hanım evi alınca kapattı çenesini. Neymiş efendim olay böbrek değil böbrek parasıymış.
Bu yazdıklarım konuyla alakalı değil ama biz de böyle birşey yaşamıştık.
Endiselerinizi kocanizla ve kocanizin ve doktorunuzla paylasin, genc olan kardesi neden sorumluluk disi oluyor onu anlamadim ???Aaa salak sen de yorumları yerine buna ihtiyacım var evet. Teşekkürler.
K.Peder. aynı zamanda şeker ve tansiyon hastası kendisine dikkat eden de biridir ama türlü hastalık ve türlü ilaçlar sanırım bu duruma neden oldu.
Benim endişem de bu k. Pedwrim 45 yaşında bu hastalığa yakalanmış. Eşimin riski ne.
Eşimin 2 kardesi var. Abisi babayla görüşmuyor. Kardeşi daha genç.
Endişelerim bunlar dediğiniz gibi
Koca konu başlığındaki en aklı başında yorum , sizi tebrik ediyorum , belli ki yazan kişiler böbrek yetmezliği böbrek nakli konularından bihaber iş böbrek verince her iki taraf için de olay bitti sanan kişiler.Ben konu sahibini haklı buluyorum mesele babaya böbrek verip vermemek değil ama böyle riskli durumlarda eşinle paylaşmak önemlidir.Adamın canı yanmış, ani karar almış falan diyor hala insanlar. Adamın babası böbrek hastası ve muhtemelen diyalize giriyor zaten. 15 yıl diyor konu sahibi okudunuz mu bunu? Pat diye çıkan bir durum değil farkında olarak yorum yapsanız. Süre gelen bir durum yani.
Ayrıca böbrek verildi diyelim 3-4 yıl sonra hele ki hastanın yaşı ileriyse o böbrek de iflas eder, böbrek veren hasta tek böbrekle yaşar ama ileride ki olası bir sıkıntıda da babasından daha büyük sorunlar yaşar. Çocuğu yok demiş, eşininde yarın öbür gün böbreğinde sıkıntı olursa ne olacak? Çocuk yapma süreci de sıkıntıya düşebilir. Bunlar hep risk.
Genelde yaşlı hastalara böbrek nakli önerilmez bile haa kadavradan gelir amenna ama her zaman sağlıklı böbrek veren birey riske girer ve bu yüzden de eşinin çocuklarının fikri önemlidir. Öyle haa diyince olmuyor bu işler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?