- Konu Sahibi kesenmakas
-
Hanımlar Merhaba,
Oncelikle çok musait olmadığım cvp yazmakta geçebilirim .
Konuya tecrübe sahibi arkadaşlar varsa onlarin yorum yapmasını ayrıca istiyorum.
K.pederim böbrek nakil hastası. Yaklaşık 15 yıl önce nakil olmuş. Şu an değerleri yüksek ve yeniden nakil olmasi gündemde.
Biz eşimle bir süredir bazı sorunlar yaşıyoruz son 1 ayda ayyuka çıktı ve aile terapisine gidiyoruz.
Son 3 4 gündür ben şehir dışında olduğum içinde uzun uzadıya gorusmemistik.
K.peserim konusunda da hastalığı hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim. Sadece değerlerinin yüksek olduğunu ilaç tedavisi yürütüldüğünü biliyorum.
Konuya gelecek olursak bu sabah eşim ise giderken bana sigarayı bıraktığını söyledi. Sebebi de nakil olması halindeki duruma hazırlık için dedi. Eşimin yaşı 35. E bu durum ne zaman ortaya çıktı dedim zaten babamla konuşuyorduk dedi.
Yanlış anlaşılma istemem. Böyle bir durumda babasına böbreğini verip vermemesine ben karışamam. Vebal altına da girmem. Fakat bir süredir gündemde olup konusulanbir konu için eşimin bana danışması yada fikrimi alması gerekmez miydi?
Zaten evlilikle ilgili çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hassasiyetim fazla olduğundan mi abartiyorum bilemiyorum. Ama kırgınim.
Dedigim gibi böbreğini verip vermemesi noktasinda yorum yapamam. Fakat bu benimle paylaşılması gereken bir konu değil mi sizce.
Bu arada yaşadığımız sorunlardan dolayi bebek olayını ve bu tedavi için yapılması gereken Varikosel ameliyatını ertelenmişti eşim. Her iki olay da aynı döneme raatliyor. Nakil olmasi halinde yeni bir ameliyat riskli olur mu olmaz mı vb gibi konuları da doktorla konuşmamış. Böyle bir karar alırken bunları da hesaba Katmasi gerekmez miyi? Sonuçta babanın hayatı hesap edilirken kendi hayatına da bakması lazım değil mi?
Sizce eşime nasıl yaklaşmalıyim?
Endiselerinizi kocanizla ve kocanizin ve doktorunuzla paylasin, genc olan kardesi neden sorumluluk disi oluyor onu anlamadim ???
Turlu turlu hastalik olunca bol bol hergun ilac almak zorunda kaliyordur elbetteki, yanliz bu dediginiz seyler genetik olarak gecebilen seyler, kocaniz uyumluluk kesinlesmis bile olsa bunlari bir dusunmek doktorlar konusmak lazim. Kp bir defa donor buldugu icin birdaha nakile yazilamiyor mu ? Yoksa aciliyetten mi bekleyemiyor ?
Cidden zormus durumunuz Allah kolaylik versin.
Organ nakli ameliyatında kişi eğer evli ise eşinin imzası ve izni olmadan o ameliyata giremiyor. Dolayısıyla evet yasal olarak da etik olarak eşinin sana danışması ve bilgi vermesi gerekiyor. Çünkü organ nakli sonrası bir sure calisamayacak. Her şey yolunda giderse iş hayatına birkaç ay içinde dönebilir lakin bir aksilik olursa ki böyle bir risk var. Size karşı sorumluluklarını yerine getiremeyen bir hasta olacak Eşiniz.
Tabi ki haklisiniz. Atip tutan arkadaşlar bu sureci hiç yaşamamışlar belli ki. Allah yasatmasin. Bos bos konuşmak o kadar kolay ki insanlara. Bittabi anne ve baba cok önemlidir. Tabi ki vicdaninizin rahat olması için engel olmamalisiniz. Ama böyle bir konuda evli bir adam kafasına göre hareket edemez kusura bakmasın. Sizin imzaniz gerekli bunu ona hatırlatin ki sorumlulukları olduğunu, yasalarin bile sizi gozettigini idrak etsin.
Buradaki en sağlıklı yorumlar arasında yorumunuz. Teşekkür ederim.
Eşim ve babası bir üretim isinde çalışıyorlar. Biri usta biri çırak. Sabah eşim diyordu ki ben 1 hafta sonra çalışırım ne olacak. Demek oyle değilmiş. Ikisinden biri olmazsa o isletme dibi görür. Ben bu açıdan hiç bakmamistim. Bu daha da kötü bir durum.
Rabbim Selamet versin hepimize. Teşekkür ederim.
Yazilani duzgun okuyup anlasaniz keskebabasına böbreğini vermek için sizden izin mi almasını bekliyorsunuz ?
boşuna alınganlık yapıyorsunuz bence bu konuyu çok dillendirmeyin yanlış anlaşılırsınız.
Tek böbrekle yaşayabilir ama yaşı genç tek böbrek bir süre sonra vücudun tek başına yükünü taşıyamayıp iflas edebilir, o zaman eşi de diyaliz hastası olacak ki zorluğunu bilen bilir.Yaşı çok genç birinden böyle bir naklin yaşı ileri birine yapılnası ciddi riskler içerir ve eşiyle paylaşması gerekir böyle bir konuyu. Babasına vermek tabiki kişinin kararıdır ama bu o kadar basit bir konu değil , dışardan yazması kolay sadece.Tek böbrekler eşiniz yaşayabilir
Şu kısma takıldım nakil için eşiniz tahliller yapılmış mı
Ben bu kadar takılmazdım olaya sonuçta söylemiş seni çok iyi anlıyorum bir zamanlar bender aşırı hassastim
Doktor musunuz hemşire mi, yıllarca tek böbrek yaşayan insanlar var, bende tek böbreğim hemde 24 Yaşından beri, lütfen böyle yorumlar yapmayın böbrek yetmezliğinden kaybedilen çok hasta var..Tek böbrekle yaşayabilir ama yaşı genç tek böbrek bir süre sonra vücudun tek başına yükünü taşıyamayıp iflas edebilir, o zaman eşi de diyaliz hastası olacak ki zorluğunu bilen bilir.Yaşı çok genç birinden böyle bir naklin yaşı ileri birine yapılnası ciddi riskler içerir ve eşiyle paylaşması gerekir böyle bir konuyu. Babasına vermek tabiki kişinin kararıdır ama bu o kadar basit bir konu değil , dışardan yazması kolay sadece.
Tek böbrekle yaşayabilir ama yaşı genç tek böbrek bir süre sonra vücudun tek başına yükünü taşıyamayıp iflas edebilir, o zaman eşi de diyaliz hastası olacak ki zorluğunu bilen bilir.Yaşı çok genç birinden böyle bir naklin yaşı ileri birine yapılnası ciddi riskler içerir ve eşiyle paylaşması gerekir böyle bir konuyu. Babasına vermek tabiki kişinin kararıdır ama bu o kadar basit bir konu değil , dışardan yazması kolay sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?