Eşim, k.Pederim ve organ nakli

Benim bobregimde zararsiz bi kist var.zamaninda evham yapip cok detayli arastirmistim bu bobrek hastaliklarini

Bazilari genetik oluyo malesef.

ha bir de yengem bobrek nakli oldu kardesinden.ama bobrek yaramadi vefat etti

Kardesi ise su an calisamiyo diye biliyorum.

Bobrek nakli olunca illa tutacak garantisi yok.

Ve bir organ veriyosunuz kolay degil.ileride tek bobregine de bisey olsa mazallah

He bir de oglu diye doku uyacak diye bi sart yok.

Cok ciddi bi mesele.once esiniz bi kontrolden gecmeli

Hem burada hem aile icinde yanlis anlasilacaksiniz.

Alinan karar kendi vücut bütünlüğü ile ilgili bir sey diyemezsiniz ki..

Sancili bir iliskide bunu soyleyerek bir kavga sebebi daha yaratmak istemedi belkide.

Aklindan geceni sizinle paylasmaliydi elbette. Ama bu onun tercihi.

Bence sessiz kalin. En doğrusu bu.

Sevgili arkadaşım bukadar detay bilmiyorum. K.pwderim uzun süredir bazı değerlerin yüksek olduğunu söylüyor ve kontrolleri yaptırıp ilaç alıyordu. Sanırım düzeleceğine inandığı içim benim olduğum zamanlarda olay nakil mevzusuna gelmedi hiç. K.pederim dün antalyaya gitti hastaneye. Orada yatırmislar. Eşim de sabah bana kapıdan cikmadan 5 dk önce bu konudan bahsetti. Bilmiyorum ki DİYALİZ secenek mi, durum acil mi, nakil sırasına giriyor mu?
Eşimin kardeşleri konusunda bir şey diyemem ama eşim kan grubundan dolayi uygun olduğunu ve testler yapılacağını söyledi. Zaten çok konuşacak vaktimiz olmadı.

Organ nakli ameliyatında kişi eğer evli ise eşinin imzası ve izni olmadan o ameliyata giremiyor. Dolayısıyla evet yasal olarak da etik olarak eşinin sana danışması ve bilgi vermesi gerekiyor. Çünkü organ nakli sonrası bir sure calisamayacak. Her şey yolunda giderse iş hayatına birkaç ay içinde dönebilir lakin bir aksilik olursa ki böyle bir risk var. Size karşı sorumluluklarını yerine getiremeyen bir hasta olacak Eşiniz.

Tabi ki haklisiniz. Atip tutan arkadaşlar bu sureci hiç yaşamamışlar belli ki. Allah yasatmasin. Bos bos konuşmak o kadar kolay ki insanlara. Bittabi anne ve baba cok önemlidir. Tabi ki vicdaninizin rahat olması için engel olmamalisiniz. Ama böyle bir konuda evli bir adam kafasına göre hareket edemez kusura bakmasın. Sizin imzaniz gerekli bunu ona hatırlatin ki sorumlulukları olduğunu, yasalarin bile sizi gozettigini idrak etsin.

Buradaki en sağlıklı yorumlar arasında yorumunuz. Teşekkür ederim.
Eşim ve babası bir üretim isinde çalışıyorlar. Biri usta biri çırak. Sabah eşim diyordu ki ben 1 hafta sonra çalışırım ne olacak. Demek oyle değilmiş. Ikisinden biri olmazsa o isletme dibi görür. Ben bu açıdan hiç bakmamistim. Bu daha da kötü bir durum.
Rabbim Selamet versin hepimize. Teşekkür ederim.

İyi de adam nakil durumu söz konusu olursa diye sigarayı bıraktım demiş.
Gelip de 2 gün sonra ameliyata giriyoruz dememiş.
Gayet haber vermiş ışte babası ile konuştuğu şeyi günü gününe size iletmek zorunda mı?
Diğer çocuk olayı ise hiç şu anda konuşulacak bir mevzu değil.

Bir hafta sonra çalışır miymis :) esin belli ki doktorla konuşmamış ve bu konularda zerre kadar bilgisi yok. Bir hafta sonra ancak hastaneden taburcu olabilir ki her şey yolunda giderse. En az 45 gün raporlu olacak bunu ona ozenle belirtin. Olur da babası bu ameliyatı kaldiramaz yahut organi reddederse esin ameliyatın zorlugunun yanısıra "boşuna ameliyat oldum " dusuncesiyle birlikte depresyona girecek. Donorlerin %60'inda görülüyor bu durum.

Yukarıda bahsettiğim depresyon risklerin belki de en tehlikesiz olanı. Ameliyat sonrası yeterince sancılı ve zor bir süreç. Muhtemelen 1 hafta boyunca ona siz bakacaksınız. Sonrasında da hemen ayağa kalkamayacak. Yine siz bakacaksınız. Şimdi buradaki insanlar "babasına verirken sana mı sorcak yeaaa" diyorlar ya bütün cinlerim firliyor tepeme.

Yine diyorum Allah yasatmasin ama bilmeden etmeden atıp tutmayın.

burda olay bence izin alması degilde hic bahsetmemis olması bende bozulurdum bahsetmedigi boyle bir dusuncesini paylasmadıgı icin tabiki hayır verme demek eside olsa insanın hakkı degil ama esininde bilgisi olması lazım

Aynı durum başıma gelse kocama söyleme gereksinimi duymam tam tersi onun sormasini ilgilenmesini isterim ayrıca zaten sıkıntılı iseniz bahsetmek istememis olabilir

Ya esiniz soylemis aslinda size siz goremiyorsunuz. Sigarayi biraktim olasi bir durumda bobrek verebilmek icin dmis. Yani daha ortada oyle birsey yok. Bobregim uyup uymayacagi bile belli degil ama siz yarin bobregini verecekmis gibi dusunuyorsunuz. Bence sigarayi biraktigini soyleyerek konuyu acip sizi haberdar etmis

Tek böbrekler eşiniz yaşayabilir
Şu kısma takıldım nakil için eşiniz tahliller yapılmış mı
Ben bu kadar takılmazdım olaya sonuçta söylemiş seni çok iyi anlıyorum bir zamanlar bender aşırı hassastim

Tek böbrekle yaşayabilir ama yaşı genç tek böbrek bir süre sonra vücudun tek başına yükünü taşıyamayıp iflas edebilir, o zaman eşi de diyaliz hastası olacak ki zorluğunu bilen bilir.Yaşı çok genç birinden böyle bir naklin yaşı ileri birine yapılnası ciddi riskler içerir ve eşiyle paylaşması gerekir böyle bir konuyu. Babasına vermek tabiki kişinin kararıdır ama bu o kadar basit bir konu değil , dışardan yazması kolay sadece.

annemdir babamdır diye herkes başına buyruk davranacak karısına kocasına dış kapının mandalı muamelesi yapacaksa niye evleniyorlar anlamıyorum.. ameliyat sonrasında nekahat durumunu, yaşanan aksilikleri anasının evinde halletsin o zaman.. karısına yük olmasın..

Ben 24 yaşında bekarken verdim, çok hassas bir dönem bütün duygular bir arada yaşanıyor o yüzden hiç tepki göstermeyin eşinize sadece yanında olun belki evliliğinizin kenetlenmesine sebep olur böyle bir ameliyat..

Doktor musunuz hemşire mi, yıllarca tek böbrek yaşayan insanlar var, bende tek böbreğim hemde 24 Yaşından beri, lütfen böyle yorumlar yapmayın böbrek yetmezliğinden kaybedilen çok hasta var..

Bence de ilk anda söylese iyi olurdu ama zaten aranızda sıkıntı varmış belki bebekle ilgili ameliyat sıkıntıya girecek diye aranızda sorun olsun istememiştir.
Kendi adıma bebek için ameliyat mı babamın hayatı mı deseniz önceliği babama veririm. Asla düşünmem.

Herkes bir anda ne Ateş püskürtmüş böyle? Kadınlar olarak dayanışma içinde olmalıyız. Konu sahibi zaten yazmış herşeyi. Sadece Fikir istemiş bizden.

Aranız kötü diye eşiniz size konudan bahsetmemiş olabilir, öncelikle aranızdaki sorunları halletmelisiniz çünkü çocuk sahibi olmak istiyorsanız buna hem bedenen, hem de ruhen hazır olmanız gerekiyor.

Eşinizle aranız düzelince de bu konuda fikrinizi söyleyebilirsiniz, bu böbreğini vermek için sizden izin alması hususu degil. Eşler konuşur böyle bir konuyu, fikir almalılar birbirlerinden.

Bence bunu kimse bilemez kimin ne zaman öleceği belli değil hasta yakiniysaniz eğer olay daha farklı bence ben bunda hayir görüyorum eşine ufaktan citlatmis eşinin tepki vereceğini biliyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…