Eşim kendine değer vermiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Siz esinizin kendisine degil, size deger vermemesine bozuksunuz.
Esinizin kardesine yaptıkları gozunuze batiyor, bu konuda haksizsiniz.
Ama eviniz ve maddi meselelerdeki kararlarda sizden once baskalarinin soz hakki olmasi dogru degil.
Hediye maddi mesele degil.
Altınların değerlendirilmesi, ev alma karariniz vs kardesine danisabilir, ama sizden cok soz sahibi olmamali.

E cunku digeri kardesine hediye degil dogum hediyesi ve kardesi yeni baba olmus, abisi de kullanmak istemis.
Sizin beklentiniz de gercekci degil, hem dogum hem babalar gunu hediyesinin toolami kadar kardesinize dogum.gunu hediyesi mi alacaktiniz?
Hediye konusunda haksiz buldum ben sizi.
Ama esinizin sizden once sizinle ilgili meseleleri baskalari ile konusmasi can sıkıcı.
Bu da esinizin size deger vermemesi, kendine degil.
Sizin esim kendine deger vermiyor, kendisine degil, kardesine aliyor diye anlattiginiz konu ile hic alakasi yok
Konunun basina esinizin fedakarligiydi mesele,
Su anda sizin kardesleri esit tutmaya calismaniz ve kardesi kiskanmaniz, ve esinizin onlara oncelik vermesi

Kendisine de değer vermiyor kendisine değer verse kendisine alır. Her zaman kendi ihtiyaçlarını karşılamak yerinde onların ihtiyaçlarını düşünüyor. Kendi ihtiyscı olduğu halde kendine almasa olur ama onlara mutlaka almalı, halbuki kardeşi ondan fazla maaş alıyor, annesinin babasının durumu bizden daha da iyi. Herkes farkında onun bu durumunun, yani kendine başkalarına değer verdiği kadar değer vermediğinin farkındalar. Kendisine vermediği gibi bana da başkalarına verdiği değeri vermiyor, ona sorsanız beni el üstünde tutuyor ama öyle değil. Kardeşine danışır, ben de kardeşlerime danışırım ama onlarım dediği her fikri de benimsemem, ama o kardeşinin her fikrini benimsiyor hem de laf ettirmiyor daha da bana kızıyor onların görüşünü benimsemediğim farklı düşündüğüm için, aradan bir süre geçtijten sonra hep benim dediğime geliyor, benim önceden söylediklerimi sonradan kendi fikriymiş gibi bana söylüyor. Araba alacağız kardeşiyle yakın olsaydık ortak alırlarmış, kardeşi de ortak araba almayı düşünüyordum diyo filan, düğünden kalan takılarımızın bir kısmı duruyor, kardeşi illada şurdan ev alın veya ortak alalım, birlikte arsa alalım diye ısrar ediyor, tepkimi koyduğum için eşime artık eskisi gibi kardeşine he diyememeye başladı.

Kardeşim doğum yapacağı için ona da eşit miktarda hediye almam gerekir. Beni bu konuda limit olarak kısıtlaması yanlış, kendi kardeşine yaparken aynısımı ben kendi kardeşime yapamıyorum ama benim kardeşim kardeş değil mi??? O kendi tarafına istediğini yapabilir, istsdiğini alabilir ama ben alamaz mıyım???

Doğum günü hediyesi değil kardeşim doğum yapacak...

İşte bu noktada işler değişir kendi ihtiyaçlarından kısmasını anlayabilirim ama sonra şikayet etmesi ya da evin ihtiyaçlarından kısması anlaşılır bir durum değil.

Doğum günü hediyesi değil kardeşim doğum yapacak...

Ben yanlis anlamisim, siz de kardesinize istediginiz hediyeyi alsaniz ne diyecek esiniz?
Alin madem

Sorun hediye ve esinizin kendine deger vermemesi degil yine soyluyorum
O sonuc.

Neden bize öncelik vermiyor neden hep onlara çncelik veriyor, hepsini bir arada yazdım tek bir başlık var ama altında konunun dışındakileri de yazdım. Kendine değer veren kendi için de birşey yapar ama eşim kendini önemsemiyor bile. Her zaman böyle. Hiçbir zaman kendi için birşey yapmıyor. Benle tartışırsa anca ben alışveriş yaparsam, ona göre fazla geldiyse heöen der ben kendime değer vericem bundan sonra ben kendime alacağım şöyle yapacağım böyle yapacağım. Ona zaten alıyorum bazen niye aldın niye o kadar para verdin diye ucuz olsa bile laf ediyor.

İşte bu noktada işler değişir kendi ihtiyaçlarından kısmasını anlayabilirim ama sonra şikayet etmesi ya da evin ihtiyaçlarından kısması anlaşılır bir durum değil.
kendi ihtiyaçlarından kısmasını da anlamıyorum. Çok ihtiyacı var, çom gerekli olan bir şey, giyecek bir şeyi kalmamış mesela onu düşünmüyor kardeşinin onlara ihtiyscı olmadığı halde ona alıyor. Almam lazım hiçbirşeyim yok deyio sonra yok ya almayayım deyip kardeşine vs alıp iki gün sonra bana gelip dikkat etmemiz lazım ijtiyacım var alamadım edemedim demesi kendine değer vermemesi demek. Kendine değer veren insan ilk önce kendi temel ihtiyaçlarını karşılayıp eksiklerini alıp sonra diğerlerine yapması gerekeni yapar ama eşimde o yok.

Ben yanlis anlamisim, siz de kardesinize istediginiz hediyeyi alsaniz ne diyecek esiniz?
Alin madem

Sorun hediye ve esinizin kendine deger vermemesi degil yine soyluyorum
O sonuc.
Kızacak, dikkat etmiyorsun diyecek, limit belirlemiştik limiti aştın, tatil yapacaktık tatil yapmayacağız elimizde para kalmadı eksideyiz diyecek.

Canım huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef. Gönlü açık bir adammış hayır defterine yazsın Rabbim inşallah şu iki bayram arası sadakanız olsun Benim eşimde çok pinti alışverişe gideriz gıdaya. Ne ihtiyacımız var liste yapmışımdır almaya çalışırım. Bu gerekli mi onu da mı alacaksın. Bence bunu alma ben sonra alırım yok parası var he birikim de yapmıyor , birikimi ben yapıyorum Kızlar. ama şöyle iyilik yapar o da. Arkadaşı akrabaları gel beni köyden al şuraya bırak der , mazotu aldırır arabaya gelirken öyle bırakır. Çok mutlu olacağı ya da özel zamanlarda arkadaşlarına tatlı yemek ısmarlar. Hayatta kıyafet ayakkabı kimseye vermez. Bana da kızar elleme eşyalarımı diye. Bende ellemem kendi düzeltir eşyalarını ama suyuna gidiyorum birşey istediğim de aldırmasını biliyorum. Arkadaşları bile pintilinten ölceksin dio ya

Benim eşim kardeşleri ile görüsmez ilgilenmez vs. Çok duyarsız.. gecen gün yeğeninin ismini bile bilemedi ben söyledim ismi şu diye.. keşke böyle olmasaydı ama maalesef.. ilişkileri kuvvetli bir ailede yetiştim isterdim ki eşimde böyle olsun.. Bence eşinizin kıymetini bilin yeni baba olmuş kardeşini düşünecek kadar ince ruhlu

Ben size hak verdim.

Eşimin kardeşlerine hediye üstüne hediye almak için eski kıyafetlerle dolaşmasını istemezdim. Üstelik ihtiyaçları olduğunu sürekli dile getirerek sizi huzursuz ediyor. Ayrıca benim için adaletli davranmak önemli. Sizin -varsa- abiniz kardeşiniz ona bütçe ayırabilecek misiniz? Babalar günü için küçük bütçeli bir hediye alabilir elbette ama eşiniz kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak ölçüde hediye düşünüyor demek

Ben de aileme, kardeşime, yeğenime hediye almayı çok severim bu arada, sürekli alırım da. Ama bunu yapmak için eşime “Bu ay az harca, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum.” demek zorunda kalacaksam daha dikkatli davranırım. Düğün, doğum hediyesi hariç tabi.

Ben sana dememiştim ki ,başka nişanlı bir üyeye yazmıştım bunu
Konunda sen haklısın zaten

Benim gibiymis eşiniz..ben baskasina hediye aldgmdaki mutlulugu,kendime bsy aldigimda yasayamiyorum..hediye vermyi sevyordur bnce..kndini degersz gormk degl bnce bu..

Benim gibiymis eşiniz..ben baskasina hediye aldgmdaki mutlulugu,kendime bsy aldigimda yasayamiyorum..hediye vermyi sevyordur bnce..kndini degersz gormk degl bnce bu..
Ama kendi hiçbir eksiğini başkalarına alcam diye almıyor, kendini hep ötelşyor ay sonu geldiğinde de üzülüyor ama. Kendine değersizşlik bence.

Özel günlerde bizde aliriz hediye yakınlarımıza ne var ki onda sizde eşinize alinnbiseyler eksikleri giderilir hem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…