- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Ben zaten eşime değwr veriyorum ama kendine değer vermeyip sürekli başkalarını düşünürse laf ederim kusura bakmayın. Eğer sizin eşiniz size gelip bu ay harcamalarına dikkat et, ben eksiklerimi alamadım edemedim dikkat etmemiz lazım, eksiklerimi alacağım deyip sonrada eksiklerinden vazgeçip kardeşine almaya karar verirse ben lafını ederim. Çünkü daha bu ay kardeşine bebeği olacak diye arabamızda dahil hediye vs para vs herşeyi yaptık verdik. Benim kardeşim doğum yapacak, ona hediye vs alacağım bana alacağım hediye için maddi limit koyarsa lafını ederim. Eşim sürekli başkalarına değer verip başkalarının lafıyla hareket ediyorsa da lafını ederim. Biz ikimiz bir aile kurduysak ikimiz birlikte almalıyız kararları başkaları değil. Ev almak istiyoruz kardeşini karıştırır, altınlarımızı nasıl değerlendireceğimize kardeşini karıştırır, benim fikrimi almadan, benimle konuşmadan arkadaşlarına altınlarımızı borç vermeye kalkışır vs vs vs ben böyle bir eşe laf ederim.
Yaa zaten ben ona hediye alacağım o ayrı ben kendi ihtiyaçlarından bahsediyorum. Ama kardeşi baba diye kardeşine de almak zorunda değil. Bana bu ay dikkat edelim deyio kardeşi için yaptıklarımızdan sonra ayı dolmadan bir kez daha kardeşine jest yapmak mantıksız. Dediğiyşe yaptığo bağdaşmıyor çünkü.. Benim kardeşime alacağım doğum hediyesine limit koyuyor ama kardeşine o ay bana koyduğu limitten fazla masraf yapıyor, hem de ihtiyaçları olduğunu söylüyor.
Kendisine de değer vermiyor kendisine değer verse kendisine alır. Her zaman kendi ihtiyaçlarını karşılamak yerinde onların ihtiyaçlarını düşünüyor. Kendi ihtiyscı olduğu halde kendine almasa olur ama onlara mutlaka almalı, halbuki kardeşi ondan fazla maaş alıyor, annesinin babasının durumu bizden daha da iyi. Herkes farkında onun bu durumunun, yani kendine başkalarına değer verdiği kadar değer vermediğinin farkındalar. Kendisine vermediği gibi bana da başkalarına verdiği değeri vermiyor, ona sorsanız beni el üstünde tutuyor ama öyle değil. Kardeşine danışır, ben de kardeşlerime danışırım ama onlarım dediği her fikri de benimsemem, ama o kardeşinin her fikrini benimsiyor hem de laf ettirmiyor daha da bana kızıyor onların görüşünü benimsemediğim farklı düşündüğüm için, aradan bir süre geçtijten sonra hep benim dediğime geliyor, benim önceden söylediklerimi sonradan kendi fikriymiş gibi bana söylüyor. Araba alacağız kardeşiyle yakın olsaydık ortak alırlarmış, kardeşi de ortak araba almayı düşünüyordum diyo filan, düğünden kalan takılarımızın bir kısmı duruyor, kardeşi illada şurdan ev alın veya ortak alalım, birlikte arsa alalım diye ısrar ediyor, tepkimi koyduğum için eşime artık eskisi gibi kardeşine he diyememeye başladı.Siz esinizin kendisine degil, size deger vermemesine bozuksunuz.
Esinizin kardesine yaptıkları gozunuze batiyor, bu konuda haksizsiniz.
Ama eviniz ve maddi meselelerdeki kararlarda sizden once baskalarinin soz hakki olmasi dogru degil.
Hediye maddi mesele degil.
Altınların değerlendirilmesi, ev alma karariniz vs kardesine danisabilir, ama sizden cok soz sahibi olmamali.
Kardeşim doğum yapacağı için ona da eşit miktarda hediye almam gerekir. Beni bu konuda limit olarak kısıtlaması yanlış, kendi kardeşine yaparken aynısımı ben kendi kardeşime yapamıyorum ama benim kardeşim kardeş değil mi??? O kendi tarafına istediğini yapabilir, istsdiğini alabilir ama ben alamaz mıyım???E cunku digeri kardesine hediye degil dogum hediyesi ve kardesi yeni baba olmus, abisi de kullanmak istemis.
Sizin beklentiniz de gercekci degil, hem dogum hem babalar gunu hediyesinin toolami kadar kardesinize dogum.gunu hediyesi mi alacaktiniz?
Hediye konusunda haksiz buldum ben sizi.
Ama esinizin sizden once sizinle ilgili meseleleri baskalari ile konusmasi can sıkıcı.
Bu da esinizin size deger vermemesi, kendine degil.
Sizin esim kendine deger vermiyor, kendisine degil, kardesine aliyor diye anlattiginiz konu ile hic alakasi yok
Konunun basina esinizin fedakarligiydi mesele,
Su anda sizin kardesleri esit tutmaya calismaniz ve kardesi kiskanmaniz, ve esinizin onlara oncelik vermesi
Doğum günü hediyesi değil kardeşim doğum yapacak...E cunku digeri kardesine hediye degil dogum hediyesi ve kardesi yeni baba olmus, abisi de kullanmak istemis.
Sizin beklentiniz de gercekci degil, hem dogum hem babalar gunu hediyesinin toolami kadar kardesinize dogum.gunu hediyesi mi alacaktiniz?
Ama esinizin sizden once sizinle ilgili meseleleri baskalari ile konusmasi can sıkıcı.
Sizin esim kendine deger vermiyor, kendisine degil, kardesine aliyor diye anlattiginiz konu ile hic alakasi yok
Su anda sizin kardesleri esit tutmaya calismaniz ve kardesi kiskanmaniz, ve esinizin onlara oncelik vermesi
İşte bu noktada işler değişir kendi ihtiyaçlarından kısmasını anlayabilirim ama sonra şikayet etmesi ya da evin ihtiyaçlarından kısması anlaşılır bir durum değil.Kendine birşeyler almak istiyordu, daha önce öyle konuşmuştuk, zaten ben ihtiyacı olanı alıyorum zaten alacaktım da ama bazı şeyleri o olmadan almamı istemiyor. Parası buna yetiyorsa kendine alsın o zaman sonra bana gelip lafını etmesin geçen ay çok açıldık harcamana dikkat et ben kendime birşey alamadım diye. Kardeşine zaten geçenlerde bebeği olduğu için jestini yaptı hatta fazlasıyla yaptık. Her zaman da yapıyoruz ama kendinden çok kardeşini, kardeşinin çocuklarını düşünüyor, konu kocamın abartması.
Kardeşim doğum yapacağı için ona da eşit miktarda hediye almam gerekir. Beni bu konuda limit olarak kısıtlaması yanlış, kendi kardeşine yaparken aynısımı ben kendi kardeşime yapamıyorum ama benim kardeşim kardeş değil mi??? O kendi tarafına istediğini yapabilir, istsdiğini alabilir ama ben alamaz mıyım???
Doğum günü hediyesi değil kardeşim doğum yapacak...
Kendisine de değer vermiyor kendisine değer verse kendisine alır. Her zaman kendi ihtiyaçlarını karşılamak yerinde onların ihtiyaçlarını düşünüyor. Kendi ihtiyscı olduğu halde kendine almasa olur ama onlara mutlaka almalı, halbuki kardeşi ondan fazla maaş alıyor, annesinin babasının durumu bizden daha da iyi. Herkes farkında onun bu durumunun, yani kendine başkalarına değer verdiği kadar değer vermediğinin farkındalar. Kendisine vermediği gibi bana da başkalarına verdiği değeri vermiyor, ona sorsanız beni el üstünde tutuyor ama öyle değil. Kardeşine danışır, ben de kardeşlerime danışırım ama onlarım dediği her fikri de benimsemem, ama o kardeşinin her fikrini benimsiyor hem de laf ettirmiyor daha da bana kızıyor onların görüşünü benimsemediğim farklı düşündüğüm için, aradan bir süre geçtijten sonra hep benim dediğime geliyor, benim önceden söylediklerimi sonradan kendi fikriymiş gibi bana söylüyor. Araba alacağız kardeşiyle yakın olsaydık ortak alırlarmış, kardeşi de ortak araba almayı düşünüyordum diyo filan, düğünden kalan takılarımızın bir kısmı duruyor, kardeşi illada şurdan ev alın veya ortak alalım, birlikte arsa alalım diye ısrar ediyor, tepkimi koyduğum için eşime artık eskisi gibi kardeşine he diyememeye başladı.
Neden bize öncelik vermiyor neden hep onlara çncelik veriyor, hepsini bir arada yazdım tek bir başlık var ama altında konunun dışındakileri de yazdım. Kendine değer veren kendi için de birşey yapar ama eşim kendini önemsemiyor bile. Her zaman böyle. Hiçbir zaman kendi için birşey yapmıyor. Benle tartışırsa anca ben alışveriş yaparsam, ona göre fazla geldiyse heöen der ben kendime değer vericem bundan sonra ben kendime alacağım şöyle yapacağım böyle yapacağım. Ona zaten alıyorum bazen niye aldın niye o kadar para verdin diye ucuz olsa bile laf ediyor.E cunku digeri kardesine hediye degil dogum hediyesi ve kardesi yeni baba olmus, abisi de kullanmak istemis.
kendi ihtiyaçlarından kısmasını da anlamıyorum. Çok ihtiyacı var, çom gerekli olan bir şey, giyecek bir şeyi kalmamış mesela onu düşünmüyor kardeşinin onlara ihtiyscı olmadığı halde ona alıyor. Almam lazım hiçbirşeyim yok deyio sonra yok ya almayayım deyip kardeşine vs alıp iki gün sonra bana gelip dikkat etmemiz lazım ijtiyacım var alamadım edemedim demesi kendine değer vermemesi demek. Kendine değer veren insan ilk önce kendi temel ihtiyaçlarını karşılayıp eksiklerini alıp sonra diğerlerine yapması gerekeni yapar ama eşimde o yok.İşte bu noktada işler değişir kendi ihtiyaçlarından kısmasını anlayabilirim ama sonra şikayet etmesi ya da evin ihtiyaçlarından kısması anlaşılır bir durum değil.
Kızacak, dikkat etmiyorsun diyecek, limit belirlemiştik limiti aştın, tatil yapacaktık tatil yapmayacağız elimizde para kalmadı eksideyiz diyecek.Ben yanlis anlamisim, siz de kardesinize istediginiz hediyeyi alsaniz ne diyecek esiniz?
Alin madem
Sorun hediye ve esinizin kendine deger vermemesi degil yine soyluyorum
O sonuc.
Hanımlar yarın babalar günü, kayınpederime ve babama babalar günü hediyesi alacağız, eşim daha baba olmadı ama ona da hediye alma niyetim var. Eşimin de kıyafet vs ihtiyaçları vs var ama ben sonra alırım veya alırsam bi tane alırım ama kardeşime de babalar günü için hediye alalım diyor. Kendi ihtiyacını görmeyip, kardeşine babalar günü için hediye alması ne kadar mantıklı? İçinden gelir başka bir zaman alır ama şuan maddi olarak da sıkıntıdayken hem babalarımıza hedşye alacak hem de kendi ihtiyaçlsrı oldupu halde kendi ihtiyaçlarını hiçe sayıp kardeşini düşünmesi saçma. Anneler gününde o zaman ben de ablama, abimin eşine, eltime vs. hediye alayım veya abime de babalar günü hediyesi alayım. Eşim genelde böyle, önünden lokmasını alsalar gık demez. Kendi ihtiyaçalrı olduğunu söyler eder ama öteler ama konu özellikle kardeşine, yengesine gelince onlar demeden onları düşünür alır ama kendini görmeyio kendini by kadar değersiz görüp, hep başkaları için yaşaması da beni üzüyor. Biraz da kendisini düşünsün istiyorum ama yok, her seferinde ya kardeşini, yengesini,annesini babasını, yeğenini düşünüyor onlara alsın ama kendisine sonra alsa da olur, bu da beni üzüyor. Kendine değer vermesini istiyorum. Herkes kendini, kendi zevki sefasını düşünürken o onları düşünüyor.
Ben sana dememiştim ki ,başka nişanlı bir üyeye yazmıştım bunuYeğeni vs. Geniş aileye giriyor ama artık. Sonuçta keselerimiz evlerimiz ayrı, onlar eşimden fazla para alıyor eşim neden giydirsin. Sürekli zaten olması gerekenden fazla fedakarlık yapıyor. Sürekli herkesin anası babasıymış gibi davranıyor. Sonra bana gelip bu ay dikkat etmemiz gerek, harcamana dikkat et diyor. Sen eşini eşinde ailesini giydirsin diyorsunuz ama o ailesini giydirecek de sadece onun tarafı mı olacak, kendi tarafına yaparken benim de kardeşim, yeğenlerim olduğunu annem babaö olduğumu düşünmesi gerek. O ailesine istediğini yapacak istedişi kadar masraf yapacak ama benim tarafıma gelince bana limit koyacak. Yok öyle bir dünya.
Bana demiş gibi görünüyordun.Ben sana dememiştim ki ,başka nişanlı bir üyeye yazmıştım bunu
Konunda sen haklısın zaten
Ama kendi hiçbir eksiğini başkalarına alcam diye almıyor, kendini hep ötelşyor ay sonu geldiğinde de üzülüyor ama. Kendine değersizşlik bence.Benim gibiymis eşiniz..ben baskasina hediye aldgmdaki mutlulugu,kendime bsy aldigimda yasayamiyorum..hediye vermyi sevyordur bnce..kndini degersz gormk degl bnce bu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?