Eşim kızkardeşinin durumuna çok üzülüyormuş. Ben de üzüntüsünü rahat yaşasın diye....

Dusunur efendim dusunur. Siz yeter ki izin verin bak daha neler olur. Burada onemli olan sizin taviz vermemeniz. Babasindan neden istemedi? Vermeyeceginden emin cunku. Neden anasi kizi bir olup esinizden istiyor? Onun da vereceginden eminler. Umarim bu saatten sonra ondan da umudu kesmislerdir. Anneniz de dogru soylemis ortaligi bos sanmasinlar.

Ben asil enisteyi merak ettim. Tepkisi nasil oldu? Olaylardan tam haberi var mi?

HANIM EFENDI sizi tebrik ediyorum
*Gelin olarak bize yillardir dayatiklari “gorumce vede kaynana dokunulmazlığı” kabul etmeyip akilli bir sekilde onlarinda aslinda bizden daha fazla kaybedeceklerini bundan sonra korkmalarini lazim oldugunu gösterdiniz *Yalniz basina doğuda teröristlerin arasinda iki çocuğunuzla tek basiniza hem anne hem baba olmaniza
*Yalniz basina doğuda teröristlerin arasinda çocukları eğitmek için canla başla çalışan öğretmen olmanizi
*Olaylara karanlik senaryolar yazip sagda solda anlatip kendini acindirmak yerine !!!!!! Oturup olaylari degerlendirerek plan çozum ögretiniz ......Akıllı olmakta bir şey değil, mühim olan o aklı yerinde kullanmaktır. ...
*Ne kimsenin hakkını yerim nede çocuklarımın hakkını kimseye yedirmem.....
Genç evlenecek kizlarimiza aslinda iyi bir örneksiniz “ çalis,kazan, zordan korkma hesabini bil kimseye muhtaç olmaki! zor zamanda birilerine eyvallah demeye mecbur kalmayasin

Sizin hakinizda konusanlarada VIZ geçiniz kuyruk acilari vardir kesin Aslinda olmak istedikleri fakat olmadiklari bir kadinsiniz Kocaniz hakinda en dogru seyi sanirim babaniz söylemis bunun disinda söyleyebilecegim tek sey ,en azından kendisinin ailesine karsi zayifligini kapatmak için sizi ezmeye gitmiyor
Hayat hep Gülsün Size............

Sağol canım. Bu gün biraz daha kendime geldim. Anne babamın yanında olmak hem çocuklara hem bana iyi geldi. Artık umursamıyorum ama eşime iyi bir ders vermem lazım. Artık görümce denen zavallının da eşimden para isteyeceğini sanmıyorum çünkü bugün beni aradı tehdit ediyordu, bana '' ayağını denk al anneyin evinde temelli kalırsın'' dedi, ben de '' kusura bakma ama ben ne hırsızım, ne ahlaksızım Allahıma çok şükür boğazımdan da haram lokma geçmemiştir kendi emeğimin ekmeğini yiyorum, bacaklarını kırdırma bana hırsız. deyince suratıma telefonu kapatıverdi. Kadın, erkek delisi olmuş kocasına yaranabilmek için yapmayacağı şey yok. Amaaan artık seslerini de isimlerini de duymayacağım. Benden uzak Allaha yakın olsun ana kız.

Haklısınız sessiz kalsaydım belki de şuan kuzu kuzu onlara çekilen kredinin borcunu ödüyor olacaktık. Aman kurtuldum ya çok şükür.
Eniştenin güya hiç birşey den haberi yokmuş ama var belli olayı hem biliyor gibi konuşuyor hem de bilmiyormuş gibi ben de bunu anlayınca --siz karı koca avcunuzu yalayın-- dedim kapattım.

Ayyy yazdıklarınızı okuyunca kendimi daha bir önemli hissettim.
Her neyse -kaynana, görümce- olmayla değerli olunmuyor önemli olan -iyi insan- olabilmek.
Herkes bu dünyaya ne için geldiğini bilecek ve ona göre yaşamaya çalışacak.
Ben bu foruma daha önce başka bir şey için üye olmuştum araştırırken burayı keşfettim.
Okudukça sinirleniyordum yazılanlara.
Ama şunu söyleyeyim hiç bir kızın meslek sahibi olmadan evlenmesini tavsiye etmem.
Evlenenlerinde en az 1 yıl çocuk yapmamaları lazım.
Erkeklere güven olmaz, hayatın ne getireceği ne götüreceği de belli olmaz.
Üzülüyorum çalışan bayanların buraya yazdıkları konuları okuyunca.
Aslında burada herkes birbirinin yaşadıklarından ders çıkarmalı ama nerdeeeeeeeee.
Adam hamile karısını aldatıyor yapılan yrumlara bakıyorum tüylerim diken diken oluyor. '' erkeklerin her yaptığını bir hafife alma var.''
Bir oğlum bir kızım var, ne oğluma başkasının kızının canını yaktırırım ne de birilerinin --erkekkkk-- diye yetiştirdiği oğullarının kızımın canını yakmasına seyirci kalırım.
Büyük Allahım herkesin evladının karşısına iyi insanlar çıkarsın içinde benimkilerine de tabi.

Acaba bu görümcenin eşinde mi birşey var ?
Nasıl haberi olduğu halde karısına engel olmuyor susturamıyor ki
Enişte beyde baya yüzsüz heralde sizin paranıza göz diken eşine engel olmadığına göre

aslinda biliyormusun canim , sana bu konuda hak veriyorum , dekorasyon yapacakmis sana ne onun dekorasiyonundan canim parasi varsa yapsin yoksa insanlara kariderek isteyerek dekorasyonu yapmasin , sanki o guzel yasamayi istiyorda baskasi istemiyor , bu gorumceler varya cok arsiz , insanda birazicik dusunce olur baskasini ratsiz etmicek deyilmi ,

Adam da, kadın da paragöz, para gelsinde nereden gelirse gelsin önemli değil onlar için. paragöz olmuşlar 2 maaşları ile.
Ben niye babamın, abilerimin parasına göz dikmiyorum,
Ben de bilirim 2 maaşla lüks bir ev almayı, lüks bir ev de oturmayı ama gözüm yükseklerde değil çok şükür. çocuklarım için birikim yapmaya çalışıyorum.
Bekarken istediğim gibi para harcıyordum, tatilimi yapıyordum deli gibi de gezdim eğlendim. Ama şimdi evliyim 2tane çocuğum var ne haram yerim ne de haram yediririm.

arkadaşım gerçekten duruşundan dolayı tebrik ediyorum. izninle benim de görümce sorunumu aşağıda yazdım. bu konuda bana fikir verebilirmisin. ek bir başlık açmak istemedim. çünkü hep benzer durumlar oluyor..

Canım benzer bir görümce. arkadaşın konusunu dağıtmak istemiyorum ama onun da ve genelimizin başındadır..

onun hakkında olumsuz birşey söyleyince konuşturmuyor.. (haklı olsamda onun tarafından haksızlığa uğrasam uğrasak da) ama kendi olumlu konuşuyor..ondan iyi şeyler olunca bahsediyor..

desem ki onun bana yaptığı gibi sus ondan bahsetme.. sen olumsuz bahsedilmesini istemiyorsun.. ben olumlu olumsuz bahsetmek istemiyorum. çünkü gerçekten canımı çok sıkıyor.. az önce aradı yine bir iki laf falan soktu abisine.. duyuluyor sesi.. en başta niye söylememişiz.. bebeğimiz olacağını. ki ben bir anneme söyledim bir de eşimin annesine söyledim ben aradım. ilki düşük olunca etrafa duyulsun istemiyorum.
ama olur mu hanımdan izin alacağız ona göre söyleyeceğiz herkese veya söylemeyeceğiz..

bir de birşey daha laf soktu ama anlamadım.

Son düzenleme:
Aynen canım. Ben de bilirim herşeyin lüksünü almayı. Cimri miyim, değilim. Kalitelisini alırım, ucuz etin suyu kara olur diyerek ama asla lükse kaçmam.
Bir de biz sürekli tayinci olduğumuz için pahalı eşyalarda almadık. taşınırken kırılacak diye. Şimdi batıdayız en az galiba 6 yıl buradayız o yüzden yeni yeni eşylarımızı almaya başladık. Geçmişteki zor günlerimizi atlattık, --evdeki huzur, işte mutluluk budur-- diye eşimle konuşurken güüüüüüüüüüüüm diye düştü başıma birşeyler. Neye uğradığımı bilemedim. Benim huzurumu kaçırmaya ne eşimin ne de başkalarının hakkı var.
Ama işim bitmedi eşimin daha önce verdiklerini de arayıp isteyeceğim. K.pederime de söyleyeceğim. Kızınıza söyleyin daha önce aldıklarını göndersin onlar benim çocuklarımın hakkı milletin aç gözlü kocası yesin diye zorluklar yaşamadım ben diyeceğim. Hatta gerekirse görümcenin de kocasının da kurum amirlerini arayacağım personelinizle konuşun bizi madur ettiler diyeceğim. Madem benim huzurum kaçtı onlarınki de kaçsın. Artık hiiiiiiiiiç acımam.

Demek ki neymiş şimdiden başka konularda önlemini alacaksın arkadaşım. Yakında senin bu görümce doğacak bebeğinin de adını koymaya kalkar. Şimdiden bir isim bul ve bebeğinden o isimle bahsetmeye başla onların yanında.

yaşadıklarınız çok acı. umarım tekrarı olmaz.

burada sizi eleştiriyorsak eleştiriyorsam farklı bir perspektiften sorunu görmenizi sağlamaktır.

Herkes yaşa yürü be derse kişisel gelişim nasıl olacak?

Sonuçta burada oturup yazı yazıyorsam, emek harcanıyorsa bir nedeni vardır elbet.

çok sıkıntı yaşamışsınız Allah tekrarını göstermesin.

Belki burada sizden daha da çok sıkıntı yaşayanlar vardır/ varızdır.

sonuçta anlattığımız kadar biliniyoruz.

Ben başından beri onaylamıyorum görümcenizi.

sorunun birinc kaynağı o değil ama.

Eşiniz...

Siz ısrarla görümceye ve onun eşine doğrudan sözlü tepkiler verirken,

eşinize hep dolaylı tepkiler veriyorsunuz.

bir oturup 1 saat konuşamıyorsanız bunda hakikatten sorun vardır.

görümce , kayınvalide istediği terbiyesizliği yapsın,

eşiniz size karşı net olsaydı sorun olmazdı.

kaldı ki eşiniz onca doğudaki yalnız başına çocuk büyütmenizi,

borç harç içinde yaşayıp çalışmanızı dişinizden tırnağınızdan ayırmanızı demek ki pek kayda değer görmüyor.

nasıl olur görümcem yeğeninin rızkını dekorasyon için ister diyorsunuz.

Eşiniz evladının rızkını hiçe sayıyor, karısının yıllar yılı emeklerini peşkeş çekiyorsa,

şımarık, hiç bir zaman para kazanmanın zorluğunu anlamamış biri hayli hayli ister.

Görüyor musunuz?

Esas sorun eşinizde...

aile babası olmayı bilecek.

yeri gelirse de hizaya gelecek.

öyle hizaya da babasıyla yada babanızla gelmeyecek ama,

sizin onunla iletişim kurmamanızla geleccek.

ya da gelmeyecek..

artık kendi tercihi,

Dişi kuş yuvayı kurar diye bir söz var.

doğrudur.

Ama sizin ki dişi kuş tüm sorumluluğu üstlenir olmuş.

insan sevdiğine toz konduramaz,

doğrudur.

ama eşin hiç mi suçu yok yahu?

en suçlusu

Son düzenleme:

erkek olursa eşim bir isim var aklında.. yıllarca önce isim olsa ne güzel olur demiş.. büyük ihtimal onu koyarız gibi.. valla doğruysa tabi.. gerçi o zaman onunla bir sıkıntı yoktu yine görümce söylediğiyse bilmem. hani onların ağzından da hiç duymadım. oğlu var o ismi akıllarından geçirdik demediler..

ama kız olursa ben koyarım artık.. ya da erkek olursa da ikinci bir isim koyarım:))) neyse o günleri bir göstersin de.. önemli olan sağlıklı olsun kucağıma versin allahım da..

yani canım ne yapıyım şimdi ben kardeşinden bahsetmesi canımı sıkıyor. o şöyle, o böyle yaptı, o okuldayken ya da okuldayken falan fıstık.

ben de ilk tepkimi verdim aslında. sabah sen kendinden örnek ver dedim. sen de öyle yapıyorsun dedim. birşeyden bahsediyorduk.. o da kendinden örnek vermeye başladı..

şimdi diyorum ondan olumsuz bahsedince ben (haksızlığa uğradım onun bencilliği şımarıklığı olunca ) sus demişti bana.. konuşulmasını istemiyor.. ama olumlu şeyler konuşulabilir.. var mı öyle dava... diyorum ki ben de ona sus konuşmak istemiyorum ondan desem..

görümcenin kocasının amirlerini aramak niye?

eşinizin kafasına silah mı dayadı?

yapmasaydı eşiniz.

vermeseydi.

daha güçlü karakterli olsaydı.

evlenip, bir de iki çocuk yaptığı karısını eniştesinden daha değerli görseydi.

esas suçlu eşiniz?

onun amirlerini arayacak mısınız?

eşinizin görevini yapan birinin,

sizin tabiriniz ile hüüüüüü diye ağlayan brine hemen kanması,

zayıflık işareti değil mi?

görevini nasıl yapacak?

olacak iş mi yahu?

aile içinde olan meseleleri kurumlara taşımak?

Son düzenleme:
birde onceden verilmislerimi dondurmediler , pes yani onlar ayibin farkinda deyiller galiba boyle yussuzluk , haklisin canim boyleleri yuz buldummu yuz ta isterler anam , hadi acil bir durum icin istemisler cok ihtiyaci olan birsey icin lazim olmus hadi dersin insanlik hali varsa yardimci olayim ama dekorasyon icin cok sacma vede dusuncesiz kisiler bunlar , soylemeye hakkin var canim sanki abisi onun dekorasyonu icin calisiyor yuzsuz gorumce ,,

Tabi ki suçlu olan eşim. O kaz olursa yolacak olan çok olur. O yüzden sinirliyim ona. Hani burada bazı arkadaşlar kocalarında dayak yiyip sonra da -- eşime çok kırgınım- diyorlar ya öyle değil benim ki, müsait bir ortam bulabilsem hak ettiği şeyleri söyleyeceğim ama o fırsatı yakalayamadım ki? Kaç kez söyleyeceğim ama bizim 2 tane küçük çocuğumuz var onların yanında böyle bir konu için kavga edemem. Çünkü sessiz sessiz tartışılacak bir konu değil. Benim ondan öfkemi çıkarmam lazım. Ve inanın şuan onun yüzünü bile görmeye tahammülüm yok. Afedersiniz ben eşek değilim. Her şeyin farkındayım ve ona olan öfkemi çıkaracağım diye çocuklarımı üzemem. Eşim kendine ya çeki düzen verecek ya çeki düzen verecek başka tercih yok. Bundan sonra ki bir olay da kapımın önünde bekçi diye tutmam ben onu. Bu yaşıma kadar onun sayesinde gelmedim. Bundan sonra hayatımda olmasa da değişen bir şey olmaz. Ben hayatının merkezine kocalarını koyan kadınlarrdan değilim beni başkaları ile kıyaslamayın.

Öncelikle sizi tebrik ediyorum
Gerçekten ne yapacağınızı bilen, kararlı , kendini asla ezdirmeyen bi yapınız var. Keşke her kadın sizin gibi olsa.
Eşinize gelince hata yapmış bende çok kızdım okuyunca ama sizi çok sevdiğini de gördüm gerek yazdıklarında gerek söylediği sözlerde. Umarım eşinize ders olur bu tavrınızda bir daha sizden habersiz çocuklarının rızkını başkalarının keyfii harcamalarına vermez .

aynı olay annemin başına geldi annem boşamaya kalktı bütün kartlar annemde sadece harçlık alıyo babam hemde benm haftalığımdan daha az bişey annem ona para yok falan diyo

N e ayaksın sen yahu. Biz de biliyoruz eşimin suçlu olduğunu senden öğrenecek değilim. Eşimi benden iyi tanıyor olamazsın herhalde. İster hüüüü diye ağlasınlar ister ai ai diye bağırsınlar beni ilgilendirmez. Tabi ki elimden geleni yapacağım görümce denen yaratığı huzursuz etmek için. Ne yani en büyük suç eşimde diye niye diğerini es geçeyim. Bıraktım artık ben kibar bayan olmayı. Hem güçlü hem kibar olunmuyor bazılarına karşı.

Shanna, arkadaşım; sevgi bazen tek başına işe yaramıyor, güven de lazım. Ben yıllardır yaşadıklarımdan sonra sırtımı eşime döndüğümde --acaba arkamdan ne iş çeviriyor -- diye düşünmek istemiyorum. Çok zorluklar yaşadım çocuklarımla herşeyin üstesinden gelirim de en yakınımdakilerim güvenimi sarsmalarına tahammül edemem edemiyorum ki. Ya insan bir düşünür ne o öyle kızkardeşi kocasız kalırsa ölecekmiş gibi son gaz kredi çekip göndermek.
Ben ona bir süre sonra tek bir şans daha vereceğim bu süre içerisinde onunda dediği gibi benim maaşıma dokunulmayacak, evin ihtiyacı onun maaşından karşılanacak, eline de vereceğim sigara parasını minibüs parasını tamam. Ben anne olarak tek başına 2 çocuğun sorumluluğunu alıp herşeyimden feragat ettiysem o da edecek. Etmezse kendi bilir. Benim çocuklarım babasızlığa alışıklar, ben de koca koca diye ölen biri değilim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…