• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim koronavirus pozitif

Tamam evden çıkmadık, çıkmıyoruz, çıkmayalım ama nereye kadar? Bir grup bilim adamı 20 yıl sürecek diyor, diğer grup aşı bulmak zor diyor, başka bir grup aşı bulunsa bile mutasyona açık bir virüs, aşı en fazla bir yıl süre için etkili, gelecek yıl etkisiz diyor. MART ayından beri kimsenin evine girmedim, kimse de bizimkine. 4,5 aylık bebeğim var, Henüz kimse görmedi. Ne hala, ne babaanne,ne dede. Hala bekliyoruz. Ama bakıyorum millet denizde, parkta, piknikte, memleketinde. Bu işte bir tuhaflık var. Gerçekten uzun yıllar sürecekse biz nereye kadar zombi gibi yaşayacağız?
Kendi anneniz babanız kardeşiniz yok mu?Dikkatimi çekti de bebeğinizi halası,babaannesi ve dedesinin görememesinden yakınmışsınız

Gecen hafta bayadir gorusmedigimiz arkadaşımız oturmaya davet etti bizde gittik bu zamana kadar hicbiyere gitmedik maskesiz dışarı cikmadik evdeydik hep onlarada diğer arkadaşlarımız da gelmiş oturduk filan ama ben korktum gitmez olaydık.O günden sonra eşimi iş için şehir dışına başka bir ile yolladilar oraya gittiğinde arkadaşımızın annesi korona pozitif çıktı arkadaşımız da yaptırdı test onunki de pozitif çıktı eşimde orda test yaptırdı o da pozitif cikti buyuk ihtimalle bende pozitif çıkarım test yaptırmadım 14 gün yasak geldi eşim orda kaldı ben burda.Moral olarak cöktüm,çöktük lütfen evden çıkmayın
[/Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu durumda sizin de bı an önce test yaptırmanız gerekir inşallah en kısa sürede atlatırsınız

Bagisiklik kazanma konusunu herkes bi anda salarsa diye soyleyemiyorlar bence. Dusunsenize bizim milletin eh iyi madem olup da kurtulalim dedigini ve hastanelerin bir anda dolup tastigini falan 🤦🏼‍♀️
Bagisiklik gelismiyor olsaydi tedavide antikor kok hucre kullanilmazdi zaten. Kullaniliyor ve ise yariyor deniyorsa, bagisiklik kazaniliyor demektir bana gore

Ben 4. Kez yakalandım Covid19 a😒
4. Kez mi yakalandiniz 4 kez pozitif mi çıkti??
Konulariniza vakti mi 1 kez kaptiktan pozitif çıktıktan sonra negatifi hic göremedim doktorlarda şaşırıyor artık demişsiniz.
Bu tıpkı 3 kez hamilelik testi yapıp 3 çocuğum mu olacak demek gibi bir şey.
Negatifi gormemissiniz ki 4 kez kapmış olun.

Gecen hafta bayadir gorusmedigimiz arkadaşımız oturmaya davet etti bizde gittik bu zamana kadar hicbiyere gitmedik maskesiz dışarı cikmadik evdeydik hep onlarada diğer arkadaşlarımız da gelmiş oturduk filan ama ben korktum gitmez olaydık.O günden sonra eşimi iş için şehir dışına başka bir ile yolladilar oraya gittiğinde arkadaşımızın annesi korona pozitif çıktı arkadaşımız da yaptırdı test onunki de pozitif çıktı eşimde orda test yaptırdı o da pozitif cikti buyuk ihtimalle bende pozitif çıkarım test yaptırmadım 14 gün yasak geldi eşim orda kaldı ben burda.Moral olarak cöktüm,çöktük lütfen evden çıkmayın
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu durumda dizinde en kısa zamanda test yaptırmanız gerekir umarım en kısa sürede atlatırsınız

Siz kullanabılırsınız de ben kullanamam o kullanırda bu kullanamaz... Yorumum size neden dokundu bu kadar da bu saatte bu yorumu yaptınız gercekten ılgınc.
Ve urunu aldıgınız kısı teyzenızmıs oysa ben tanımadığım kısılerden seklinde bahsetmiştim bana verilen oneri netten alın seklındeydı cunku... Once ıyı okuyun ıyı algılayın ve yaptıgınız seyler den memnun olun... Mesela 2.el urun kullanmak bu saatte bukadar zorunuza gidecekse kullanmayın derim.. 1öneri!
Benim durumum olmasına rağmen zoruma gitmiyor da sizin şuanlık alacak durumunuz olmamasına rağmen niye zorunuza gidiyor onu anlamadım.Diyelim ki zorunuza gidiyor bunu neden burada bu şekilde söylüyorsunuz.Hele çocuğuma asla kullanmam gibi...Hiç ama hiç durumu olmayan insanlar var onlar sürekli çocuklarına ya da evlerine ikinci el kullanabiliyor.Sizin hele çocuğuma mı asla diyişiniz bana itici geldi.Bunu okuyan bi insan içerlenip kırılabilir.Bence çok da doğal şeyler.Umarım dışarıda da bu tarz konuşmuyorsunuzdur.Ben hayatımda asla ikinci el kullanmadım gibi cümlelere girişmeyin.Allah korusun birgün pişman olursunuz.Ayrıca yorumumu sabah saatlerinde mi yapmalıydım anlamadım.

Kendi anneniz babanız kardeşiniz yok mu?Dikkatimi çekti de bebeğinizi halası,babaannesi ve dedesinin görememesinden yakınmışsınız
Kardeşim yok.Anne babam var. 3 martta doğum oldu. Anne babam doğuma geldi. Eşimin tarafı 40 dan sonra gelecekti corona çıktı, kısmet olmadı.

Benim durumum olmasına rağmen zoruma gitmiyor da sizin şuanlık alacak durumunuz olmamasına rağmen niye zorunuza gidiyor onu anlamadım.Diyelim ki zorunuza gidiyor bunu neden burada bu şekilde söylüyorsunuz.Hele çocuğuma asla kullanmam gibi...Hiç ama hiç durumu olmayan insanlar var onlar sürekli çocuklarına ya da evlerine ikinci el kullanabiliyor.Sizin hele çocuğuma mı asla diyişiniz bana itici geldi.Bunu okuyan bi insan içerlenip kırılabilir.Bence çok da doğal şeyler.Umarım dışarıda da bu tarz konuşmuyorsunuzdur.Ben hayatımda asla ikinci el kullanmadım gibi cümlelere girişmeyin.Allah korusun birgün pişman olursunuz.Ayrıca yorumumu sabah saatlerinde mi yapmalıydım anlamadım.
Bakınız zaten hamılesınız ve sızınle tartısmak istemem.
Gebelıgıme kadar calisiyordum ve durumum gayet iyiydi ıyı oldugu ıcın Allaha bin sukurkı hıcbiseyde 2.el kullanmadım alışıkta degılım maddı durumda ıyı oldugu ıcın kullanmak zorunda da kalmadım zaten. Yani kullanamayabılırım ve bunu burda yazadabılırım neden bukadar gerıldınız. Siz rahatsız olmadıysanız ve zorunuzada gıtmıyorsa konuda bu degilken neden covid19da bana karsı bu manasız yorumları yapıyorsunuz.. eger rahatsız olan varsa o yazsın sıze ne oluyor anlayamadım.. Bu hayatta kimin basına ne geldıgını nasıl pısmanlıklar yasadıgınıda kişi kendisi bilir baskasının hatırlatmasınada gerek yoktur.
Ha dıyelımkı sıze gore yalnıs geldı ve yorumunuzu belirtmek ıstedınız bunu bu sekilde dalga gecer sekılde kahkaha atarak aksettırmeniz ne derece doğru?
Eger yorumunuzu boyle alayvari sekılde belırtmeseydınız suan size yorumum cok farklı olurdu..Bana yorumumun yalnıs oldugunu soyluyorsunuz ya önce siz konusma yazışma tarzınıza bir bakın lutfen cok daha itici bence.

Bakınız zaten hamılesınız ve sızınle tartısmak istemem.
Gebelıgıme kadar calisiyordum ve durumum gayet iyiydi ıyı oldugu ıcın Allaha bin sukurkı hıcbiseyde 2.el kullanmadım alışıkta degılım maddı durumda ıyı oldugu ıcın kullanmak zorunda da kalmadım zaten. Yani kullanamayabılırım ve bunu burda yazadabılırım neden bukadar gerıldınız. Siz rahatsız olmadıysanız ve zorunuzada gıtmıyorsa konuda bu degilken neden covid19da bana karsı bu manasız yorumları yapıyorsunuz.. eger rahatsız olan varsa o yazsın sıze ne oluyor anlayamadım.. Bu hayatta kimin basına ne geldıgını nasıl pısmanlıklar yasadıgınıda kişi kendisi bilir baskasının hatırlatmasınada gerek yoktur.
Ha dıyelımkı sıze gore yalnıs geldı ve yorumunuzu belirtmek ıstedınız bunu bu sekilde dalga gecer sekılde kahkaha atarak aksettırmeniz ne derece doğru?
Eger yorumunuzu boyle alayvari sekılde belırtmeseydınız suan size yorumum cok farklı olurdu..Bana yorumumun yalnıs oldugunu soyluyorsunuz ya önce siz konusma yazışma tarzınıza bir bakın lutfen cok daha itici bence.
Arkadaş size bir öneride bulunmuş tşk edebilirdiniz ikinci el kullanmayı tercih etmiyorum şimdilik diyebilirdiniz.Ama siz aa ikinci el mi asla kullanmadım kullanmam hele çocuğuma hiç kullanmam diyerek bunu kötü bir şeymiş gibi aksettirmişsiniz o arkadaşın agzına da lafı tıkamışsınız resmen.Benim de direkt dikkatimi çekti.Siz mütevazi bir insan olsaydınız ben de mütevazi cevap verirdim.Evet sizi uyarmak istedim belki dışarıda bir ortamda böyle konuşmamanız gerektiğini öğrenirsiniz diye.İkinci el kullanmanın o kadar da kötü bir şey olmadığını her insanın başına gelebileceğini size hatırlatmak istedim.Gayet de yaptığımdan memnunum.

Arkadaş size bir öneride bulunmuş tşk edebilirdiniz ikinci el kullanmayı tercih etmiyorum şimdilik diyebilirdiniz.Ama siz aa ikinci el mi asla kullanmadım kullanmam hele çocuğuma hiç kullanmam diyerek bunu kötü bir şeymiş gibi aksettirmişsiniz o arkadaşın agzına da lafı tıkamışsınız resmen.Benim de direkt dikkatimi çekti.Siz mütevazi bir insan olsaydınız ben de mütevazi cevap verirdim.Evet sizi uyarmak istedim belki dışarıda bir ortamda böyle konuşmamanız gerektiğini öğrenirsiniz diye.İkinci el kullanmanın o kadar da kötü bir şey olmadığını her insanın başına gelebileceğini size hatırlatmak istedim.Gayet de yaptığımdan memnunum.
Aferin sana bu tarzla bu yolda devam:KK9:Arkadas rahatsız olsaydı yazardı zaten. Ama aksıne biz gayet gülücüklerle konustuk olan size olmus. Ben size dıyormki hadi fikriniz sıze gore dogru uslubunuz diyorum siz neyden bahsediyorsunuz. Sizden öğreneceğim hıcbişey olamaz kimsiniz siz pardonda klavyeden insanlık ogretmeye calısıyorsunuz?? Hayat tarzımı insanlığımı yardımseverlıgımı dusundukce su bosa kurek cekıslerınız gulduruyor beni... Keske sızın gibiler hayatın burdan ibaret olmadıgını,insanları sıze gore yalnıs olan tek bir cumle ile yargılamanın nederece yalnıs oldugunu anlayabilse ama nerde. Hamılesıniz dıyorum hala laf dalaşı icin ugrasıyosunuz.

Aferin sana bu tarzla bu yolda devam:KK9:Arkadas rahatsız olsaydı yazardı zaten. Ama aksıne biz gayet gülücüklerle konustuk olan size olmus. Ben size dıyormki hadi fikriniz sıze gore dogru uslubunuz diyorum siz neyden bahsediyorsunuz. Sizden öğreneceğim hıcbişey olamaz kimsiniz siz pardonda klavyeden insanlık ogretmeye calısıyorsunuz?? Hayat tarzımı insanlığımı yardımseverlıgımı dusundukce su bosa kurek cekıslerınız gulduruyor beni... Keske sızın gibiler hayatın burdan ibaret olmadıgını,insanları sıze gore yalnıs olan tek bir cumle ile yargılamanın nederece yalnıs oldugunu anlayabilse ama nerde. Hamılesıniz dıyorum hala laf dalaşı icin ugrasıyosunuz.
Aferin sana..Siz kimsiniz...Keşke sizin gibiler..Bu tarz konuşuyorsunuz üstüne bir de bana laf dalaşı için uğraştığımı söylüyorsunuz.Hamilesiniz diyorsunuz ama sadece diyorsunuz o kadar.Hayat tarzınız,yardımseverliğiniz,maddi durumunuzun iyi olması,şimdiye kadar ikinci el kullanmamış olmanız bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor.Kendinizi neden övüp duruyorsunuz ki?Ne gerek var?Size sadece ikinci el kullanmak zorunda olan insanlar var bu tarz laflarınız kırıcı olur diyorum.Neyini bu kadar yediremediniz anlamadım.Usluptan bahsediyorsunuz ama yazdıklarınız resmen kavga etmek için yazılmış şeyler.Ben size diyor muyum siz kimsiniz sizin gibiler vs vs saygımı bozuyor muyum?Rahatsız olduğum bir konuda sizi uyarmak istedim.Yanlış da yaptıgımı hala düşünmüyorum.

Aferin sana..Siz kimsiniz...Keşke sizin gibiler..Bu tarz konuşuyorsunuz üstüne bir de bana laf dalaşı için uğraştığımı söylüyorsunuz.Hamilesiniz diyorsunuz ama sadece diyorsunuz o kadar.Hayat tarzınız,yardımseverliğiniz,maddi durumunuzun iyi olmaması,şimdiye kadar ikinci el kullanmamış olmanız bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor.Kendinizi neden övüp duruyorsunuz ki?Ne gerek var?Size sadece ikinci el kullanmak zorunda olan insanlar var bu tarz laflarınız kırıcı olur diyorum.Neyini bu kadar yediremediniz anlamadım.Usluptan bahsediyorsunuz ama yazdıklarınız resmen kavga etmek için yazılmış şeyler.Ben size diyor muyum siz kimsiniz sizin gibiler vs vs saygımı bozuyor muyum?Rahatsız olduğum bir konuda sizi uyarmak istedim.Yanlış da yaptıgımı hala düşünmüyorum.
Bunlarada cevabım coktur ama devam etmeyeceğim. Hamile bir insan ile tartısmak beni üzüyor 2 kez gebelık gecırmıs biri olarak.. Allah saglikla kucagınıza versın inşallah. AMİN🙏

Teşekkürler haber için ama sanırım bu kadar güzide ve önemli olan bir haber birçok bilim adamı tarafından kabul görse haberlerde çıkar, bakan Koca açıklama yapardı. Bu attığınız insta postu dışında ben rastlamadım böyle bir habere. Keşke öyle olsa en azından kişi sayısı azalırdi

Hocamizin verdigi referans 'Nature' isimli bir dergide yayinlanmis bir makale. Akademik calismalarda bir yayinin gecerliligi 'etki faktorune' gore belirlenir, ne kadar yuksekse o calismamin gecerliligi o kadar yuksektir. Nature bilim ve teknoloji alaninda etki faktoru 42 olan (yani cok cok yuksek) olan, disiplinler arasi, guvenilirligi en yuksek olan dergilerden biridir ve oraya calismanizi kabul ettirmeniz oldukca zordur. Yani verilen makale gecerliligi yuksek ve guvenilir bir makale. Zaten bu tarz yayinlari google vasitasi ile degil, akademik calisma arayabileceginiz arama motorlarindan (pubmed gibi) bulabilirsiniz. Ve evet, immun sistemimizin virusun temel bagisiklik olusturan hucrelerimizi egittigi yayinlaniyor. AstraZeneca ve Oxford universitesinin asi calismasi da The Lancet isimli en guvenilir tip dergisinde yayinlandi ve o da asinin hem primer hem sekonder bagisiklik saglayabilecegini soyluyor. Hastaliga tekrar yakalanacak miyiz? Muhtemelen evet, grip gibi dusunun. Nasil ki cocukluk doneminde gecirdigimiz grip ile yetiskinlik doneminde gecirdigimiz grip ayni etkide olmuyor, zamanla COVID-19 da ayni sekilde olacak. Ve asinin grip asisi gibi senelik guncellenip yapilmasi gerekebilecegini dusunuyorum. Son olarak zaten hepimiz yakalanacagiz, sonsuza kadar kacma gibi bir durum olmayacak. Biraz daha zaman kazanip hastanelere yuk bindirmemek ve potansiyel tedavi metodlarinin sonuclarini gormek faydali olur sadece.

P.S. Ilac ve asi gelistirme sektorunde doktora yapiyorum.

Konuya yaptigim yorumlar burda hangisinde hayatın komple durması gerektiğini yazdığımı gordunuz?
İnsanların neler yasadıgından haberdarsızın Oturdugum yerden ahkam kestığimi nasıl rahatca yazabiliyorsunuz?
O maskenin ne berbat bısey oldugunu 12 saat dısarıda calisan esim eve gelince yuzundeki pişikten cok cok ıyı anlıyorum ben merak etmeyin.
Ve o maskeyi bende takıp dısarı 1 saat bile olsa cıktım Allah saatlerce takmak zorunda olanların yardımcısı olsun diyecek kadarda ınanclıyım cok sukur.
Bu lanet hastalığın tam olarak bıtmeyecegininde gayet guzel farkına varıyoruz zaten ama arabamız yok maddı sıkıntı dıyorum siz hala ahkam kesmekten bahsediyorsunuz..
Almanya diyorsunuz da benim kuzenim sürü bağısıklığı politikası izleyen ve onlem almadıgı ıcın en buyuk kınamayı alan isvecte yasıyor... Onlem almayanlara kızıyorsak bunlarında farkındayız yanı hııc ama hıc merak etmeyin..
Evet hayat gecmez dogrudur ve bir araba aldigim zaman bende durmayacagm cunku artık bu kanıya vardım.. Ama onlem onlem onlem alarak.. Kucuk Bebegi olanları anlamyısınıza veriyorum yorumunuzu o panik hali nedir bilemezsiniz cunku.. Bebegi dunya ya gelmıs ama gunesi sadece aşıya gıderken gören bir bebegın annesinin psıkolojısını anlayamazsınız cunku. Cık diyorsunuz ama arabasız olmuyor iste.
Bırde sunu anlayamıyorum burada neden yapılan yorumlar kırıcı olabiliyor kalp kırmadan yorum neden yapılamıyor hele de bu covıd19 dakı bu hiddeti gercekten anlayamıyorum.. Ben gezen tozanlara nekadar kızsamda konu sahibine kalbinizi kırmayacagım yazdım mesela... Ama bazılarını gercekten anlayamıyorum.

bebegim yok ama kres caginda 2 tane cocugum var, arabam yok, esim dis gorevde, ben iki cocukla tek basimayim.
Calisiyorum, cocuklari 1 haziran itibariyle okula gondermeye basladim.
Yani sizi anlamiyor degil, normale donmek zorunda oldugumuzu soyluyorum.
Ekim itibariyle aralik sonuna kadar bu yaratilan panik nedeniyle suanki ozgurlukler zaten kisitlanacak, gorun bakin.
O yuzden sozumun arkasindayim, yazin ortasinda benim ve bicok insanin nefes almasina izin verilmeli, bulasacaksa bulasmali ve atlatilmali.
100 milyon insan oluyor 1 sene icinde normal grip yuzunden.
Sakin olup hayata devam edicez.
Ben ruh sagligimi muhafaza etmek zorundayim, virusten olmeyip dertten stresten kanser olup olmek niyetinde degilim.

Yazmadim ama bir tek beni rahatsiz etmemis o cumle demekki.🤷‍♀️

Gecmis olsun, ama sizinki evden ciktiginiz icin olmamis! Oturmalar yaptiginiz icin olmus dimi yanlis anlamadysam🙄 bu bi markete gitmek degil, hatta disarda gorusmek bile daha guvenlidir. Saglik bakani bosa kendini yirtiyo valla.. ev gezmeleri gereksiz ve olmamasi gerekiyor. Tipki asker ugurlamalari gibi..

Back
X