• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim koronavirus pozitif

Eşinize ve size çok geçmiş olsun. inşallah size bulaşmamıştır. Eşiniz de hafif atlatır. Bu hastalıkta moral çok önemliymiş. Moralini sağlam tutabilirsen direncinde sağlam oluyor. İkinizde yakınlarınızdan meyve vitamin falan isteseniz kapılarınıza bıraksalar onlarla bünyenizi desteklemeye çalışsanız çok iyi olur. Eşin şimdi nerede kalıyor hastanede falan mı?

Geçtiğimiz haftalarda eşimde de pozitif çıktı test sonucu, aynı evde olmamıza rağmen herhangi bir belirti taşıyıp taşımadığım soruldu. taşımadığımı söyleyince test yapılmayacağını belirttiler, eşimde de herhangi bir solunum güçlüğü olmaması nedeniyle ilaç yazıp eve gönderdiler. şükürler olsun ağır bir grip gibi geçirdi, aralıklı ateş çok terleme halsizlik oldu belirtileri. 14 günün sonunda il sağlık müdürlüğünü aradık tekrardan test yaptırmasına gerek var mı diye belirti yoksa hayır dediler. 14 gün sonunda normal hayatımıza döndük.
Ayni durum bizde de var esim hicbir semptom gostermiyor bize de cikin temizsiniz ddiler ama is yeri mecburen test istiyor son 2 testi pozitif cikti bizde evdeyiz bize cikin diyorlar ama neye gore cikacagiz negatife donene kadar is yeri gelme diyor psikolojikmen bittik ya hic donmezse negatife

Teşekkürler haber için ama sanırım bu kadar güzide ve önemli olan bir haber birçok bilim adamı tarafından kabul görse haberlerde çıkar, bakan Koca açıklama yapardı. Bu attığınız insta postu dışında ben rastlamadım böyle bir habere. Keşke öyle olsa en azından kişi sayısı azalırdi
Bağışıklık en fazla üç ay sürüyor diye bir açıklama da yapılmıştı geçmişte. Atlatayım kurtulayım demek yanlış olabilir. Bilim adamları bile emin değilken

Hocamizin verdigi referans 'Nature' isimli bir dergide yayinlanmis bir makale. Akademik calismalarda bir yayinin gecerliligi 'etki faktorune' gore belirlenir, ne kadar yuksekse o calismamin gecerliligi o kadar yuksektir. Nature bilim ve teknoloji alaninda etki faktoru 42 olan (yani cok cok yuksek) olan, disiplinler arasi, guvenilirligi en yuksek olan dergilerden biridir ve oraya calismanizi kabul ettirmeniz oldukca zordur. Yani verilen makale gecerliligi yuksek ve guvenilir bir makale. Zaten bu tarz yayinlari google vasitasi ile degil, akademik calisma arayabileceginiz arama motorlarindan (pubmed gibi) bulabilirsiniz. Ve evet, immun sistemimizin virusun temel bagisiklik olusturan hucrelerimizi egittigi yayinlaniyor. AstraZeneca ve Oxford universitesinin asi calismasi da The Lancet isimli en guvenilir tip dergisinde yayinlandi ve o da asinin hem primer hem sekonder bagisiklik saglayabilecegini soyluyor. Hastaliga tekrar yakalanacak miyiz? Muhtemelen evet, grip gibi dusunun. Nasil ki cocukluk doneminde gecirdigimiz grip ile yetiskinlik doneminde gecirdigimiz grip ayni etkide olmuyor, zamanla COVID-19 da ayni sekilde olacak. Ve asinin grip asisi gibi senelik guncellenip yapilmasi gerekebilecegini dusunuyorum. Son olarak zaten hepimiz yakalanacagiz, sonsuza kadar kacma gibi bir durum olmayacak. Biraz daha zaman kazanip hastanelere yuk bindirmemek ve potansiyel tedavi metodlarinin sonuclarini gormek faydali olur sadece.

P.S. Ilac ve asi gelistirme sektorunde doktora yapiyorum.
Hastalığa tekrar yakalanacak miyiz kısmınından sonrasını tvler ve insanlardan söylüyor 2 ayı geçti.
Ben şunu anlamadım arkadaş yakalanayim atlatayim bağışık olayım demis hastalanmamak için makaleyi okumadım. Tıpla icli dişli biri değilim arastiririm sadece o ayrı ama arkadaş bir kere hastalanip bir daha hastalanmayacaginin makalesini atmış sizde onaylamış güven veren bir dergide demissiniz ama sonra herkes gecirip grip gibi olacak her sene aşı olacağız demissiniz bana biraz zıt geldi bu iki kabullenme biçimi.

Atlatip bagisik mi olacağız yoksa grip gibi alışıldık bir virüs mü olacak? Ne dediniz?
Bu arada grip gibi derken gribi hafife almissiniz gibi geldi gribi hala yenmedik grip yüzünden hala çok ölüm var. Sadece kaniksadik ve bu kadar hızlı ve sürekli oldurmediginden gündeme gelmiyor.
Bana soracak olursaniz tabiki tıp dünyası bilmedigimiz coook seyle savasip, makale , deney yayinliyor ama bu kadar gündem olan bir şeyi googleyip bulabilmem gerekirdi çok ses getirseydi artık tüm bilgiler iki tık uzakta hele ki gündemse konu. İlla biri, bir haber sitesi yayınlardi demek şuan çok havada konu ben öyle algıladım bir bilimsel danisman olmayarak. Bu kadar gündem bir şeyin etki, tepkisinin, sürecinin , bağışıklığının yayinlanmayacagini düşünmüyorum.

Geçen gün Mehmet ceylan son araştırmayı yayınladı. Bağışıklık kazanılıp, tekrarlamıyor şeklinde.
Sevindim ya.
Açık konuşmak gerekirse artık o kadar bıktım o kadar daraldım ki olsamda kurtulsam diye düşünüyorum bazen. Nolcaksa olsun diyorum. Öyle bi iç bunalması.

Gecen hafta bayadir gorusmedigimiz arkadaşımız oturmaya davet etti bizde gittik bu zamana kadar hicbiyere gitmedik maskesiz dışarı cikmadik evdeydik hep onlarada diğer arkadaşlarımız da gelmiş oturduk filan ama ben korktum gitmez olaydık.O günden sonra eşimi iş için şehir dışına başka bir ile yolladilar oraya gittiğinde arkadaşımızın annesi korona pozitif çıktı arkadaşımız da yaptırdı test onunki de pozitif çıktı eşimde orda test yaptırdı o da pozitif cikti buyuk ihtimalle bende pozitif çıkarım test yaptırmadım 14 gün yasak geldi eşim orda kaldı ben burda.Moral olarak cöktüm,çöktük lütfen evden çıkmayın
Çok geçmiş olsun sizde kendinizi ihmal etmeyin lutfen

Tüm yakalananlara geçmiş olsun, Allah hepimizi korusun. Benim de üç gündür boğazımda gıcık var. Ateşim yok, belirti de yok ama biz normalleşme sürecine çabuk adapte olduk, tamam toplu taşıma kullanmıyoruz, kalabalık yerlere girmiyoruz ama arada bir çıkıyoruz hava almaya. Korkuyorum ben de, enerjim iyi bir sıkıntım da yok ama boğazımdaki kuruluk korkutuyor.

11>Mart tan beri sadece markete giden, özel maskelerden takan ve mutlaka siperlik kullanan biriyim.eve gelen her şeyi mutlaka yıkarım, sebze meyveleri bile yıkadıktan sonra kaynar sudan geçirip çocuklara yediririm. inanmayacaksınız ama çocuklarım evden çıkmadılar... parka bile gitmediler...deniz dibimizde, denize bile gitmedik. evden çıkaramıyorum çünkü ikısi de alerjik astım hastası... Ödüm kopuyor onlara bir şey olacak diye.. ama babaları öyle mi?...2 gün önce yegenini istemeye geleceklermiş, abisi de bunu çagırdı.gitme desem de adam gidecek, sözüm geçmez... N95 maske verdim, nasıl yalvardım anlatamam, mesafeni koru, maskeni çıkarma diye........ gece 01.00 gibi geldi...sordum kimler vardı diye, sadece 5 kişi vardı herkes de maskeliydi dedi.derin bi ohh çektim. sabah da çocukları öptü, salyasını yüzlerine sürdü. akşama doğru telefonuna videolar düştü ki izlerken başımdan aşağı kaynar sular döküldü.salonda 18 kişi saydım, herkes dipdibe ve maskesiz ve benim adam da ortalarında sırıtıyor.bir de öpüsme faslı, gelin ve damadı öptü...evde en az 40 kişi saydım fotolardan ve herkes maskesiz......adama diyorum ki, covit bitti de benim haberim mi yok? cevabı şu: Virüs falan yok, virüs senin beyninde. onca insan senin kadar bilmiyor mu herkes egleniyor orda... bi senin canın mı kıymetli?
Allah aşkına akıl verin bana. iki çocuğumu aldım, bir odaya girdik.hemen banyoya soktum ikisini. koca ev onun oldu. adam hala bana hakaret yagdırıyor çocukları neden kaçırıyormuşum.İNSAN olsaydı, yalan söyleyeceğine gelir derdi ki, ortam buydu, birkaç gün benden uzak durun diye....Bana örnek verdiği kişiler ilkokul mezunu bile değil, cahil, aptal dediği ben de yüksek lisanslı bir öğretmenim.ben aptal ve cahilmişim, onlar akıllı.....Boşuna demiyorlar, virus değil cehalet öldürüyor diye ama BİZİM SUÇUMUZ NE?????

Son düzenleme:
Hanimefendi hayati komple mi durduralim?
Esnaf zanaatkar, calisan insanlar icin tum gun sicakta maskeyle gezmek ne demek biliyor musunuz?
insanin yuzu gozu su icinde kaliyor, basi donuyor, soludugu havayi dondurup dondurup tekrar soluyor.
Gercekten oturdugunuz yerden ahkam kesmek ne kadar kolay.
O maskenin koruyucu olmasi icin gunde 4 kere degismesi gerekiyor ayrica, bunu kim yapiyor?
Avrupa’nin cogu ulkesinde maske olayi kalkti, acik havada insanlarin temiz havayi icine cekememesi kadar berbat bisey var mi?
kaldirimda maske zorunlu, restaurantta serbest..
Almanya nufusunun % 70-80 nin enfekte olacagini ongoruyor,eger bu hastalik kapilacaksa evet simdi havalar guzelken kapilip atlatilmali, eylul ekimde ve hastaliklarin kol gezdigi diger aylardansa...
Sizde takin maskenizi bebeginizi temiz havaya cikarin, cigerlerine oksijen gitsin, boyle hayat gecmez..
Bu covid grip gibi kalici olacak,yani beklemeyin gececegi gunleri.
Lutfen insanlari yonlendiren aciklamalar yapmayin siz uzman degilsiniz belki birinin hayati risk altina girmesine sebep olacaksiniz.maske takin demissiniz lakin yazinin tumu oyle algilanmiyor.uzman olmadigimiz konularda ahkam kesmeyelim

Eşinize ve size çok geçmiş olsun. inşallah size bulaşmamıştır. Eşiniz de hafif atlatır. Bu hastalıkta moral çok önemliymiş. Moralini sağlam tutabilirsen direncinde sağlam oluyor. İkinizde yakınlarınızdan meyve vitamin falan isteseniz kapılarınıza bıraksalar onlarla bünyenizi desteklemeye çalışsanız çok iyi olur. Eşin şimdi nerede kalıyor hastanede falan mı?
Bugün eve geldi ayrı odada duruyo su an ben salondayim inanın morali yüksek tutmak çok zor

Back
X