Esim madde bagimlisi :(((

Bonzai ucuz, eroin çok çok pahalı.
Sanırım konu sahibi eroin ve bonzai'nin farkını bilmiyor. Eroin zengin uyuşturucusudur genelde, gramı 40-50 dolar arası Türkiyede. yani 125-150 lira. Afganistanda gramı 1-2 dolar. Şimdi gerçek bir müptela günde 2-3 gram kullanıyor, buda günlük 150 dolar demek ve sürdürülebilir bir hayat tarzı değil, diğer sağlık sorunlarına filan değinmiyorum bile.

Ahh bi edeblsemmmm olmuyorda en acisida bonzai denen seye eroin karistrmslar su donemde eroin krizlerne griyor resmenn ve brakmk istdgni ama vucudunun dayanmadgni soluyor kahroluyorummm
Uyuşturucu maddeyi bırakmak öyle rejim yapmak gibi bir şey değil ki. Krize girdi mi kendi başına dayanması neredeyse mümkün değil. O yüzden önce bir hastaneye yatması ve vücudundan atması lazım. Sonra aklındaki uyuşturucu açlığını öldürmesi lazım ki işte zor olan da o. Bağımlılık çok ciddi bir hastalık. Senin yapabileceğin bir şey değil. Sen destek olursun o ayrı, ama ne sen ne de bebeğin onu kurtarmakla yükümlü değilsiniz. Kendi kurtulmak isteyecek.

Ben zaten neden adamın uyuşturucu kullandığını sorgulamıyorum, sorguladığım sizin 'acınası ve zayıf' olarak tanımladığınız adamdan nasıl bir babalık desteği beklediği ki bebeğim için bu duruma katlanıyorum diyebildiği.

Konu sahibi korunduğu halde çocuğu olduğunu belirtmiş zaten.

Bu yine de kendi karmaşıklığının ortasına bir çocuk getirmek ve inatla o çocuğu o karmaşıklıktan uzaklaştırmamak için yeterli bir sebep değil.

Halinize cok uzuldum. Keskelerin anlami yok, evet keske bile bile lades demeseydiniz, keske çocuk olmasaydi,keske,keske... ama durum suan ortada. Bu saatten sonra ne yapabilirsiniz onu düşünün. Öncelikle bu sizin tek basiniza mucadele edebileceginiz bir durum degil. Esinizin ailesinden,kendi ailenizden ve sosyal cevreden bolca destek lazim. Herkesle guzelce konusarak ise baslayin, elini tasin altına koyacaklar ile birlikte bir merkez arastirin bulunduğunuz sehire yakın. Gerekli gorusmeleri yapin. Sonra da tek degil, yine bu sosyal destekler ile alin esinizi konuşun. Sizin duygusal degil sert ve kararli yonunuzu gormesi icin uygun ve istikrarli bir tutum sergileyin. Tedavi olmasi gerektiğini, yoksa once sizi ve cocugunu sonra hayatini kaybedecegini ve buna hepinizin cok uzelecegini guzelce anlatin. Tedaviyi kabul ederse ona göre bir yol izlenir. Etmezse kendi yolunuza bakın. Esinizi seviyor olabilirsiniz ama o madde damarlarinda dolaştığı ve o buna izin verdigi surece o kisi sizin taniyip sevdiğiniz insan degil, o baska biri. Bunu kendinize kabullendirirseniz hersey daha kolay olur.

Bu hayattan kurtula bilmesi için mutlu bi ailesi. Huzursuzluk olmaması lazım. Çocuk olmasaydı veya evlenmemiş olsaydı bu adam şuan ölmüş olurdu. Onlara uzanan bi el. Sakın eşinizi bırakmayın elini sımsıkı tütün her zaman ne olursa olsun onun yanında olacağını söyleyin. Siz ve kızınız onun ilacı olun. Arkadaşlarından uzak tütün belliki onun ortamı bu şekilde ve kendini içmesi için mecbur hissediyor. Arkadaşlarından uzak tutun. Uzak bi yerlere gidin gezin onu ikna et devamlı kafası meşkul ve yoğun olsun

Afganistan hakkında bir bilgim yok ama Türkiye'de 2015 şubat itibariyle 2,5 gramı 160 tl imiş, piyasa araştırmamı yaptım geldim :), Başlangıçta çeyrek kullanıyorlar ondan ucuz geliyor işte yeni başlayanlara ama çok yazık o kadar para, en önemlisi de insan potansiyeli çarçur oluyor bağımlı olduktan sonra.

Hangi maddeyi ne kadar kullandığına da bağlı yanı kaç yıldır ne kadar suredir. Ve maddeye başladığı zamanlarda yaşadığı sıkıntıların telafisini yapabilmen iyi olur. Esinle iletişim kurmaya çalış her zaman yanında olduğunu göster daha sonra tedaviye ikna et. Arastir tedavi ettirebilecegin yerlerin çalışma durumlarını esine katabileceklerini. Esin olmadan yap bunları çünkü tedavi personelleri eşini olumsuz etkileyebilir. Sen okey verince eşini de ikna et tedaviye gotur. Her zaman yanında destek ol istisnai durumlar hariç. Minibusten yoldan yazıyorum karisik yazdiysam k.bakma canım allah yardımcin olsun. Bu arada benim de eşim madde bağımlısıydı 9 yıldır kullanıyordu bıraktı şimdi sadece alkol var o da nadir. Zor süreçler. Allah yardımcin olsun tekrardan

Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun ben madde bağımlısı bi eşi olan boşanıcak biriyim. Eroin hakkında bilgim yok bildiğim kadarıyla Eroin bonzai ayrı ayrı tedavi edilir aancak Eroin daha tehlikelidir.
Eşin tedavi olmak istiyor mu gerçekten. Uyuşturucu Bağımlılığı tedavi edilebilen ancak ömür boyu süren nüksü oldukça fazla olan bi hastalıktır.. bi oyundur bağımlılık gizlemek bu oyunun devamını getirir ailen ailesi bilmiyor ise anlat.
Eşinin tedavi olmayı istemesi çok önemli.
çocuğun var mı bilmiyorum ama sakın ççocuk yapma çünkü çocuk ile iyi olan hasta yok . Kültegin ögel in bağımlıların ailelerine adlı kitabı var al oku istersen.
Iyi bir hastahanede tedavi olması lazım. Bildiğim bir hastahane var yardımcı olmamı istersen oolurum.

Umutsuzluga dusmek istemiyorum kizim babasiyla buyusun istiyorumm evet cok zor sadce 6 ay duzenli brakbldi 6 ay icmyn bi insan bnce bunu brakblr die dusunmuyorda degilim

Malesef o öyle değil canım. On yıl kullanmasada 11.yıl bunu kullanmayacağının garantisi yok. Tedavi olursa öönce yatış sonra ayaktan tedavi iyileşme olur inşallah. Istiyormuşta.

sorun da bu zaten adam böyle giderse ölecek yalnız en gerçekci çözüm diyince şaşırdım doğrusu

Uyusturucu bagimliligi birakilabilen en zor bagimliliktan bir tanesi. Maalesef ki yakin ailemde yasadigim icin su an icinde oldugunuz sureci cok iyi anliyorum. Insanda ne sabir birakiyor ne dayanma gucu. Benim psikolojik destek gormeseydim kafayi yiyecektim. Maalesef ki benim hikayemde son iyi bitmedi. Sizin cocugunuz da var ve yazdiklarinizdan anlasiliyor ki siz de ruhsal olarak bitmis durumdasiniz. Bu durumda siz oncelikle cocugunuzu dusunmelisiniz. Bir arkadasta yazmis, o cocugun o evde saglikli bir sekilde buyumesi imkansiz. Kocaniz 6 ay kadar birakmis, sonra tekrar baslamis. Maalesef ki uyusturucuyu kendisi istemedigi surece birakamaz. Ve birakmis olsa bile hep bir diken ustu durumu olacaktir cunku bu illetten tamamiyla kurtulabilmek cok zor.

Yani sizin istemeniz yeterli degil, kendisi istemeli. Siz ona zorla biraktiramazsiniz ve bu durum bir sure sonra sizin kontrolunuzden cikacaktir. Kocanizi seviyorsunuz belli ki ama o da sizi ve cocugunu cok sevseydi, birakma adina daha cok cabalardi. Evet zor cok zor ama cabalamadan olmuyor. Su an icin kocaniz tamamiyla kendisini uyusturucuya kaptirmis anladigim kadariyla. Bir klinikte yatmak bile cozum degil bu tur konularda bunu da belirtmeliyim. Klinikte yatti, birakti diye rahatlamak yok. Dedigim gibi geri donus her an olabilir.

Ben sizin moralinizi kirmak istemem ama siz su an cocugunuzu dusunmelisiniz. Ben ortada hala ayakta duran bir evlilik gormuyorum. Bencil olup kendinizi ve cocugunuzu dusunmelisiniz. Ben olsam soyle yapardim diyemiyorum ama ben cocugumun saglikli bir ortamda buyumesini saglardim oncelikle. Maalesef ki hayatimizda kararlarimizi kendimiz veriyoruz ve bunun sonuclarina da kendimiz katlanmaliyiz. Kocaniz da 3 yildir bir duzelme olmamis, artik olma ihtimali cok dusuk. Mucize beklemeyin. Kocanizin icinde bulundugu durum sizi de girdaba surukluyor. O girdaptan en azindan siz kendinizi ve cocugunuzu kurtarin.

Ya madde ya ben ve bebegimiz de yani.
bunda akıl verecek başka da birsey yok.
sen çocugunu oyle bir babaya emanet edebilirmisin ?
Bebege yazık üzüldüm

Allah kurtarsın inşallah eğer tedavi olmak istiyorsa oda rahatsızsa bu durumdan desteğini esirgeme ama istemiyorsa eğer tedavi olmak yol yakınken vazgeç ondan bu işin sonu kötü..

Yazik ya evladina yazik
Bonzai iciyorsa yakinda ölebilir. Bir tedavi merkezine mi yatirsaniz? Cok uzucu

Ben suan emniyetteyim. Tabiki kndmi ve cocugymu koruyablcek durumdayimmm cok sukur cekip gtmeyi bnde bliyorum ama isin ucunda bi hayat var sdce bunaldgm icin byle bi konu actim ama bazi arkadslar cocuk niye yptin ozmn niye evlndin fln dmis bni yargilamaya kmsenin hakki olmadgini dusunuyorum bn niye evlendim diye debelenmiyorum nasil kurtarblrm diye dusunuyorum

Aileside perisan oluyor tabiki guzelce konusuyoruzz herseyi ypiyoruzz tabiki ama duymuyorrr malesef

Eroin canım bırak demekle bırakılmaz, adam seni üzmek için içmiyor. Kronik bir hastalık bu, ve sonu hem bebeğin için ve senin için işkence olacak.

Ben esim eroin bagmlisi demedim oncden hic boyle olmamusti bonzai diye aldigi seyi eroinle karistrdklarini dusunuyorum eroini arastrdim belirtilerini tasiyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…