Yani aslında affınıza sığınarak yazıyorum boşanırken eşinizin suçlu taraf olmasını, günah keçisi olmasını istiyorsunuz, böylece kendinize boşanmak için iyi bir neden bulmuş olacaksınız ve tabii çevrenize de sağlam bir boşanma gerekçesi sunmuş olacaksınız, çünkü toplum sevginin bitmesini boşanma sebebi saymıyor pek, pekiii siz ki kariyer sahibi, kendinizi toplumun ilerisinde gören bir kadınsınız neden bazı konularda toplum fikirlerine önem vermezken bu konuda topluma karşı tıkanıp kalıyorsunuz?
Boşandım bitti, sebepleri kimseyi ilgilendirmez diyebilirsiniz, ki gerçekten kimseyi ilgilendirmez, boşanırken kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz.
Eşinizi sevmiyorsunuz, istemiyorsunuz da, güven de yok, geçin karşısına artık seninle evli kalmak istemiyorum, boşanıyorum deyin açın davanızı, ben eşimi sevmesem boşanırım kimseye de hesap vermem, topluma göre şekillendiremem kendimi, öğünümüz toplumdan gelmiyor, siz kendi paranızı kazanıyorsunuz, bu anlamda eşinize de ihtiyacınız yok, sizi ömür boyu bağlayacak bir bağ da yok, mutsuzsanız adım atacaksınız.