- 24 Mayıs 2019
- 2.441
- 7.602
- 158
- 29
hayır çalışıyordu çok da güzel işi vardı aslında ama maalesef taşındığımız sene rusya ukrayna savaşı olunca burası bayağı bir karıştı, çoğu iş yeri de işe alımları durdurdu. yeni yeni toparlanıyorlar. aslında burada da geçerli mesleği var ikimiz de IT alanında çalışıyoruz. iş bulur bir şekilde yani almanca da öğrenmeye çalışıyor bir yandan. bir de o işe başlayınca benim maaşım bayağı düşecek vergiler burada daha farklı. cok acele etmedi o yüzden iş bulmak içinAlmanya ya sizin sayenizde gitmişsiniz, eşiniz hiç mi çalışmıyordu. Korkunuzu anlamadım paranız yok evi çekip çeviremezsiniz desem neyse. Zaten çalışıyorsunuz. cinsellik desen yok, saygı desen yok daha ne olsun. Üstelik maddi olarak sizin sayenizde ev dönüyor. Millet kaç çocukla hiç maddi güvencesi olmadığı halde boşanıyor. Sonrasında hayatını yoluna koyuyor. Böylesi geçimsiz biri çok zor. Üç günlük misafirin bile burnundan getiriyor üstelik sizin anneniz.Terapiyi kabul etmiyor demişsiniz ama boşanmadan bahsedin tavri ne olur acaba. Gerçi bana kalırsa 13 sene çektiyseniz bu şekil devam eder. Adam nasıl olsa katlanıyor diye devam etmiş yaptıklarına. Ne deyim Allah kolaylık versin
İyi de adam çalışmıyor evdeyse ve siz çalışıyorsanız bunları zaten yapması gerekiyor. He bana kalırsa temizlik vs de yapması gerekiyor. Çocuğuyla olan iletişimi de zaten olması gereken şeyler. Siz bunları neden lütuf gibi görüyorsunuz?kızımıza karşı iyi, yani çocukla ilgili sorumlulukları genelde almaktan kaçınmaz. parka götürür, okuldan alır gelir, oyun oynarlar.
çoğu zaman evde yemekleri de eşim yapar. temizlik çamaşır vs onlarla ilgili bir şey yapmaz ama ben de çoğunlukla yardım istemem zaten o işlerle ilgili. o yemek yapar ben arkasından mutfağı bulaşığı toplarım.
bunu niye anlattım, çünkü eşiyle benimkiler gibi problem yaşamayan arkadaşlarım da bu tür destekleri alamadığı için boşanmayı düşünüyor. bende de tam tersi, hani o yüzden gerçekten abartıyor muyum, yani evet yorucu ve stresli ama diyorum yani onu da öyle kabul edip yaşamaya mı çalışmalı. bilmiyorum gerçekten bazen düşünüyorum çocuk yokken boşansaydım keşke diye
nedenaçıkçası ben de müdahale etme, ya da annemle konuşma gereği duymadım
Sen niye bunu çekiyorsun ya? İyi baba deyip duruyorsun çocuğa da yapıyordur böyle illa ki. Bas tekmeyi kurtul zaten calismiyomus evde temizlik yaptığı yok yemekten sonra arkasını sen topluyorsan o da sayılmaz kendini kandırma.yani iste ona kalsa her seyi söylüyor ben anlamayıp inadına yapıyorum ya da diger herkes. örneğin az önce de oldu yemek yiyecegiz buna turşuyu masaya koyabilir misin dedim buzdolabında farklı bir tursu daha vardı onu da koy dedim bisey dedi agzının icinden ben anlayamadan annem zaten dedigim seyi dolaptan aldı ve masaya koydu. yemek boyunca suratı asıldı. yani kimbilir neye bozuldu anlarız bir kavga sırasında
işte anneme açıkça demeyince kapat diye ben de rahatsız olmadı sandımneden
neden yani neden
eşinizden çok farklı değilsiniz
hayır yeni geldik almanyaya 13 yıl once degilSen niye bunu çekiyorsun ya? İyi baba deyip duruyorsun çocuğa da yapıyordur böyle illa ki. Bas tekmeyi kurtul zaten calismiyomus evde temizlik yaptığı yok yemekten sonra arkasını sen topluyorsan o da sayılmaz kendini kandırma.
Ayrıca pencere konusunda adamın huyunu biliyorsun annene söyleseydin ya da görünce kendin kapatsaydin sen de biraz garipsin sanki?
13 yıl olmuş hala ne Almanca öğrenmesi yeni mi gittiniz oraya? Miyminti adamla bol sans insanı hasta eder bu...
yok lütuf gibi görmüyorum elbette ki yapması lazım ve yapıyor da onu demek istedimİyi de adam çalışmıyor evdeyse ve siz çalışıyorsanız bunları zaten yapması gerekiyor. He bana kalırsa temizlik vs de yapması gerekiyor. Çocuğuyla olan iletişimi de zaten olması gereken şeyler. Siz bunları neden lütuf gibi görüyorsunuz?
yani olabilir, kendi ailesiyle görüsmüyoruz kızımızın doğumundan bu yana. ama sebep ben değilim, kendi erkek kardeşi. hamileyken annesi şehir dışından gelip erkek kardeşinin kaldığı ama kayınpederime ait eve gelmişti. orada eşimle kardeşi kavga ettiler ve olaydan sonra hiçbiri eşimi arayıp sormadı. yani neredeyse 7 yıldır gorusmuyoruz ailesiyle.
tam almanyaya taşınacağımız gün de bir sebepten babamla tartışıp çekip gitti, telefonunu falan kapattı. ben ara yol bulmaya çalışırken telefonda bana dedi ki ben ailemden nasıl ayrılıyorsam (heralde küs demek istedi) sen de öyle ayrılırsın dedi. hiçbir şekilde konusmuyor etmiyor ama belki de kendi ailesiyle olan bu durum yüzünden benim ailem gelince özellikle böyle nemrutlaşıyordur. ama dedigim gibi genel olarak anlaşması zor bir insan zaten
En azından kabul etmişsiniz bu da bir adım bence, öyle düşünmeyinŞu an kendimden utandım ben de böyleyim çünkü istemedigim ya da bana ters gelen bir sey olursa küserim konusmam,inadına yaparım o yüzden hic iliskim olmadı ultra zorum cünkü kaparım iletisime kendimi,bir türlü de düzeltemedim
kendi ailesiyle benim doğumuma kadar gorusuyorduk. kavgadan sonra eşimi arayıp sormadılar hiç. ben de ona o zaman demiştim senin annen ve kardeşin tabi ki barışırsın görüşürsün ne olduysa oldu ama benden bekleme aynı şeyi dedim. çünkü kavga sebebi de şu, kardeşi evde benim yanımda sigara içti evin içinde sürekli ama yakıp söndürüyor resmen, ablası ve eşim de uyardı dinlemedi en son benim icin küfürlü konuşarak gelmeseymis evime dedi, ki ev de kayınpederime ait. sonra ben yine bi sey demedim sadece eşime hadi gidelim biz dedim. kayınvalidem ise tüm bu konusmalar sırasında açık mutfakta ortalık topluyor, ki amerikan mutfak. neyse sonra eşim de kardeşine düzgün konuş falan derken bunlar kavgaya başladı, kardeşi eşime bıçak çekti hatta. neyse bir şekilde evden çıktık. ben tabi o hengamede düşer gibi oldum. bunca şeyin üstüne eşim yine de ben doğum yapınca torununu gormek istiyorsan seni alıp hastaneye getireyim demis kadın gelmemis. gorumcem beni tam kavga günü arayıp iste annem de cok uzgun esin telefonları acmıyor falan dediginde ben ona da söyledim beni karıstırmayın ben esime bir sey demiyorum sizin kendi sorununuz diye. he icten ice beni sucluyorsa bile benim gönlüm çok rahat hiç onun o salak ailesine bir kötülük de yapmadım, hatta kendin barışırsan da barış dedim.Hah, bulduk.
Size bedel ödetiyormuş meğer sinsi sinsi.
Ki sizin sebep olduğunuz bir şey de yok ortada.
Kendi patolojisini çözmüyor, gücü size yetiyor.
Sizin peki ailesiyle arasını açtığınızı düşündüğü bir durum oldu mu geçmişte?
Ay bilemedim yaa, yani size yaptığı yemeğin ve kendi çocuğuyla ilgilenmesinin ücreti bu adamı çekmek olmamalı.
Belki ailesi ile arası düzelirse daha pozitifleşir ama tek sorun bu da değil bence.
İşi yok mu demiştiniz?
Ona ezikleniyo belki de.
ay aman sakın kendinizi kapatmayın. rahatsız olduğunuz her şeyi her zaman açıkça söyleyin hem karşı taraf için zor hem de siz de içinizde gizli öfke biriktirirsinizŞu an kendimden utandım ben de böyleyim çünkü istemedigim ya da bana ters gelen bir sey olursa küserim konusmam,inadına yaparım o yüzden hic iliskim olmadı ultra zorum cünkü kaparım iletisime kendimi,bir türlü de düzeltemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?