eşim mi narsist yoksa ben mi gerçekten söylenenleri anlamıyorum

jeylo

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2008
12
9
611
İstanbul
Eşimle yaklaşık 13 yıldır evli, 14 yıldır beraberiz ve 6.5 yasında da bir kızımız var. Bu kadar uzun süredir beraber olmamıza rağmen maalesef asla anlaşamıyoruz.

Nasıl oldu da bu kadar zamandır ayrılmadın derseniz cevabı ben de bilmiyorum zaten 23 yaşında evlendim ve çok da mutlu bir evden gelin gitmedim. Neyse eşim her konuda küser, trip atar ve kendini iletişime kapatır. Zaten normal zamanda da ne konuştuğu anlaşılmıyor, kendi düşündüğü ve dışarı aktardığı asla aynı değil.

Basit bir örnek, yurtdışında yaşıyorum ve annem bizim yanımıza geldi ziyarete. Burada da hava sıcak olunca genelde bizim aksimize cam kapı hiç açılmaz ki içerisi ısınmasın. Ama annem tabi bunu bilmediği için camı sonuna kadar açtı. Eşim de net bir şekilde "anne camı acmayalım içerisi ısınmasın" demek yerine işte komşular da hiç açmamış, herkesin camları kapalı falan diyor, elinde termometreyle evin, balkonun sıcaklığını ölçüyor ve annemin bunlardan camın açılmaması gerektiğini anlamasını bekliyor. Neyse sonuç olarak evin içi ısındı ve klima da olmadığı için gece herkes fenalık geçirdi.

Yattığımızda odada beni yiyip bitirdi eşim, yok camı açmayalım dedim annen inadına açtı, yok ben ona içerisi ısınıyor dedim o beni dinlemedi gibi şeyler ki ben de duydum ve asla böyle söylemedi ve böyle söylemediği için açıkçası ben de müdahale etme, ya da annemle konuşma gereği duymadım. Aksine komşuların camlarını açmadığından falan bahsetti. Bugün hava yine çok sıcak bu sefer ben camı kapattıkça eşim açıyor. Annem kızımla dışarı gezmeye çıktı ve baktım cam yine açık, kapatayım dedim ama o da ne! Eşim arkamdan camı açtı, annen açıyor sorun yok ben de açarım yansın evin içi diyor.

Her konuda ama her konuda böyle insanlara ders verme, kendi dediğini diretme huyları var ve ben artık bıktım. Aramızda iletişim olmadığı için, beni psikolojik anlamda doyurmadığı için, cinsellik de içimden gelmiyor ve çok nadiren birlikte oluyoruz. 1-2 ayda bir anca. Çünkü hiçbir zaman rahatsız olduğu şeyi açıkça söylemez, konuşmak isteyince köpek gibi davranıp "ben zamanında çok söyledim" der, ama anlattığım yukarıdaki örnek gibi, dün camın açılmasından çok rahatsız oluyor, asla bunu bu şekilde dile getirmiyor, sonra trip hakaret ve küsmeyle belli ediyor, bugun onun lafını dinleyince de, o iş geçti herkes rahatsız olsun diyor. bu tür streslerden o kadar sıkıldım ve bıktım ki.

her tatil öncesi, her özel günde her heyecanlı olduğum şeyde hevessiz ve hatta nemrutluğuyla kavga çıkarması da cabası. nasıl iletişim kuracağımı bilmiyorum, yurtdışında yalnız olmasam boşanmayı düşünürdüm ama burada çok zor geliyor ne yalan söyleyeyim hele bir de çocukla.

uzun iç dökme gibi bir yazı oldu ama böyle bir insanla nasıl iletişim kurabilirim varsa tavsiyeleriniz yazarsanız çok sevinirim.

Çok pis huyu varmış. İnsan gibi söylese anneniz de kapatırdı. Olmuş bitmiş hala uzatan insanları da sevmem. Camı hala kapatıp temcit pilavına çevirmesi çok çirkin. Böyle olayları uzatan insanla çok zor. Bu huyuyla ilgili sakince uyarmayı denediniz mi?

Ailenize karşı bir tutum mu yoksa hep mi böyle acaba?

Açık açık konuşmanız lazım.. iletişimin açık olmazsa kimse seni anlamaz.. Bu kadar net.. bulmaca gibi adam resmen.. bak komşular açmıyor ile ne anlayayim ben.. biz tr de sıcak hava da tüm camları açıyoruz yanlış bizde mi acaba

bu saatten sonra iletişim kurmayı öğretemezsiniz böyle gelmiş böyle gider trip atan küsen dolaylı yoldan mızmızlanan bir kocanız var allah kimsenin başına vermesin.

yani ilk başlarda bu tür anlaşmazlıklarımızda hep tartışırdık. konuşmayı her denediğimde yani tartışmayı her anlamaya çalıştığımda ben sana söyledim, ben seni uyardım falan dedi ve asla açıkça söylemedi derdini. bir keresinde yalvarırım lütfen bir kez daha söyle rahatsız olduğun şeyi gerçekten anlamadım diye ağladığımı hatırlıyorum, yok yine ben sana dedim artık geçti o iş falan dedi. bi yerden sonra ben de artık anlamadığım şey üzerine tartışmayı ve kendimi açıklamayı bıraktım.

yok aileme karşı değil genel herkese tavrı böyle. evet bakın ben de aynı şeyi söyledim türkiyede sıcakta herkes cam kapı ne varsa açar onlar alışık değil açıkça söyleseydin dedim. kendine göre söylemiş ama söylemedi ben de duymadım ki annem de gerçekten söylense inadına cam falan açmaz zaten.

Madem 13 yıldır bu adam böyle o zaman ona göre para biriktirseydiniz yada bu adamla sonumuz diyip bir işe girseydiniz. Çoğu kadının yaptığı gibi ne para biriktirmişsiniz nede bir işe girip çalışmışsınız. Son noktaya gelince de ben çocukla boşansam ne yapacam sorusu gelimiş aklınıza. Onca sene geleceğinizi düşünmek yerine kocanızın yaptığı sinir bozucu hareketlerine odaklanmışsınız. Bu saatten sonra boşanırsanız plan program yapmadan boşanan kadınlar ne yaşıyorsa sizde aynısını yaşayacaksınız.

Öff yani böyle takıntı böyle gıcıklıkta hiç çekilmez, cam altı üstü anlatsa kadında yok ille de açık kalsın demezdi heralde, bı cam yahu ite çeke iyi durmussunuz bu kadar vakit

benim çalışmadığımı, para biriktirmediğimi nereden biliyorsunuz? ben boşanmaktan zaten maddi şeyler yüzünden çekiniyorum demedim yurtdışında ve desteksiz gerçekten zor diye söyledim. içiniz rahat edecekse yine de söyleyeyim ben iş bulduğum için türkiyedeki işlerimizi bırakıp yurtdışına taşındık, şu an evde tek çalışan benim. param da var işim de var çok şükür.

bu arada tüm bu iletişim konuları dışında eşin evle de çocuğumuzla da ilgili bi insandır ama maalesef ben artık bu stresi eskisi kadar iyi yönetemiyorum galiba.

Eşin tam ruh hastası, inadına cam acmak nedir sonrasında.Allah yardımcın olsun.Düzeleceğini sanmam.Ama eşinin huyunu biliyorsun anneninde anlamadığını gördüğün an sen müdahil olabilirdin anne cam açınca sıcak oluyor burda Tr deki gibi değil deyip kapatabilirdin.Bu gibi durumlarda müdahil olmalısın.

Çok zor karakter. İşiniz zor.
Hangi ülkedesiniz sorabilir miyim?

Ee! O zaman paran ve işin varsa bu adamı çekme motivasyonunuz ne? Millet 5 çocukla desteksiz boşanıyor.

İletişim kurma becerisi yok, alt yazısı olmadan bu herifi anlamak mümkün değil.
onun içinden konuştuğu şeyleri duyduğunuzu sanıyor hatta inat olsun diye zıttına davrandığınızı düşünüyor üstüne de kendince kurulup aynı olay üzerinden bir sürü cezaya maruz bırakıyor. İçinde yaşadığı dünya cehennemini sizin burnunuzdan getiriyor.
Her seferinde “bunu mu demek istediniz” diye sorun. Ne demek istiyorsun deseniz yine içinden kurulacaktır muhtemelen. Ömür törpüsü.
Ya da bırakın kendi kendine kurulsun umursamayın yok hükmünde olsun. O da en büyük ceza olur ona.

evet ama işte dediğim gibi dün eşim net bi şekilde söylemeyince ben de anlamadım ve kalkıp cam kapatmayı düsünmedim. bugün kapatınca da iste kendisi inatlaşıyor

Sabah namazı acar serin havayı içeri alır sonrasında kapatırız camı perdeyı dısardaki sıcak hava evi basmasın die

#KONYA

Ee! O zaman paran ve işin varsa bu adamı çekme motivasyonunuz ne? Millet 5 çocukla desteksiz boşanıyor.
bilmem, belki bi umut ben yanlış yapıyorumdur ve kendimi düzeltirsem sorun çözülür diye düsünüyorumdur. bir de dediğim gibi çocuğumuzla ve evle çok ilgili bir baba, bu sebeplerden boşanmak kızıma da haksızlık gibi geliyor açıkçası.

Okurken fenalık geçirdim, çok zor. Bu adamla nasıl 13-14 yıl geçirebildiniz, peygamber sabrınız mı var?
İma etmeyi, laf dokundurmayı iletişim kurmak sanıyor. İletişim becerilerinden bihaber. İnsan gibi anne burada cam kapı açma adeti yok, açarsak ev sıcak oluyor dese kadın zaten kapatır ellemez. Elinde termometreyle evin içinde dolanmak nedir çocuk gibi
Sonrasında da güya kendisi cam kapı açıp ev halkını cezalandırıyor, o yapıyorsa bende yaparım diye neyi kanıtlamaya çalışıyor onu da anlamış değilim.
Ben böyle bir karakterle değil ömür geçirmek dışarıda 2 saat kahve içerken bile bunalırım. Karar sizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…