• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim mi yapması lazım ? (kv,görümce içerir)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar. Konuya giriyorum... eşimle annesi telde konuşuyorlardı bende duydum kadın indirim gününden bahsediyordu. Neyse teli kapattılar eşime sordum ne indirimi diye. Meğer kardeşine çalışma masası alacakmış. Kv demiş al diye. Nasıl yani sen mi alacaksın dedim. Parasını o vermeyecekmiş güya kv verecekmiş... peki neden o zaman o almıyor dedim... onlar anlamaz dedi. Bu saçma geldi bana çünkü kv sözde her şeyden anlar her yere de girer çıkar... hatta eşim annem anlar annem de gelsin anneme danışayım diyen biri... evimize mobilya seçerken bile eşim, annem çok iyi anlar pazarlık eder gelsin diyerek kaç gün birlikte çıkarmıştı bizi her yere zamanında... haliyle bunu saçma bulduğumu söyledim. İyide sen ne anlıyorsun ki çalışma masasından dedim. Kardeşi 20 yaşında bu arada. Neyse bana bir sinir geldi... kaç gündür bir halıyı yıkatmaya veremeyen, eski halıları götür dememe rağmen geçiştirip yapmayan, perdeyi yaptırmıştık onu gidip almayan adam annesinin bir lafıyla fuzuli iş yapıyor da benim dediklerim neden ciddiye alınmıyor diye patladım. O da bana, ben alıyorum masayı ne olmuş niye dert oldu sana dedi. Pardon ama biz burada beş kuruşun hesabını yapalım, bana gelince hiçbir şey yapma gereksiz gör ama git kardeşine masa al... bunları dedim.. sana ben almıyorum dedim bak masanın resmini attılar dedi resmi gösterdi... o zaman ben alıyorum ne olmuş deme bana dedim. Hem para eşimden çıkmasa bile sonuçta bu saçma değil mi sizcede yoksa ben mi abartıyorum ? Eşim neden gidip alıyor ? Arabaları var, imkanları var, kaynanam cin gibi her yeride bilir girer çıkar... eşim madem bu kadar duyarlıysa peki ilk öncelik kendi evinin ihtiyaçları olması gerekmez mi ? Ailesiyle zaten sorunlarımız var artık böyle şeyler beni hemen geriyor. Tekrar konuşmak istiyorum da bilmiyorum ne diyim daha, almayacaksın onu diyemiyorsun ki...
Alsın bacım kardeşi sonuçta. O önü alsın sen de evinin ihtiyaçlarını da tekrar belirt yani.valla üç sevmesem de parasal işlerine coknkarismam

Bu içinde mecburiyet barındıran bi durum değil kardeşi annesi babası canı ister yapar. İyice kafayı bozdunuz bu eş aileleriyle artık. Bu kadar batıyorsa aile olayı kimsesi olmayan biriyle evlenin bu nedir ya. Bi masa için çıkardığınız tantanaya bak

Merhabalar. Konuya giriyorum... eşimle annesi telde konuşuyorlardı bende duydum kadın indirim gününden bahsediyordu. Neyse teli kapattılar eşime sordum ne indirimi diye. Meğer kardeşine çalışma masası alacakmış. Kv demiş al diye. Nasıl yani sen mi alacaksın dedim. Parasını o vermeyecekmiş güya kv verecekmiş... peki neden o zaman o almıyor dedim... onlar anlamaz dedi. Bu saçma geldi bana çünkü kv sözde her şeyden anlar her yere de girer çıkar... hatta eşim annem anlar annem de gelsin anneme danışayım diyen biri... evimize mobilya seçerken bile eşim, annem çok iyi anlar pazarlık eder gelsin diyerek kaç gün birlikte çıkarmıştı bizi her yere zamanında... haliyle bunu saçma bulduğumu söyledim. İyide sen ne anlıyorsun ki çalışma masasından dedim. Kardeşi 20 yaşında bu arada. Neyse bana bir sinir geldi... kaç gündür bir halıyı yıkatmaya veremeyen, eski halıları götür dememe rağmen geçiştirip yapmayan, perdeyi yaptırmıştık onu gidip almayan adam annesinin bir lafıyla fuzuli iş yapıyor da benim dediklerim neden ciddiye alınmıyor diye patladım. O da bana, ben alıyorum masayı ne olmuş niye dert oldu sana dedi. Pardon ama biz burada beş kuruşun hesabını yapalım, bana gelince hiçbir şey yapma gereksiz gör ama git kardeşine masa al... bunları dedim.. sana ben almıyorum dedim bak masanın resmini attılar dedi resmi gösterdi... o zaman ben alıyorum ne olmuş deme bana dedim. Hem para eşimden çıkmasa bile sonuçta bu saçma değil mi sizcede yoksa ben mi abartıyorum ? Eşim neden gidip alıyor ? Arabaları var, imkanları var, kaynanam cin gibi her yeride bilir girer çıkar... eşim madem bu kadar duyarlıysa peki ilk öncelik kendi evinin ihtiyaçları olması gerekmez mi ? Ailesiyle zaten sorunlarımız var artık böyle şeyler beni hemen geriyor. Tekrar konuşmak istiyorum da bilmiyorum ne diyim daha, almayacaksın onu diyemiyorsun ki...
Anaa abilerim bana birşey alınca yengelerim böyle mi hissediyor acep :KK53: Ayrıca görümcem eşime, eşimde görümceme gerektiğinde birşeyler alır hiç böyle şeylerin lafi sözü olmaz ki.
Tabii eşim evimde hiçbir eksiği görmeyip sadece ailesinin istediklerini alsaydı, konu almaksa, o zaman bozulurdum. Yine de tepkinizi yüksek buldum.

Size 500 lira çok gerekli gelmeyebilir bizim için durum öyle değil.
Havaya saçmıyor parayı, kardeşine harcıyor farkında mısınız? Hepimiz orta halli insanlarız, aylık 20bin falan kazanmıyoruz. Belki paraları kalmamıştır eşinize rica etmiştir olamaz mı? Belki başka ödemeleri vardır olamaz mı? Bende kardeşime para harcıyorum eşim laf etse kötü niyetli biri olduğunu düşünürdüm. Ki sizi de hiç anlamıyorum, önceki konularınızı da biliyorum. Eşinizi ve ailesini zerre sevmiyorsunuz bu çok belli oluyor. Adama da aileye de üzülüyorum her türlü sevilmiyorlar.

Halıyı yıkatmak için eşinizi neden bekliyorsunuz ki, arayin bir hali yikamaciyi gelip alsınlar.

Eşinizin evinizin işleriyle ilgilenmediği için kardeşine alıp götüreceği masa rahatsız etmiş sizi ama tavrıniz yanlış.

Kendi sorununuzu, sinirinizi ailesi üzerinden çıkarmayın. Zararlı siz olursunuz.

Evlendiniz diye eşinizin artık kardeşlerine ve annesine hiçbir faydası dokunamayacak diye birşey yok... Yani bana hiç mantıksız gelmedi kardeşinin masasını teslim alıp da evine götürmesi kadar doğal birşey yok.. Kayınvalidenizin cin gibi herşeyi anlıyor olması demek evladına birşey yaptırmayacağı manasına da gelmiyor.. Herkes abisinden kardeşinden evladından birşeyleri rica eder etme hakkına sahiptir diye düşünüyorum.. Ayrıca eşinizin sizin dediklerinizi yapmıyor olması konusunda demek ki siz birşeyleri eksik yaptınız yeteri kadar peşine düşmediniz bazen bu adamlar vurdum duymaz olabiliyor maalesef istediğiniz şeyi yaptırana kadar söyleyeceksiniz demek ki ancak o şekilde yapacak.. Aslında sizin eksikliğiniz de değil de aşinizin tutumuna karşı daha ısrarcı olmalısınız gibi düşündüm normal olanı bir kez demektir ama adamı da yapmıyor diye şey yapacak değilsiniz mecbur yaptırma yolunu bulacaksınız şeklinde söylüyorum.. Ayrıca sizin eve gelince yapmıyor annesine gelince hemen yapıyor diye düşünmeyin çünkü sizin evinizi ne de olsa bizim evimiz yarın yaparım öbür gün yaparım diye diye öteleyebiliyor tabi ki sinir bozucu ama annesine gelince bu öteleme işini yapamıyor işte... Bazen bende kendi evimde yemek yapasım gelmiyor 3 gün üst üste yemek yapmadan geçiriyoruz öyle birşeylerle ama kayınvalideme gidince uğraş isteyen bir tatlı rica ediyor orda hemencecik yapıyorum hiç yorgunum çalışan bir insanım akşam işten gelcem bi de tatlı mı yapcam demiyorum başkasına gelince 😂😂 Hatta eşim de diyor 3 gündür yemek yapmadık evde annemde o tatlıyı yaptın tebrik ediyorum seni diyor 😂Bunun gibi düşünün.. Fazla sinir stres yapıyorsunuz gibi geldi bana..

Havaya saçıyor parayı, kardeşine harcıyor farkında mısınız? Hepimiz orta halli insanlarız, aylık 20bin falan kazanmıyoruz. Belki paraları kalmamıştır eşinize rica etmiştir olamaz mı? Belki başka ödemeleri vardır olamaz mı? Bende kardeşime para harcıyorum eşim laf etse kötü niyetli biri olduğunu düşünürdüm. Ki sizi de hiç anlamıyorum, önceki konularınızı da biliyorum. Eşinizi ve ailesini zerre sevmiyorsunuz bu çok belli oluyor. Adama da aileye de üzülüyorum her türlü sevilmiyorlar.

Ya siz benim neler çektiğimi biliyor musunuz da konuşuyorsunuz bide konularımı biliyormuşsunuz sözde neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ya. Eşimi yeterince anlattım tekrar tekrar yazamayacağım. Pardon ama kardeşine gelince oluyor da bana, evimize gelince niye olmuyor peki bu adaletsiz olmak değil midir bunu niye yazmıyorsunuz.

Ya siz benim neler çektiğimi biliyor musunuz da konuşuyorsunuz bide konularımı biliyormuşsunuz sözde neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ya. Eşimi yeterince anlattım tekrar tekrar yazamayacağım. Pardon ama kardeşine gelince oluyor da bana, evimize gelince niye olmuyor peki bu adaletsiz olmak değil midir bunu niye yazmıyorsunuz.
Güzel bacım neyin eksik evinde Allah aşkına , bu kadar elzem önemli mi ? Çok mu acil ?

Ders çalışması için bi gence bir şey alınıyor , destek olmanız gerekirken yaptığınıza bak . Gençlerin işleri zaten çok zor şimdi .

Hem abisinin alması mutlu ediyordur da onu böyle şeyleri de düşünün . Gerçekten bence kavga etmeye değmez .

Pardon? Haddinizi bilin yahu, siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Siz tam olarak kimsiniz bana bu kelimeleri kullanabiliyorsunuz? Evet eski konularınıza biliyorum, eşinizden de ailesinden de iliğinize kemiğinize kadar nefret ettiğinizi biliyorum. Eşinizin evinize almayıp kardeşine almasına sinirlenmişsiniz ancak burada kardeşinin suçu YOK eşinizin var. Alması yanlış değil, evinize almıyorsa oturup adam akıllı eşinizle konuşun,ki eşinizle de burada yazdığınız gibi konuşuyorsanız adamın anlamaması normal. Demek ki evine almayı tercih etmiyor, kardeşi evinden daha değerli görüyor, bununda nedenini sorgulayın önce. İyi akşamlar.

Valla adaletten şu tavırlarla bahsedersenız ki insanlar nasıl bı kin duyduğunuzu eşinizin ailesine karşı biliyor. Ben çalışıp evımı geçindirirken aıleme arada bır şeyler alıyırum diye sureklı benımle tartışan laf sayan kavga eden eşim olsa madem bazı şeylerı beğenmıyorsun kalk sende çalış yardımcı ol öyle armut piş ağzıma düş olmuyor derdım

Son düzenleme:
Evlenince adamları ipoteklemiş gibi davranmayın ya , o adam o kız kardeşle büyüdü .
O anne büyüttü bu adamı . Senin sevdiğin adamı .

Kadının eli sıkışmış olabilir , kız çok heves etmiş olabilir. Oğlunu arayıp isteyecek tabi , sokaktan adam çevirecek hali yok .

Rahmetli anneannem derdi ki “Annesini kardeşini sevip saymayan karısını da saymaz”

Güzel bacım neyin eksik evinde Allah aşkına , bu kadar elzem önemli mi ? Çok mu acil ?

Ders çalışması için bi gence bir şey alınıyor , destek olmanız gerekirken yaptığınıza bak . Gençlerin işleri zaten çok zor şimdi .

Hem abisinin alması mutlu ediyordur da onu böyle şeyleri de düşünün . Gerçekten bence kavga etmeye değmez .

Görümcemi tanısaydınız bu dediklerinize pişman olurdunuz :)

Valla adaletten şu tavırlarla bahsedersenız ki insanlar nasıl bı kin duyduğunuzu eşinizin ailesine karşı biliyor. Ben çalışıp evımı geçindirirken aıleme arada bır şeyler alıyırum diye sureklı benımle tartışan laf sayan kavga eden eşim olsa madem bazı şeylerı beğenmıyorsun kalk sende çalış yardımcı ol öyle armut piş ağzıma düş olmuyor derdım

Hmm oradan bakınca öyle mi gözüküyor. Bunlar sizin düşünceleriniz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X