Eşim narsist olabilirmi? Yoksa sorun bendemi?

isimsizbirkadinn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2025
12
-1
1
27
Eşimle 3 yıldır evliyiz, çocuğumuz yok. İlişkimizin başından beri ben daha çok ilgi isteyen, daha çok iletişim arayan taraf oldum.
O ise genel olarak rahatına düşkün, çok vakit geçirmeyi sevmeyen, sürekli telefonuyla uğraşan, biraz vurdumduymaz bir insan. Güzel günlerimiz oldu ama kötü günlerimizde veya ben duygularımı açtığımda sürekli kaçtı konuşamadı yada benimle tartıştı anlayışla karşılamadı beklentilerimi. Suçlayıcı konuştu (bunların hiçbirini kabul etmez) hergün temizlik yapmama rağmen temizliğime kadar karıştı ama kendisi hiçbirşey yapmaz kadının görevi olarak görüyor.

Zaman zaman tartışmalarımız oldu ama en çok canımı acıtan şey, onun ilgisizliği.
Bana göre ben ne kadar ilgi istediysem o o kadar geri çekildi.

Sanki fazla ilgi beklentim onu sıktı ve kendini tamamen geri çekmeye başladı.
Yaklaşık 2 haftadır bana karşı çok soğuk. Sanki beni cezalandırıyor gibi birden küsüp geri çekildi
Bana “içimde bir şey yok, his yok, ışık yok” dedi.
“Ayrılalım ozaman bu şekilde ben dayanamıyorum yapamıyorum artık?” dediğimde net bir cevap vermedi, “Bilmiyorum, düşünüyorum” dedi.

Yani ayrılığı düşündüğünü açıkça söylüyor ama “bitti” demiyor.
Evdeyken benimle konuşmuyor, yüzüme bile bakmıyor, sürekli telefonda. Kuzenleriyle takılıyor sürekli ablasına gidip geliyor.
Ama ailesinin yanında, dışarıda gayet neşeli, güler yüzlü, sohbet eden biri.
Bana karşı ise adeta cezalandırır gibi soğuk ve mesafeli.
Geçmişte de aynı şeyi yapmıştı, 2 hafta boyunca benimle konuşmamıştı, sonra kendi gelip konuşmaya başlamıştı.
Bu yüzden şimdi yine mi böyle olacak diye düşünüyorum ama artık çok yoruldum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Onu hâlâ seviyorum ama bu şekilde yaşamak beni çok yıpratıyor. Ayrılmaya aslında hiç cesaretim yok ve sanırım bende kaybetme korkusu olduğunun farkında
Uzaklaşırsam geri gelir mi, sürekli iletişim kurmaya çalışıp çabalıyorum. Bu halde bile yemeğimizi yapıyorum diyorum mecbur yapcaksın görevin diyor..
Bazen narsist olduğundan şüpheleniyorum nerdeyse bütün özelliklerini taşıyor..

Çok kötü durumdayım, akıl verecek birileri olursa çok sevinirim.

Aslinda evliligin basinda bukadar degildi sanki benim zayif noktami farkedince boyle olmaya basladi bana karsi. Suan hicbirsey umrunda degilmis gibi hareketler ediyor bense ayrilik acisini yasamaya baslamis gibiyim. Calisiyorum parttime kendi evime cikabilcek kadar sansim yok malesef baba evinede donmek istemiyorum. Kiz kardesimle konustum birlikte kiraya cikabilirsek onu ayarlamaya caliscam. Arkadaslarimla disari cikmaya basladim gecen hic gitmedigim bir kafeye gidiyordum sen oraya gitmezdin dedi bana. Sonra sürekli mesaj atip durdu neredesin naptin diye. Iki gun sonrada ben yine yalvar yakar onunla konusurken disari ciksana sen ya arkadaslarinla falan kafani dagit benim birsey dedigimi sanma cik falan dedi kendi kendine. Kendimi toparlamak istiyorum cok dipteyim cok degersiz hissediyorum kendimi

kendimce ona son sans verdim icimde bu ay sonunda hala boyle devam ederse ayrilik islemlerine baslamayi dusunuyorum ozamana kadar biraz kendimi toparlamak istiyorum iletisim kurmayarak onunla

Kız kardeşinizle kiraya çıkma fikri gayet mantıklı, aile evine dönmekten daha iyi bir seçenek, kendinizi daha özgür hissedersiniz. Şuanda hissettiğiniz degersizlik duygusu da normal, evli olduğunuz sürece ilginiz, sevginiz karşılıksız kalmış, yok sayılmışsiniz, kendi değerinizi bundan sonra eşinizin ilgi veya ilgisizliğine bağlamayın, siz zaten değerlisiniz, bana kalırsa eşiniz ilişkinizi bir güç savaşına dönüştürmüş, kafeye gitmeniz onu bayağı rahatsız etmiş, mesajlar atmış sonra siz eski tavrınıza dönünce, arkadaslarınla çık umurumda değil tavrına girmiş. Oyununa gelmeyin, sizi eski halinize çekmeye çalıştığında farkedin.Yalvar yakar konuşmaları bırakın bu moddan çıkın artık, konuşmayı azaltın ondan ilgi bekleyerek değil kendi sınırlarınızı koruyarak iletişim kurun, tartışma vb durumlarda bu konuşma bana iyi gelmiyor, sonra konuşalım deyin, arkadaşlarınızla görüşmeye, dışarı çıkmaya devam edin, yürüyüşe çıkmayı deneyebilirsiniz fiziksel hareket iyi hissettirir, dış görünüşünüzde ufak değişiklikler yapabilirsiniz saç, kıyafet gibi bu kendinizi iyi hissettirir, degersizlik hissinize iyi gelebilir. Bunların hepsini onun tepkisini ölçmek için değil kendinizi toparlamak için yapın. Umarım kendiniz için en iyi olan kararları alır ve uygularsınız.

İyi ki yeni bir kelime öğrendiniz. Eşin narsist değil seni sevmiyor

Acikcasi kendi kaderimi kimsenin eline birakamam. His yok, isik yok diyen bir adamin keyfine gore evliligi devam ettirip ettirmeme durumu korkunc geliyor bana. Bu sozleri duydugunuz an bana birsey hissetmeyen birinin yaninda durmaya devam edecek kadar aciz degilim deyip cekilmeniz lazimdi. Acikcasi bunu soyledigim kisi hala yanimda dursa ben sogurum ondan, omurgali bir durusu yok diye. Insan yaninda daha guclu bir karakter ister. Adam daha ne desin cekip gitmeniz icin. Illa terketmesini bekliyorsunuz. Pes.

ben olsam ayrilalim demezdim, ayrilacak mi diye de dusunmezdim. ayrilik karari vermek bir surectir. bunun icin yeterli guc toplanmalidir. 2 hafta guc toplamak icin cok erkendir. onun ne karar vereceginden bagimsiz olarak, ben ne karar verecegim, ben ne istiyorum, neyi hakediyor da elde edemiyorum diye dusunur kendime zaman tanirdim. dogru karar vermek icin de kendime iyi gelecek, kendimle basbasa gecirecegim zamanlar yaratirdim. kopma surecimi boyle baslatirdim.

haftasonlari sehrimde veya sehirdisinda aktiveteler ayarlardim. mutlaka yeni insanlarin oldugu bir aktivite bulurdum. nefes alirdim. kosu/ yuruyus gruplari, kamp etkinlikleri, voleybol etkinlikleri, kutu oyunu etkinlikleri, bisiklet etkinlikleri vb.

haftasonu 2 gun evde olmayin, kendinize yeni hayat insaa edin ve bunu bir gorsun bakalim. o zaman da bisi bilmiyiirimmm, iyrilmikti istimiyirim sini de sivmiyirim deyip simaracak mi bakalim.

Son düzenleme:
Guclu olmak istiyorum diyorsaniz, gidip davayi acip onune mahkeme celbi gelene dek kus kalin, dik ve kararlı durun.

kendimce ona son sans verdim icimde bu ay sonunda hala boyle devam ederse ayrilik islemlerine baslamayi dusunuyorum ozamana kadar biraz kendimi toparlamak istiyorum iletisim kurmayarak onunla
Ama bilsin bence bi kaybetme korkusu yaşasın. Nasılsa ayrılmaz diye düşünüyor gibi bi hali var

Bana “içimde bir şey yok, his yok, ışık yok” dedi
Bu laf bile bitirmeniz için yeterli bence.
Bu halde bile yemeğimizi yapıyorum diyorum mecbur yapcaksın görevin diyor
Ama ben en çok buna sinirlendim.Böyle bir yaklaşımı,böyle bir hayatı hak etmiyorsunuz.Ayrılmaktan korkmayın.Resmen kendi kendinizi zincirlemişsiniz.Anladığım kadarıyla bu evliliğin size hiçbir artısı yok.Ayrıldığınız zamansa omuzlarınızdan bir yük kalkacak.

Haklisiniz suan az cok bunlari yapmaya calisiyorum ama hicbirseye hevesim yok gibi zorluyorum kendimi. Kendini birsey saniyor vazgecilmez saniyor malesef…

Canım acıyor bugün biraz biraz iletişim kurmaya başladı. Ayağa kalkabildiğimi görsün istiyorum, ayrılcak olsam bile sönük bişekilde onu terk etmek istemiyorum , güçlü ayrılmak istiyorum
Of of bu caresızlıgı cok ıyı bılıyorum evli değilim ama veda edemem ayrılamam yuzune baktıgında nasıl bırakıcam hissi çok ağır. Umarım kalbine ferahlık gelir ve ilk bırakan sen olursun

Ben gizli narsist olduğunu düşünüyorum..
Değersizlik hissi ile dikkat çekmeye çalışıyor ,etrafında pervane olun istiyor..
Kendinize donmenizi,özel vakit geçirmenizi,onu gormezden gelip yok gibi davranmanız tavsiye ederim ,
Kendi tavaginiza yemek koyun sadece mesela,kendinize Çay koyun.. güzel birşeyler izleyin, Gülün,tel ile görüşün,kahve yapın,bazen evi dağınık bırakın..
Güzel podcast kar var,Merve Başıbüyük ,Tülay kök ,Beyhan Budak ,bir aile meselesi , YouTube dan bulun dinleyin..
Narsistleri gündemine almış biri var mesela ,m.karahan Akgül.. vidyolarina bakın ,
Ama lütfen kendinize iyi bakın.. ne hissettiğini not alın.. sonra tekrar tekrar hatırlayın nice üç aenelerde de gitmesin böyle elinizden...

Eşiniz narsist bir birey sizi düşünmüyor fakat rahatı bozulmasın diye de boşanalım demiyor. Normalde size diyebilirdim o nasıl davranıyorsa öyle davranın siz kendinizi geri çekin diye ama ilişkinin başından beri böyle olan biri değişip kesinlikle size yaklaşmayacaktır. Bence çaba sarfetmek kendinizi daha fazla yıpratmak yerine ayrılmayı tercih edin. Boşanın demek istemezdim ama eşiniz baştan beri böyle dönemsel bir şey olsa iş stresidir yolunda gitmeyen şeyler vardır psikolojisi bozuktur derim ama en başından beri böyle olduğu için sizi yormak üzmek dışında bir şey yaşanmayacaktır. Bazı insanların yokluğu varlığında sağladıkları yalnızlıktan çok daha iyidir çünkü. Umarım doğru kararlar alırsınız

narsistik davranis oruntusu gosteriyor olmasi narsist oldugu anlamina gelmez oncelikle ama sunu net bir sekilde diyebiliriz ki esiniz sizi sevmiyor. hayatinizin iplerini onun iki dudaginin arasindan cikacaklara baglamak yerine kontrolu ele alin ve daha fazla kendinize olan sayginizi kaybetmektense bu evliligi bitirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…