• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ne yapmaya çalışıyor?

ayrıca arkadaşlar bu akşam eve geç gitmeyi düşünüyorum
çünkü beni çok kırdı eşim tavrıyla
sadece bu konuda başka konularda da kendini düşünen bencil biri
belki bu şekilde hatasını anlar.

bende nedense özel hastanelere güvenmiyorum.ilgileri alakaları güzel ama insanlara müşteri gözüyle bakıyolar
bilgi donanım ve tecrübeleri yetersiz
devlet hsat.ve üni ler,daha donanımlı ve deneyimliler
eşine haksız yere yüklenme. bendede tam tersi eşim bişey oldumu hemen özele yönelir
bişey paralıysa ve pahalıysa o daha iyi düşüncesi var onda
bence ambalaj değil içi önemli

bende nedense özel hastanelere güvenmiyorum.ilgileri alakaları güzel ama insanlara müşteri gözüyle bakıyolar
bilgi donanım ve tecrübeleri yetersiz
devlet hsat.ve üni ler,daha donanımlı ve deneyimliler
eşine haksız yere yüklenme. bendede tam tersi eşim bişey oldumu hemen özele yönelir
bişey paralıysa ve pahalıysa o daha iyi düşüncesi var onda
bence ambalaj değil içi önemli
benim düşüncem bu hastanelerde sonuç alamayacağım doğrultusunda
yada uzuuun aylar uğraşmam gerekecek diye düşünüyorum
zaten bu konuda anlaşamıyoruz eşimlede

selamlar canım eşinin maddi düşüncesi içinmi yoksa güvenilir sonuç içinmi devlete gitmeni istedi bilemem ama bencede en doğrsu devlet hastanesi geçen bir arkadaşın konusu vardı oda özeller yüzünden bir takım sıkıntılar çekmişti orayada bu şekilde yorum yaptım gerçekten devlet hastaneleri özellere göre daha doğru teşhis koyuyo ve ona göre tedavi uyguluyo ben yaklaşık 2 senedir değişik değişik hastalıklar adı altında yanlış tedaviler gördüm sonra bir araştırma hastanesinde hastalığımın astım oldugunu öğrendim 2 sene boyunca şikayetlerim hep aynıydı ama teşhisler değişikti bende her defasında özele gittim ama sonunda 1 de devlete gideyim bakalım ne çıkıcak dedim ve aklıma bile gelmiyecek şey çıktı ve tedavi için biraz ilerlemişti astımım çünkü hep başka tedaviler gördüm bence devlet hastanesinde muayene ol ve gör bakalım ne olucak hem sen görmüş olursun hem eşinin içi rahat eder en azından gittim bak kötü oldu dersin yada gittim ve iyiki gitmişim dersin allah inşallah en kısa zamanda bir bebek nasip eder size

Arkadaşlar ben 1,5 senelik evliyim
mutlu giden bir evliliğim var ve bebek istiyoruz.
aslında şuan şüpheye düştüm eşimden yana sanki benim kadar istemiyor.
sorunumuz ise benim sol tüpüm tıkalı ve kist var eski konularımı okuyanlar bilir.
laporoskopi diye bir ameliyatı olmam gerekiyor.
ben şimdiye kadar bütün muayenelerim için özel hastaneye gidiyordum
ama eşim bu konuda beni engelliyor her defasında beni devlet hastanesine yada araştırma hastanesine gitmeye zorluyor.
ben oralar kötü demiyorum ama özel hastanelere kıyasla az ilgileniyorlar. maddiyat için olmadığını söylüyor eşim her defasında orda ki doktorlar daha tecrübeli falan diyor.
ve biz bu konuda hep çatışıyoruz.

bu ay hamile olduğumu düşünüyordum.adetim 5 gün gecikmişti.
ve bugün birden bire adet oldum.çok üzüldüm bunada
eşimi aradım bana moral versin diye verdide sağolsun zaten beni bu konuda hep sabırlı olmaya teşvik eder.
bende ona dedim ki üniversite hastanesine gitmeyeceğim iyi bir doktor bulup gidicem falan dedim.
e sen vermişsin kararını beni niye arıyorsun dedi daha ben konuşurken telefonu yüzüme kapattı
zaten üzgündüm tutamadım kendimi tuvalete gidip dakikalarca ağladım gözlerim kıpkırmızı kimse anlamasın diye uğraşıyorum..
neden böyle yapıyor anlamıyorum..
araştırma hastanesine gitmemiz çook uzun bir tedavi süreci demek bunu iyi biliyorum..
babaannem aylarca hastaneye gitti geldi tedavisi için..
beni yeterince anlamadığını düşünüyorum eşimin
telefonumu kapattım ve evede gitmek istemiyorum akşam
onu görmek istemiyorum:14::14:

Bence biraz fevri davranıyorsun canım.
kadınlar çocuk konusunda daha heyecanlı ve sabırsız olabiliyorlar erkekler daha rahat.
ayrıca Devlet Hastaneleri çoğu özel hastanelere göre çok daha iyi eşiniz orada haklı.
Biz nasıl her konuda erkekleri anlayamıyorsak onları da bizi bazen anlamamalarına göz yummak gerekiyor.
Git evine sarıl:29: kocana :)

Senelerce tedavi görmüş birisi olarak ben, kesinlikle bu konuda sizin neresi içinize sinerse oraya gitmenizi tavsiye ederim. doktor ve hastaneyi sevdikten sonra stres daha azalıyor. yoksa stres zaten başlı başına çocuk tedavisine engel. içinize sinen yere gidin ve eşinizle konuşup destek olmasını yoksa hangi hastaneye giderseniz sonuç alamayacağınızı güzellikle konuşun. inşallah en kısa zamanda güzel haberlerinizi alırız :)

selamlar canım eşinin maddi düşüncesi içinmi yoksa güvenilir sonuç içinmi devlete gitmeni istedi bilemem ama bencede en doğrsu devlet hastanesi geçen bir arkadaşın konusu vardı oda özeller yüzünden bir takım sıkıntılar çekmişti orayada bu şekilde yorum yaptım gerçekten devlet hastaneleri özellere göre daha doğru teşhis koyuyo ve ona göre tedavi uyguluyo ben yaklaşık 2 senedir değişik değişik hastalıklar adı altında yanlış tedaviler gördüm sonra bir araştırma hastanesinde hastalığımın astım oldugunu öğrendim 2 sene boyunca şikayetlerim hep aynıydı ama teşhisler değişikti bende her defasında özele gittim ama sonunda 1 de devlete gideyim bakalım ne çıkıcak dedim ve aklıma bile gelmiyecek şey çıktı ve tedavi için biraz ilerlemişti astımım çünkü hep başka tedaviler gördüm bence devlet hastanesinde muayene ol ve gör bakalım ne olucak hem sen görmüş olursun hem eşinin içi rahat eder en azından gittim bak kötü oldu dersin yada gittim ve iyiki gitmişim dersin allah inşallah en kısa zamanda bir bebek nasip eder size

Bence biraz fevri davranıyorsun canım.
kadınlar çocuk konusunda daha heyecanlı ve sabırsız olabiliyorlar erkekler daha rahat.
ayrıca Devlet Hastaneleri çoğu özel hastanelere göre çok daha iyi eşiniz orada haklı.
Biz nasıl her konuda erkekleri anlayamıyorsak onları da bizi bazen anlamamalarına göz yummak gerekiyor.
Git evine sarıl:29: kocana :)
yorumlarınızla üniv. yada devlet hastanesine gitmeye biraz sıcak bakıyorum artık ama eşimin tepkileri için hala çok kırgınım
o beni anlamıyor ben onu anlayamıyorum..
nasılda çok anne olmak istediğimi biliyor ama bu tedavi sürecinde hep bana dokunacak bişey bulup söylüyor illaki
onu yanımda göremiyorum bana yeterince destek değil ve kendime çok kızıyorum neden bu bebek isteğini bastıramıyorum diye..

benden sonra evlenen tüm tanıdıklarımın bebeği oldu
biz önce tedavi olmak yerine nelerin peşine düşüyoruz

Canim oncelikle gecmis olsun. Benim de sol tupum tikali ve pko luyum. Esim bunlari bile bile ilk ayimizi korunmayla gecirmisti benim israrimla kprunmayi birakmistik ve o ay hamile kalmistim (16 yasindayken adet duzensizligi icin gittigim zamanda pko lu ve sol tupumun tikali oldugunu ogrendim. Butun doktorlarin ortak karari venim cocugumun olmayacagiydi.) gebelikte cikan yuksek tsnsiyon nedeniyle bebegim karnimda olmustu. Sonrasinda kurtaj ve esimin bana dedigi "uzun bir sure cocuk dusunmuyorum" dunyalar basima yikilmisti sonucta zor cocuk sahibi olabilirim ki vucudum kanimi da yok ettigi icin her gecen zaman benim icin kotuydu. Aglaya zirlaya kavga ede ede iki ay sonunda korunmayi birakmistik. Her ay basarisiz denemeler her ay doktor kontrolu. Sonunda yumurtaliklarimda tembellik oldugu ortaya cikti gidilen yola yeni bir tasti benim icin. Sagolsun doktorum cok iyi ve cok ilgiliydi ki devlet hastanesiydi. Klomen vermisti bana o ay iki yumurtam gelismisti ve catlamaya sadece bir tanesi musaitti. Catlatma ignesi verilmisti ama 80 lira oldugu ve ilaci da ilk kullandigim icin sonraki sefere biraktim. Gun asiri esimle iliskiye girdik ve hamile kalmistim.

Uzunca yazdim ama bazi erkekler benim esimde dahil bizler kadar hassas olmuyorlar. Ozel ya da devlet hastanesinden cok iyi bir doktor daha gerekli. Ben devlete gittim hic pisman degilim cunku doktorum benimle ozelden de daha cok ilgilendi.

Sonucta bu problemleri yasayan tek degilsin ki etrafimdaki herkes kurtajimdan sonra esimin cocuk istemediini duyunca "aaaa nasil istemez ,bizimkisi cok istiyor da ben istemiyorm"diyorlardi.

İnsaallah Rabb im tez zaman da hayirli ve saglikli cocuklar nasip eder sana ve el acip dileyen herkese sonra da bana :)

Canim oncelikle gecmis olsun. Benim de sol tupum tikali ve pko luyum. Esim bunlari bile bile ilk ayimizi korunmayla gecirmisti benim israrimla kprunmayi birakmistik ve o ay hamile kalmistim (16 yasindayken adet duzensizligi icin gittigim zamanda pko lu ve sol tupumun tikali oldugunu ogrendim. Butun doktorlarin ortak karari venim cocugumun olmayacagiydi.) gebelikte cikan yuksek tsnsiyon nedeniyle bebegim karnimda olmustu. Sonrasinda kurtaj ve esimin bana dedigi "uzun bir sure cocuk dusunmuyorum" dunyalar basima yikilmisti sonucta zor cocuk sahibi olabilirim ki vucudum kanimi da yok ettigi icin her gecen zaman benim icin kotuydu. Aglaya zirlaya kavga ede ede iki ay sonunda korunmayi birakmistik. Her ay basarisiz denemeler her ay doktor kontrolu. Sonunda yumurtaliklarimda tembellik oldugu ortaya cikti gidilen yola yeni bir tasti benim icin. Sagolsun doktorum cok iyi ve cok ilgiliydi ki devlet hastanesiydi. Klomen vermisti bana o ay iki yumurtam gelismisti ve catlamaya sadece bir tanesi musaitti. Catlatma ignesi verilmisti ama 80 lira oldugu ve ilaci da ilk kullandigim icin sonraki sefere biraktim. Gun asiri esimle iliskiye girdik ve hamile kalmistim.

Uzunca yazdim ama bazi erkekler benim esimde dahil bizler kadar hassas olmuyorlar. Ozel ya da devlet hastanesinden cok iyi bir doktor daha gerekli. Ben devlete gittim hic pisman degilim cunku doktorum benimle ozelden de daha cok ilgilendi.

Sonucta bu problemleri yasayan tek degilsin ki etrafimdaki herkes kurtajimdan sonra esimin cocuk istemediini duyunca "aaaa nasil istemez ,bizimkisi cok istiyor da ben istemiyorm"diyorlardi.

İnsaallah Rabb im tez zaman da hayirli ve saglikli cocuklar nasip eder sana ve el acip dileyen herkese sonra da bana :)
allah evladını sana bağışlasın canım
ne güzel anne olmuşsun..

benim eşimle önceleri çok ciddi sorunlarımda oldu ama anne olma istedğini atamadım içimden
çok istediğim için imtiha mı oluyorum acaba diye düşünmeye başladım..
belkide sadece bu ameliyat sonunda hamile kalabilicem ama eşimle olan çatışmalarımızdan dolayı biz çokça zaman kaybetmekten başka bişey yapmıyoruz..

Aslına bakarsanız ben sizi biraz alıngan gördüm
Eminimki çalışıyor olup olmamanız eşinizin devlet hastanesini önermesinin sebebi değildir.
Sonuçta özel hastaneye vereceğiniz parayı başka işlerinizde kullanabilir araştırma hastanesine giderek cebinizden bir kuruş para çıkartmayabilirsiniz
Para kolay kazanılmıyor. .Sabah çık akşam gel günboyu yorgunluk stres. . Ne gerek var pahalı hastanelere para vermeye.Araştırma hastahanelerinde bir sürü hasta olduğundan doktorlar çok daha tecrübeli. Ön yargılarınızı yıkarak bir randevu almayı deneyin bence.Eskisi gibi uzun kuyruklar sıra bekleme gibi bir sorun olmuyor . Çok geçmiş olsun

yorumlarınızla üniv. yada devlet hastanesine gitmeye biraz sıcak bakıyorum artık ama eşimin tepkileri için hala çok kırgınım
nasılda çok anne olmak istediğimi biliyor ama bu tedavi sürecinde hep bana dokunacak bişey bulup söylüyor illaki
onu yanımda göremiyorum bana yeterince destek değil ve kendime çok kızıyorum neden bu bebek isteğini bastıramıyorum diye..

Canım henüz 1,5 yıllık evlisin yaşını bilmiyorum ama bence cocuk için biraz erken.
evliliğini yaşa birbirinize alışın bu sürede. Her kadın anne olmak ister içgüdüsel bir istek hatta bu.
Kocan belki erken olduğunu düşünüyor ama sana itiraf edemiyordur çok istekli olduğun için.
çok bunalmışsın çok belli ama eşinle araya mesafe koyarak problemlerini çözemezsin.
eşinin tepkisine tepkilisin anlıyorum ama erkekler her zaman her konuda beklediğimiz inceliği gösteremiyorlar :( bunu çok fazla içine dert etme hatta aman odun de geç :D
valla benim bi arkkadaşım evlenir evlenmez bebek yaptı şu an boşanma aşamasında :( bunun gibi kötü örneklerde var.
çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel duygussudur eminim ama bence eşinle aranızdaki bu ufak anlaşmaları çözümleyin ikinizde istediğiniz zaman yapın böylece cocuğunuz daha huzurlu bir ortama açsın gözlerini sabırlı olun elbet evladınız olur daha zamanı değil böyle düşünün mutsuz olmayın :)

eşinle olan sorunlarını bilmiyorum ama terse ters cevap verirsen dediğinin tersini anlarsan durum dahada zorlaşır yukarıdaki yorumunu okudum eve geç gitmeyi düşünüyorum yazmışsın erkekleri bu şekilde cezalandırıp bişeyleri kabul ettirmek yada yanlışlarını anlamaya çalışmasını sağlamak zor bence karşına al sakince konuş
o bağırsa bile sen sakinliğini koruyarak cvp ver hem sen haklı çıkarsın
hemde daha iyi anlamış olur bu akşam bence eve erken git güzelce anlat sorunlarını
özellikle regl dönemindesin hormonlar atakta sonu dahada büyük kavgaya dönmesin

Aslına bakarsanız ben sizi biraz alıngan gördüm
Eminimki çalışıyor olup olmamanız eşinizin devlet hastanesini önermesinin sebebi değildir.
Sonuçta özel hastaneye vereceğiniz parayı başka işlerinizde kullanabilir araştırma hastanesine giderek cebinizden bir kuruş para çıkartmayabilirsiniz
Para kolay kazanılmıyor. .Sabah çık akşam gel günboyu yorgunluk stres. . Ne gerek var pahalı hastanelere para vermeye.Araştırma hastahanelerinde bir sürü hasta olduğundan doktorlar çok daha tecrübeli. Ön yargılarınızı yıkarak bir randevu almayı deneyin bence.Eskisi gibi uzun kuyruklar sıra bekleme gibi bir sorun olmuyor . Çok geçmiş olsun
her türlü eleştiriye açığım
sadece şunu belirtmek istiyorum
ben çalışıp ben kazanıyorsam benim emeğimse benim hastane ve doktor seçimime bu kadar müdahale etmesini normal karşılayamam..
erkek doktora gitme demesinide doğru bulamıyorum..
sonuçta eğitimli bir insan bu kadar basit düşünmesi beni çileden çıkarıyor.
şimdi derdim hangi hastaneye gtimekten çok eşimin herşeyi ben bilirim ben ne dersem o tavirları..

Son düzenleme:
benim kızkardeşim tam 7 yıl özel hastanelerde ve özel doktorlara hiç abartısız belki bir ev parası para dökmüştür....olmayınca yeter artık abla vazgeçiyorum dediği noktada birde üniversite hastanesi deneyelim dedik ve Cerrahpaşa da infertilite diye bir bölüm var oraya birlikte gittik...hiç unutmuyorum ağlayarak çıkmıştık...rabbim yardım etti doktorlarımızın da çabalarıyla çokta uzun sürmeden ilk oğluna hamile kaldı sonrada ikinci oğlumuz geldi....demem o ki bu çok sancılı bir süreç... eşine kızma mutlaka üniversite hastanelerinden destek al...

Canım henüz 1,5 yıllık evlisin yaşını bilmiyorum ama bence cocuk için biraz erken.
evliliğini yaşa birbirinize alışın bu sürede. Her kadın anne olmak ister içgüdüsel bir istek hatta bu.
Kocan belki erken olduğunu düşünüyor ama sana itiraf edemiyordur çok istekli olduğun için.
çok bunalmışsın çok belli ama eşinle araya mesafe koyarak problemlerini çözemezsin.
eşinin tepkisine tepkilisin anlıyorum ama erkekler her zaman her konuda beklediğimiz inceliği gösteremiyorlar :( bunu çok fazla içine dert etme hatta aman odun de geç :D
valla benim bi arkkadaşım evlenir evlenmez bebek yaptı şu an boşanma aşamasında :( bunun gibi kötü örneklerde var.
çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel duygussudur eminim ama bence eşinle aranızdaki bu ufak anlaşmaları çözümleyin ikinizde istediğiniz zaman yapın böylece cocuğunuz daha huzurlu bir ortama açsın gözlerini sabırlı olun elbet evladınız olur daha zamanı değil böyle düşünün mutsuz olmayın :)
ben 25 eşim 36 yaşında :14:

her türlü eleştiriye açığım
sadece şunu belirtmek istiyorum
ben çalışıp ben kazanıyorsam benim emeğimse benim hastane ve doktor seçimime bu kadar müdahale etmesini normal karşılayamam..
erkek doktora gitme demesinide doğru bulamıyorum..
sonuçta eğitimli bir insan bu kadar basit düşünmesi beni çileden çıkarıyor.
şimdi derdim hangi hastaneye gtimekten çok eşimin herşeyi ben bilirim ben ne dersem o tavirları..

''ben çalışıp ben kazanıyorsam benim emeğimse benim hastane ve doktor seçimime bu kadar müdahale etmesini'' canım eşinede bu tarz cümlelerle konuşuyorsan eşinde o zaman sana derki iyi çocuğuda kendin tek başına yap. :19:
bu yanlış bir tavır senin kadar eşinde çalışıyor. beraber çalışıyor beraber kazanıyor beraber harcıyorsunuz.

eşinize haksızlık ediyorsunuz biraz bence.
çocuk sahibi olmak için gereken tedavi çok uzun sürebiliyor ve hayli masraflı gerçekten
hem maddi hem manevi tüketiyor insanı.
hele özelde tahlil fiyatları feci durumda
kendim sağlıkçıyım doktorum özel hastanede ama
asla bir tahlilimi bile orda yaptırmam
basit bir sarılık testine 205 lira isteyebiliyorlar.
en azından testlerimi devlet hastanesinde yaptırıyorum.
yoksa cidden belim bükülür. sadece rutin tahlillerle bile
kaldı ki tedavi süreci daha uzun.
en azından siz de böyle bir fedakarlık yapabilirsiniz.
yine özele gidersiniz ama tahlillerinizi devlette yaptırırsınız.

Çok Aceleci Davranıyorsunuz Bence Eşiniz Belliki Çocuk Sahibi Olmak İçin Acele Etmiyor Tedavi Süreci Uzunsa Araştırma Hastanesi Daha İyi Para Kolay Kazanılmıyor Evet :ssz: Yaşın da Genç Müsait Acele Etme Derim

''ben çalışıp ben kazanıyorsam benim emeğimse benim hastane ve doktor seçimime bu kadar müdahale etmesini'' canım eşinede bu tarz cümlelerle konuşuyorsan eşinde o zaman sana derki iyi çocuğuda kendin tek başına yap. :19:
bu yanlış bir tavır senin kadar eşinde çalışıyor. beraber çalışıyor beraber kazanıyor beraber harcıyorsunuz.
eşime bu kadar sert değilim sadece bugün çok gerginim

Back
X