• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ne yapmaya çalışıyor?

eşinize haksızlık ediyorsunuz biraz bence.
çocuk sahibi olmak için gereken tedavi çok uzun sürebiliyor ve hayli masraflı gerçekten
hem maddi hem manevi tüketiyor insanı.
hele özelde tahlil fiyatları feci durumda
kendim sağlıkçıyım doktorum özel hastanede ama
asla bir tahlilimi bile orda yaptırmam
basit bir sarılık testine 205 lira isteyebiliyorlar.
en azından testlerimi devlet hastanesinde yaptırıyorum.
yoksa cidden belim bükülür. sadece rutin tahlillerle bile
kaldı ki tedavi süreci daha uzun.
en azından siz de böyle bir fedakarlık yapabilirsiniz.
yine özele gidersiniz ama tahlillerinizi devlette yaptırırsınız.
Eşimin bana haksızlık yaptığını düşünüyorum
ben parayı ondan daha zor kazanıyorum
tatile gitmeyi pahalı hediyeler yada başka şeyler istemiyorum ondan sadece tedavimi engellemesin yeter ama o çomak sokmaktan başka bişey yapmıyor malesef

eşime bu kadar sert değilim sadece bugün çok gerginim

:) üzülme canım kendini rahatlatıcak bir aktivite bul :) sahile filan git iyi gelir.
bu arada eşini tanımıyorum anlattıkların kadarıyla kendi düşüncemi söylüyorum sana haksızlık etmiş olabilirim hakkını helal et olur mu kırmak istemem çünkü :)

:) üzülme canım kendini rahatlatıcak bir aktivite bul :) sahile filan git iyi gelir.
bu arada eşini tanımıyorum anlattıkların kadarıyla kendi düşüncemi söylüyorum sana haksızlık etmiş olabilirim hakkını helal et olur mu kırmak istemem çünkü :)
yok canım yaa ben bütün eleştirilere açığım
ben zaten çok alttan alan biri değilim ama kavgacıda değilim
aslında kısacası ben ne yaparsam yapayım eşime yaranamam sanırım:14:

her türlü eleştiriye açığım
sadece şunu belirtmek istiyorum
ben çalışıp ben kazanıyorsam benim emeğimse benim hastane ve doktor seçimime bu kadar müdahale etmesini normal karşılayamam..
erkek doktora gitme demesinide doğru bulamıyorum..
sonuçta eğitimli bir insan bu kadar basit düşünmesi beni çileden çıkarıyor.
şimdi derdim hangi hastaneye gtimekten çok eşimin herşeyi ben bilirim ben ne dersem o tavirları..

Elbetteki çalıştığınız kazandığınız parayı harcıyacaksınız. . Eşiniz sizden paranızı alıp kendisi yiyor veya sizin hiçbir ihtiyacınızı önemsemiyorsa siz haklısınız. . Ama paranı özele değilde git bedavadan tedavini ol diyorsa ben mantıklı çözümü eşinizde görüyorum .
Tedavi süreci uzun olabilir.Şuanda maddi sıkıntınız olmasa belkide ileride sizi zorlayabilir. Yazan bir çok kişi araştırma hastanesini önermesine rağmen hiç ılımlı bakmıyorsunuz. Lütfen yıkın olumsuz düşüncelerinizi . . En azından bir kez deneyin baktınız olmadı ne hastaneye ne doktora ısınamadınız yine gidersiniz özel hastaneye.Memnun kalırsanızda devam edersiniz.Özel hastaneye vereceğiniz paralarıda bebeğinize güzel güzel ciciler alırsınız :emir_bebek:

Ayrıca erkek doktor kısmında elbetteki yanlış düşünüyor. Doğum ve ameliyat süreçlerinde doktor bayan olsada asistanlar erkek olabiliyor

canım bide eşinin sana haksızlık yaptığını, seni anlamadığını ve bencil olduğunu düşünüyorsan çocuk yapmadan önce evliliğini bir gözden geçir derim ben sence doğru kişiyle mi evlisin? nasıl bir koca nasıl bir baba olur bunları düşün. Ondan sonra çocuk için tedavi yollarını uygula. çünkü önce bunları aşman lazım ki cocuk mutsuz bir ortamda büyümesin.

yok canım yaa ben bütün eleştirilere açığım
ben zaten çok alttan alan biri değilim ama kavgacıda değilim
aslında kısacası ben ne yaparsam yapayım eşime yaranamam sanırım:14:

öyle düşünme orta bir yol her zaman bulunabilir kişiler isterse. Kocanıda dinlemen lazım yani ne düşünüyor ne hissediyor.
senin ona sarf ettiğin cümlelerden ne anlıyor. Tek taraflı bakmamak lazım.

ben 25 eşim 36 yaşında :14:

Asıl serzenişte bulundugunuz konu belki bu yorumunzda çözülüyor.
11 yaş.Bana göre az buz bir yaş farkı değil.Belki şu ana kadar farketmediniz ama eşinizin herşeyi ben bilirim ne dersem o tavrının sebebi burda yatıyordur.Bir fikir sadece bu tabi.

Elbetteki çalıştığınız kazandığınız parayı harcıyacaksınız. . Eşiniz sizden paranızı alıp kendisi yiyor veya sizin hiçbir ihtiyacınızı önemsemiyorsa siz haklısınız. . Ama paranı özele değilde git bedavadan tedavini ol diyorsa ben mantıklı çözümü eşinizde görüyorum .
Tedavi süreci uzun olabilir.Şuanda maddi sıkıntınız olmasa belkide ileride sizi zorlayabilir. Yazan bir çok kişi araştırma hastanesini önermesine rağmen hiç ılımlı bakmıyorsunuz. Lütfen yıkın olumsuz düşüncelerinizi . . En azından bir kez deneyin baktınız olmadı ne hastaneye ne doktora ısınamadınız yine gidersiniz özel hastaneye.Memnun kalırsanızda devam edersiniz.Özel hastaneye vereceğiniz paralarıda bebeğinize güzel güzel ciciler alırsınız :emir_bebek:

Ayrıca erkek doktor kısmında elbetteki yanlış düşünüyor. Doğum ve ameliyat süreçlerinde doktor bayan olsada asistanlar erkek olabiliyor
aslında biraz fikrim değişti canım sanırım öyle yapıcam yapılan yorumların çok faydası oldu
herkese teşekkür ediyorum sanada tabi ki :)
az önce doktor olan bayanın yorumu hele çok etkili oldu.

Eşimin bana haksızlık yaptığını düşünüyorum
ben parayı ondan daha zor kazanıyorum
tatile gitmeyi pahalı hediyeler yada başka şeyler istemiyorum ondan sadece tedavimi engellemesin yeter ama o çomak sokmaktan başka bişey yapmıyor malesef

o zaman fazla hassassınız
bu tedavi meselesi tek başına zaten yürümez
yaşadım biliyorum çok yıpratır, destekçiniz varken bile.
kaldı ki siz çomak sokuyor diyorsanız öyledir
eşiniz destek olmuyorsa ısrarcı olmayın çocuk konusunda.
zira sonra böyle eşlerin birbirine tahammülü azalıyor.

öyle düşünme orta bir yol her zaman bulunabilir kişiler isterse. Kocanıda dinlemen lazım yani ne düşünüyor ne hissediyor.
senin ona sarf ettiğin cümlelerden ne anlıyor. Tek taraflı bakmamak lazım.
eşim beni seviyor ama sanırım benden memnun değil

erkekler "param yok" demekten hoşlanmaz.bunu ille de size söylemesine gerek yok, çok para harcıyosunuz oralara diye istemiyodur işte bunun nesini anlamıyosunuz?ille param yok gitme mi demesi gerek.biz kadınlar nasıl anlayış bekliyosak karşımızdaki biz anlatmadan anlasın istiyosak siz de bunu yapın bence.

buraya yazmadığım şeyler var
bir geçmişte çok zor günler geçirdik kötü olaylar yaşadık ama geçti gitti yani
şimdiyse iyiyiz aslında öyle kavga falan etmiyoruz.
ama ne bileyim yani bazı davranışları bana çok dokunuyor tek bir lafını kaldıramıyorum.
para konusunda çalış diye üstelemez maaşımı sormaz ama parada ister gerektiğinde yani öyle senin paran benim param muhabbeti yok..
ama bi çok şeyin birikim sanırım bugün patlamama neden olan
mesela en basiti ben akşam 5,30 6 gibi evde oluyorum kendisi yarım gün çalışıyor ama en ufak işini bile bana yaptırıyor.
bütün gece istekleri bitmiyor..
ev işlerinde yardımcı değil,çocuk için tedavi sürecinde yeterince destek değil hep zorlaştırıyor işi
onun dışında evimizle ilgili bazı konularda sorumsuz..
mesela biz evimize 7 ay önce taşındık 7 aydır doğalgaz bağlanmadı ve yeterince ilgilenmedi bununla
evimizin avizeleri eksik 1,2 halı alınması lazım çünkü uymuyor bu eve eski halılar ama çok ilgisiz işte..
daha neler neler yani
ben değişsin istiyorum yaşıda büyük baba olsun artık istiyorum o ise başka alemde hani istemese ben asla çocuk yapmam zorlamayla olmaz bu işler ama istiyor ama ilgili değil..

erkekler "param yok" demekten hoşlanmaz.bunu ille de size söylemesine gerek yok, çok para harcıyosunuz oralara diye istemiyodur işte bunun nesini anlamıyosunuz?ille param yok gitme mi demesi gerek.biz kadınlar nasıl anlayış bekliyosak karşımızdaki biz anlatmadan anlasın istiyosak siz de bunu yapın bence.
sadece kendi maaşıylada beni özel hastanede tedavi ettirebilir kaldı ki 2 kişi çalışıyoruz.
o 2,500 ben 1,500 tl maaş alıyoruz maddi imkansızlık bunun neresinde

bence alınganlık yapıyorsunuz tabıkı de istedıgınız yerde tedavı olmak hakkınız buna kımse bırsey dıyemez ama belkı de eşiniz araştırma hastanelerinin özelden daha donanımlı oldugunu düşündüğü için böyle söylüyordur..

ki benimde babamın ciddi bir rahatszılığı vardı özel hastaneler bile araştırmaya gitmelisiniz diye yönlendiriyorlardı.. ( universite arastırma hastanelerıne) yani özel diye en iyisini onlar bilmiyor ilgilenme açısından evet ilgileniyorlar ama siz ilgiden daha öte bir sonuc ıstıyorsunuz buna ulasmak ıcınde

bır kez olsun şansınızı deneyin bakarsın oralar derdınıze derman olur..

bence alınganlık yapıyorsunuz tabıkı de istedıgınız yerde tedavı olmak hakkınız buna kımse bırsey dıyemez ama belkı de eşiniz araştırma hastanelerinin özelden daha donanımlı oldugunu düşündüğü için böyle söylüyordur..

ki benimde babamın ciddi bir rahatszılığı vardı özel hastaneler bile araştırmaya gitmelisiniz diye yönlendiriyorlardı.. ( universite arastırma hastanelerıne) yani özel diye en iyisini onlar bilmiyor ilgilenme açısından evet ilgileniyorlar ama siz ilgiden daha öte bir sonuc ıstıyorsunuz buna ulasmak ıcınde

bır kez olsun şansınızı deneyin bakarsın oralar derdınıze derman olur..
Zaten gittiğim özel hastanede beni araştırma hastanesine yönlendirdi bu ameliyat için ama hep ayaklarım geri gitti nedense

buraya yazmadığım şeyler var
bir geçmişte çok zor günler geçirdik kötü olaylar yaşadık ama geçti gitti yani
şimdiyse iyiyiz aslında öyle kavga falan etmiyoruz.
ama ne bileyim yani bazı davranışları bana çok dokunuyor tek bir lafını kaldıramıyorum.
para konusunda çalış diye üstelemez maaşımı sormaz ama parada ister gerektiğinde yani öyle senin paran benim param muhabbeti yok..
ama bi çok şeyin birikim sanırım bugün patlamama neden olan
mesela en basiti ben akşam 5,30 6 gibi evde oluyorum kendisi yarım gün çalışıyor ama en ufak işini bile bana yaptırıyor.
bütün gece istekleri bitmiyor..
ev işlerinde yardımcı değil,çocuk için tedavi sürecinde yeterince destek değil hep zorlaştırıyor işi
onun dışında evimizle ilgili bazı konularda sorumsuz..
mesela biz evimize 7 ay önce taşındık 7 aydır doğalgaz bağlanmadı ve yeterince ilgilenmedi bununla
evimizin avizeleri eksik 1,2 halı alınması lazım çünkü uymuyor bu eve eski halılar ama çok ilgisiz işte..
daha neler neler yani
ben değişsin istiyorum yaşıda büyük baba olsun artık istiyorum o ise başka alemde hani istemese ben asla çocuk yapmam zorlamayla olmaz bu işler ama istiyor ama ilgili değil..

Tatlım eşin henüz baba olmaya hazır değil evlilikteki sorumluluklarını bile anlayamamış henüz. Aranızda sevgi varsa yani buna inanıyorsan bunlar aşılamayacak şeyler değil tabiki.
bence bu akşam evine git bu günkü telefon konuşmanızı bir süreliğine unut güzel bir ortam yarat ve içindekileri duygu ve düşüncelerini sakinlikle anlat ona empati yap bencil düşünme. bebeği ne kadar istediğini, buna çok hazır olduğunu ama sen hazır değilsen erteleyebileceğini filan söyle.onu bir dinle bakalım ne diycek sonrasında ona göre karar ver. ama böyle bir ortama cocuk yapma.

Arkadaşlar ben 1,5 senelik evliyim
mutlu giden bir evliliğim var ve bebek istiyoruz.
aslında şuan şüpheye düştüm eşimden yana sanki benim kadar istemiyor.
sorunumuz ise benim sol tüpüm tıkalı ve kist var eski konularımı okuyanlar bilir.
laporoskopi diye bir ameliyatı olmam gerekiyor.
ben şimdiye kadar bütün muayenelerim için özel hastaneye gidiyordum
ama eşim bu konuda beni engelliyor her defasında beni devlet hastanesine yada araştırma hastanesine gitmeye zorluyor.
ben oralar kötü demiyorum ama özel hastanelere kıyasla az ilgileniyorlar. maddiyat için olmadığını söylüyor eşim her defasında orda ki doktorlar daha tecrübeli falan diyor.
ve biz bu konuda hep çatışıyoruz.

bu ay hamile olduğumu düşünüyordum.adetim 5 gün gecikmişti.
ve bugün birden bire adet oldum.çok üzüldüm bunada
eşimi aradım bana moral versin diye verdide sağolsun zaten beni bu konuda hep sabırlı olmaya teşvik eder.
bende ona dedim ki üniversite hastanesine gitmeyeceğim iyi bir doktor bulup gidicem falan dedim.
e sen vermişsin kararını beni niye arıyorsun dedi daha ben konuşurken telefonu yüzüme kapattı
zaten üzgündüm tutamadım kendimi tuvalete gidip dakikalarca ağladım gözlerim kıpkırmızı kimse anlamasın diye uğraşıyorum..
neden böyle yapıyor anlamıyorum..
araştırma hastanesine gitmemiz çook uzun bir tedavi süreci demek bunu iyi biliyorum..
babaannem aylarca hastaneye gitti geldi tedavisi için..
beni yeterince anlamadığını düşünüyorum eşimin
telefonumu kapattım ve evede gitmek istemiyorum akşam
onu görmek istemiyorum:14::14:
biraz fazla mı alıngansınız ..bana öyle geldi..adamcağız birşey dememiş ki..
bir de devlet hastanesine gitseniz ya..ben oradaki doktorların daha tecrübeli olduklarını düşünüyorum evet..yani eşinizle sürtüşmek yerine devlet hastanesine gidebilirsiniz ..ben 2 bebekte devlet hastanesine muayeneye gittim sık sık.doğumlarımı özel hastanede yaptım.devlet hastanesindeki kadın tüp bebek uzmanıydı..eşinden dolayı tayinle gelmişti..kapısında kuyruk olurdu her Allah ın günü..ama o başhekimle tartışınca emekli oldu gitti. çok hastası üzüldü ..hastaneye gelip eli boş döndü..

bu yüzden devlet hastanesindeki doktorları bir araştırın derim ben...

Son düzenleme:
biraz fazla mı alıngansınız ..bana öyle geldi..adamcağız birşey dememiş ki..
bir de devlet hastanesine gitseniz ya..ben oradaki doktorların daha tecrübeli olduklarını düşünüyorum evet..yani eşinizle sürtüşmek yerine devlet hastanesine gidebilirsiniz ..ben 2 bebekte devlet hastanesine muayeneye gittim sık sık..kadın tüp bebek uzmanıydı..eşinden dolayı tayinle gelmişti..kapısında kuyruk olurdu her Allah ın günü..ama o başhekimle tartışınca emekli oldu gitti. çok hastası üzüldü ..hastaneye gelip eli boş döndü..

bu yüzden devlet hastanesindeki doktorları bir araştırın derim ben...

ablam devlet hastanesinde doğum yaptı bana doğum hikayesini anlatınca bi kaç gün kendime gelememiştim.
orda ki ilgisizliği yapılan yanlış tedavileri vs..
sanırım eskilerden kalma devlet hastanesi korkusu ama bugün bu konuya yapılan yorumlar sayesinde aşmış oldum.

Zaten gittiğim özel hastanede beni araştırma hastanesine yönlendirdi bu ameliyat için ama hep ayaklarım geri gitti nedense

bence dinleyin doktorunuzu da eşinizi de daha fazla kendinizi de yıpratmayın Allah korusun olmadıkça siz daha cok üzüleceksınız..

eşiniz doktorun bu söylediğinden de haberdarsa bu yüzden ısrarcı olabilir ki haklıda.. ben olsam vallahı bende derdım doktor bıle dıyor neden gıtmıyorsun dıye..

Back
X