• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ne yapmaya çalışıyor?

Arkadaşlar ben 1,5 senelik evliyim
mutlu giden bir evliliğim var ve bebek istiyoruz.
aslında şuan şüpheye düştüm eşimden yana sanki benim kadar istemiyor.
sorunumuz ise benim sol tüpüm tıkalı ve kist var eski konularımı okuyanlar bilir.
laporoskopi diye bir ameliyatı olmam gerekiyor.
ben şimdiye kadar bütün muayenelerim için özel hastaneye gidiyordum
ama eşim bu konuda beni engelliyor her defasında beni devlet hastanesine yada araştırma hastanesine gitmeye zorluyor.
ben oralar kötü demiyorum ama özel hastanelere kıyasla az ilgileniyorlar. maddiyat için olmadığını söylüyor eşim her defasında orda ki doktorlar daha tecrübeli falan diyor.
ve biz bu konuda hep çatışıyoruz.

bu ay hamile olduğumu düşünüyordum.adetim 5 gün gecikmişti.
ve bugün birden bire adet oldum.çok üzüldüm bunada
eşimi aradım bana moral versin diye verdide sağolsun zaten beni bu konuda hep sabırlı olmaya teşvik eder.
bende ona dedim ki üniversite hastanesine gitmeyeceğim iyi bir doktor bulup gidicem falan dedim.
e sen vermişsin kararını beni niye arıyorsun dedi daha ben konuşurken telefonu yüzüme kapattı
zaten üzgündüm tutamadım kendimi tuvalete gidip dakikalarca ağladım gözlerim kıpkırmızı kimse anlamasın diye uğraşıyorum..
neden böyle yapıyor anlamıyorum..
araştırma hastanesine gitmemiz çook uzun bir tedavi süreci demek bunu iyi biliyorum..
babaannem aylarca hastaneye gitti geldi tedavisi için..
beni yeterince anlamadığını düşünüyorum eşimin
telefonumu kapattım ve evede gitmek istemiyorum akşam
onu görmek istemiyorum:14::14:

Aynı şeyi eşimle yaşadık ama bizim hikayede üniversite hastanesi taraftarı olan bendim. Gitti bana sormadan en pahalı özellerin birinde borç paralarla ameliyat oldu. Ve ben hala belki ameliyatsız da düzelirdin keşke devlete gitseydik diye başının etini yiyorum.

Ben özellerdeki doktorlara çok güvenemiyorum. Birkaç doktordan aynı şeyi duymadan kesinlikle inanmam. Başıma gelmiş şeyler de var. Eskiden özel sağlık sigortam vardı zaten iptal ettirdim artık. basit şeyler için özele giderim. Önemli konularda soluğu araştırma hastanelerinde alırım. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama İstanbul'daysan sana fazla bekletmeyecek bir hastane önerebilirim.

Ama bu söylediklerim tabiki seni ikna etmeye çalışmak falan değil yanlış anlama. Eşinin bakış açısından bakmanı istedim birazcık. Biz de çok kavga ettik çünkü bu konuda. Sonuçta bizde susan taraf ben oldum. Çünkü tedaviyi olacak olan eşimdi. O kime güveniyorsa kendini nerede iyi hissediyorsa orda olması gerektiğine kanaat getirdim.

Yani senle ilgili bir problemse ve sen kesinlikle devlet hastanelerinde kendini iyi hissedemeyeceksen eşine bir şekilde kabullendiriceksin. Ama eşin çok da haksız sayılmaz. Hiçbir devlet hastanesi sana gereksiz müdahalede bulunmaz. Evet özel ilgi bulamıyosun. Kibar kibar konuşmazlar. Ama bu kadarına katlanıyorum ben sağlık için :)

Zaten gittiğim özel hastanede beni araştırma hastanesine yönlendirdi bu ameliyat için ama hep ayaklarım geri gitti nedense
ön yargılarınızı atın bir kenara canım...
sadece kendi maaşıylada beni özel hastanede tedavi ettirebilir kaldı ki 2 kişi çalışıyoruz.
o 2,500 ben 1,500 tl maaş alıyoruz maddi imkansızlık bunun neresinde
yani imkanınız var tamam maşallah..Allah daha çok versin..

yani siz kararınızı vermişsiniz..ne desem fayda etmeyecek belli ki..neyse..

buraya yazmadığım şeyler var
bir geçmişte çok zor günler geçirdik kötü olaylar yaşadık ama geçti gitti yani
şimdiyse iyiyiz aslında öyle kavga falan etmiyoruz.
ama ne bileyim yani bazı davranışları bana çok dokunuyor tek bir lafını kaldıramıyorum.
para konusunda çalış diye üstelemez maaşımı sormaz ama parada ister gerektiğinde yani öyle senin paran benim param muhabbeti yok..
ama bi çok şeyin birikim sanırım bugün patlamama neden olan
mesela en basiti ben akşam 5,30 6 gibi evde oluyorum kendisi yarım gün çalışıyor ama en ufak işini bile bana yaptırıyor.
bütün gece istekleri bitmiyor..
ev işlerinde yardımcı değil,çocuk için tedavi sürecinde yeterince destek değil hep zorlaştırıyor işi
onun dışında evimizle ilgili bazı konularda sorumsuz..
mesela biz evimize 7 ay önce taşındık 7 aydır doğalgaz bağlanmadı ve yeterince ilgilenmedi bununla
evimizin avizeleri eksik 1,2 halı alınması lazım çünkü uymuyor bu eve eski halılar ama çok ilgisiz işte..
daha neler neler yani
ben değişsin istiyorum yaşıda büyük baba olsun artık istiyorum o ise başka alemde hani istemese ben asla çocuk yapmam zorlamayla olmaz bu işler ama istiyor ama ilgili değil..

yani eşinizi bu kadar kafanıza taktıysanız biraz çocuk konusunda da ısrarcı olmayın o zaman..bakın sorumluluklarının bilincinde olmadığını düşünüyorsanız biraz daha bekleyin..

halı kilim avize erkekler bunları aramaz evde..benim eşim de almaz ..kadın alır böyle şeyleri, kadın düşünür..erkek al der kredi kartını verir .ya da beraber bakalım alalım der..yani her erkek koşa koşa eşiyle avize almaz arkadaşım..bu eşinin bunalmasına neden olur..bir gün patlar adam..kavga çıkarır..

benim eşim de öyle..gezmeyi sevmez..alışverişi sevmez..evin eksikleriyle öyle ilgilenmez..beceremez..ben alınırmm..ama asla neden aldın demez..hoşuna gider daha çok ,iyi yapmışsın der..ben ilk başlarda gıcık kapıyordum..inadına mı yapıyor diyordum..ama yaradılışı böylemiş adamın.

bir kere yeni eve taşınmıştık..elektirikçiler gelmeden "ben sana termosifonu bağlayayım ,işlerini hallet duş falan alırsın belki " demişti..

tamam dedim .bağladı işe gitti..ben evde iş yaptım..mutfakta bir iki birşey yıkayayım dedim..sıcak tarafı açtım ki elektirik çarptı..elimi zor çektim.. Allah korusun bir de duşa girseydim ne olurdum yani....aradım koşa koşa geldi elektirikçi ile ..neye uğradığını şaşmış kocam..eli ayağı zangır zangır titriyordu..

yani demek istediğim erkeklerin hepsi kadınların düşündüüğü şeyleri düşünemez..geneli kaba taslak düşünür..

kocanı bunaltma ...bir sıkıntın var belli ki..anlıyorum ..ama böyle olmaz yani..kocanı kafana takma..onu öyle kabul et..

buraya yazmadığım şeyler var
bir geçmişte çok zor günler geçirdik kötü olaylar yaşadık ama geçti gitti yani
şimdiyse iyiyiz aslında öyle kavga falan etmiyoruz.
ama ne bileyim yani bazı davranışları bana çok dokunuyor tek bir lafını kaldıramıyorum.
para konusunda çalış diye üstelemez maaşımı sormaz ama parada ister gerektiğinde yani öyle senin paran benim param muhabbeti yok..
ama bi çok şeyin birikim sanırım bugün patlamama neden olan
mesela en basiti ben akşam 5,30 6 gibi evde oluyorum kendisi yarım gün çalışıyor ama en ufak işini bile bana yaptırıyor.
bütün gece istekleri bitmiyor..
ev işlerinde yardımcı değil,çocuk için tedavi sürecinde yeterince destek değil hep zorlaştırıyor işi
onun dışında evimizle ilgili bazı konularda sorumsuz..
mesela biz evimize 7 ay önce taşındık 7 aydır doğalgaz bağlanmadı ve yeterince ilgilenmedi bununla
evimizin avizeleri eksik 1,2 halı alınması lazım çünkü uymuyor bu eve eski halılar ama çok ilgisiz işte..
daha neler neler yani
ben değişsin istiyorum yaşıda büyük baba olsun artık istiyorum o ise başka alemde hani istemese ben asla çocuk yapmam zorlamayla olmaz bu işler ama istiyor ama ilgili değil..

Bu anlattıkların klasik erkek modeli. Neden bu kadar takıyosun. Onu değiştirmeye çalışma. Erkekler evle ilgili konularda bizim kadar istekli olamaz. Hee ilgilisi yok mu diceksin var var da çoğunluğu böyle bunların. Kabullen ve kendini böyle şeyler için üzmeyi bırak..

ablam devlet hastanesinde doğum yaptı bana doğum hikayesini anlatınca bi kaç gün kendime gelememiştim.
orda ki ilgisizliği yapılan yanlış tedavileri vs..
sanırım eskilerden kalma devlet hastanesi korkusu ama bugün bu konuya yapılan yorumlar sayesinde aşmış oldum.

ben doğumlarımı özel hastanede yaptım yanlış anlaşılmasın..ama muayenelerime devlete gittim..normal doğum yaptım..daha hijyenik olur diye doğum esnasında özelde olmak istedimm..özelde doğurdum

Arkadaşlar ben 1,5 senelik evliyim
mutlu giden bir evliliğim var ve bebek istiyoruz.
aslında şuan şüpheye düştüm eşimden yana sanki benim kadar istemiyor.
sorunumuz ise benim sol tüpüm tıkalı ve kist var eski konularımı okuyanlar bilir.
laporoskopi diye bir ameliyatı olmam gerekiyor.
ben şimdiye kadar bütün muayenelerim için özel hastaneye gidiyordum
ama eşim bu konuda beni engelliyor her defasında beni devlet hastanesine yada araştırma hastanesine gitmeye zorluyor.
ben oralar kötü demiyorum ama özel hastanelere kıyasla az ilgileniyorlar. maddiyat için olmadığını söylüyor eşim her defasında orda ki doktorlar daha tecrübeli falan diyor.
ve biz bu konuda hep çatışıyoruz.

bu ay hamile olduğumu düşünüyordum.adetim 5 gün gecikmişti.
ve bugün birden bire adet oldum.çok üzüldüm bunada
eşimi aradım bana moral versin diye verdide sağolsun zaten beni bu konuda hep sabırlı olmaya teşvik eder.
bende ona dedim ki üniversite hastanesine gitmeyeceğim iyi bir doktor bulup gidicem falan dedim.
e sen vermişsin kararını beni niye arıyorsun dedi daha ben konuşurken telefonu yüzüme kapattı
zaten üzgündüm tutamadım kendimi tuvalete gidip dakikalarca ağladım gözlerim kıpkırmızı kimse anlamasın diye uğraşıyorum..
neden böyle yapıyor anlamıyorum..
araştırma hastanesine gitmemiz çook uzun bir tedavi süreci demek bunu iyi biliyorum..
babaannem aylarca hastaneye gitti geldi tedavisi için..
beni yeterince anlamadığını düşünüyorum eşimin
telefonumu kapattım ve evede gitmek istemiyorum akşam
onu görmek istemiyorum:14::14:

Bence en doğrusunu yapıyorsunuz eğer imkanlar varsa neden devlette uzun zamanlar bekleyip kısacık muayene olmak yerine özelde daha detaylı kontrol edilmeyesiniz ki . Yalnız tavsiyem güvenebileceğiniz iyi bir yere gitmelisiniz. Bende devlette vakit kaybedip özele gidip ilk aşılamada halime kalan biriyim moral çok önemli sakın unutmayın Allah size sabır verin.

ön yargılarınızı atın bir kenara canım...
yani imkanınız var tamam maşallah..Allah daha çok versin..

yani siz kararınızı vermişsiniz..ne desem fayda etmeyecek belli ki..neyse..

yani eşinizi bu kadar kafanıza taktıysanız biraz çocuk konusunda da ısrarcı olmayın o zaman..bakın sorumluluklarının bilincinde olmadığını düşünüyorsanız biraz daha bekleyin..

halı kilim avize erkekler bunları aramaz evde..benim eşim de almaz ..kadın alır böyle şeyleri, kadın düşünür..erkek al der kredi kartını verir .ya da beraber bakalım alalım der..yani her erkek koşa koşa eşiyle avize almaz arkadaşım..bu eşinin bunalmasına neden olur..bir gün patlar adam..kavga çıkarır..

benim eşim de öyle..gezmeyi sevmez..alışverişi sevmez..evin eksikleriyle öyle ilgilenmez..beceremez..ben alınırmm..ama asla neden aldın demez..hoşuna gider daha çok ,iyi yapmışsın der..ben ilk başlarda gıcık kapıyordum..inadına mı yapıyor diyordum..ama yaradılışı böylemiş adamın.

bir kere yeni eve taşınmıştık..elektirikçiler gelmeden "ben sana termosifonu bağlayayım ,işlerini hallet duş falan alırsın belki " demişti..

tamam dedim .bağladı işe gitti..ben evde iş yaptım..mutfakta bir iki birşey yıkayayım dedim..sıcak tarafı açtım ki elektirik çarptı..elimi zor çektim.. Allah korusun bir de duşa girseydim ne olurdum yani....aradım koşa koşa geldi elektirikçi ile ..neye uğradığını şaşmış kocam..eli ayağı zangır zangır titriyordu..

yani demek istediğim erkeklerin hepsi kadınların düşündüüğü şeyleri düşünemez..geneli kaba taslak düşünür..

kocanı bunaltma ...bir sıkıntın var belli ki..anlıyorum ..ama böyle olmaz yani..kocanı kafana takma..onu öyle kabul et..

çoook haklısın canım kelimesi kelimesine sana katılıyorum.
ben iyi bir eş değilim galiba hep benim dediğim olsun istiyorum sanırım :14:

çoook haklısın canım kelimesi kelimesine sana katılıyorum.
ben iyi bir eş değilim galiba hep benim dediğim olsun istiyorum sanırım :14:

yok canım sen iyi bir eşsin tabi ki..ama ben yine eşini bunaltmazsan, onu oluduğu gibi kabul edip seversen daha mutlu olacağını düşünüyorum..üstelik halı avize kilim gibi eksikleri kendi başına bir almayı dene..daha mutlu olacaksın eminim..eşinle gitsen ..belki onun kararsızlığına kızacaksın.belki senin beğendiğini o beğenmeyecek ki genelde böyle olur..belki istemediğin ber avize ile eve döneceksiniz..çok beğenmeden o beğenecek öyle alacaksınız..en güzeli kendin al..sonra bakarsın belki o sana ayak uydurur bir daha ki alışverişte oda sana katılmak ister..ama zorlama ile asla olmaz..hem eşini bunaltırsın hem de kendin sinirlenirsin..

yok canım sen iyi bir eşsin tabi ki..ama ben yine eşini bunaltmazsan, onu oluduğu gibi kabul edip seversen daha mutlu olacağını düşünüyorum..üstelik halı avize kilim gibi eksikleri kendi başına bir almayı dene..daha mutlu olacaksın eminim..eşinle gitsen ..belki onun kararsızlığına kızacaksın.belki senin beğendiğini o beğenmeyecek ki genelde böyle olur..belki istemediğin ber avize ile eve döneceksiniz..çok beğenmeden o beğenecek öyle alacaksınız..en güzeli kendin al..sonra bakarsın belki o sana ayak uydurur bir daha ki alışverişte oda sana katılmak ister..ama zorlama ile asla olmaz..hem eşini bunaltırsın hem de kendin sinirlenirsin..
evet hallolmayacak şeyler değil tabi ki
dediğim gibi bende biraz birikti yaşadığım olumsuzluklar.
bu ayda hamile kalamayınca hiç hamile olmayacakmış gibi hissediyorum
sinirlerim çok bozuk:14:

Son düzenleme:
bence eşini dinleyip bi devlet hastanesine görünmende fayda var...
yıllarca özel hastanelerde uğraşıpta en sonunda zeynep kamil de fln hamile kalan tanıdıklarım var...
devlet hastanesi diyip geçme...
bende özel hastanede çalışıyorum..
buna rağmen dışarda bi merkezde tedavi oldum...
hatta önce bi tıp merkezine gittim hastane bile değildi...
orada tedavim sonlanıp hamile kalınca kendi çalıştığım hastanede kontrollerime devam ediyorum...
kendi çalıştığım hastanede doğuracağım kısmetse...
bence bi dene önyargılı davranma...
inşallah en kısa zamanda kavuşursun sende evladına...

evet hallolmayacak şeyler değil tabi ki
dediğim gibi bende biraz birikti yaşadığım olumsuzluklar.
bu ayda hamile kalamayınca hiç hamile olmayacakmış gibi hissediyorum
sinirlerim çok bozuk:14:

haklısın..birikmiş anladığım kadarıyla..inşallah yakın zamanda bebeğin olur canım..diğer tüpünde bir sorun yok anladığım kadarıyla..tedavi şart mı peki tek tüp kapalı diye..bu şekilde hamile kalınmıyor mu.?

Denizim, canımmm. Toparlan bakalım biraz, hadi :) Derin bir nefes al, daha iyi hissetmelisin kendini. Bir bardak kahve ya da çay al kendine. Gününü zehir etme. Daha güzel olabilir her şey. Bak şimdi;
Anlattıklarında bir nebze kendimi buldum. Sana yardımcı olabilmek tek niyetim emin ol ve beni yanlış anlama ne olur:16:
Şöyle anlatayım. Severek evlendik ama manevi olarak, duygusal olarak aramızdaki mesafe çok büyük. Çok kavgalar ettik... Neler nelerrr uuuuu :1: Yaşadıklarının bir kısmını yaşadım (belki fazlası ama burada anlatamıyorum), hala yaşıyorum ( eksik halılar gibi :1: ) Gülüyorum... Ne yapayım, kafana taaak taaak nereye kadar, kendimi yedim bitirdim , karşıda tık yok. Baktım olmuyor onun yolundan gitmeye karar verdim. (Hala zorlanıyorum ama... :) ) Ben çok tutumluyum eşimse biraz savurgan, artık ben de azıcık savuruyorum :1: Anlamaya başladı, kısalım harcamaları diyor (Onun gibi davranıyorum, güzel yahu :1: ) Tamam deyip bildiğimi okuyorum. Bu kez o sorumluluklarının bilincine varıyor. Diyorum ki bazen "utanıyorum, yeni gelinlerin evi ne güzel benimse doğru dürüst bir halım bile yok..." Önceleri kızıyordu şimdi ölçüyü al, bakalım diyor :1: Azıcık daha borca sokacağım sonra iyice anlayacak:1: Zorla aldıracağım ya da alıp taksit ödeteceğim :9: vs. vs... uzar gider tatlım.
Bebek meselesine gelince. Bizim de olmuyordu. Annesi özel bir hastane adı söyledi. Farklı bir ilde. E git gel bayağı masraflı oldu. Ben de çalışıyorum. Sizin kadar maaş almıyoruz ama yetiyor çok şükür. (Allah hepimizin kesesine bereket versin inşallah.) Orada ilgi alaka süpermiş falan filan annesi bayağı övdü. Gittik. Gittik gitmesine de bin pişman olduk be güzelim. Eşime bakmadan bana tedavi uyguladı. İğneler ilaçlar aman aman. Beklemek.... Sabah git akşamın bir vakti hastaneyi onlarla kapat gel:19: Büyük sıkıntı. Aylarca paramızı sömürdü, tedavide bir gelişme yok. Bu gün olur, yarın olur. Doğru dürüst ilgi alaka yok... Çok üzüldüm, çok ağladım. O zaman bile eşim bana bağırıp çağırdı (hastane içi dışı, ev sokak farketmez) düşün. Niye ağlıyormuşum (ben sanıyorum ki sorun bendeeee, ) Bir de demez mi sen buldun bu doktoru... Yuh dedim annen arayıp telefonunu bulmadı mı. O iyiymiş gidin demedi mi. Bizim ki sustuuuu:20: Sonra ne oldu biliyor musun tatlım. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir araştırma hastanesine gittik. Üniversiteye. Ben bu ilgiyi, alakayı inan özel hastanelerde görmedim. Doktorumdan o kadar memnunum ki anlatamam. Gereksiz hiç bir tedaviyi önermiyor. Ben söylesem de olmaz diyor. Özel hastanede yapılanları anlattığımda. Sende bir sorun yok, niye bu kadar acı çektirdiler diyor. Ve gerçekler... Sorun eşimde çıktı. Ama doktorum o kadar mükemmel bir insan ki, Asla olmaz demedi, gereksiz hiç bir tedavi yapmadı. Adam profesör olmuş, ana bilim dalı başkanı aynı zamanda. Senin oraya niçin gittiğin belli. Niye gereksiz tedavilerle uğraştırsın ki seni canım benim. Korkma bak bana o kadar mutluydum ki. Saatlerce gidip sıra beklemedim (bazen bekledim, şöyle ki geç gidip sıramı geç almamdan kaynaklı beklemeler bunlar). Olmaz denen oldu ve ben normal yollarla hamile kaldım çok şükür. Rabbimin ve doktorumun yardımıyla. İnanılmaz motive etti beni. Ne zaman gitsem. Olur canım kızım, Allah'ın ziniyle olur. Hiç canını sıkma derdi. Sadece yumurta takibiyle, şimdi gebeyim. Eşimin sonuçlarına rağmen. Çok şükür. Rabbim en kısa zamanda sana da, isteyen, dileyen tüm arkadaşlarıma da nasip etsin İNŞALLAHHH.
Çok uzun oldu farkındayım ama. Ne olur bu anlattıklarımı yabana atma. Bir dene ne çıkar. Ben denedim ve Rabbim nasip etti. Sana da eder inşallah güzelim sıkma o tatlı canını. Hadi toparlan bakalım. Hayat güzel. Belki küçük kelebeğin bu ay göbüşüne konacak. Hormonlarını şımartma:16: Eşini de kendini de üzme. Git bak, dene. Memnun kalmazsan o da anlayacak ve zorlamayacaktır seni. Gideyim olur de. Üzmeyin birbirinizi. İnan bebişle ondaki değişikliği daha derin anlayacak ve bu yaşadıkların için sadece "keşke" diyeceksin. Ben derim ki git canım araştırmaya, öyle abartıldığı gibi bir şey yok. Ama doktorunu iyi araştır tamam mı? Hadi kafanı ağrıttım. Dikkat et kendine, güzel haberlerini bekliyorum tamam mı:16:

haklısın..birikmiş anladığım kadarıyla..inşallah yakın zamanda bebeğin olur canım..diğer tüpünde bir sorun yok anladığım kadarıyla..tedavi şart mı peki tek tüp kapalı diye..bu şekilde hamile kalınmıyor mu.?
hem tek tüp kapalı hemde sol yumurtalıkta 2 tane kist var 5 ve 3 cm boyutunda
gebeliğe engel dedi doktor.bu şekilde aşılamada yapılmaz demişti.
bu ameliyat şart canım olmam lazım
ama eşimle hastane kavgasına girdiğimiz için 2 aydan fazladır erteleniyor malesef

Devlet has bilmem ama arastirma has iyi oldugunu duydum.....
Ozelde isler cabuk yuruyor ama cok pahali ve para tuzagi gibi.....
Ben bu konuda esinize hak verdim...
sizin yerinizde olsam arastirma has denerdim..
belki umdugunuzdan cok iyi cikacak....
hem esinizle tedavinin basindayken birbirinizi kirmamis olursunuz....
baktiniz umdugunuzu bulamadiniz ozele devam edersiniz..
esiniz ve siz tecrubeyle hangisi daha iyi karar verirsiniz....

maddi olanaga gelirsek gecim zor....
helede cocuk olunca dahada zor....
yarin birgun kimin basina ne gelecek Allah korusun kimse bilemez.....
en azindan kiyida kosede bir birikiminiz olur....
o paraylada cocugunuz icin en iyi egitimde harcarsiniz...

hem tek tüp kapalı hemde sol yumurtalıkta 2 tane kist var 5 ve 3 cm boyutunda
gebeliğe engel dedi doktor.bu şekilde aşılamada yapılmaz demişti.
bu ameliyat şart canım olmam lazım
ama eşimle hastane kavgasına girdiğimiz için 2 aydan fazladır erteleniyor malesef

bak arkadaşlar ne güzel yazmış sana canım..araştırma hastaneleri için..bir araştırmanı tavsiye ederim ben de..
özellerin para tuzağı oluduğunu düşünüyorum kimi zaman..hepsi öyle değildir belki..ama ne bileyim.
önce tedavini ol araştırma hastanesinde..hamile kal.sonra özelde doğurursun..üstelik özele para saçıncaya kadar bir kenara koyarsınız da bebişinize bir şeyler alırsınız..ciciler kıyafetler..:9::9::9::9:

Son düzenleme:
Denizim, canımmm. Toparlan bakalım biraz, hadi :) Derin bir nefes al, daha iyi hissetmelisin kendini. Bir bardak kahve ya da çay al kendine. Gününü zehir etme. Daha güzel olabilir her şey. Bak şimdi;
Anlattıklarında bir nebze kendimi buldum. Sana yardımcı olabilmek tek niyetim emin ol ve beni yanlış anlama ne olur:16:
Şöyle anlatayım. Severek evlendik ama manevi olarak, duygusal olarak aramızdaki mesafe çok büyük. Çok kavgalar ettik... Neler nelerrr uuuuu :1: Yaşadıklarının bir kısmını yaşadım (belki fazlası ama burada anlatamıyorum), hala yaşıyorum ( eksik halılar gibi :1: ) Gülüyorum... Ne yapayım, kafana taaak taaak nereye kadar, kendimi yedim bitirdim , karşıda tık yok. Baktım olmuyor onun yolundan gitmeye karar verdim. (Hala zorlanıyorum ama... :) ) Ben çok tutumluyum eşimse biraz savurgan, artık ben de azıcık savuruyorum :1: Anlamaya başladı, kısalım harcamaları diyor (Onun gibi davranıyorum, güzel yahu :1: ) Tamam deyip bildiğimi okuyorum. Bu kez o sorumluluklarının bilincine varıyor. Diyorum ki bazen "utanıyorum, yeni gelinlerin evi ne güzel benimse doğru dürüst bir halım bile yok..." Önceleri kızıyordu şimdi ölçüyü al, bakalım diyor :1: Azıcık daha borca sokacağım sonra iyice anlayacak:1: Zorla aldıracağım ya da alıp taksit ödeteceğim :9: vs. vs... uzar gider tatlım.
Bebek meselesine gelince. Bizim de olmuyordu. Annesi özel bir hastane adı söyledi. Farklı bir ilde. E git gel bayağı masraflı oldu. Ben de çalışıyorum. Sizin kadar maaş almıyoruz ama yetiyor çok şükür. (Allah hepimizin kesesine bereket versin inşallah.) Orada ilgi alaka süpermiş falan filan annesi bayağı övdü. Gittik. Gittik gitmesine de bin pişman olduk be güzelim. Eşime bakmadan bana tedavi uyguladı. İğneler ilaçlar aman aman. Beklemek.... Sabah git akşamın bir vakti hastaneyi onlarla kapat gel:19: Büyük sıkıntı. Aylarca paramızı sömürdü, tedavide bir gelişme yok. Bu gün olur, yarın olur. Doğru dürüst ilgi alaka yok... Çok üzüldüm, çok ağladım. O zaman bile eşim bana bağırıp çağırdı (hastane içi dışı, ev sokak farketmez) düşün. Niye ağlıyormuşum (ben sanıyorum ki sorun bendeeee, ) Bir de demez mi sen buldun bu doktoru... Yuh dedim annen arayıp telefonunu bulmadı mı. O iyiymiş gidin demedi mi. Bizim ki sustuuuu:20: Sonra ne oldu biliyor musun tatlım. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir araştırma hastanesine gittik. Üniversiteye. Ben bu ilgiyi, alakayı inan özel hastanelerde görmedim. Doktorumdan o kadar memnunum ki anlatamam. Gereksiz hiç bir tedaviyi önermiyor. Ben söylesem de olmaz diyor. Özel hastanede yapılanları anlattığımda. Sende bir sorun yok, niye bu kadar acı çektirdiler diyor. Ve gerçekler... Sorun eşimde çıktı. Ama doktorum o kadar mükemmel bir insan ki, Asla olmaz demedi, gereksiz hiç bir tedavi yapmadı. Adam profesör olmuş, ana bilim dalı başkanı aynı zamanda. Senin oraya niçin gittiğin belli. Niye gereksiz tedavilerle uğraştırsın ki seni canım benim. Korkma bak bana o kadar mutluydum ki. Saatlerce gidip sıra beklemedim (bazen bekledim, şöyle ki geç gidip sıramı geç almamdan kaynaklı beklemeler bunlar). Olmaz denen oldu ve ben normal yollarla hamile kaldım çok şükür. Rabbimin ve doktorumun yardımıyla. İnanılmaz motive etti beni. Ne zaman gitsem. Olur canım kızım, Allah'ın ziniyle olur. Hiç canını sıkma derdi. Sadece yumurta takibiyle, şimdi gebeyim. Eşimin sonuçlarına rağmen. Çok şükür. Rabbim en kısa zamanda sana da, isteyen, dileyen tüm arkadaşlarıma da nasip etsin İNŞALLAHHH.
Çok uzun oldu farkındayım ama. Ne olur bu anlattıklarımı yabana atma. Bir dene ne çıkar. Ben denedim ve Rabbim nasip etti. Sana da eder inşallah güzelim sıkma o tatlı canını. Hadi toparlan bakalım. Hayat güzel. Belki küçük kelebeğin bu ay göbüşüne konacak. Hormonlarını şımartma:16: Eşini de kendini de üzme. Git bak, dene. Memnun kalmazsan o da anlayacak ve zorlamayacaktır seni. Gideyim olur de. Üzmeyin birbirinizi. İnan bebişle ondaki değişikliği daha derin anlayacak ve bu yaşadıkların için sadece "keşke" diyeceksin. Ben derim ki git canım araştırmaya, öyle abartıldığı gibi bir şey yok. Ama doktorunu iyi araştır tamam mı? Hadi kafanı ağrıttım. Dikkat et kendine, güzel haberlerini bekliyorum tamam mı:16:
gidicem zaten canım ona karar verdim
eşimle daha çok zıtlaşmaya gerek yok
daha öncede yazdım ben yeterince üzülüyorum bebeğim olmuyor diye üstünede eşim böyle anlayışsızlık yapınca dayanamıyorum işte bugün çok kötüyüm herşey üstüme geliyor sanki eve gitmek istiyorum ama istemiyorum da..
daha fazla uzasın istemiyorum bende ama gerçekten eşimi görmek istemiyorum..
akşam annemlere giderim bi kaç saat kalırım kendisi gelir alır beni sonra:14::14:
ayrıca senin adına sevindim sağlıcakla alırsın kucağına inşallah..

Eşine katılıyorum Bende özel hastanelerdense araştırma hastanelerine güveniyorum çünkü cihazları daha yeni tahliller daha detaylı isteniyor amelyathane cihazları keza öyle herşeyin en son çıkanı en son teknolojisi orda bulunuyor özel hastanelerin o cihazlara maddiyatı yetmiyor. Bide laparoskopi bir cerrahi yöntem amelyat yöntemi yani.

bak arkadaşlar ne güzel yazmış sana canım..araştırma hastaneleri için..bir araştırmanı tavsiye ederim ben de..
özellerin para tuzağı oluduğunu düşünüyorum kimi zaman..hepsi öyle değildir belki..ama ne bileyim.
önce tedavini ol araştırma hastanesinde..hamile kal.sonra özelde doğurursun..üstelik özele para saçıncaya kadar bir kenara koyarsınız da bebişinize bir şeyler alırsınız..ciciler kıyafetler..:9::9::9::9:
evet arkadaşlar güzel izah etmiş hepsinden allah razı olsun
adilemir aklıma ne geldi biliyor musun şimdi.
aylar önce ben çalışmıyordum ev hanımıydım kısa süreliğine
sonra benim bigün temizlik yaparken elime çok kötü bür ağrı girdi
sabrettim ama gece boyunca uyuyamadım ağrıcan çığlık atıyordum resmen
sabah erkenden kalktık özel hastanenin aciline gittik
ben doktora çektiğim acıyı anlattım durdum dakikalarca bana romatizmal dedi gönderdi ilaç yazıp
ama geçmiyordu ben ağlıyordum durmadan
sonra başka bir hastanenin aciline gittik oda özeldi emar çektirdiler ki parmağım kırılmış kemiğinden bir parça kopmuş nasıl olmuşsa
günler sonra atel takıldı ameliyat dedi biri ötekisi gerek yok dedi öyle geçti gitti ameliyat olmadım şimdide bir şikayetim yok şükür..
evet özel devlet diye ayırmaktansa ilgili ve ilgisiz doktor diye ayrım yapmak daha doğru bunu bugün net olarak anladım..

Son düzenleme:
laporoskopi özel hastanelerde 3,500 tl gibi bir fiyatla yapılıyormuş
araştırma hastanesinde çook daha uygun eşim ondan orayı istiyor bence

evet arkadaşlar güzel izah etmiş hepsinden allah razı olsun
adilemir aklıma ne geldi biliyor musun şimdi.
aylar önce ben çalışmıyordum ev hanımıydım kısa süreliğine
sonra benim bigün temizlik yaparken elime çok kötü bür ağrı girdi
sabrettim ama gece boyunca uyuyamadım ağrıcan çığlık atıyordum resmen
sabah erkenden kalktık özel hastanenin aciline gittik
ben doktora çektiğim acıyı anlattım durdum dakikalarca bana romatizmal dedi gönderdi ilaç yazıp
ama geçmiyordu ben ağlıyordum durmadan
sonra başka bir hastanenin aciline gittik oda özeldi emar çektirdiler ki parmağım kırılmış kemiğinden bir parça kopmuş nasıl olmuşsa
günler sonra atel takıldı ameliyat dedi biri ötekisi gerek yok dedi öyle geçti gitti ameliyat olmadım şimdide bir şikayetim yok şükür..
evet özel devlet diye ayırmaktansa ilgili ve ilgisiz doktor diye ayrım yapmak daha doğru bunu bugün net olarak anladım..

bak işte..Allah korusun..kangren bile olur parmak yani.birkaç gün daha geç kalınsaydı.

evet körü körüne git demiyoruz zaten araştırma hastanesine...
bulunduğun yeri araştır..birkaç kişiye sorsan sana fikir verirler..

iyi kötü olarak söylerler..ben ikinci hamileliğimde devlet hastanesinde bir doktor var dediler..nasıl anlattılar adamı..dedim ben ona gideyim..bulunduğum ilçeden kalktım edremite gittim..yakın yarım saat arası ama .bulunduğum ilçenin devlet hastanesi kapımın önünde yani..ama işte edremitte daha iyi doktor..hakikaten süper ilgilendi..yine kapısında uzun bir kuyruk olurdu..182 yi arayıp randevu aldım..sabahın köründe hastane kapısına gitmeye gerek yok artık biliyorsun..

randevundan 15 dakika -20 dakika önce orada olman yeterli..

neyse çok acil durumlarda ise kapımın önündeki devlet hastanesine gitmiştim..ara kanamalar oluyordu 2. hamileliğimde..ama sağolsunlar yakın ilgi alaka onlar da göstermişti..fakat edremit teki hastanenin cihazları daha iyiydi..yani yine hangi doktoru seçeceğin sana kalmış..ama kısa bir araştırmayla en iyi doktoru bulacağına eminim ben.

sonra yine doğum için özele git..o konuda hem fikiriz seninle..çünkü daha hijyenik geliyor bana ...sonuçta bebek için anne için hijyen doğum esnasına şart ..hoş devlet hastanelerinde kimsenin mikrop kaptığıını duymadım ama yine de içime sinmemişti benim..

hayırlısı olsun bakalım..
bugünden araştırmaya başla araştırma hastanesini bence..kısa zaman içinde de bir randevu ayarlamanı tavsiye ederim.

gidicem zaten canım ona karar verdim
eşimle daha çok zıtlaşmaya gerek yok
daha öncede yazdım ben yeterince üzülüyorum bebeğim olmuyor diye üstünede eşim böyle anlayışsızlık yapınca dayanamıyorum işte bugün çok kötüyüm herşey üstüme geliyor sanki eve gitmek istiyorum ama istemiyorum da..
daha fazla uzasın istemiyorum bende ama gerçekten eşimi görmek istemiyorum..
akşam annemlere giderim bi kaç saat kalırım kendisi gelir alır beni sonra:14::14:
ayrıca senin adına sevindim sağlıcakla alırsın kucağına inşallah..

Canımmm, seni o kadar iyi anlıyorum ki... (Bazı şeyleri anlatamıyorum burada demiştim ya). Ben inanıyorum bebeğin en kısa zamanda gelecek sana. (Hamilelerin duası kabul olur derler ya, inan duamdasın, tanışmıyoruz ama :) duamdasın) Canın çok sıkkın biliyorum. Annenlere gitmek iyi fikir, kafanı dağıtırsın ama akşam yine eşinle başbaşasın. Bir de şöyle düşün. Eşin senden uzaklaşmasın. Ona değer verdiğini anlasın. Sen yaptıklarınla onu pişman et. Sen değil o yaşasın bu duyguyu. Evine git, yuvana. (İnan bana tatlım bunları çok samimi, içten dile döküyorum ) Güzel bir yemek hazırla, güzel bir masa... Dönüm doktası olsun bu gün. Böyle bitmesin, geçip gitmesin. Biliyorum moralin yerle bir ama bir günlük maske tak, gülümse ona, mutluyum de, sen varsın. Her şeye razıyım... Bak Rabbim sevgi olan eve huzuru da, bereketi de verir. Kaçma... Senden nice kötü durumda olanlar var, onları düşün. Şimdi beni dinle ne olur bu günlük, ne olur. Üzüldüm durumuna yemin ederim tatlım. Anlatmak istediklerim, çabam... Sadece senin için, seni anladığım için. Daha kötülerini yaşadım, anlatamıyorum. Kötü kötü dedkçe, çektim kendime. Şimdi tam tersini yapıyorum. Dene nolur... Önce oyna, sonra bak gör nasıl değişecek hayat. Evine git ne olur, güzel bir gün, gece geçir. Rabbim değil mi olmazları olduran. Biz ne kadar çırpınsakta nafile. Benim de vardı o kistlerden. Ama bunu bile iyiliğime yordum. Aaa dedim yumurtluyorum, yumurtlamasam olmaz. Aynını düşün. Şükür yumurtluyorsun. Onlar çatlamayan yumurtaların tatlım. Belli mi olur. Bu ay birden bire çıt diye bir ses duyarsın inşallaaahhhh. Ve Rabbimin mucizesi gerçek olur. (Sana bir sır, şimdi gittiğim doktorumdan önce bir doktora daha gitmiştim ve eşimin sonuçlarıyla kesinlikle ama kesinlikle normal yollarla bebek sahibi olamayacağımız söylemişti, aşılama bile tutmaz demişti). Ama bak güzel Rabbimiz verdi mucizeyi) Olacak ama önce bir silkelen. Bu ömrü eğer onlarla geçirmeyi biz seçmişsek, güzelleştirmeyi de seçebiliriz. Allah ta yardımcın olur böylelikle. Dedim ya kaçma... En güzel günler senin olsun canım benimmmm. (Kimseye böyle uzun yorum yaptığımı hatırlamıyorum kıymetini bil) Beni dinle, pişman olmayacaksın ne olur. Asma o güzel yüzünü ne olur. sevgiyle kal

Back
X