Eşim neden bebek istemiyor?

Nebicim evlilikte,nebicim kafa yapisi bu boyle...

Allah size sabir versin,esinizede akil,fikir versin...

yasiniz hic kucuk degil, geciyor bile...

sebebi yok sadece istemiyor istesen çok sebep bulursun da gerek de yok zaten istemeyince istemez ben de istemiyorum mesela ve sebebi yok ilkini de planlı yapmadım yoksa bilerek yapmazdım asla ha sevmiyor muyum tabi ki de seviyorum o her şey benim için ama olmasa ölmezdim ve asla başka yapmam

eğer ki varolmuş bir bebeği aldıracak kadar istemiyorsa eşiniz gerçekten de istemiyordur ve yeni bir bebek yaparsanız da asla benimseyeceğini yani belki sever ama sizin kadar seveceğini sanmıyorum ve inanın bu çok büyük problem olur aranızda allah korusun ayrılığa bile gider ve belki siz bile çocuğunuzdan soğursunuz sebep görürsünüz belki allah korusun tabi sizin de hakkınız ama baştan konuşup anlaşmadıysanız da adam bu tepkiyi veriyorsa daha da kötü ama yok en baştan biliyorsanız fikirlerinizi birbirinizin saygı duymalısınız

Ben size katılmıyorum bu konuda. Yani evlenmeden konuşmadınız mı diye sormuşsunuz ya o kısmına. Ben de 1 yıllık evliyim ve 33 yaşıma girdim, 34 e yol alıyorum bişey kalmadı.... Eşim evlenmeden önce çocukla ilgili konuştuğumuzda olumlu şeyler diyordu ikimizin de ortak fikri maddi durumumuz biraz düzelene kadar çocuk falan yapmamak idi. Benim de kabulüm bu çünkü ben şu an çalışmıyorum. Aile şirketimiz vardı onun kapatma süreci falan derken kasım ayından beri evdeyim ve 7 aydır iş aramama rağmen bulamıyorum.

Evliliğin ilk aylarında eşim yoğun bi şekilde çocuk istedi. Hani he desem ve korunmasam aklına uyup bi çocuk sahibi olacaktık daha ilk aylarda. O kadar sorunun üstüne bir de yeni evliyiz cesaret edemedim çünkü hala daha hala onu yeni yeni tanıyorum 2,5 sene çıkmış olmamıza rağmen...

Konuyu saptırmamam gerekirse hemen asıl demek istediğime geleyim; geçtiğimiz haftalarda bi belgesel izliyorduk 16-17 çocuğu olan bir kadın vardı belgeselde boy boy çocukları amerikalı bi çift onlar hakkında konuşurken "ben çocuk falan istemiyorum" dedi. Şaşırdım, "nasıl yani" dedim. "Çocuk istemiyorum kesin ve net kararımdır bu" dedi. Sebebini sordum. "Bi sebebi yok, ben zaten evlenmeden öncede diyordum çocuk istemiyorum diye sen de istemiyordun ondan evlendim ben senle" dedi. "Ben öyle bir şey demedim sen de öyle bir şey demedin. Benim işlerim karışık evlendikten sonra işsiz kalma durumum var senin maaşın düşük geçinemeyiz maddi olarak kendimizi toplamadan çocuk düşünmeyelim konuşmaları yapıp bu konuda ortak bi karara varmıştık " dedim. İnatla o şekilde bir konuşma olmadığını belirtti. Şimdi başta konuşulmuş dahi olsa erkek milletinin beyninden neler geçiyor bilemiyoruz. Kendi kendilerine kararlar verip uygulamaya geçiyorlar. Bence konu sahibinin eşi de benim eşim gibi sorumluluk almak istemiyor. Ben 33 yaşındayım eşim benden ufak. Konu sahibi benden daha avantajlı durumda 29 yaşında. Yani ben 1 2 sene sonra boşansam benim bir daha çocuk yapabilme şansım olmayacak çünkü Pcos'luyum. Doktorum şu sıralar deneme yapın ki ne tedavisi verelim size belirleyelim dedi. Doğum kontrol hapını evlendikten 3 ay sonra bıraktırdı, bazı tahlillerimde sorun çıktığı için...

Şimdi ben çocuk yapabilip yapamadığımızı deneyemiyorum bile çünkü eşim çocuk istemiyor. Ha çocuk istemiyor da korunuyor mu peki? Ne gezer! O lüksünden de vazgeçmek istemiyor. Ben de bu laflardan sonra istemiyorum artık birlikte olmak. Hadi bişeyler oldu diyelim bu seferde tedirgin oluyorum ya hamile kalırsam diye... Çünkü adam istemiyor. Bunu bile bile ondan hamile kalmak düşüncesi bile uykumu kaçırıyor.
Kazara başıma öyle bir şey gelse ben de o çocuğu doğurmak istemem... Burda ne konular okuyoruz, neler geliyor insanların başına, çocukları ile eski eşleri ve aileleri ile...

Erkekler malesef bizim olgunluğumuza erişemiyorlar.... Madem sorumluluk almaktan kaçınacaktı neden evleniyor bu erkekler?

Son düzenleme:
Bence ilk bebeğini aldırmamalıydın...
İlk bebeği oşekilde aldıranın bebek isteyeceğini sanmıyorum...
Sen diretirsen ya da ondan gizli korunmayı bırakırsan sonuçları daha kötü olabilir...

Hayatın anlamı çocuklar. benim bir kızım var 4 yaşında onun bir gülüşü ömrüme bedel:90: Çoğu zaman evliliklerin sürdürülmesinin de tek sebebidir evlat aman anasız babasız kalmasın diye. Eşini anlamış değilim açıkcası yani bir erkek neden istemez ki kadın hadi 9 ay karnında taşıycak emzirecek bakıcak emek verecek erkek (çoğu erkek) eve sütünü getirmekten başka bişey yapmaz. sen en iyisi eşinle ciddi bir şekilde otur konuş ben yaşlandığım zaman etrafımda çocuklarım olsun istiyorum de sen hiçbir zaman çocuğun olmasını istemiyorsan bileyim yolumuzu çizelim de. Anne baba eş dost inan hepsi bir tarafa evlat bir tarafa Allah evlatlarımıza uzun ömürler versin.

Korunmadan hamile kalırsan ya ilk bebeğin gibi aldırmak zorunda bırakırsa seni?

tamam erkekler verdiği sözde durmuyor,sorumluluk almaktan kaçınıyor ama en baştan konuşulup da ona göre yola çıkılınca biz bayanlar vicdanımız daha rahat oluyor.

Bayanalar Merhaba,
yazacaklarim sizleri belki aradinizdan bazilarini rahatsiz edebilir,fakat kendi dusuncemi sizlerle paylasmak istiyorum..Dunya ustunde hickimse bir kadinin anne olma hakkini elinden alamazzzzz!!!yaslariniz epey ilerlemis,cocuk ozlemi icinde yanip tutusuyorsunuz ve esinizin bencilligine goz yumabiliorsunuz..pesss dogrusu kizmayin bana ama silkelenip bi kendinize gelmeniz sart..Ben 5 yillik evliyim,cocuk yapmadim cunku kendim istemiyorum..biz kadinlar hep fedekar,hep uzlasmaci taraf oluoruz.birinin esi araba degistirio die cocuk istemio,digerinin saglam isi yok,bi digeri issiz,bi digeri hazir degil...peki yaz siz???hep onlar hakli peki ya sizin benligniz???
kendinize guveniorsaniz,hazirsaniz korundum diyip bi kac sefer iliskiye giriverin,hamile kalirsanizda,benimseyin yavrunuzu aldirmayin..caniniz o parcaniz sizin..ben duygusal acidan hazir degilim,ama eger birgun esim karsi cikarsa benimde izleyecegim yok ayni olur..hamile oldugumu soylemem bile zamani gecene kadar:)))tanidigim bir cok bayan arkadasim bu sekilde anne oldular..babalarimiz avuclarina miniklerini alinca cabuk benimsiyiveriolar bebislerini korkmayin..

daha bizler minicik bi kızken oyuncak bebeklerle oynayarak büyüdük değil mi..
yaşımız geldiğinde de kendi bebeğimizi kucağımıza almak istememiz,onu koklamak istememiz son derece DOĞALDIR..
sizin anne olma hakkınızı kimse elinizden alıyor olmamalı..
eşiniz dese ki;'şu zamana kadar çocuk istemiyorum'.. beklenebilir,saygı duyulabilir mazeretlerine..
ama hiç istemiyorum diyemez!!! diyememeli..

evlenmeden önce,'ben çocuk istiyorum ya sen?' diye sorulmaz.. (çocuk çekirdek aile içerisinde olması düşünülen birşeydir..doğal akış budur yani..)
eşinizin size,'ben hiç çocuk istemiyorum' demesi gerekirdi EVLENMEDEN ÖNCE..
siz de bunu düşünüp,karar veririrdiniz yine de evlenecek misiniz..

bence sözün özü,dinsizin hakkından imansız gelir!
kimseler baki değil başımızda ama evlat öyle mi ya..

ayrıca da düşünüyorum ki; baba olmadan babalar hissedemez çocuk sevgisini.. buna bağlı olarak da istemez..ancak kucaklarına aldıklarında hissedebilirler baba olduklarını ve ne yüce bir sevgi olduğunu)
bizler gibi değiller yani..(bizler doğuştan anaç yaratıklarız)(istisnalar vardır elbet her iki taraf için de)

hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım...

Son düzenleme:
eşinizin 'hiç bir şekilde'çocuk istememesi mutlak boşanma sebebidir.sizin yerinizde olsam açık açık rest çekerim,hala da istemiyorsa ayrılırım...biliyorsunuz kadınların biyolojik saati sınırlı doğum için...ilk çocuğunuzu hiç yere aldırmanızda çok vahim olmuş...bir çocuk için bin eşden bile vazgeçebilirim kendim...

Bu, evlenmeden once konusulmasi gereken cok onemli bir konu. Eger ki esin bunu evlenmeden once soylediyse ve sen de kabul ettiysen, esini zorlamakta haksizsin. Cunku bastan biliyordun ve kabul ettin. Ha boyle degilse, bilmiyorduysan da bu adam omur billah cocuk istemez. Hamileyken sana zorla cocugunuzu aldiran adama mi guvenip gizliden hamile kalacaksin? Yine kavgalar cikacaktir, yine esin aldir diye zorlayacaktir; anlasilan hala duygulari degismemis. Israrla olmamis, emirvaki hamilelikle olmamis. Eee? Ille de cocuk istiyorsan ayrilip, baba olmak isteyen bir insanla evlenmekten baska bir care goremiyorum. Sen anne olma hakkina sahipsin, ama baba olmak istemeyen adami zorla baba yapip, ona bu sorumlulugu zorla yukleme hakkina sahip degilsin.

Bu şekilde doğurulan bir bebeğin babası bebeği kabullenmezse haksız mı olur?
Peki o hamilelik, o doğum, bebeğin bakımı nasıl geçer eşin desteği olmadan..
Eğer bir taraf radikal olarak asla bebek istemiyorsa, bu durum evlilik öncesi konuşulmalı. Ona göre birleşmeli hayatlar.
Ama eğer şu an için anne-baba olmaya hazır hissetmiyorsa kendini bir taraf, diğer taraf saygıyla beklemeli, en fazla ikna etme çabalarına girmeli. Ama asla sperm hırsızlığı yapmamalı. Bir evladın sorumluluğu büyüse de bitmiyor, gerçekten isteyen anne-babaların yuvalarına gelsin bebişler inşallah.

29 yaşında bir kadın ve 2 yıllık bir evlilik. çocuk istemiyorum demek ne demek yaa. hemde ilk bebeğini hiç sebepsiz zorla aldırmış. kabus gibi. boşardım ben vallahide billahide boşardım bu nasıl bir hakarettir yaa bu erkekler kendilerini ne zannediyorlar. bebek için tek yaptıklar üçbeş kuruşluk masraf. anne olmak ne kadar zor birşey ona rağmen bu kadın deli gibi çocuk sahibi olmayı istiyor ve kürtaj yaptırmış ve yaşıda küçük değil nasıl bir bencil insan bu böyle. insan sevdiği kişiden birr çocuğu olmasını neden istemezki. kadın 9 ay karnında taşıyacak vücudu geri dönülmez bir şekilde deforme olacak 2 sene uykusuz geceler geçirecek emzirmekten göğüsleri yara olacak belki. beslenmesini temizliğini bakımını herşeyini yapacak adam üç kuruşun hesabını yapıyor yazıklar olsun. bizim ana babamızda böyle düşünseydi yani ev alayım araba alayım para biriktireyim yok 35imi bekleyeyim öyle yaparız aman niye maddi olarak zorlanalım çocuk koleje gitsin en pahalı markaları giyinsin sonrada özel üniversite parasını biriktirelim gibi şeyler düşünseydi hiçbirimiz doğamazdık şimdiye kadar. bu kadar planlamakla napıcaksınız süpermenmi doğuracağınızı zannediyorsunuz çocuk adam olacaksa zaten olur ama olmayacaksa zaten bi yerini yırtsan olmaz. biz öyle şartlarda büyümedik ne oldu valla hiçte birşey olmadı 4 kardeşiz dördümüzünde maddi durumu tahsili ve iş hayatı süper hemde basbaya fakirdik yani.böyle bencil bir insan kendi istemediği için babalıktan mahrum kalmaz bence allah zaten ona baba olmayı nasip etmez. evlendim ama çocuk istemiyorum diye birşey yok bence. niye evleniyorsunki o zaman sevgili kal yani. bu kadar saçma birşey hayatımda duymadım. bunu diyenlerde karşısındaki insana o kadar büyük bir kötülük ve bencillik yapıyorlarki aklım almıyor yaa. tamam belli bir süre beklenir ama hiç istemiyorum yada evlen 5 sene istemiyorum yaş olsun 35, 40. böyle saçmalık olmaz. boşver canım o adamdan çocuk fln yapma zaten. o babalığı haketmiyor.

Son düzenleme:
sorumluluk almaktan korkuyor olabilir. gezip tozmak, akşam yatıp sabaha kadar deliksiz uyku uyumak varken....sorunlu bebeği olan arkadaşlarınızı görüp kormuş da olabilir. o istemezken kaza olmuş gibi yapmanı iyi olmaz heralde. çok özel anlar olan gebeliğinizi kötü hatırlarsınız. sevginiz azalabilir gibi geliyor. doğduktan sonra büyük ihtimal sevecek ama, ama işte....ikna etmeye çalışın ya da yollarınızı ayırın. en azından ona öyle düşündürtün:) allah gönlünüze göre versin canım

Senden çocuk istemeyen birinden neden bu kadar çok çocuk istiyorsun..
Anlayamadığım hamileyken aldırmışsın da ....... şimdi tekrar neden hamile kalayımmı diyorsun tekrar aynı şeyler olmayacakmı..

Hiç bir şey zorla olmaz bunu unutma...

Ya evliliğiniz daha kötüye giderse ondan izinsiz bu sorumluluğu ona yükledin diye....
bunu düşün bence....

VE OTURUP BU YAŞ KONUSUNU EŞİNLE PAYLAŞABİLİRSİN...BELKİ ACI AMA EŞİN SENİ BELKİDE İSTEMİYORKİ ÇOCUĞUDA İSTEMİYOR...

sende o zaman başının çaresiine bakarsın ...

zaten bi kere agzim yandi diye hep istemesini bekliyorum. ama ya hic istemezse. eskiden boyle degildi. bilsem bu kadar sert bir sekilde cocuklara karsi oldugunu inanin evlenmezdim ama ne yapayim bu da benim kaderimmis. beklemekten baska carem yok galiba.

ama yine de bir bebek gördügümde içim yanıyor. tum arakadaslarım birer birer anne oluyorlar. keske evlenmeden önce belli etseydi fikirlerini ama cok zekidir kendileri. evlenmem diye hic boyle konulara girmedi biliyor cunku benim cocuklar icin delirdigimi. 6 yasinda bir yeğenim var. yıllarca aynı evde kaldığımız için ben de annelik yaptım ona. bir bebekle ilgili anne olmayan biri icin o kadar cok sey biliyorum ki. bazen arakdaslarıma tavsiyeler veriyorum sasırıyorlar. yani ben herseye hazırım, bir tek sevgili esimin keyfi gelecek diye kim bilir daha kac yıl boyle cocuksuz gecirecegim.

Benim bir arkadaşım vardı, tanıştığımızda 6-7 senelik evliydi ama çocuğu yoktu. Kocası kesinlikle istememiş, çocuk lafı edersen boşanırız gibi şeyler söylemiş. Hatta arkadaşım bir kere hamile kalmış, ne talihsizliktir ki o da dış gebelik olmuş ve tek tüpünü aldırmak zorunda kalmış. Bu arada yaşı 32-33. En sonunda kocası ikna olmuş da 34 yaşında ilk defa anne olmuştu, ama evlendikten 7-8 sene sonra ve tüp bebek tedavisiyle. Hatta hemen arkasından 2.yi de yaptılar. Yani belki zamanla fikri değişir, biraz sabret. Çok fazla üstüne gitme. Evet bu arada zaman geçiyor, yaşın ilerliyor ama... Ne şekilde korunuyorsun bilmiyorum ama doğum kontrol hapı kullanıyorsan yan etki yaptığını, sağlığını bozduğunu söyleyip korunma görevini ona devredebilirsin. O sırada da ilacın etkileri vücudundan atılmış olur bari. Senin vücut sağlığınla ilgili de karar vermeye kalkmaz herhalde

ne kadar süre flört ettiniz bilmiyorum ama evlilik yoluna girildiğinde bunlar konuşulmalıydı, kendini gizledi falan olmaz bu işte açıkça konuşulur, adam açıkça söylediyse zaten zorla babalık sorumluluğunu yükleyemezsin, zaten ilk bebeğini aldırmışsın sayesinde, ya böyle kabulleniceksin onu ya da boşanıp kendin gibi biriyle yeni bir hayat kuracaksın, bende evlenir evlenmez çocuk istiyorum diyodum sevgilime, sonra gittiğimiz tatillerde falan bebekli çiftleri gördüm yemek yiyemiyolar bebişi gezdirmekten, bi biri alıyo kucağına gezdiriyo bi diğeri kalkıyo gezdiriyo, o zaman dedimki yok arkadaş ben henüz buna hazır değilim sırf seviyorum diye çocuk doğurulmaz, evlendikten sonra 2 yıl bekleyelim dedik, Rabbim verirse olur vermezsede bize sağlık sıhhat versin hayatımın aşkıyla güzel güzel yaşayıp gidiyim diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…